2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Mutlaka bizi de haberdar et canım merak ederiz. Ne iyi etmiş oh tosun paşayı ısıtsın sarsın inşallah sağlıklı mutlu uykuları olsun o battaniye ile. İnşallah bebeklerimiz iyi olacaklar. Benim sevdiğim bir hocam başka bir mesele için güzel bir söz
Söyledi hiç aklımdan gitmez bulanmadan durulmaz diye bir söz. Bazen biraz kaos karışıklık sonraki ferahlık için şarttır.

Zaten kopmak Yok daha esas tecrübe paylaşımı bu sıpalar doğunca bize gerekecek.

Kizlar bugun bi kac konu okudum. Istanbul Acibadem hastanesinden bir doktorun yazilari konusmalarda konulari gectigi icin sizinle de paylasmak istedim.

"HAMİLELİKTE DİŞ TEDAVİSİ YAPILIR MI ?

Hamilelikte hormon seviyesindeki değişiklikler diş eti iltihaplarına yatkınlığı arttırır. Ek olarak hamilelikte ağız içinde asidite artar ve bu durumda dişleri çürüğe yatkın hale getirir. Hamilelikte artan estrojen hormonu diş eti ödemini de arttırır ve diş fırçalarken kanamalara sebep olabilir. Bu durum anne adayının korkmasına ve diş eti problemlerinin daha kötüye gitmesine sebep olabilir.

Hamilelik döneminde bebeğin kendisi için gerekli olan kalsiyumu anne adayının dişlerinden alarak annenin dişlerinin çabuk çürümesine yol açtığı ve bu nedenle de anne adaylarının diş kaybına uğradığı inanışı yanlıştır.

Hamilelik sırasında diş tedavisi özellikle 3. İle 7. aylar arasında yapılabilir. İlk üç ayda bebek ve organları geliştiği için zorunlu olmadıkça dış etkenlerden uzak durmakta fayda vardır. Anne adayının diş tedavisi sırasında ağız içine basit ağrı kesici lokal iğnelerin yapılmasının zararı yoktur. Yine hamilelik sırasında özellikle Penisilin grubu ilaçlar başta olmak üzere kullanılabilir. Diş tedavisi sırasında gerekli görülür ise ağız ve diş yapısının X-ray filminin çekilmesinde de hiçbir sakınca yoktur."

"HAMİLELİK SIRASINDA YATIŞ POZİSYONUNUN ÖNEMİ VAR MIDIR ?

Hamileliğinizin ilk üç ayında ne şekilde yatıyor olduğunuzun bir önemi yoktur. Yani sırtüstü, yüzüstü veya sağa-sola dönük olarak yan yatabilirsiniz. Bu dönemde rahim henüz leğen kemiği içerisindedir. Gebeliğin 4. ayından itibaren rahim karın içine doğru büyümeye başlar ve 5. ayda göbek deliği hizasına gelir. Yine bu ayda karnınızın çıkıklığı belirginleşmeye başlar. Bu aydan itibaren isteseniz de yüzüstü yatmak sizi rahatsız eder.

Hamilelikte haftalar ilerledikçe rahim yukarı doğru büyürken bir miktar sağa doğru yaslanır. Anne adayı sırtüstü yattığında büyümüş olan rahim vücudun ortasından geçen toplardamara bası yapıp vücudun üst kısmına giden kanın azalmasına ve anne adayında baş dönmesi, sıcaklık hissi ve terleme-çarpıntı hissiyatlarının oluşmasına neden olur.

Yatış pozisyonunun yana çevrilmesiyle anne adayının rahatladığı gözlenir. Görüldüğü gibi gebelik haftası ilerledikçe sağa veya sola yan yatmaktan başka çareniz kalmamıştır. Yapılan çalışmalarda anne adayının sol yanına yatmasıyla bebeğe giden kan akımının %5 fazla olduğu görülmüş olup bu durum sağlıklı gelişen bebeklerde ise bir önem teşkil etmez. Yani bebeğinizin gelişimi gebelik haftası ile uyumlu ise anne nasıl rahat ediyorsa o şekilde yatabilir.

Sonuç olarak, hamilelikle beraber değişen vücut şekli size rahat edeceğiniz pozisyonu göstermektedir…

HAMİLELİK SIRASINDA OLUŞAN KARIN ÇATLAKLARI İÇİN NE YAPMALIYIM ?

Hamilelikte, gebelik haftasının özellikle 20.haftasından sonra karnınız büyümeye başlayacaktır. Bu hızlı büyüme trendi ile beraber cilt – cilt alt dokunuz bu büyümeye aynı doğrultuda yanıt veremeyecek ve ciltte gözle görülür çatlaklar oluşacaktır. Elbette bu gelişmede kişinin genetik yapısı, ailesel özellikleri, hormonal etkiler de katkıda bulunacaktır. Kişi çok hızlı kilo aldığında ve verdiğinde nasıl cildinde çatlaklar oluşuyor ise gebelikte de benzer bir mekanizma ile oluşan çatlaklar en çok kabul gören görüşü oluşturmaktadır.

Çatlakları önlediği veya azalttığı iddia edilen kremlere gelince; unutulmamalıdır ki, hamileyseniz ve bebeğiniz büyüyorsa yani karnınız öne gidiyorsa karında çatlak oluşumu kaçınılmazdır.
Elbette cilt yapısı değişkenlik gösterebilir ve bazı anne adaylarında çatlaklar çok ve belirgin iken bazı anne adaylarında da belli belirsiz olabilmektedir. Bu duruma cildin bu gerginliğine ciltteki bağ dokusunun hidrasyonunu yani su oranını dengelemeye çalışarak destek verebiliriz. Yani günlük olarak 2-3 litre sıvı tüketimi cildin gerginliğine faydalı olacaktır. Ek olarak kullanılan kremlerin bilimsel olarak bir fayda kazandırdığı gözlenmemiştir. Elbette bir arkadaşınız ben kullandım çok faydalı oldu diyebilir. Lakin kullanmasa da yine çatlakların geçmeyeceğini kimse iddia edemezdi.

Bilimsel kanıtlara bağlı çalışmalarda çeşitli faktörler göz önüne alınır ve rastlantısal denekler oluşturulur. Bu çalışmalara göre ne yaparsanız yapın karın çatlağı oluşacaksa oluşacaktır :=) Olsa olsa sağlanacak cilt hidrasyonu ile çatlaklar bir miktar azaltılabilir.

Teşekür ederim canım ilgin için . Uc defa gibi 5,10 dk gibi zaruri geç kaldım sözlü uyarma yapmadan tutanak tutmak istemiş çok aşırı otoriter anlayışızsiz bir adam . Kahvalti yapmayinca kusmuyorum diye yapmadim Bugün çok daha erken gittim okula . Vicdanı rahat etmicek ama bana biri isimle ilgili laf söyleyince moralim alt üst oluyor .

Hakkaten güzelmiş canım söz. Banada iyi geldi,moral oldu.
Bakalım insallah durulur artık :) Zaten kanama alanı öyle hemen geçen bişey değilmiş 2 ay falan bile sürdüğü oluyomus tamamen bitmesinin.
Mutlaka haber ederim canım yarın 11 de gitmiş olurum..

O belli olmuyorcanım benim göbek bölgem çok tuylendi herkes kesin erkek senin diyordu ama prensesim olacak inşallah

Bana haftada bir iki kere dedi bende 3 günde bir falan içiyorum.haftada bir günde balık hapı.her sabah demir ilacı.o da kabız yapıyor sorucam doktora içmesem ne olur diye.
Yaa bna kaninda su eksik faln test bile yapmadi neden acaba,size bu haplari kan testindn snr mi onerdi?

O belli olmuyorcanım benim göbek bölgem çok tuylendi herkes kesin erkek senin diyordu ama prensesim olacak inşallah
Evet canım birçok arkadaş farklı farklı yaşıyormuş bu belirtileri.benimki cinsiyeti öğrenmeme baya zaman olduğu için kendimce çıkarımda bulunmak işte:)

Aslinda soyle dusunuorm yaaa eskiden ne vitamini ne ilaci insanlar dha zeki gelio.ama icmeyincede vicdan yapiorum bebisime hakszlik mi yapirum dr.dn dha mi ii biliorm die.duzenli ve saglikli beslendikten snr bnm gbi eskici olan☺

Yaa bna kaninda su eksik faln test bile yapmadi neden acaba,size bu haplari kan testindn snr mi onerdi?
Kan değerlerimd bakıyor sık sık doktorum tiroit var bende.ayda bir sağlık ocağında bütün testleri yaptırıp gidiyorum doktoruma.mesela en son d3 vitaminim sınırın altındaydı 1 içimlik ampul verdi.demir normal değerlerde ama yinede ilaç verdi.hatta doğum sonrası ilk üç agda içilecek dedi.vitaminide mide bulantım yok herşeyden yiyebiliyorum dediği için haftada iki üç yeter dedi

en iyisini yapmışsın canım. bundan sonrada yeme zaten. biz nerde zararlı bişey varsa yedik ne yazıkki.. o ketcap bile ne kadar cok zararlı aslında içinde şeker var

Ben de 1 kere tadina baktim bir daha hic yemedim hamburgere.o meshur hamburgercilere de gitmedim hic hayatimda.hazir tavuk da yemeyiz kari koca.küçük yerlerde yasamanin avantajlarını tadiyoruz.bahceli evimiz var.tavugumuz yumurtamiz cikiyor.bildircinlarimiz var.koyden de erzagimiz gelir.bir tek meyve aliriz biz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…