- 30 Ağustos 2016
- 1.481
- 3.491
- 48
- 38
- Konu Sahibi Citolesgen
-
- #16.461
Ya ben ruyama girmesin diye haber izlemeyi kestim. Zaten yengec burcuyum ekstra duygusalim. Burda bahsetmisimdir 2 aydir falan sadece belgesel (hayvanli) kanali izliyorum. Sonuc zavalli civcivler emekli maasina kaliyorlar :) cinsiyet farketmiyor ama insan ogrenmek istiyor severken karnini oksarken kizim ya da oglum demek istiyor...
Esin kötü niyetle demiyordur canım sıkma canını. Onlara göre ne yersek az gibi geliyor bence bu dönemde. İyiligimiz için diyorlar ama maalesef öyle demeleri bize iyi etki yapmıyor.Kızlar aynı dert bende de var hamile kadınsın iki dirhem bir çekirdek giyinip geziyorsun sen hala kilo almadın mı? Bak çocuğun zayıf doğar bak artık kilo Alman lazım mazallah Bebek gelişmez
Kulağımı tıkıyordum Perşembe günü uzun süre aç kaldım okul dersler yol derken tansiyonum düştü betim benzim sarardı bir terslik olduğunu anladım ama bir şeyler yersem düzelir diye düşündüm elimin iş yerine yakın yerde indim beni öyle görünce
Ne oluyor neyin var diye endişelendi haklı tabi ama sonraki tepkisi kuş kadar yersen böyle olur şöyle olur Halen ölçülü yeme derdindesin vs.
Konu komşu anne kaynana neyse ama eşim de eklenince bu furyaya dedim acaba ben mi yanlış yapıyorum?
Aslında hayatının hiç bir döneminde manken gibi olma derdim olmadı. Ama hayatımda ilk defa kortizon kullanımı sonrasında şişmiş lastik gibi oldum ve gebe kaldım hal böyle olunca da kilonun bebeğe zarar verebileceği gibi sebebini bilmediğim bir paronayaya tutuldum. Aman ölçülü olayım diye perhiz yapmıyorum elbette sadece şeker alımını epey sınırladım. Tabi bu da kiloyu korumama yardımcı oluyor.
Bugün çok sancım var kızlar! Adet olacakmışım gibi ağrım belim de sızım var. Çok şükür kanama vs yok. Ama eşim bugün de yemiyorsun ya ondan deyince taştım size yazayım dedim.
Evet dün çok yoruldum canım üzücü bir kaç haber de aldım.Yani misafirlerimin anlayışsızlığı oldu biraz. Hamile olduğumu bile bile bir tek şey kaldırıp mutfağa getirmediler. En son ben ağzımla dedim haydi mutfağa gelin de meyveleri getirelim.
Eşimin yanında önerdiğiniz taktiği uygulayacağım ama bu sancıyla yarın ne yapacağım bilmiyorum.
Canim sancı için Allah yardimcin olsun.En iyi ben anlarım herhalde.Sürekli mi ağrı yoksa ara ara gelip gidiyor mu? İnşallah kısa zamanda geçer. Uzan dinlenmeye bak.Ayağınıda sıcak tut. Valla ben eve misafir istemiyorum hamile olduğumdan beri.Cidden sizde davet etmeyin,musait olmadığınızı belirtin. Kendi hizmetini kendi yapıcak olan bi misafir bile gözümde buyur sanırım. Bu süreçler çok önemli. Anca 1-2 belirli arkadaşım gelir onlarda ne çay ne başka bişey zor yani en fazla Nescafe. Normalde böyle bir insan değilim ama ne yapayım. Bak cekinmemisler senden hizmet beklemisler hiç hoş değil.Evet dün çok yoruldum canım üzücü bir kaç haber de aldım.Yani misafirlerimin anlayışsızlığı oldu biraz. Hamile olduğumu bile bile bir tek şey kaldırıp mutfağa getirmediler. En son ben ağzımla dedim haydi mutfağa gelin de meyveleri getirelim.
Eşimin yanında önerdiğiniz taktiği uygulayacağım ama bu sancıyla yarın ne yapacağım bilmiyorum.
Oh ne güzel canım renkli olunca pek güzel oluyormuş:)Sormaaa... Bizimki de 4 haftada 1 ... Sonraki taaa 18 kasımda.
Detaylı ultrason var, renkli fotoğraf alıcaz.. Bu heyecanla zor geçer yine.. Annelik sabrı da öğrenmekmiş.
Canım çok teşekkür ederim amin hepimizin. Ara ara ama nefes kesici sancılar göbek deliğimin altında genellik sağ tarafımda ya da tam ortada. Uzandım olmadı çorap giydim atıştırdım yürüdüm pek bir şey değişmedi. Şimdiye kadar gelenler genelde anlayışlıydı çok da gelen giden olmadı zaten :)Canim sancı için Allah yardimcin olsun.En iyi ben anlarım herhalde.Sürekli mi ağrı yoksa ara ara gelip gidiyor mu? İnşallah kısa zamanda geçer. Uzan dinlenmeye bak.Ayağınıda sıcak tut. Valla ben eve misafir istemiyorum hamile olduğumdan beri.Cidden sizde davet etmeyin,musait olmadığınızı belirtin. Kendi hizmetini kendi yapıcak olan bi misafir bile gözümde buyur sanırım. Bu süreçler çok önemli. Anca 1-2 belirli arkadaşım gelir onlarda ne çay ne başka bişey zor yani en fazla Nescafe. Normalde böyle bir insan değilim ama ne yapayım. Bak cekinmemisler senden hizmet beklemisler hiç hoş değil.
Evet canım öğretmenim yarın Üniversitede doktora dersim var. Pek izin şansı görünmüyor Allahtan kendi hocam pek anlayışlı kibar biridir. Beni keyifsiz görünce pek yormuyor. Ama okulda da böyle olursam mecburen izin isterim. Hocalarımız erkek ben bu durumla çok gündeme gelmek de istemiyorum. Sanki bebeğimi kullanıyormuş gibi hissediyorum. Yani evet biliyorlar ama her an bahsedilmesinden de geriliyorum. Evde iş pek yapmıyorum iyice tembele çıktı adım :)ah canım ya insanlar çok düşüncesiz.bizim kendi canımızın kıymetini bilip herşeyi söylememiz gerekiyo malesef.lütfen yorma kendini.çalışıyosan eğer imkanın varsa yarın izin al yat dinlen.daha çok yorulup artmasın ağrın benim gibi olma sende.insan yaparken anlamıyo yorulduğunu sonrasında çıkıyo acısı
Evet canım elbette herkes kendi tecrübesini paylaşıyor. Eşim de kendi kendine fatura çıkarıyor sana iyi bakamıyor muyuz acaba?Esin kötü niyetle demiyordur canım sıkma canını. Onlara göre ne yersek az gibi geliyor bence bu dönemde. İyiligimiz için diyorlar ama maalesef öyle demeleri bize iyi etki yapmıyor.
Sen çok aç kalmamaya çalış canım yoksa kıtlıktan çıkmış gibi yemenin alemi yok yani.
İstediğimizi yicez ne kadar kilo alırsak alıcaz ve doğumdan sonra vericez. Bu kadar :)) Ben kilonun büyük ölçüde bünye meselesi olduğunu düşünüyorum.
Sen yeterli yediğini dusunuyosan sorun yok. Zaten anlarsın yemen gereken zamanı yersin biseyler. Tansiyonun düşer vs.
Canim sen yürüme yinede. Sancı cidden insanı kötü etkiliyor...Canım çok teşekkür ederim amin hepimizin. Ara ara ama nefes kesici sancılar göbek deliğimin altında genellik sağ tarafımda ya da tam ortada. Uzandım olmadı çorap giydim atıştırdım yürüdüm pek bir şey değişmedi. Şimdiye kadar gelenler genelde anlayışlıydı çok da gelen giden olmadı zaten :)
Ama dün yaptığım da pek büyük bir iş değildi ama onların o kadar durumuma tepkisiz oluşları beni daha çok gerdi. Evet hiç hoş değil dilerim tez zamanda hatalarını anlarlar başka birine aynını yapmazlar!!
Evet canım öğretmenim yarın Üniversitede doktora dersim var. Pek izin şansı görünmüyor Allahtan kendi hocam pek anlayışlı kibar biridir. Beni keyifsiz görünce pek yormuyor. Ama okulda da böyle olursam mecburen izin isterim. Hocalarımız erkek ben bu durumla çok gündeme gelmek de istemiyorum. Sanki bebeğimi kullanıyormuş gibi hissediyorum. Yani evet biliyorlar ama her an bahsedilmesinden de geriliyorum. Evde iş pek yapmıyorum iyice tembele çıktı adım :)
Kendini salma tatlim ne kadar cok salarsan o kadar tembellesiyorsun :) bende 5.haftadan kanamadan dolayi beri serum igne hap yattikca tembellestim canim hic bisey yapmak istemiyo oturdugum yerde gun bitiriyorum nerdeyse, sukur pek sorunum kalmadi ama o tembelligi hala atamadim ustumden bende yavas yavas disari cikmaya ufak tefek isler yapmaya calisiyorumama bende de depresyon hali gibi bi hal var kızlar.sanki bende başedemiycek gibi bi hisse kapılıyorum kendimi 40 yaşlarında hayattan bezmiş gibi hissediyorum.hamileliğim beklediğimden çok daha zor geçiyo bu yüzden.daha 4 aylık olmadım 4 kez acile gittim 2 kez serum yedim.yaşım da daha 23.bi yere gidiyorum nefes nefese kalıyorum.bugün sıkıldığım için arabayla dolaştık hiç yürümedim o bile çok yordu beni.makyajsız bakkala bile gitmeyen ben şimdi saç baş dağınık bi şekilde geziyorum nerdeyse pijamayla çıkıcam dışarı.hiç hasta olmazdım 5 senedir falan grip dışında bi hastalık geçirmemiştim.şimdi çok çabuk hasta olduğum için hiçbişey yapamıyorum.banyo yapmak biraz dolaşmak bile lüks oldu.hamilelik beni çok yıpratıcak gibi hissediyorum
Kızlar aynı dert bende de var hamile kadınsın iki dirhem bir çekirdek giyinip geziyorsun sen hala kilo almadın mı? Bak çocuğun zayıf doğar bak artık kilo Alman lazım mazallah Bebek gelişmez
Kulağımı tıkıyordum Perşembe günü uzun süre aç kaldım okul dersler yol derken tansiyonum düştü betim benzim sarardı bir terslik olduğunu anladım ama bir şeyler yersem düzelir diye düşündüm elimin iş yerine yakın yerde indim beni öyle görünce
Ne oluyor neyin var diye endişelendi haklı tabi ama sonraki tepkisi kuş kadar yersen böyle olur şöyle olur Halen ölçülü yeme derdindesin vs.
Konu komşu anne kaynana neyse ama eşim de eklenince bu furyaya dedim acaba ben mi yanlış yapıyorum?
Aslında hayatının hiç bir döneminde manken gibi olma derdim olmadı. Ama hayatımda ilk defa kortizon kullanımı sonrasında şişmiş lastik gibi oldum ve gebe kaldım hal böyle olunca da kilonun bebeğe zarar verebileceği gibi sebebini bilmediğim bir paronayaya tutuldum. Aman ölçülü olayım diye perhiz yapmıyorum elbette sadece şeker alımını epey sınırladım. Tabi bu da kiloyu korumama yardımcı oluyor.
Bugün çok sancım var kızlar! Adet olacakmışım gibi ağrım belim de sızım var. Çok şükür kanama vs yok. Ama eşim bugün de yemiyorsun ya ondan deyince taştım size yazayım dedim.
Ay 23 yaş ne güzel bir yaştır ya ben senden tam 11 yaş büyüğüm ay ben nerelere gidem:)valla ilk hamileliğimde bile 30 yaşındaydım şimdiki kadar ağır gelmiyordu hamilelik.çok şanslısın erken yaşta anne olacağın için.ama bende de depresyon hali gibi bi hal var kızlar.sanki bende başedemiycek gibi bi hisse kapılıyorum kendimi 40 yaşlarında hayattan bezmiş gibi hissediyorum.hamileliğim beklediğimden çok daha zor geçiyo bu yüzden.daha 4 aylık olmadım 4 kez acile gittim 2 kez serum yedim.yaşım da daha 23.bi yere gidiyorum nefes nefese kalıyorum.bugün sıkıldığım için arabayla dolaştık hiç yürümedim o bile çok yordu beni.makyajsız bakkala bile gitmeyen ben şimdi saç baş dağınık bi şekilde geziyorum nerdeyse pijamayla çıkıcam dışarı.hiç hasta olmazdım 5 senedir falan grip dışında bi hastalık geçirmemiştim.şimdi çok çabuk hasta olduğum için hiçbişey yapamıyorum.banyo yapmak biraz dolaşmak bile lüks oldu.hamilelik beni çok yıpratıcak gibi hissediyorum
Aaa hemde doğumdan 10 gün önce he :)) beni doğum anında muayne etmişti iki parmakla o da sancıdan parmağı hissetmiyosun bile korkulcak şey değil tam tersi güzel şeyler :)Ya bende 2 parmak falan diye biliyordum da bir kisi korkuttu bilegine kadar falan diyince sasirdim. Bir de dogumdan 10 gun once bakti dedi catisi uygun mu diye. Doguma yakin zamanda bakildigini biliyorum, normal doguma uygun degilse diye. Ama dogumdan 10 gun once de bilegine kadar sokmaz herhalde:) 2 parmak falandir. Ya bizim turk insani iste abartmayi seviyor.
Kendini salma tatlim ne kadar cok salarsan o kadar tembellesiyorsun :) bende 5.haftadan kanamadan dolayi beri serum igne hap yattikca tembellestim canim hic bisey yapmak istemiyo oturdugum yerde gun bitiriyorum nerdeyse, sukur pek sorunum kalmadi ama o tembelligi hala atamadim ustumden bende yavas yavas disari cikmaya ufak tefek isler yapmaya calisiyorum
Ay 23 yaş ne güzel bir yaştır ya ben senden tam 11 yaş büyüğüm ay ben nerelere gidem:)valla ilk hamileliğimde bile 30 yaşındaydım şimdiki kadar ağır gelmiyordu hamilelik.çok şanslısın erken yaşta anne olacağın için.
Ay hadi son cümlen motive etti şimdi beni bu bana 2-3 gün yetertembellik yok aslında canım bende istiyorum eskisi gibi olmayı ama elimde olmuyo.üzülüyorum sıkılıyorumda böyle olduğum için.benimkisi korkudan herşeyden korkuyorum.üşümeden üşütüyorum.ayağa kalktımmı tam kalkıyorum heralde.eski sayfalarda bahsetmiştim sadece evi temizlemek istedim yardımcı 3 tanede kadın vardı benimle birlikte kendimi çok yorduğum için rahimde kasılma varmış.yani korkuyorum bişey yapmaya yoksa tembellik yapmıyorum sadece bebeğime bişey olmasın istiyorum.şimdiden kasılmaya başladıysam 9. ayı nası getircem ben.bebeğim ultrasonda sıkış sıkıştı şuan ilk isteğim onun rahatlamasısonrada eskisi gibi olmasamda da daha keyifli normal bi hamilelik geçirmek
aslında bende kendimi şanslı görüyorum erken yaşta anne olcağım için ama hiç beklemiyodum böyle zor geçiceğini.yani annem hep erken yaşta hamileliğinde çocuk büyütmeninde daha kolay olduğunu söylüyo.hep sorunsuz geçiceğini düşünmüştüm nolduğumu şaşırdım.tabi belki ilerleyen yaşlarda daha da zorlanırım tecrube etmeden bişey söyleyemiyorum.ama her yaşın bi güzelliği var ya öyle büyük bi yaş değil senin yaşında.ben o yaşlara gelmeyi de çok isterim.çünkü kadının asıl kadın olduğu yaşlar 30lu yaşlar bence
Evet canım elbette herkes kendi tecrübesini paylaşıyor. Eşim de kendi kendine fatura çıkarıyor sana iyi bakamıyor muyuz acaba?
Aç kalmamak bence de kafi evet vücuduma kulak veriyorum bende.
Az az sık sık yeme kuralı bende işe yarıyor.
Doğru valla ne güzel söyledin Doğumdan sonra gidecek o kilolar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?