2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
benimde hast degeri 19.90 ust deger bende 23.70 cikti ama b12 normal ciktii. bakiyorum folik asit fazlalogi otizme sebep oluyomus cok korktumm doktor bir hafta ilac icme haftaya tekrar bakalim dedi karaciger enzimlerine

Ya benim hastalıktan dolayı öyle vermiştir diye düşünüyorum içime kurt düştü resmen şimdi aşırı

Canım çok üretiyor değerler düşük doktor dedi ki az üretmesi çok üretmesine göre daha tercih ettiğimiz durum dedi gebelikte yani benim ki en sıkıntı ana doktor ilaç vermediyse sıkıntı yok demek sende bebek için çok tehlikeli troid

Merhaba guzel anneler :) anca sayfalari okuyabildim :)
Bebek arabalari, vitaminler vs konusulmus :)
Kan testlerimde demir depolarimda baya azalma vardi ve D vitaminim yerlerde surunuyordu. Testleri yaptirdigim doktor ferro sanol yazdi ama ben kendi doktoruma danisarak Solgar Iron diye bitkisel demir hapi kullanmaya basladim eczaci arkadasim onermisti ustelik diger kan ilaclari gibi kabi yapmiyor. Kendi doktorum degerleri cok dusuk bulunca beni dahiliyeye yonlendirdi oda D vitamini yazdi ve demir hapini oda onayladi. Normalde 16 20. Haftada verilen ilaclari 10.haftadan beri kullaniyorum. Son kontrolde folil asidi birakip yerine decavite gectim ve tabiki coraspin yani bi avuc ilacim var :)

Bir de bakin takip ettigim bir doktorun yazilarini okurken ne gordum :)

"HAMİLELİKTE ULTRASON ÇEKİMİ ÖNCESİ ÇİKOLATA YEMENİN BİR FAYDASI VAR MI ?Genel kanı; ultrason öncesi çikolata yiyelim ve bebek hareketli olsun, ultrasonda güzel poz versin şeklindedir. Lakin burada şaşılacak olan şudur ki; şeker yüklemesinden korkan kişiler, aynı zamanda şeker yükleme testindeki şekerin 2-3 mislini çikolata ile alanlardır :) Lafı geçmişken şeker yükleme testinden korkmak da önceki yazılarımızdan hatırlanacağı üzere yersizdir.Elbette anne adayı çikolata yediğinde, annenin midesi ile bebek arasında direk bağlantı olmadığından böyle bir etkiyi beş dakika içinde beklemek çok komik… İşin esprisi kan şekeri yükselince artmış kan şekeri bebeğe geçer ve hareketlenmeyi sağlayabilir. Bununla birlikte bunun için sadece çikolata değil her şeyi de yiyebilirsiniz. Bu arada bu ispatlanmış bir bulgu değildir. Tecrübe ile söyleyebilirim ki hiçbir şey yapmasanız da bebek hareketli olacaksa olacaktır. Yine tecrübe ile sabittir ki; yemek ve çikolatadan ziyade anne adayının hareketli olması bebeğin hareketlerini arttıracaktır. Ultrason sırasında bebek çok hareketsiz ve uygun olmayan bir pozisyonda ise anne adayına dolaşmasını ve gezmesini söylerim. Dolayısı ile hemen ultrason öncesi alacağınız şekerli besinler olsa olsa size yağ olarak geri dönüş yapacaktır..."

Etmiyorum canım ama bulantılarımı daha da feci yapıyor halsizlikten ayağa kalkamıyorum bulantıyı da tetikliyormuş

hayal_masal ya ben bu agda meselesini sormayi unuttum ilk gebeligimde yapmistim ama bunda doktora sormayi unuttum alismisim da diger yontemler cok verimli olmuyo randevuyu beklesem mi acaba bende

Te
teşekkürler canım farklı 3 yerde yapıldı benim testler inan ilaç bulantımı daha da artıyor bir de halsizlik mahvetti bu troid bizi

hayal_masal ya ben bu agda meselesini sormayi unuttum ilk gebeligimde yapmistim ama bunda doktora sormayi unuttum alismisim da diger yontemler cok verimli olmuyo randevuyu beklesem mi acaba bende
ay kuzum senin durumda benle aynı gibiydi. çok varmı randevuna. bence randevuya kadar ağda yapma gitmeden yapar gittiğinde sorarsın

ay kuzum senin durumda benle aynı gibiydi. çok varmı randevuna. bence randevuya kadar ağda yapma gitmeden yapar gittiğinde sorarsın
Evet canim 3 hafta var daha geven sefer guvenip yapamadim bakalim guya sorucaktim ama unuttum bi dunya not alip gidiyom doktora yine biseyleri sormayi unutuyorum

Ağda sorunu bendede var korkup yapmıorum zararı olur diye her gttiğimde sorucam diorum sağlığına ve cnsyetine merağımdan her gidişimde unutuorum sormayıhaftaya kontrolüm hem cnsyet kesinleşicek hemde ağdayı sorarım artık değişmez herhalde dmi kızlar

İyi günler kızlar ve @berna0220 cvs oldum bugün.. şu an acayip bitkin bir haldeyim.. acımadı desem yalan olur çok acıyor.. ama daha acısı bebekteki ödemin tekrar artması buna bağlı olarak ense kalınlığı artması sonucum en geç pazartesi çıkacak. Sanırım bebekteki ödem Bi tarafta daha fazla 4.5 mm civarı. Allah'a sığınmaktan başka çaremiz yok. Rabbim tüm bebekler korusun içinde de benim yavrumu

geçmiş olsun canım. pazartesi inşallah iyi haberler iyi sonuçlar alırsın. allah yardımcın olsun bebeğini korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…