- 11 Mayıs 2016
- 166
- 196
- 23
- 32
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #38.001
Bebişinle sağlıklı bol gülücüklü günleriniz olsun cnmGünaydın kızlar bugün bizim de kontrolümüz var kızımın kilosuna bakılcak bugün tam 12 günlük olduk inşallah 3000 gram olmuşuzdur cuma günü de aile hekimliği çağırdı d vitamini verilcekmiş galiba. Bide göbek bağı düştükten 3 gün sonra hafif kanama oldu dr aradım normal çoğu bebekte oluyor dedi ama yıkıyamadım korktum daha da yumuşayıp kanar diye sizlerde oldu mu kordon yerinde hafif kanama.
Bnde aynı durumdayım krem fayda etmiyor göğüs ucuyla emziriyorumKızlar benim gögüs ucum sanki yerinden kopacak gibi kenar kısımları memeden ayrılıyor resmen böyle bişi olmaz değil mi ucu kopmaz ağzına alıp çekiyor sağma makinesi zarar vermişti çok hassas her yeri yara
Canım ben yan oturmaya çalışıyorum, 2 dikişim var biokadin le günde 3 Kere pansuman yapıyorum, bi de Parol verdi dr günde 3 kez içiyorum, ağrım pek olmadı ama ben de de hemoroid oldu biraz. 2 gündür çok kaşıntim var ne yapsam bilemedimNormal dogum yapanlar... bu dikişlere neler yapıyorsunuz yada yaptınız. Dr üstüne oturma dedi ama elimde değil nasıl emzireyimbatikon ile de pansuman yapıyorum. Ferahlatıcı sprey aldım earth mama diye. Bugün 4. Gün canım acıyor hala.
Sizler neler yaptiniz? Acı ağrı nasıl geçiyor ?
Günaydın kızlar bugün bizim de kontrolümüz var kızımın kilosuna bakılcak bugün tam 12 günlük olduk inşallah 3000 gram olmuşuzdur cuma günü de aile hekimliği çağırdı d vitamini verilcekmiş galiba. Bide göbek bağı düştükten 3 gün sonra hafif kanama oldu dr aradım normal çoğu bebekte oluyor dedi ama yıkıyamadım korktum daha da yumuşayıp kanar diye sizlerde oldu mu kordon yerinde hafif kanama.
O bantı çıkarmaktan hiç korkma inan hiç acımıyor eve çıktıktan 4 gün sonra kendim çıkardımGeçmiş olsun canım ağrı nerde dikişlerindemi sırtında falanmı rahim toparlanması için sakıncalı değilmi aceba kas gevşetici bu arada bende Doğum yaptım yapıştırma oldu dikişim dr çıkarken iki gün sonra banyo yap bantı çıkar dedi ama bant nasıl çıkacak bilmiyorum yarın kontrol var onlarmı çıkarsaki
Bizde de oluyor o kanama tam kurumadı galibaGünaydın kızlar bugün bizim de kontrolümüz var kızımın kilosuna bakılcak bugün tam 12 günlük olduk inşallah 3000 gram olmuşuzdur cuma günü de aile hekimliği çağırdı d vitamini verilcekmiş galiba. Bide göbek bağı düştükten 3 gün sonra hafif kanama oldu dr aradım normal çoğu bebekte oluyor dedi ama yıkıyamadım korktum daha da yumuşayıp kanar diye sizlerde oldu mu kordon yerinde hafif kanama.
Yok xanım esas kuru olması daha kötü yapar nemli olması lazım göğsününSanki o merhem fazla yumuşatıyor ondan kopuyor gibi hissettim sürmeyi bıraktım
Bende senin gibi yapıyorum yeterli diye düşünüyorum.Birde biberon temizliğini nasıl yapıyorsunuz ben muslukta sıcak suyun altında iyice duruluyorum günde bir defa da kaynatıyorum yeterli mi acaba
Allahım hamilelikteki uykusuzluk uykusuzluk değilmiş.sabaha kadar 7-8 kere kalktık hiç uyumadım diyebilirim.1-3 arasını bildiğin çocuk gibi uyanık geçirdş el kadar yenidoğan.bütün sabahta emip durdu öbür kızımı zor okula yetiştirdim.veriyorum eline telefonu oyalanıyor çok vicdan azabı çekiyorum ama ne yapayım ikisine birden yetemiyorum.daha 20. Günümüz bugün ve ben sezaryenli halimle günlerdir yalnızım evde.yorgunluktan helak olmuş durumdayım.normalde eşim saçımı fönsüz görmez bile.şimdi banyodan çıkıp kurutabilirsem şanslı görüyorum kendimi.üstümden pijamaları çıkarmıyorum bile.ilk kızıma zor bebek diyordumda bu onu solladı geçti bile.
Tamam canım humanaya bir bakayım bende sab her bebeğe iyi de gelmiyormuş deneyerek bulacaksınız diyorlar cuma günü ilk ay muaynesi var bakalım be diyecek doktorumuzBir dokundum bin ah işittim.demekki hepimiz aynı durumdayız:)yalnız şu kırkı çıksın rahatlarız olayı hikaye arkadaşlar.her ayın yaşın ayrı ayrı zorluğu var.bu sefer zırt pırt büyüme atakları falan çıkacak başımıza.etrafımızdakiler bizi oyalayacak vay kırkı çıksın vay altı aylık olsun vay yaşını doldursun diye diye kandıracaklar bizi:)
O sevgi olmasa zaten şu kadar sıkıntıya katlanılır mı.gece tam dalıyorum ağlama sesiyle yerimden zıplıyorum yataktan kazınırcasına kalkıyorum.sonra kokusunu alıp yüzünü gördüğümde bütün yorgunluğum bitiyor sanki o anda.
Sab simpleksten bizde veriyoruz 2 gündür.henüz faydasını göremedim.rezene çayından çok hoşlanmadı kızım ama humananın bebek çayı 15 günden sonra verilebilir diyor içeriğinde aklında olsun.
Amin canımYok xanım esas kuru olması daha kötü yapar nemli olması lazım göğsünün
Bende senin gibi yapıyorum yeterli diye düşünüyorum.
Allah yardımcın olsun bizim yaşadığımızın 2 katını yaşıyorsun sen.
Bizim ilk ay muayenesine daha 10 gün var.10 güne kadar ben kafayı yemezsem.bizimki çok obur sürekli emip emip kusuyor.emzirmesem basıyor yaygarayı.acaba çok emmekten mi kötü oluyor.doktor yenidoğan ne zaman isterse emzir diyor ilk bir ay için tabi.sonra iki saatte bir şekline falan dönüşecekmiş.sen nasıl emziriyorsun.saat koydun mu yoksa her istediğinde mi emziriyorsun?Tamam canım humanaya bir bakayım bende sab her bebeğe iyi de gelmiyormuş deneyerek bulacaksınız diyorlar cuma günü ilk ay muaynesi var bakalım be diyecek doktorumuz
Ben dün devlet hastanesine gittim kalça filmi için perşembe o çekilecek ayrıca hafif sarılığı var benim bebeğimin 7 derece hala geçmedi dr dün kan ve idrar tahlili yaptırdı sonuçların bazıları çıkmış kansızlığı var sarılığı ilk aşamada hala 3320 gr doğdu şuan 5 kilo yinede sarılığı geçmedi senin bebek uzun emiyor benimkide az emiyor ama sık sık :) istediği zaman veriyorum emzirirken uyuya kalıyor yada gaz giriyor bırakıyor emmeyi... arkadaşımın bebeği 40 dk emiyormuş dr o da çok gaz yapar demiş benim ki öyle uzun emmiyoe 5-10 dk çekiyor kendini ama o kadar gaz sıkıntısı var ki emerken sancı giriyor kuzumaAmin canım
Bizim ilk ay muayenesine daha 10 gün var.10 güne kadar ben kafayı yemezsem.bizimki çok obur sürekli emip emip kusuyor.emzirmesem basıyor yaygarayı.acaba çok emmekten mi kötü oluyor.doktor yenidoğan ne zaman isterse emzir diyor ilk bir ay için tabi.sonra iki saatte bir şekline falan dönüşecekmiş.sen nasıl emziriyorsun.saat koydun mu yoksa her istediğinde mi emziriyorsun?
Allah yardımcın olsun canım tek başına iki bebekle ilgileniyorsun nasıl yemek falan yemeye vakit buluyorsun sen yiyeceksin ki süt olacak inan ben tek bebekle yemeği zor yiyor tuvalete zor gidiyorum benim kızım sabaha kadar sancı çekiyor derşn uyuduğu zamanlar kucağımda uyuduğunda bir tek öbür türlü sık aralıklarla gaz sancısı girdiğinden derin uykuya dalamıyoAllahım hamilelikteki uykusuzluk uykusuzluk değilmiş.sabaha kadar 7-8 kere kalktık hiç uyumadım diyebilirim.1-3 arasını bildiğin çocuk gibi uyanık geçirdş el kadar yenidoğan.bütün sabahta emip durdu öbür kızımı zor okula yetiştirdim.veriyorum eline telefonu oyalanıyor çok vicdan azabı çekiyorum ama ne yapayım ikisine birden yetemiyorum.daha 20. Günümüz bugün ve ben sezaryenli halimle günlerdir yalnızım evde.yorgunluktan helak olmuş durumdayım.normalde eşim saçımı fönsüz görmez bile.şimdi banyodan çıkıp kurutabilirsem şanslı görüyorum kendimi.üstümden pijamaları çıkarmıyorum bile.ilk kızıma zor bebek diyordumda bu onu solladı geçti bile.
Hala doğmamakta inat eden bebişlerin anneleri el kaldırsınnnnn
Bence yorgunluktan oluyordur canım zaten hamilelik yorucu bir süreçti sonrasında doğum evde 2 bebek bağışıklığın düşüyordur bende 2 gece hiç uyuyamadım üçüncü gece sıtma oldum donuyorum o gece dinlendim ertesi gün toparlamıştım desteğe ihtiyacın var bence bira dinlensen kendine gelirsinKızlar doğum yaptığımdan beri 3-4 sefer ateşim yükseliyor vücudum grip gibi halsizleşip etlerim acıyor.3-4 günde bir böyle oluyorum.süt ateşimi oluyorum acaba yoksa lohusalıkla ilgili bişey mi?böyle bişey yaşayan var mı aranızda?
Benim kızımda olmuştu Can'ım çok ağrı yapıyordu sağıyordum ben rahatlatıyorduKızlar sizdeyse göğüslerinizde küçük küçük bezeler gibi oluyorum göğüslerimiz sertlesiyormu emmeyince ben uzuna üründe emme arası göğüslerim ağrımaya başlıyor sanki bazı yerlerinde bezerler var gibi normal mi
Bende öyle gerçekten canım çekiliyor sanıyordum geçti şükür tam değil ama kanamıyor artık seninkide geçer inşallah devamlı sür ama bi zararı yok peçeteyle sil emzirirken kayıyor çünkü :)bebekten çok gögsümle uğraşmak zorunda kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?