Şahsen isimlere çok fazla anlam yüklemiyorum, insanların karakteri üzerinde etkileri olduğuna da inanmıyorum.. Hiç bir şeye böyle bir anlam yüklemiyorum doğrusu, inandığım değerler başka. İnsanlara seslenirken, arkadaş seçerken , iş ortamımda sevdiğim veya sevmediğim insanlarda isim değerlendirmesi yaptığımı hatırlamıyorum, bariz bir isim değilse , senelerce anlamını bile bilmeden hitap ettiğim sayısız isim var. Ben kulağıma hoş gelen isimleri seviyorum.
Bazı isimler büyük ismi gibi geliyor , teyze veya amcaya uygun ama bebekte çocukta sırıtacak gibi ağır isimler sadece onları sevmiyorum :))
Ben de oğlum olursa Arda koyarım diyince herkes ayyy tanıdığım bütün Ardalar yaramazdı diyordu sinir oluyordum , kaç Arda tanıdın ? Erkek çocuğu bu tabi kuduracak atacak enerjiyi bir şekilde yani :)) Arda yaramaz da Aliyle Mehmet put gibi oturuyor mu?! :)
Taa hamilelikten önce izlediğim dizide Kumsal diye bir kız vardı isim o zaman çok hoşuma gitti. İyi veya kötü bir anlamı yok. Sadece bana kumral , kıvırcık saçlı cimcime bir kızı çağırıştırıyor :) söylemesi de hoşuma gidiyor arkasından sayısız kez çığırıcağımı düşünürsek :)))))
Kumsal'ı bulmasaydım da Simay , Eylül , Masal , Esila , Almina , Ela isimleri arasında birini seçerdim. Sanırım ben 'L' harflerini seviyorım :))
Bu arada bir tanıdığımız kızının adını Lâl koymayı düşünüyor.(anlamı değerli taş'mış) Beğenen olursa.. Bence çok değişik az bulunur ve cici bir isim olabilir. Erkek ismi bulmaksa çok zor. Ben hiç bir ismi netleştiremedim düşünürken. Kızım olacağını öğreneceğim zaman üstümden isim konusunda bir yük kalkmadı değil :)