- 26 Ağustos 2013
- 757
- 1.147
- 113
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #16.401
Tabiki cnm inşallah hayırlı olan olur herseyin doğali güzeldir cnm ama olmuyorsa diğerinden de korkmayin. çoğu insanda o iz kalmıyor bile contraktubex diye bir jel krem var o baya geçiriyor. Benim cildim hassas olduğu için bütün yara izlerini barındırıyorum biraz o izden de var ama hiç sızlama yapmadi bazen kaşınir. tabi bu yaşadığım tecrübe ettiğim cnm bütün hamilelikler hep farklı farklıdır o yüzden okuduklarinizla kendinizi kiyaslamayin belki seninki de çok farklı güzel olacak.
Çatı muhabbeti dönmüş ben 5 gün günde 4 5 kere çatı muayenesi oldum kaç doktora ebeye stajyer hemşire hemşirlere açtım alt bölgeyi hatırlamıyorum ama eşim şehrin yarısı gördü artık diyip dalga geçiyordu doktor çok önemli ve ben erkek doktorlardan çok memnun kaldım kadınlar mahvetmişti acımasızca baktılar bizde kadınız diyip savunuyorlardı bir de sizde kadınsanız anlayın bi zahmet diyip kızıyordum ama erkekler rahatlamamı bekliyor ve daha nazikçe bakıyordu bileğe kadar da değil iki parmakla bakıyorlardı ve Doğuma iki cm açılma ile girdim ben ebe güçlüsün sen beraber başarıcaz dedi öyle de oldu ne kesik ne yırtık sadece bir ara kalbim patlıyor dedim o an zaten gelmiş ölüyorum demeden doğmaz derlerdi hakket öyleymiş ama Doğum sonrası inanılmaz bir büyü vardı sanki ben o beş günü o acıları yaşamamıştım silindi gitti herşey , Doğum şeklimiz o an nasıl olur bilmiyorum ama normal Doğumda sancıların etkisiyle vücudunuz sizi yönlendiriyor ben buna Emin'im yere çöküp ıkınma anlarında yastığı ısırdım sonra nefes alma fırsatı veriyor vücudun son anlarda ayağa kalkıp başlıklardan tutunuyordum eşimle çalıştığımız az şey vardı onları yaptık sancı süresini tuttu eşim perine masajına ve son zamanlarda yapılan esneme çalışmalarının gerçekten katkısı çok fazla , sezeryandan korkma sebebim kan sulandırıcı kullanıyor olmam ve Bebek doğurma sayımın azalması kader ne yazmıştır bilemeyiz ama kafamda hep bu soru var sezeryan olursam bi hakkım kalır ya bişey olursa falan işte bilinçaltı
Bu arada cati muayenesi parmakla oluyor saga sola actirtip bakiyorlar.ama doguma giderken bi kac parmak daha artiyor sayi
10 cm acilmayla dogum gerceklesiyor.ebe arada gelip kontrol ediyor o sekilde
Çatı muhabbeti dönmüş ben 5 gün günde 4 5 kere çatı muayenesi oldum kaç doktora ebeye stajyer hemşire hemşirlere açtım alt bölgeyi hatırlamıyorum ama eşim şehrin yarısı gördü artık diyip dalga geçiyordu doktor çok önemli ve ben erkek doktorlardan çok memnun kaldım kadınlar mahvetmişti acımasızca baktılar bizde kadınız diyip savunuyorlardı bir de sizde kadınsanız anlayın bi zahmet diyip kızıyordum ama erkekler rahatlamamı bekliyor ve daha nazikçe bakıyordu bileğe kadar da değil iki parmakla bakıyorlardı ve Doğuma iki cm açılma ile girdim ben ebe güçlüsün sen beraber başarıcaz dedi öyle de oldu ne kesik ne yırtık sadece bir ara kalbim patlıyor dedim o an zaten gelmiş ölüyorum demeden doğmaz derlerdi hakket öyleymiş ama Doğum sonrası inanılmaz bir büyü vardı sanki ben o beş günü o acıları yaşamamıştım silindi gitti herşey , Doğum şeklimiz o an nasıl olur bilmiyorum ama normal Doğumda sancıların etkisiyle vücudunuz sizi yönlendiriyor ben buna Emin'im yere çöküp ıkınma anlarında yastığı ısırdım sonra nefes alma fırsatı veriyor vücudun son anlarda ayağa kalkıp başlıklardan tutunuyordum eşimle çalıştığımız az şey vardı onları yaptık sancı süresini tuttu eşim perine masajına ve son zamanlarda yapılan esneme çalışmalarının gerçekten katkısı çok fazla , sezeryandan korkma sebebim kan sulandırıcı kullanıyor olmam ve Bebek doğurma sayımın azalması kader ne yazmıştır bilemeyiz ama kafamda hep bu soru var sezeryan olursam bi hakkım kalır ya bişey olursa falan işte bilinçaltı
Katiliyorum sana canim benim dusuncem de kadin doktorlarin daha anlayissiz oldugu yonunde. Erkek doktorlar daha sabirli ve anlayisli. Elleri de daha hafif. Ben o yuzden erkek tercih ettim. Bir tane bayan doktorumda var yakinlarda klinigi acil bisey oldugunda gidiyorum cok tatli abla gibi cok seviyorum onu. Ailemden biri gibi cok sevkatli cok ilgili. Bu zamana kadar gordugum tek iyi bayan doktor:) cok nadir de olsa cikiyor arada. 2 cm acilmayla normal doguma nasil girdin ya o nasil oluyor? Aaa cok sasirdim su an en az 8 9 cm acilma beklemiyorlar mi? Hic olumsuz dusunme canim yapabiliyorsan tabi normal yap en sagliklisi. Ama isler ters giderse de sezeryan olursun bebeginden onemli degil ya. Senin 2. Cocuk o zaman
Canım özel bi durum vardı benim özelden yazarım sana :) bayan doktorlarla oldum olası anlaşamadım da ben zaten bi cildiyecim ile anlaşıyorum o da olumlu bir kadın abla gibi yaklaşıyor , erkek doktorlarım da belli kişilere gidiyorum tanıyorlar beni tartıştığımda falan haklı buluyorlar beni evlendiğim ilk zamanlar mantar olmuştu bi bayana gittim eşim de öyle istedi bi spekulum mu ne bi alet ile alttan bakıcak ama ben çığlık attım meğersem onların boyutları varmış bana en büyüğünü koymaya çalıştı ve benim alt kısmımda kesik gibi yaralar oluştu idrarımı yapamadım başka doktor dedi mahvetmiş seni diye erkek o anlattı da öğrendim gittim söyledim kadına başkasına yapmayın bari diye beni bi azarladı bende durmadım tabi Doğumum da denk geldi öyle bir baktı ki çatıya ben ağladım baktıktan sonra kanadı zaten daha ben uzanmamıştım bile koltuğa , Allah sana da yaşatır inşallah demiştim
Perine masajı son haftalara yakın yapılıyor canımikihayat doktora o zamanlar yaklaşınca sorarsın kendin yapabilirsin aöa bazen göbekten yapılmıyor ben eşime mecbur yaptırdım 5 günde bile katkısı oldu , bir arkadaşımda zeytinyağı sürüp yapıyordu normal doğuramazson diyorlardı çokta zayıf kendini balla öyle bi güzel doğurdu ki şaşırdı herkes ama çatı olayı önemli işte bunda çatın müsait değilse o dış kısımda kaldığından işe yaramıyor ben bi de sürekli bağdaş kurup bacaklarımı sonuna kadar esnetip kapattım uyuklerken bile yapıyordum ebeler söylemişti bunu da
Kizlar benim bugunlerde psikolojim bozuldu ya. neden bilmiyorum icimde garip endiseler ve korkular var. sanki hamilelikle basa cikamicakmisim gibi hissediyorum, dogumdan sonra napicam nasil altindan kalkicam diyorum. ilk zamanlar hazirliklar icin hevesliydim her seyi araştırıyordum fln simdi icimden gelmiyor. resmen zaman dursun simdi biraz modundayim. biraz gobegim belli olmaya başladı, hamileligin ilerliyor olmasi beni hafiften dehsete dusuruyorbenim gibi olan var mi ya da bu durum gecici mi niye boyle oldum cok hevesli cok mutluydum halbuki
Cnm yaşadığın şey çok normal hemen hemen bir çok hamile aynı endişeye kapılır ben de kızımda aynı endişeleri yaşadım hatta doğduktan sonra ben iyi bir anne değilim ben beceremedim diye de çok ağladım ama maşallah kızım şimdi 3.5 yaşında oldu bile. şimdi ikinci çocuğuma hamileyim yine endişe yaşıyorum ama bu kez iki cocuklu bir anne olma endişesi ikisine birden iyi bakabilir miyim aradaki dengeyi kurabilir miyim eğitimlerini gUzel verebilir miyim diye bir çok endişem var. Bir arkadaşım doguma 2 hafta kala ben yapamicam diye baya ağladı ama doğdu büyüdü maşallah. Bu şey gibi aslında sonunu gormedigin bilmediğin bir kuyuya mağaraya girmek gibi bizi nelerin beklediğini bilmediğimiz için endiseliyiz ama inan mis kokusunu alınca hersey bütün endişeler geçiyor allah o gücü kuvveti veriyor.Kizlar benim bugunlerde psikolojim bozuldu ya. neden bilmiyorum icimde garip endiseler ve korkular var. sanki hamilelikle basa cikamicakmisim gibi hissediyorum, dogumdan sonra napicam nasil altindan kalkicam diyorum. ilk zamanlar hazirliklar icin hevesliydim her seyi araştırıyordum fln simdi icimden gelmiyor. resmen zaman dursun simdi biraz modundayim. biraz gobegim belli olmaya başladı, hamileligin ilerliyor olmasi beni hafiften dehsete dusuruyorbenim gibi olan var mi ya da bu durum gecici mi niye boyle oldum cok hevesli cok mutluydum halbuki
Kizlar benim bugunlerde psikolojim bozuldu ya. neden bilmiyorum icimde garip endiseler ve korkular var. sanki hamilelikle basa cikamicakmisim gibi hissediyorum, dogumdan sonra napicam nasil altindan kalkicam diyorum. ilk zamanlar hazirliklar icin hevesliydim her seyi araştırıyordum fln simdi icimden gelmiyor. resmen zaman dursun simdi biraz modundayim. biraz gobegim belli olmaya başladı, hamileligin ilerliyor olmasi beni hafiften dehsete dusuruyorbenim gibi olan var mi ya da bu durum gecici mi niye boyle oldum cok hevesli cok mutluydum halbuki
Geçmiş olsun canım.doktorun polipten dediğine göre endişe etme.Gunaydin kızlar. .
Gece kanamam oldu , direk acile koştuk , dr muayene etti bebek iyi görünüyormus
Polip var muhtemelen o kanama yapmıştır dedi
Çok normal canım.ilk gebeliğimde 20.haftayı geçmiştim ben.22. Haftaya kadar hissedemeyenler bile oluyormuşBen hala hissedemedim bisey
Bende o sızlama olayı hiç olmadı.belkide ameliyatı yapan doktorla ilgili bir durumda olabilir.Canim zaten dedigin gibi dogum planli olmuyor yani ben plan yapmiyorum mesela:) tercihim tabiki normal dogum ama o an bisey ters gider ve sezeryan olmak zorunda kalirsam da hic onemli degil. Hep diyorum zaten bebek nasil gelmek isterse oyle gelecek ben karar vermeyecegim diye:) sezeryandan korkum su; omur boyu sizliyor vs diyorlar ondan korkuyorum ne kadar dogru bilemem.
Senin yaşadığını ilk üç ayda yaşadım ben.vücudum hormonlara uyum sağladıkça normale döndüm bende.karnının büyümesi hoşuna gitmiyor olabilir ama eminim hareketlerini hissetmeye başlayınca durum farklılaşacak.belki sonbaharın etkisiylede küçük bir depresif durum yaşıyosundur.kendini oyalayacak bir şeyler bulursan rahatlarsın gibime geliyor.ya da bebeğine bir iki parça eşya al.gözünün önüne koy kıyafetlerini eminim hoşuna gidecektir.ben kızıma hamileyken aldığım şeyleri bir hafta salonda tuttum koltuğun üstüne sererek:)gelip gidip sevmiştim.birde doğuma yakın onun kıyafetlerini yıkayıp çamaşırlığa asınca bile kıpır kıpır olmuştu içim.annelik böyle manyakça bir duygu işte yaşadıkça kendini daha iyi hissediceğine eminim canım.Kizlar benim bugunlerde psikolojim bozuldu ya. neden bilmiyorum icimde garip endiseler ve korkular var. sanki hamilelikle basa cikamicakmisim gibi hissediyorum, dogumdan sonra napicam nasil altindan kalkicam diyorum. ilk zamanlar hazirliklar icin hevesliydim her seyi araştırıyordum fln simdi icimden gelmiyor. resmen zaman dursun simdi biraz modundayim. biraz gobegim belli olmaya başladı, hamileligin ilerliyor olmasi beni hafiften dehsete dusuruyorbenim gibi olan var mi ya da bu durum gecici mi niye boyle oldum cok hevesli cok mutluydum halbuki
Doktora göre zayıf gebeyim ama eşimin ailesi beni şişman gördüğünden yanaklarım var benim karnım büyüdükçe salaş giyinicem şişmanladın dicekler diye sıkıntılıyım bende hamilelik güzelde böyle sözler duyucam diye işte bende kilo almaktan korkuyorum eşimle aynı boydayız ama ben daha uzun gözüküyorum onun eksiklerini bende fazla görüyorlar bilmiyorum hiç görünmeden geçirsem keşke
Sisman olsan ne olurmus? Hamilesin sen ya oyle sacmalik mi olur hem kime ne? Canim sen onlarin soylediklerini neden bu kadar takiyorsun bosversene
Ya normalde kendimle dalga geçen biriyim ben arkadaşlarım dostlarım bile geçse alınmam ama onlar çok üzücü şekilde hep milletin içerisinde bi kıyas olarak yaptıklarından kırıldım incindim çok , normal de deseler kızım kilo mu aldın falan diye ya sen iyice şişmişsin bu ne böyle kadın mı olur diye diyince insan bi kalıyor işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?