- 14 Ekim 2013
- 1.289
- 3.473
- 333
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #13.321
Sağolun kızlar ya cok teşekkür ederim.Guzel bir gunde sayılı olan kiz sayımız artmış bulunmakta:))hayırlı olsunCitolesgen
Normaldir muhtemelen.bi bebek bi bebeğe benzemez diyolar ya gerçekten oyleymiş..kramp falan giriyomu bu arada test sonucun gelmedi dimi panorama yaptırmştınCanım çok şükür iyiyiz bebiş büyüyor teyzesi yavaş yavaş Yok henüz hissetmedim canım. Hissettiğim tek şey başından beri sağ tarafımda hassasiyet. Bir de dün başlayan kasılmalar gerginlik hissi tecrübeli anne:) normal sanırım bınlar da.
Aynen şuan acayip istahliyim surekli bisey yemek istiyorumGebelikte alınan kiloların yaklaşık 3-4 kg bebek, 0.5 kg bebeğin eşi, 1 kg bebeğin suyu, 1 kg rahimin büyümesine bağlı, 1.5 kg annenin artan kan miktarı, 1 kg büyüyen göğüsler, 1-2 kg annede su tutulmasından kaynaklanır. Geriye kalanı da annenin aldığı kilolardır yani yağ depolarıdır. Doğumla birlikte bu kiloların 7-9 kg’ı hemen kaybedilir. Lohusalık döneminin sonuna doğru vücuttaki ödem ve kan hacminin de normale dönmesiyle 2 kg daha kaybedilir. Yani, gebelikte normal kilo almış bir anne adayının lohusalık döneminin sonunda geriye sadece vermesi gereken birkaç kilo fazlalığı kalır.
Genellikle alınması gereken toplam kilonun 1-2 kg’ı gebeliğin ilk 3 ayında alınır. Sonraki aylarda ise ortalama ayda 1-2 kg almak normaldir. Ancak bazı gebelerde bulantı, kusma, iştahsızlık nedeniyle ilk 3 ay kilo alımı olmayabilir, hatta kilo kaybı dahi görülebilir. Ancak bu durumda anne adayının endişelenmesine gerek yoktur, çünkü bebek kendisi için gerekli besinleri anneden alacaktır ve bu durumdan etkilenmeyecektir. Zaten 20. haftadan sonra iştah artmaya başlayacak ve anne adayı hızla kilo alacaktır.
Doç. Dr. Nermin Köşüş'ün makalesinden alıntıdır kızlar.
Hadi inşallah gerçi yarın falan başlar millet yapmaya sabah erkendenay benimde kulağım kapıda bekliyorum
Geldi birtanem çok şükür her şey yolunda geçen hafta çarşamba aldım sonucumu.Normaldir muhtemelen.bi bebek bi bebeğe benzemez diyolar ya gerçekten oyleymiş..kramp falan giriyomu bu arada test sonucun gelmedi dimi panorama yaptırmştın
Bişey olmaz Allahın izniyle..benimde böceklere karşı fobim var hep dua ederken derim ki Allahım sen beni görünen ve görünmeyen bütün boceklere karşı koru.Benim kedi ve köpek fobim var maalesef. Sokakta falan aniden koşarak falan karşıma çıkarsa irkiliyorum. Elimde değil keşke yenebilsem.. Umarım bişey olmaz. Zaten düşük riskimde var çoğu günler dışarı çıkmıyorum ama yinede arada karsılasıyorum haliyle...
O zaman her şey yolunda canım, Allah sağlıkla kucağına almayı kısmet etsin canım. Bebeğinin Doğum tarihi benim de Doğum günüm.Aynen şuan acayip istahliyim surekli bisey yemek istiyorum51 le kaldım şuan 58 im ve bu yaşıma kadar gördüğüm en yüksek kilodayim
Oğlun olacağını biliyodum da test sonucunu sen soyleynce hatırladm ay unutkanlk başladı bende sanırım balıkyağına başlamalıyımGeldi birtanem çok şükür her şey yolunda geçen hafta çarşamba aldım sonucumu.
Oğlum olacağını da öğrendim test ile.
Ben hiç kilo almak istemiyordum ilk 3 ay. Ama 2 kilo aldım bile..... O kadar abartı bişey de yemedim aslında..Demekki yesem ne olacağım.Gebelikte alınan kiloların yaklaşık 3-4 kg bebek, 0.5 kg bebeğin eşi, 1 kg bebeğin suyu, 1 kg rahimin büyümesine bağlı, 1.5 kg annenin artan kan miktarı, 1 kg büyüyen göğüsler, 1-2 kg annede su tutulmasından kaynaklanır. Geriye kalanı da annenin aldığı kilolardır yani yağ depolarıdır. Doğumla birlikte bu kiloların 7-9 kg’ı hemen kaybedilir. Lohusalık döneminin sonuna doğru vücuttaki ödem ve kan hacminin de normale dönmesiyle 2 kg daha kaybedilir. Yani, gebelikte normal kilo almış bir anne adayının lohusalık döneminin sonunda geriye sadece vermesi gereken birkaç kilo fazlalığı kalır.
Genellikle alınması gereken toplam kilonun 1-2 kg’ı gebeliğin ilk 3 ayında alınır. Sonraki aylarda ise ortalama ayda 1-2 kg almak normaldir. Ancak bazı gebelerde bulantı, kusma, iştahsızlık nedeniyle ilk 3 ay kilo alımı olmayabilir, hatta kilo kaybı dahi görülebilir. Ancak bu durumda anne adayının endişelenmesine gerek yoktur, çünkü bebek kendisi için gerekli besinleri anneden alacaktır ve bu durumdan etkilenmeyecektir. Zaten 20. haftadan sonra iştah artmaya başlayacak ve anne adayı hızla kilo alacaktır.
Doç. Dr. Nermin Köşüş'ün makalesinden alıntıdır kızlar.
Hayırlı olsun canımmm, Allah sağlıkla kucağınıza almayı da nasip etsin küçük prensesiKızım oluyor kızımmmm :)
Bu aralar unutkanlık normalmiş.Oğlun olacağını biliyodum da test sonucunu sen soyleynce hatırladm ay unutkanlk başladı bende sanırım balıkyağına başlamalıyım
Bak normalmiş canım. Şekere dikkat et onun dışında ye.Ben hiç kilo almak istemiyordum ilk 3 ay. Ama 2 kilo aldım bile..... O kadar abartı bişey de yemedim aslında..Demekki yesem ne olacağım.
:) Öyle mi ne güzel çok şükür yolunda inş Rabbim bekleyen herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsinO zaman her şey yolunda canım, Allah sağlıkla kucağına almayı kısmet etsin canım. Bebeğinin Doğum tarihi benim de Doğum günüm.
Ben ilk doğumumu orda yaptım epidural normal olarak.aslında doktorum aylin hn.dı ama bnm oğlan geç gelince doktorda hacca gitti son dakka doktorsuz kaldım yeşim çelik hn.a gittim ama süper Bi doktordu zaten randevu bile alamıyorum kadına doluluktan iyiki onda olmuş şimdi ordamı ne durumda bilmiyorumistanbulda kimler hangi hastaneye gidiyor kızlar?
ben anadolu yakasında oturuyorum ama eşim avrupa yakasında gop duygu hastanesinde calıstıgı için oraya gidiyorum.
Amin canım hepimizinki inşallah.Gözünaydin canım saglikla büyümeye devam etsin bebishin..
Ya canım boşver üzülme. Erkekler pek anlamıyor durumdan ben de geçen hafta ne kötü kavgalar ettim eşimle. Sen kendini üzememeye çalış hepsi aynı işte. Gıcıklar.İnsanın eşi olunca anlamıyor demek ki kaç kere kapat uzatma dedikçe açtıda açtı açtı da açtı sonunda zıvanadan çıkardı işte
Aynı durumdayızBen hiç kilo almak istemiyordum ilk 3 ay. Ama 2 kilo aldım bile..... O kadar abartı bişey de yemedim aslında..Demekki yesem ne olacağım.
Ohh prenses haberlerini almaya başladıkk sağlıkla al kucağına inşallahKızım oluyor kızımmmm :)
Canım bilmiyorum hiç bişey yememiz lazım ozaman..Amin canım hepimizinki inşallah.
Ya canım boşver üzülme. Erkekler pek anlamıyor durumdan ben de geçen hafta ne kötü kavgalar ettim eşimle. Sen kendini üzememeye çalış hepsi aynı işte. Gıcıklar.
Aynı durumdayızben de 3 kilo almışım, hiç bişey de yiyemememe rağmen bi pilav yedim de kusmadım bi de kaşar peyniri o yüzden aldıysam da yuh bana.
Amin canım benim inşallah:) Öyle mi ne güzel çok şükür yolunda inş Rabbim bekleyen herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Ben ilk doğumumu orda yaptım epidural normal olarak.aslında doktorum aylin hn.dı ama bnm oğlan geç gelince doktorda hacca gitti son dakka doktorsuz kaldım yeşim çelik hn.a gittim ama süper Bi doktordu zaten randevu bile alamıyorum kadına doluluktan iyiki onda olmuş şimdi ordamı ne durumda bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?