Kizlar Dün gece hiç durmadan sağ kulağımda nabız atması gibi bir şey oldu.. kulağıma vuruyor böyle güm güm ve geçmek bilmedi uyutmadı beni 2-3 saat..
Eşim tansiyonuma baktı 81-65 di. Acaba ikisi birbirine yaklaştı diye mi oldu anlamadım. Bir daha olursa doktoru arayıp soracağım, bunu yaşayan var mı aranızda?
Sonra kitapta 17.haftada okuduklarım geldi aklıma, ikinci trimester hayatıniz boyu görüp görebileceğimiz en düşük tansiyonlara ulaşabilirsiniz diye yazıyordu, bilinen tuzlu ayran içmektir ya onun aksine hamilelikte ayakları yükseğe kaldırıp birkaç dk uzanmak ve bir süre sonra yeniden tansiyonu ölçmek gerekirmiş.
Bir de hamilelikte damar sistemleri kan basıncı vs değiştiğinden dijital tansiyon ölçerler hatalı sonuç verirmiş, hastanede de normal eski tiple olcuyorlar zaten mantıklı geldi bana da bu. Bir daha tansiyonunu ölcmedim soluma yattım dua okudum (dün akşam yemekteydik ay hic kilon yok , vay kızın mi olacak filan nazar mı değdi dedim) uyuyakalmışım... sonra da kabus üstüne kabus.. ne geceydi pof. Bu gece hiçbiri olmaz inşallah