- 2 Mart 2011
- 1.275
- 1.327
- 158
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #14.241
Leke gibi değildi canım afedersin balgam gibi birşeydi ama rengi koyu sarı beyaz değildi. 12. haftadan sonra alınan progestanın hiçbir etkisi yok aslında çünkü plesanta bu görevi üstleniyor. Çok yerde yazıyor bu. Ama bizim doktorlar sağolsunlar boğuyorlar bizi progestana. Yurtdışında zaten hiç kullanılmıyormuş bile. Ne kadar çırpınırsak çırpınalım Allah ne yazdıysa onu yaşayacağız. Allah'a emanet bebeklerimiz , Allah korusun onları...
seninle benzer kaderi yasiyomusuz bide benim kaynanamda yok. Kendim alicamay amin canım. biz evlenirkende eşim kendi başına yaptı düğünü mobilyaları kendi aldı. taksit borca girdik. cünkü eşimin babası yok. butun ceyizleri eşim aldı. borclar bitti şükür. annesi emekli o da herseyi taksitle alır bize ufak tefek hediyer. yani kayınvalidem şimdiye kadar buyuk bir hediye almadı bize cocuğun mobilyaları ona aldırmayı duşunuyrum. düğünümde bile bilezikleri eşim aldı taktı düşün yani :) kaynana hiç bişey takmadı bana.
Canim benim de geldi öyle birkac kere.o zamanlar ayaklarim cok usumustu.bol su ic ayaklarino da sicak tut
ikizmde aynı seyleri yaşamışız canım ya. bizimde cok yukluydu borclar. şimdi ise ufak tefek var ama onlar zararsız borclar. halimize şükrediyorum bende. ailem yanımda herzaman destek olmaya calışıyorlar. allah senin eşine de benimkiniede güç kuvvet versin. baksana sizinkilerin yüküde eşinin üstünde. vallaha brovo tebrikler yani bu devirde.
benim ailemde destek değil pek gerçi eşimde istemedi evlenirken yoksa mecbur alcaklardı bişeyler.şimdi evlendik artık hiç olmazlar beklemiyorumda.eşim daha 28 yaşında bu yaşta evini aldı düğününü yaptı baya da takı taktı bana.dayım arabasını gördü kendisinin mi babasının mı diye sordu direk bu yaşta gerçekten bu kadar şeyi yapabilmesi hem gururlandırıyo beni hemde üzüyo üstünde çok yük olduğu için.bazen kendisi de anlatıyo bazı şeyleri ben dağılıyorum o öyle anlatınca.hem babasızlık hem de herkesin sorumluluğu ağır geliyo ona biliyorumallah güç kuvvet versin gerçekten hepimizin eşine birde bebişlerimiz geliyo artık.onlar rızkıyla geliyo ama ben öyle inanıyorum :)
Amin canım benim. Koyu Sarılar artık benim sevindigim akıntı oldu düşün artık.... Merak etme bişey olmaz canım o akıntıdan. Ama yinede için rahat olsun istiyosan bi kontrole git canım.Leke gibi değildi canım afedersin balgam gibi birşeydi ama rengi koyu sarı beyaz değildi. 12. haftadan sonra alınan progestanın hiçbir etkisi yok aslında çünkü plesanta bu görevi üstleniyor. Çok yerde yazıyor bu. Ama bizim doktorlar sağolsunlar boğuyorlar bizi progestana. Yurtdışında zaten hiç kullanılmıyormuş bile. Ne kadar çırpınırsak çırpınalım Allah ne yazdıysa onu yaşayacağız. Allah'a emanet bebeklerimiz , Allah korusun onları...
İlk kızımda bende çok okudum eğitimci olmanın da verdiği bir özgüvenle cok biliyorum edasiyla kendimce kurallar koydum ama sonra o kurallar hepsi esnedi:) ama yine de çoğu şeyde sıkıntı yaşamadım emzigi tek seferde çöpe attık bitti tuvalet eğitimi tek seferde bezi attık gitti uyumasi icin sallıyordum o da tek seferde bitti çünkü çok güzel konuşuyor ve anlar kızım. En çok pişman olduğum şey 6 ay anne sütünden başka hiç bişey tadamaz düşüncesiyle herkese engel olmam hatta kayınvalidemin elini bile tutmusumdur veremezsin diye şimdi de yemek çok seciyor. Sonradan öğrendim ki damak tadı 4.ayda gelişiyor keşke sadece parmak ucuyla her yediğimden o zaman tattirsaydim diyorum inşallah bu kez öyle yapmicam. Bazı şeyler yasayarak öğreniliyor. İlk kızım çıraklık oldu bu artık ustalık olur insallah :)))Aynennnnnn öyle:) :) cok okuyan prensipleri olan biriydim ama yasadikca hepsi degisiyo cocugun sallanmamasindan emzik vermemekten tut ek gida donemindeki beslenmesine kadar.hatta annelere kiziyodum bisi tattirdiklarinda falan cok okudum ya :) ama hepsi icin demiyorum annelerimizin zamanindan sonra degisen ogrendigimiz cok sey de var mesela seker.fakat yasadikca annelik zaman tecrube hepsi zamanla hayati ogretiyor.
2 yasina kadar guvenli baglanma donemi cocuk anne guveniyle yatmaliymis buna katiliyorum bide ben 6 ayliktan itibaren calistim krese biraktim o yuzden biraz ozlem biraz sucluluk doymak icin birbirimize yatirdim pisman degilim tabi simdi odasina gecirmek cok daha zor belki ama suan cok iyi konusuyor ve konusarak ikna olan bi cocuk insallah kolaylikla atlatirim.Öteki mevzularda merak etme onlemler aliniyor duruma uygun olarak :) :) mahremiyetede cok ozen gostermeye calisiyorum giyim kusam falan mesela su donemlerde tuvalet egitimde ozellikle annenin disinda özel bolgesinin kimsenin görmemesi falan.ilk cocukta hem anne büyuyor hem de bebek :)
İlk kızımda kestirdim yine kestircem cnm :)Kızlar hamilelik boyunca saç kestirme hakkında siz ne düşünüyorsunuz sadece merak ettim ben hurafe olduğunu düşünüyorum
Kızlar hamilelik boyunca saç kestirme hakkında siz ne düşünüyorsunuz sadece merak ettim ben hurafe olduğunu düşünüyorum
Ayni beni anlatmissin:) :) :) ben de ögretmenim tüm söylediklerine katiliyorum emzik verdim attim bir gunde alisti tuvalet 2 günde ogrendi gece kalkmasi da dahil salladim sonra konusunca artik ben yatarak uyucam dedi kendi uyuyor hadi kizim ogle uykusu diyorum tamam annecim diyip yatiyo cok sükur beni hiç üzmedi.sadece benim de en büyuk pismanligim ek gida:) tattirmak onemliymis suan corbalar pilav ve zorla birkac cesit yemegi yediriyorum tatsiz tuzsuz seyleri yiyor yemegin suyu domates sulu hic bisi yemiyor.insallah dedigin gibi daha iyi anneler oluruz:)İlk kızımda bende çok okudum eğitimci olmanın da verdiği bir özgüvenle cok biliyorum edasiyla kendimce kurallar koydum ama sonra o kurallar hepsi esnedi:) ama yine de çoğu şeyde sıkıntı yaşamadım emzigi tek seferde çöpe attık bitti tuvalet eğitimi tek seferde bezi attık gitti uyumasi icin sallıyordum o da tek seferde bitti çünkü çok güzel konuşuyor ve anlar kızım. En çok pişman olduğum şey 6 ay anne sütünden başka hiç bişey tadamaz düşüncesiyle herkese engel olmam hatta kayınvalidemin elini bile tutmusumdur veremezsin diye şimdi de yemek çok seciyor. Sonradan öğrendim ki damak tadı 4.ayda gelişiyor keşke sadece parmak ucuyla her yediğimden o zaman tattirsaydim diyorum inşallah bu kez öyle yapmicam. Bazı şeyler yasayarak öğreniliyor. İlk kızım çıraklık oldu bu artık ustalık olur insallah :)))
Merhaba canim masallah merak ettim kizin kac yasinda :)Ayni beni anlatmissin:) :) :) ben de ögretmenim tüm söylediklerine katiliyorum emzik verdim attim bir gunde alisti tuvalet 2 günde ogrendi gece kalkmasi da dahil salladim sonra konusunca artik ben yatarak uyucam dedi kendi uyuyor hadi kizim ogle uykusu diyorum tamam annecim diyip yatiyo cok sükur beni hiç üzmedi.sadece benim de en büyuk pismanligim ek gida:) tattirmak onemliymis suan corbalar pilav ve zorla birkac cesit yemegi yediriyorum tatsiz tuzsuz seyleri yiyor yemegin suyu domates sulu hic bisi yemiyor.insallah dedigin gibi daha iyi anneler oluruz:)
İyi ki doğdun canım bebeğinle sevdiklerinle nice güzel yılların olsun sağlıklaBugün benim doğum günüm gece 23:57 de bebeğim ilk kutlamayı yaptı bana , saat ona göre 12 olmuş demek kikıyafet baktım kendime bulduklarım göğüslerden olmadı olanları da ben beğenmedim , kimse hamile olduğumu anlamadı ama kocamanda göbeğim halbuki bana göre öyle demek ki
2.5 yasinda canim :)Merhaba canim masallah merak ettim kizin kac yasinda :)
Maşallah canim benim de bir oglum var 3bucuk yasinda :)2.5 yasinda canim :)
Canım eşlerimiz aynı yaşta bizde aile mevzularını çok çektik hele ki ben elti yarışı ve kayınpederden neler neler , düğünü evin eşyalarını hepsini eşim aldı biz bi tek kına gecesini yaptık bi de çeyizlik bi kaç şey eşim kimse karışmasın biz halledicez dedi 2 ayda herşeyi zorda olsa yetiştirdik hallettik biz elitlerin derdi yüzünden sırf salon takımına 28 bin vermek zorunda kaldık özel yapıldı düğünde dikilen kıyafetler o bu şu sadece bana olmadı onlar eksik kalmadı kumaşlarının metresi 500 600 liraydı en güzel heyecanlı anlarım ağlamaklı geçmişti hep , bebeğim oğlan dedim beni arayıp sormadılar etmediler hiç şimdi de Çin takvimine bakmış kızmış onu diyor hamile kaldığım gibi hamile kalmak için yarışıyorlar tükendim dedim yetmezmiş gibi birisi tam karşıma komşu geliyordu olay çıkartırım artık dedim eşime istemiyorum açık açık . İnsanları çözemezsin insanların çoğuna asla yaranamazsın ben bunu anladım bu tür kıskançlık şeylerin de olay büyükler de bitiyor aslında birazda aile büyükleri biraz susturmalı biraz daha yapıcı biraz daha konuşmaları iyi dinleyip herkesin niyetini çözüp ezilen tarafını üzülen tarafı destekleyip bu konuşmaları kapattırmalı iki tane var bende elti ikisi de birbirinin yüzüne bakmıyor orta da harcanan ben oluyorum
Allah bagislasin canim:)Maşallah canim benim de bir oglum var 3bucuk yasinda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?