- 26 Ağustos 2013
- 757
- 1.147
- 113
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #15.581
Yararli olduysa ne mutluÇok yardımcı oldu ne güzel anlatmışsın. İlk bebeğim olacak hiç bir bilgim yok. Çok faydalı oldu.
Kızlar yarın doktor kontrolum var ve ben yine korka korka gidicem. Çünkü kanamam aynı şekilde devam ediyor. Tuvalete gitmeye korkuyorum,pede bakmaya korkuyorum. Annem ceyizime iki tane bebek yastığı koymustu onları çıkarttı az once. Giderken gotureyimde takım yaptirayim diyor. Yatak yorgan yastık. Onda bile üzülüyorum. Inşallah bugunlerimizi güzel bi şekilde atlatiriz bebegimle. Benimde bebegime alisveris için hevesle dışarı cikacagim günler yakındır insallah...
Ben izmirdeki doktorlari bilmem ama ahmet diye bir doktorun paylasimlarini goruyorum instagramdan. Tamamen normal dogumcu bir doktormus baya yorumlari da vardi denk gelirsem soyadina da bakayim arastirirsin
Benim doğumum 16 Nisan benim doğduğum güne denk geliyor ama sezaryen olacağı için heralde 1 hafta önce doğar diye dusunuyorumkızlar miniğimin doğcağı gün 19 nisana denk geliyo bugün hatırladım da bizim nişan tarihimiz
Benim doğumum 16 Nisan benim doğduğum güne denk geliyor ama sezaryen olacağı için heralde 1 hafta önce doğar diye dusunuyorum
peki bişiş sorcam benim doktorum lazer epilasytona izin vermedi bacaklarıma,2 seans gitmiştim onları çöpe atmamak için ne ile almak gerekior?uuff bende doktorda göbişi açmak istemiyorum kapkara oldu hele üst bacak aldı yürüdü tüyler üstelik lazerliydi.. hormonlardan oldu şuan yapıcak birşeyimiz yok
Tatlım benim önceki doğumum sezaryen olduğu için bu bebeğimizi de sezaryenle doğuracağım inşallah, tabiki normal doğum adı üzerinde normal olandır, şimdiden fazla kilo almamaya bak ve biraz hareketli olmaya çalış böylelikle doğumunu kolaylaştırırbende normal doğum düşünüyorum ne zaman olcağı belli olmaz yani :) sezeryan daha çok korkutuyo beni
Tatlım benim önceki doğumum sezaryen olduğu için bu bebeğimizi de sezaryenle doğuracağım inşallah, tabiki normal doğum adı üzerinde normal olandır, şimdiden fazla kilo almamaya bak ve biraz hareketli olmaya çalış böylelikle doğumunu kolaylaştırır
Ahh ahh canım benim de bulantılar devam ediyor hala ilaç içiyorum ona rağmen bulanıyor:/dün yazmıştım arada kaynadı heralde güzel anne adayları akıntım olduğu için doktorum fitil verdi kullanan var mı bir de 17.haftamda olmama rağmen hala mide bulantım bitmedi sanırım 9 ay boyunca böyle olacağım
benim azalmıştı son 1 haftadır fazla bulanıyor akşam yemekten sonra çok rahatsız ediyorAhh ahh canım benim de bulantılar devam ediyor hala ilaç içiyorum ona rağmen bulanıyor:/
Çok doğru ve faydalı bir bilgi teşekkürlerMerhaba guzel anneler :) anca sayfalari okuyabildim :)
Bebek arabalari, vitaminler vs konusulmus :)
Kan testlerimde demir depolarimda baya azalma vardi ve D vitaminim yerlerde surunuyordu. Testleri yaptirdigim doktor ferro sanol yazdi ama ben kendi doktoruma danisarak Solgar Iron diye bitkisel demir hapi kullanmaya basladim eczaci arkadasim onermisti ustelik diger kan ilaclari gibi kabi yapmiyor. Kendi doktorum degerleri cok dusuk bulunca beni dahiliyeye yonlendirdi oda D vitamini yazdi ve demir hapini oda onayladi. Normalde 16 20. Haftada verilen ilaclari 10.haftadan beri kullaniyorum. Son kontrolde folil asidi birakip yerine decavite gectim ve tabiki coraspin yani bi avuc ilacim var :)
Bir de bakin takip ettigim bir doktorun yazilarini okurken ne gordum :)
"HAMİLELİKTE ULTRASON ÇEKİMİ ÖNCESİ ÇİKOLATA YEMENİN BİR FAYDASI VAR MI ?Genel kanı; ultrason öncesi çikolata yiyelim ve bebek hareketli olsun, ultrasonda güzel poz versin şeklindedir. Lakin burada şaşılacak olan şudur ki; şeker yüklemesinden korkan kişiler, aynı zamanda şeker yükleme testindeki şekerin 2-3 mislini çikolata ile alanlardır :) Lafı geçmişken şeker yükleme testinden korkmak da önceki yazılarımızdan hatırlanacağı üzere yersizdir.Elbette anne adayı çikolata yediğinde, annenin midesi ile bebek arasında direk bağlantı olmadığından böyle bir etkiyi beş dakika içinde beklemek çok komik… İşin esprisi kan şekeri yükselince artmış kan şekeri bebeğe geçer ve hareketlenmeyi sağlayabilir. Bununla birlikte bunun için sadece çikolata değil her şeyi de yiyebilirsiniz. Bu arada bu ispatlanmış bir bulgu değildir. Tecrübe ile söyleyebilirim ki hiçbir şey yapmasanız da bebek hareketli olacaksa olacaktır. Yine tecrübe ile sabittir ki; yemek ve çikolatadan ziyade anne adayının hareketli olması bebeğin hareketlerini arttıracaktır. Ultrason sırasında bebek çok hareketsiz ve uygun olmayan bir pozisyonda ise anne adayına dolaşmasını ve gezmesini söylerim. Dolayısı ile hemen ultrason öncesi alacağınız şekerli besinler olsa olsa size yağ olarak geri dönüş yapacaktır..."
Benimde sabah ve akşam çok bulanıyor sırf bu yüzden erkenden uyumak için elimden geleni yapıyorum. Eşim diyor geçmicek heralde böyle devam edecek. Yine Rabbime çok şükür bulantım oldu sadece kusmam bile olmadı öyle. Napalım Rabbim kolaylık versin inşallah. Sağlıkla devam ettirsin. Iştahım ds kapalı benim.benim azalmıştı son 1 haftadır fazla bulanıyor akşam yemekten sonra çok rahatsız ediyor
yememen gerektiğini düşündükçe daha tatlı geliyorlar sanki.. bende popoyes'e sardım sürekli çıtır tavuk sandviçlerden yiyesim var :) birde nutella aldım kendime sabahları sürüp yiyorum :) ilk 3 ay çok iştahım yoktu ama bir açıldı pir açıldıay canım bende okadar sağlıksız besleniyorum ki hamburger, döner, pide, lahmacun, yiyorum. :) ilk başta sağlıklı besleneyim dedim olmuyor ya doymuyorum ekmek yemeyince :)) ekmek arası cok yaparım mesela hep kuru yiyeceklercips ve kolaya dadandım bu arada biliyormuusn. hep sağlıksız ama napayım canım cekiyor yiyorum
Arkadasim ben kullandim fitil. Bebege zarari olsa vermez zaten doktorlar. Benim hamileligimin basindanberi var mantarim. Ilk trimester bitene kadar vermedi ilac dayan dedi. Ama artik veriyor. Iki kere fitil kullandim ama gecmedi. Bi dahaki gidisimde kultur alacak hatta. Icin rahat olsun yani. Enfeksiyonun ilerlemesi daha kotu. O yuzden fitili kullanmalisindün yazmıştım arada kaynadı heralde güzel anne adayları akıntım olduğu için doktorum fitil verdi kullanan var mı bir de 17.haftamda olmama rağmen hala mide bulantım bitmedi sanırım 9 ay boyunca böyle olacağım
Ahmet akkoca o doktorun adi canim.seni etiketledim o arkadasin mesajini bulamadim daizmir dogal dogum merkezi ahmet akkoca yazin.benim bi yakinim onda dogum yapti hem dikissiz hem tamamen normal yani epiduralsiz.sanci arasi uyuyordum diyodu o derece relax gecmis. cok güzel bi anlatimi var.Ama sahsen ben erkek doktoru tercih etmiyorum o yuzden gitmiyorum.Ama tavsiye ederim cok olumlu seyler duydum.
Neden insanın canı hep zararlı şeyler ister anlamamyememen gerektiğini düşündükçe daha tatlı geliyorlar sanki.. bende popoyes'e sardım sürekli çıtır tavuk sandviçlerden yiyesim var :) birde nutella aldım kendime sabahları sürüp yiyorum :) ilk 3 ay çok iştahım yoktu ama bir açıldı pir açıldı
Neden insanın canı hep zararlı şeyler ister anlamambende burger yememek için zor tutuorum kendimi,ilk 3 ay aynı benimde iştahım yoktu kilo ble verdm şimdi açıldı Allah sonumuzy hayır etsin inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?