2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Canım bende yaptırdım . Tranqulity diYe bir test. Oda aynı yurt dışına gidiyor. Sonucu geldi. Çok şükür iyi. Ama cinsiyeti biliyorlarmış ancak yasalar söylemiyorlarmış. Saçma bir şey.
Canım çok şükür sağlıklı haberleri gelmiş maşallah Allah her daim sağlık versin miniğine.
Ben cinsiyet baktıklarını bilmiyordum doktor cinsiyet kromozomuna dayalı hastalıklara da bakılacak dolayısıyla cinsiyeti de belli olacak dedi. Açıkçası bana da makul gelmedi cinsiyet hakkında bilgi vermemeleri.

Ben detaylı usg için İbrahim bey den randevumu aldım. 18 Kasımda gidicem bir aksilik çıkmazsa :)

Aaa oyle mi benimde 8 kasimda randevum var. Detayli degil tabi:) detayli aralik basi olacak galiba bu gittigimde de bisey var dedi ama anlamadim 16. 17. Haftalarda bisey yapiliyormu bilmiyorum. Hic sormuyorumki ne var ne yapacaksiniz diye o kadar guveniyorumki sallabas geziyorum:) detaylida en iyisi diyorlar canim en guzelini yapmissin icin cok rahat olsun zaten sende az cok biliyordun doktoru.

Hangi hap canim? Kramp icin bana magnesium vermisti de icmedim ic sirt ve gogus agrima da iyi gelirmis icicem bugun artik baslayacagim

Hayırlı olsun canım tam kaç haftalık oluyorsun?
Sağol canım 20+2 olucam ama benim bebiş 1 hafta önden gidiyor tam zamanı olur diye o zamana aldım randevuyu.

Kızım oluyor kızımmmm :)
Ayyyy tebrik ederim canım

Detaylıda 1 numara İbrahim bey. Detaylı usg de en önemli şey. Organlarda bir rahatsızlık varsa anne karnında bile tedavisi mümkün. Bi arkadaşımın çocuğunda bağırsakta problem varmış dr detaylı da gaz olarak görmüş anlamamış problemi. Yavrucuk doğar doğmaz 3 kere ameliyat oldu. O yüzden detaylıyı herkese yaptırmamak lazım.

Ben kullanıyorum işte progestan gerçi benim belim ağrıyo diye vermişti ama neyse kasık ağrıları normalse sıkıntı yok. :))

Geçerken ugradim yazını gorunce yazmak istedim bu haftalarda buna dikkat et ben 11-12. Haftalarda içerde kanamam olduğu dönemde böyle bi aksam geçirdim ve eve geldim içerde kanama olduğu halde hiç dışardan bisey gelmemişti ama o gece kasiklarima bi ağrı ile dizlerimin ustune çöktüm ve kanama başladı Dr gittim sen naptin kendine bu kadar şuan sancin var ve rahim kasiliyo dedi kızdı bana sonrasında yine olan bana oldu ve ilaci2 katına çıkardı zaten yatmakta olan beni sadece tuvalete kalkiyosun diye tamamen yatırdı ... Bana bunu yasatanlar ise gayet hayatına normal devam etti o yüzden bu haftalarında dikkat et daha riskli donemdesin sayılır

Gebelikte alınan kiloların yaklaşık 3-4 kg bebek, 0.5 kg bebeğin eşi, 1 kg bebeğin suyu, 1 kg rahimin büyümesine bağlı, 1.5 kg annenin artan kan miktarı, 1 kg büyüyen göğüsler, 1-2 kg annede su tutulmasından kaynaklanır. Geriye kalanı da annenin aldığı kilolardır yani yağ depolarıdır. Doğumla birlikte bu kiloların 7-9 kg’ı hemen kaybedilir. Lohusalık döneminin sonuna doğru vücuttaki ödem ve kan hacminin de normale dönmesiyle 2 kg daha kaybedilir. Yani, gebelikte normal kilo almış bir anne adayının lohusalık döneminin sonunda geriye sadece vermesi gereken birkaç kilo fazlalığı kalır.

Genellikle alınması gereken toplam kilonun 1-2 kg’ı gebeliğin ilk 3 ayında alınır. Sonraki aylarda ise ortalama ayda 1-2 kg almak normaldir. Ancak bazı gebelerde bulantı, kusma, iştahsızlık nedeniyle ilk 3 ay kilo alımı olmayabilir, hatta kilo kaybı dahi görülebilir. Ancak bu durumda anne adayının endişelenmesine gerek yoktur, çünkü bebek kendisi için gerekli besinleri anneden alacaktır ve bu durumdan etkilenmeyecektir. Zaten 20. haftadan sonra iştah artmaya başlayacak ve anne adayı hızla kilo alacaktır.
Doç. Dr. Nermin Köşüş'ün makalesinden alıntıdır kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…