- 31 Temmuz 2016
- 1.020
- 300
- 53
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #38.021
Yok canım acıdığı için değilde eşimi kan tutar bende tek halledemem sandım ama çıkardım kontrolümüz vardı nokta nokta kanamış inşallah bişey olmaz krem verdimi size sürmeniz içinO bantı çıkarmaktan hiç korkma inan hiç acımıyor eve çıktıktan 4 gün sonra kendim çıkardım
Bizde de oluyor o kanama tam kurumadı galiba
Maşallah iyi kilo almış bir ayda.yeterince emiyor demekki.sık emdiği içinde gaz yapabilir doktoruna danış istersen ama sarılık varsada sık sık emzirmen gerekiyor gerçi.benim kızım 20-30 dk emiyor ilk üç dört dk hızla sonra keyfi olarak emiyor.ve emerken hem kıvranıyor kıpkırmızı oluyor hemde emmeye devam etmeye çalışıyor saftiriğim:)Ben dün devlet hastanesine gittim kalça filmi için perşembe o çekilecek ayrıca hafif sarılığı var benim bebeğimin 7 derece hala geçmedi dr dün kan ve idrar tahlili yaptırdı sonuçların bazıları çıkmış kansızlığı var sarılığı ilk aşamada hala 3320 gr doğdu şuan 5 kilo yinede sarılığı geçmedi senin bebek uzun emiyor benimkide az emiyor ama sık sık :) istediği zaman veriyorum emzirirken uyuya kalıyor yada gaz giriyor bırakıyor emmeyi... arkadaşımın bebeği 40 dk emiyormuş dr o da çok gaz yapar demiş benim ki öyle uzun emmiyoe 5-10 dk çekiyor kendini ama o kadar gaz sıkıntısı var ki emerken sancı giriyor kuzuma
Yemek yemeye vakit bulmak sorun değilde yapması daha sorun.doğumdan önce dolabıma buzluğa yaprak sarması mantı köfte gibi yiyecekler attım baya.bunların yanında basit yemekler yapmaya çalışıyorum.bugün balık kızartıcam mesela birde tarhana çorbası.ikinci olunca insan daha pratik oluyor bebek bakmada sabah tek ayağımla anakucağını sallarken kızıma kahvaltısını yaptırdım bir taraftanda kendim atıştırdım:)Allah yardımcın olsun canım tek başına iki bebekle ilgileniyorsun nasıl yemek falan yemeye vakit buluyorsun sen yiyeceksin ki süt olacak inan ben tek bebekle yemeği zor yiyor tuvalete zor gidiyorum benim kızım sabaha kadar sancı çekiyor derşn uyuduğu zamanlar kucağımda uyuduğunda bir tek öbür türlü sık aralıklarla gaz sancısı girdiğinden derin uykuya dalamıyo
Banada öyle geldi.lohusalıkta vücut hastalıklara açık oluyormuş zaten.bende yorgunluktan ve uykusuzluktan ateşleniyorum sanırım.eskiler lohusa sıtması diyor ya sanırım ondan oluyorum.birde gece terlemelerim fena oluyor bende.gecede 2-3 çamaşır pijama değiştiriyorum.Bence yorgunluktan oluyordur canım zaten hamilelik yorucu bir süreçti sonrasında doğum evde 2 bebek bağışıklığın düşüyordur bende 2 gece hiç uyuyamadım üçüncü gece sıtma oldum donuyorum o gece dinlendim ertesi gün toparlamıştım desteğe ihtiyacın var bence bira dinlensen kendine gelirsin
Sütün çok demekki.benim ilk kızımdada olmuştu.bundada oluyor.sağman gerekiyor fazlasını.bebek fazla ememezse süt kanalları tıkar mastit olursun o da çok eziyetli oluyor.Kızlar sizdeyse göğüslerinizde küçük küçük bezeler gibi oluyorum göğüslerimiz sertlesiyormu emmeyince ben uzuna üründe emme arası göğüslerim ağrımaya başlıyor sanki bazı yerlerinde bezerler var gibi normal mi
Bebişin tükrüğü daha iyi dezenfektede eder diye düşündüm onu sürüyom gögsüme :)Bende öyle gerçekten canım çekiliyor sanıyordum geçti şükür tam değil ama kanamıyor artık seninkide geçer inşallah devamlı sür ama bi zararı yok peçeteyle sil emzirirken kayıyor çünkü :)
Benimki almıyor o ucları ağzına büyük geliyor artık acıyı kopmayı geçtim veriyom ağzına kıyametler kopsada uğraşmaktan yoruldum acıya dayanacam :)Bnde aynı durumdayım krem fayda etmiyor göğüs ucuyla emziriyorum
Tek sorunum gögsüm olsun diyorum bebek 1 aylık oldu uykuyu bırakacak elinden gelse anlamsızca ağlıyor artık yorgunluktan düşecem gögsümü unuttumYok xanım esas kuru olması daha kötü yapar nemli olması lazım göğsünün
Bende senin gibi yapıyorum yeterli diye düşünüyorum.
Allah yardımcın olsun bizim yaşadığımızın 2 katını yaşıyorsun sen.
Tükürük bitti canım sezeryanın 5. günü :) Bebişim büyümeye çalışıyor teyzesi :) Allah tüm evlatları korusun. Sen de hayırlısıyla oğluna kavuş inşallah canım
Bende nasıl üzülüyorum tek benim oğlum böyle kuduruk diye artık sesi kısıldı ağlamaktan çok üzülüyorum haline içim içimi yiyoTek sorunum gögsüm olsun diyorum bebek 1 aylık oldu uykuyu bırakacak elinden gelse anlamsızca ağlıyor artık yorgunluktan düşecem gögsümü unuttum
Anladım canım iz yapmasın diye bir krem verdi 1hafta sonra al dedi daha almadımYok canım acıdığı için değilde eşimi kan tutar bende tek halledemem sandım ama çıkardım kontrolümüz vardı nokta nokta kanamış inşallah bişey olmaz krem verdimi size sürmeniz için
Benimde almıyordu o ucları ama sonra alıştı almaya başladı.. o nasıl bir acı demi insanın içine vuruyor:)Benimki almıyor o ucları ağzına büyük geliyor artık acıyı kopmayı geçtim veriyom ağzına kıyametler kopsada uğraşmaktan yoruldum acıya dayanacam :)
Canım rahat ol bence bebeğin gazlı o yüzden sıçrıyor.bakması ise Yen'i doğan bebeklerde sürekli olur yarı açık kapalı titreyen gözler.büyüdükçe azaldığını fark edeceksin.sıkıntı yapmaBenim içim hiç rahat değil arkadaşlar bir sıkıntım varDün gece kızım uyurken belki 20 kere yada daha fazla arka arkaya sıçrayıp durdu iki koluyla. İnternetten baktım epilepsi belirtilerinde var. Ağlamaktan helak oldum sabah sütüm gelmedi hala da sütüm yok kesildi üzüntüden belki de. Göz dalmaları da var kızımın bir noktaya kilitleniyor kalıyo öyle. O da epilepsi belirtisiymiş. Ne yapıcam bilmiyorum araştırdım çocuk nörolojisi de yokmuş Tekirdağ da. Baktırmadan içim rahat etmicek. El kadar bebekte epilepsi olabilir mi ki hiçbir bilgim yok Allah her yavruyu korusun. Korktuklarımıza uğratmasın.
cnm maşallah dha doğurmadın mı senkizlar bugun muanem vardi. alttan muane etti bir parmakla sonra iki parmakla bakti bana tam izin vermedin ama ust kemik biraz daha acilmasi gerek dedi .sanciyla acilir belki ama dedi bekleyelim bu hafta dogurmazsan haftaya yine gel bakalim tekrar dedi sonra dogum seklini konusuruz dedi.nst ye bakip iyi sancilarin var dedi. size sorum da var eve geldikten sonra vajinadan fazlacana akinti geldi bu akan jelmidir sizce.
Cnm malesef her kullandktan snr yapmalısn 5dkka kaynıyckBirde biberon temizliğini nasıl yapıyorsunuz ben muslukta sıcak suyun altında iyice duruluyorum günde bir defa da kaynatıyorum yeterli mi acaba
Cnm kalca usgsını nasıl cekıolar uzun sürüo mu bzmde bu hafta varUykusuz anneler merhaba:) bizde sabahtan beri doktordayiz 1.ay asimizi olduk ardindan kalca ultrsnu cekildik kzimda da olmustu bundada gelisimsel gerilik var cift bez kullanicaz 1 ay insallah duzelir 3 ayda toparliyor genellikle.
Bende alttan muayne oldum smear aldi doktorum azcik rahim sarkmam var kegel egzersizi yapmami soyledi ömür boyu birakmdn.3.dogumda normal olursa artar dedi bende ya nasip dedim:) :)
Bebisim cok sükür 1 kilo almis sütüm yaramis dariisi sizlere insallah.basta 40 gr almisti doktor mamaya baslariz demisti boyle olan varsa umut olsun.
Bir arkadas dogum dikislerini sormus.benim 24 gunde tamami dokuldu canim o zmana kadar da parca parca gitti dikisler onemli olan 2 gune banyo yapmaya calis orasi yumusadikca daha kolaylasiyor ardindan ama islak birakma iyice kurut.tuvalet sonrasida baticonla sil.baska biseye gerek yok arada aynayla kontrol et mutlaka.genelde 1 hafta 10 gune duser bende 1 haftalikken acisi baya azaliyor ustune oturdum bide buyuk kizim var mecbur gec iyilesti.emzirirken de yan oturmaya calis yoksa dikisler gerilir kötü kaynar.ve şişer.dikislerin azaldikca fito krem öneririm doktorum soyledi hucre yenileyici ve rahatlatiyor iz kalmiyor benim bu 2.normal dogum düsün iz kalmadi cok şükür.
Birde göbek sorusu vardi bir arkadasin.benimki 10.gunde dustü ama biraz kan vardi birazda sarimsi iç tarafta.cocuk doktoru nitrat sürdü o kurutuyor eger o sekilde kalirsa mikrop kapar.dikkatli olun.
Hepnize sevgiler:)
Hepimiz aynıyız inşallah en kısa sürede düzene girer bebişlerTek sorunum gögsüm olsun diyorum bebek 1 aylık oldu uykuyu bırakacak elinden gelse anlamsızca ağlıyor artık yorgunluktan düşecem gögsümü unuttum
Yok canim 2 dk birsey bildigin ultrason aletiyle sag sol kalcasina bakiyorlar alfa beta ölcüleri var cocuk doktoru degerlendiryor söylüyor sonuclari.bezini açip yapiyorlar bunu ona gore hazirlikli gidin:) ben alt acma ortusu serdim belli olmuyo benim oglan fiskiye ile her an yapabiliyor:)Cnm kalca usgsını nasıl cekıolar uzun sürüo mu bzmde bu hafta var
ben de nisandan sonra sancinin gelmesi o kadar uzun sürmemisti,su gelmemisti zaten.en iyisi bir hastaneye gitmem olur benceKızlar merhaba. Öncelikle doğumunu yapan arkadaşlar çok imreniyorum sizlere sağlıklı bol sütlü günler diliyorum. Tecrübelilere sormak istediğim bişey var bugün tam 40 haftalık olduk sabah 7 de uyandım tuvalette nişan geldi bi kaç defa daha tuvalette yine geldi ama ne sancı ne su hiç bi doğum belirtisi yok artık bende oğluma kavuşmak istiyorum bu nişandan sonra ne kadar beklediniz ben dayanamıyorum artık
Aynen cnm hıc sorma,gecen esım dıo ayagımda bı sıcaklık hıssettm meğer yan koltuktn nişan almışYok canim 2 dk birsey bildigin ultrason aletiyle sag sol kalcasina bakiyorlar alfa beta ölcüleri var cocuk doktoru degerlendiryor söylüyor sonuclari.bezini açip yapiyorlar bunu ona gore hazirlikli gidin:) ben alt acma ortusu serdim belli olmuyo benim oglan fiskiye ile her an yapabiliyor:)
Benim kızımda olmuştu Can'ım çok ağrı yapıyordu sağıyordum ben rahatlatıyordu
o zaman sapıp boşaltmam lazım taş gibi sertleşiyor göğüslerimSütün çok demekki.benim ilk kızımdada olmuştu.bundada oluyor.sağman gerekiyor fazlasını.bebek fazla ememezse süt kanalları tıkar mastit olursun o da çok eziyetli oluyor.
Nişan gelince hastaneye gitmeye gerek olmadığı söyleniyo iki gün önce hastanedeydim nst de sancı çıkıyo artınca gel diyo doktor bende sancı falan yokbe
ben de nisandan sonra sancinin gelmesi o kadar uzun sürmemisti,su gelmemisti zaten.en iyisi bir hastaneye gitmem olur bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?