- 30 Temmuz 2015
- 182
- 329
- 103
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #38.121
Suni sancı vererek doğumu başlatır büyük ihtimalle.. Sancı geldikce acılma da olur ve doğum başlar. İlk doğumum da böyle olmuştuEvet taze anneler heycandan bizleri unuttunuz nisan sonu annesi olmak unutulmak demekmicanim bende yarin doktora gidicem dogumu baslaticam dedi ama pek emin olamadim sanci yok biseu yok nasil basliycak bu dogum sezeryana karsi doktor normal olacak diyor ama nasil olcak kafayi siyircamstresten
Benim oğluştada çıktı emzirirken kolumda terliyo o yüzden çıktı diye düşündüm ben bişey sürmedim. Banyo yaptırdıktan sonra söndüler biraz sankiKızlar bugün 25 günlük olduk oğlumun yüzünde kırmızı noktalar çıktı bazılarının uçları da vat kafası ve alnında da cıktı neden acaba ne sürmem gerekiyo
Normal canım bir şey yapmayı süt emdikçe çıkıyor belki isilikte olmuş olabilir oğlan çocukları çok sıcaga gelmez derler benimki gözünden bile üşüyor amaBenim oğluştada çıktı emzirirken kolumda terliyo o yüzden çıktı diye düşündüm ben bişey sürmedim. Banyo yaptırdıktan sonra söndüler biraz sanki
Bnm ki yanaktan ziyade kafasında sivilce ucu gibi uçları varBenim oğluştada çıktı emzirirken kolumda terliyo o yüzden çıktı diye düşündüm ben bişey sürmedim. Banyo yaptırdıktan sonra söndüler biraz sanki
Benimkide öyle saçlarının arasında vardı şimdi baktım geçmiş çok az kalmış kızarıklık şeklindeBnm ki yanaktan ziyade kafasında sivilce ucu gibi uçları var
Aynı canım gazlı çokUyumayan , doymayan , sürekli ağlayan bebek yapmışız diye takılıyorum eşimeÇok ağlıyor ya sizinkiler de böyle mi
eğer bebeğin durumu felan uygunsa suni sancı ile başlatıyorlar.Kaçıncıya soru soruyorum da topik doğum yapanlara özel oldu gibi bişey oldu. Yine de sorucam. Çatı muayenesinde açıklığı ve sancıları çıkanlar varmı? Kaç cm açıklık olmuştu ve doğum ne kadar sonra gerçekleşti?
Hadi Allah yardımcın olsun çok güzel bir duygu bebeğini bolbol kokla hiç stres yapmagünaydınlar.
kısmetse bugün akşam üstü sezeryana alınacağım
herkese hayırlı doğumlar diliyorum
Maşallah bebişe Allah sağlık sıhhat versin. Bebeğe bakınca ama herşeye değermiş diyor insan.Günaydınlar herkese. Ben de Cuma günü meleğimi kucağıma aldım çok şükür. Perşembe kontrole gitmiştik. Doktorum çocuk çok büyüyor 4 kg olmak üZere kafası da sınır değerde, normal doğum istiyorsan rahim açıcı ilaç verelim deneyelim bu gün dedi ve bende yatışımı yaptım. 1 gece boyunca açıklığım 2 bucuktan 3 e anca ulaştı ertesi sabah suni sancı aldım 9 saat de suni sancı çektim ama şiddetli düzensiz sancı dışında hiç bi doğum belirtim olmadı , doktor tabucu edelim yarın bi daha suni sancı verelim dedi. Artık takatim ve sabrım kalmamıştı aynı şeyleri yaşamaya . Doğumhane psikolojisi gerçekten kötüymüş . Gelen doğurdu gitti ben hala Sancı sancı ama açılma yok. Nst aletini kaldırıp parçalayasım geliyodu stresten ve en son dayanamayıp Sezaryan olmak istediğimi söyledim . 2 bucukta kızımı kucağıma aldım ve o sancıları çektiğime pişman oldum . Sezaryan öncesi ve sonrası itibariyle hiç korkulacak bi şey değilmiş ve spinal anestesi çok büyük bir rahatlıkmış . Odaya çıkar çıkmaz kızımı kucağıma aldım ve sütüm geldi emzirdim . Hiç mama da kullanmadık .biraz sarılığı var şu an ama kritik değerin altında.
9 ay normal doğum için hazırladım kendimi ama kısmet olmayınca zorlamanın alemi yokmuş Allah böylesini nasip etti bana . Bu arada şu 6 günde şunu da anladım tüm yorgunlukları geçersiz kılan, o baba evinde en nazlı kızları cengaver analara döndüren , kokusu dünyanın tüm nimetlerine bedel şeye evlat deniyormuş rabbim herkese nasip etsin inşallah. ( not: elveda deliksiz 10 saat uykularım :))
sabah sekizde uyudu gece yatıp kalkıyor artıkUyumayan , doymayan , sürekli ağlayan bebek yapmışız diye takılıyorum eşimeÇok ağlıyor ya sizinkiler de böyle mi
Kontrolden cıktım. Acılmam yok. Bebek üçbinsekizyüz gr. Biraz doktor çatı muayenesi yaparken kendimi kastığım için gözümü korkuttu. Böyle yaparsan baya zor olur doğum dedi. Kilosu genelde ultrasondan aşağı cıkıyor benekleirn bence 3500 falandır bebiş diye düşünüyorum. Allah bakalım hayırlı doğumlar nasip etsin senn beneiş kaç kiloydu en sonYa hafif bel ağrım var raada karnım sertleşiyo o kadar. Bbde sancı hissetmiyorum. Kontrolden çıkınca yazarsan sevinirim :)
Bizde mamayı bıraktık tamamen o yüzden uyanmalar arttı. Saat başı emiyor. 2 gündür yerine yatırdığım anda ıkınmaya başlıyo. Çok ıkınıncada bütün emdiğini çıkarıyor. Kucağımda olursa sorun yok ama ne ıkınöa be kusma hiçbişey olmuyor. Bazen çok ağlıyor memeye alınca susuyor.Uyumayan , doymayan , sürekli ağlayan bebek yapmışız diye takılıyorum eşimeÇok ağlıyor ya sizinkiler de böyle mi
Benim cadı sabah sekiz buçukta başlıyor emmeye on birde kadar yatağına yatırdım an basıyor yaygarayı deli ediyor beni hiçbir şey yapamıyorum tuvalete dahi gidemiyorum gecede saat başı kalkmaya başladı nedense geçecek bu günler ama zor geçecekUyumayan , doymayan , sürekli ağlayan bebek yapmışız diye takılıyorum eşimeÇok ağlıyor ya sizinkiler de böyle mi
Nasıl bıraktınız canım mamayı ben kaynanamın gazıyla verdim mamayı emen çocuğa sonra doktordan azar işittim neden verdin diye bıraksın diye bakıyorum nasıl becerdi anlat bir heleBizde mamayı bıraktık tamamen o yüzden uyanmalar arttı. Saat başı emiyor. 2 gündür yerine yatırdığım anda ıkınmaya başlıyo. Çok ıkınıncada bütün emdiğini çıkarıyor. Kucağımda olursa sorun yok ama ne ıkınöa be kusma hiçbişey olmuyor. Bazen çok ağlıyor memeye alınca susuyor.
Ben yavaş yavaş azalttım. Günde 4 kere veriyordum sonra 2 ye düşürdüm gece yatmadan veriyordum bir de gece uyandığında veriyordum. Gündüz hep memeyle geçiriyorduk. En son gece yatarken 1 kere vermeye başlamıştım. 20. Günü doktorumuz kes mamayı dedi 1 haftadır sadece meme emiyor. Mama yediği zamanki gibi uzun uzun uyumuyor ama olsun.Nasıl bıraktınız canım mamayı ben kaynanamın gazıyla verdim mamayı emen çocuğa sonra doktordan azar işittim neden verdin diye bıraksın diye bakıyorum nasıl becerdi anlat bir hele
Bende günde üç kez veriyordum şuan bir kez veriyorum ama bırakamadık hala hatta bazen iki üç verdiğim oluyor çok sinir oluyorumBen yavaş yavaş azalttım. Günde 4 kere veriyordum sonra 2 ye düşürdüm gece yatmadan veriyordum bir de gece uyandığında veriyordum. Gündüz hep memeyle geçiriyorduk. En son gece yatarken 1 kere vermeye başlamıştım. 20. Günü doktorumuz kes mamayı dedi 1 haftadır sadece meme emiyor. Mama yediği zamanki gibi uzun uzun uyumuyor ama olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?