2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Amniyosentez uygulaması sağlıksız bir şey degil canim standart bir uygulama ikili testlerde risk çıkınca bildiğim kadarıyla. . Malesef ticari şeyler söz konusu , testlere paralar akitabiliriz anne adayıyiz doktorun ağzından çıkacak 2 söze bakıyoruz duygusal davranıyoruz. Ama kesin ticaridir deyip yaptirmamak da hep soru isareyleriyle gececek bir hamilelik donemi demek.. için içini yiyene kadar en garanti test hangisiyse onu yaptır derim. . Paran boşa gider mi gitmez mi bilemeyiz ama testin sonuçta bebeğinin sağlık durumunu öğreneceğin kesin.. doktoruna güveniyorsan da hemen başka bir doktorla görüş ona göre kesin bir şeye karar ver canım. Hakkında hayırlısı inşallah her şey yolundadır. .
tesekkur ederim canim doktorumla alakali ben bir sikinti yasamadim amma duydugum bazi seyler var gittigim hastanede yeni doganlarin hepsinin devletten para sizdirmak icin kuveze kondugundan tutun ticari amacla herseyin yapildigina dair amniosentez riskli birsey ablamin bir arkadasi var prof ona sonuclari gonderdim ust sinirda degil goz ardi edilebilecek bir durum dedi sonucta ne olursa olsun doguracaksin amniosentezde dusuk riski sakatlanma olasiligi vs var amator birine dusersen dedi sonucta doktorumun yonlendirdigi labarautara gidecem adanada iyi bir perinatalog buldum haftaya carsambaya randevu aldim down sendromlu veya degil onemli deilki ben bebegimin kalp atislarini duydum icimde hissetim bugun tam 4 ayima 1 hafta var sonuc ne olursa olsun benim icin degismeyecek o benim evladim ... babasida bende gelen allahtandir dedik ... sadece amacim bugun ne ile karsi karsiya oldugumu bilmekti ona bile cevap vermedi doktorum ... cevap ise buyuk bi ihtimalle temiz cikacakti eger oyleyse neden yaptirayim

merve100 merve100 canım benim a vitamini belli bir düzeyin üzerinde teratojenik etkili yani fetüsa zararlı ama havuç yiyerek o düzeye çıkmak mümkün değil bir de havuçta a vitamini beta karoten formunda.

bilmediğim konular araştırayım dedim aslında havuç suyu yararlı diye biliyordum bi kaç yerde a vitamini fazlası falan okuyunca panikledim tabi , çok teşekkür ederim :)

kızlar doktorum bana imom diye omega 3 içeren bi vitamin verdi.galiba bulantım bu haptan dolayı oluyo çünkü akşamları hapı içtikten sonra bulanmaya başlıyo.aranızda kullanan var mı acaba aynı hapı :110:

Evet doktorun haklı çünkü benim bugün sonuçlarım geldi düşük risk gösteriyor. Doktoruma geçen muayenede tedirginliğimden söz ettiğimde hiç tedirgin olmayın kemikleri iyi görünüyor ense kalınlığı 1.57 dedi 11+5 ken çıktı bu sonuç. En kapsamlı nifty istemekle iyi ettin canım sonuçların çok güzel gelecek hiç endişe etme. Bu arada Benim de bir oğlum olacak :) ikimizin de Allah'ın izniyle turp gibi oğlu olacak. Bunu hiç aklından çıkarma.

Ay yerimmm senin oglusunu ben.cok sevindim canim benim

Evet doktorun haklı çünkü benim bugün sonuçlarım geldi düşük risk gösteriyor. Doktoruma geçen muayenede tedirginliğimden söz ettiğimde hiç tedirgin olmayın kemikleri iyi görünüyor ense kalınlığı 1.57 dedi 11+5 ken çıktı bu sonuç. En kapsamlı nifty istemekle iyi ettin canım sonuçların çok güzel gelecek hiç endişe etme. Bu arada Benim de bir oğlum olacak :) ikimizin de Allah'ın izniyle turp gibi oğlu olacak. Bunu hiç aklından çıkarma.
canım gözünaydın sonuçların için çok sevindim darısı başımıza.. cinsiyet de bugün belli oldu değil mi:) çok heyecanlı yaa.. sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallah.

Mrb kızlar bnde 12 hafta 4 günlük hamileym Allah nasip ederse 15 nisan diyor tahmini tarih birkaç gün önce sağlık ocagındaki hemşirem rahme damlatmam için damla verdi ben korktum açıkcası damlatmadım sizede böyle bir damla verdiler mi ??

İlk hamileliğiniz mi peki kızlar
Doğrusu hangisi bilmiyorum ama yaptırmadım :)
Benim ikinci bebeğim..aslında doğru yanlış yok.ben yaptırmamayı tercih ettim çünkü yanılma payı yüksek aldırmayı da düşünmüyorum kafam karışsın istemesin onun yerine ayrıntılıya giricem 22.haftada sanırım bir problem varsa bile tedavisi mümkün

Ya bende çok kararsızım , düşük ve ölü Doğum var diye riskli olabilirsin yaptır mutlaka diyorlar ama emin değilim
Ben guvenilirlik oranı %70 diye yaptırmadım..biçok hamile buyuzden boşu boşuna üzülüyor.ileriki haftalarda detaylı ultrason var butun organlara kadar bakılıyo parmakları sayılıyo..ikili testin birazda amacı eğer down riski yuksekse anneye aldırmak ister misin secenegi sunuyolar.ama çocuk normalde cıkabiliyo

Tabi canım biz ne desek boş şuan ama uzme cok kendini, bak gör sonucun iyi gelecek.. doktorlar tecrübeli burun kemiğinden vs anlıyor direk. O da kötü gelmeyecek demiş bak, zaten suphe veya olumsuz bir şey olsa pat pat söylüyorlar bilirsin.. Amin Allah yaşatmasın kimseye .. İnşallah güzel haberler gelecek. Yeğenlerimiz sağlıklı turp gibi gelecek :*

Sagol canim insAllah hepsi sapasaglam dogarlar hic birimiz uzulmeyiz. Iste tek tesellim burun kemigi olusmus demesi. Doktorum olumsuz konusmadi da bakalim sonuc ne gelecek.

Benim doktorda bence iyi gelecek sonuclar rahat bekle dedi ama iste korkuyorum bak senin 1.57 masallah guzel deger canim. Benimki 2.4 yuksek :( doktorla bir daha konustum bugun kizdi bana, ensesi kalin diyip durma sonuc guzel gelecek 2.5 uzeri daha cok risk grubu dedi ama icime sıkıntı dustu bir kere. Inanir misin kalbim agriyor sirtima vuruyor oturdum agladim az once agridan ki kolay aglamam mahvoldum. Esim de cok uzuldu parmaklarim uyustu kalp krizi falan mi diye korktu da yok bisey agriyo sadece dedim. Stresten mahvoldum doktora bu halimi gorunce sen ikili yaptirma kafan rahat olsun nifty yaptir dedi. Yarin kan vericem insallah guzel cikar dua edin bana:(!

Benim şimdiki aklım olsa ikiliyi töbe billah yaptırmazdım.dünden beri ne yaşadığımı bir ben birde allah bilir.çok araştırdım internette gereksiz yere insanları üzen testler diye bahsediyor herkes.sonuçta tanı değil tahminde bulunuyor.mesela benim 60 da 1 down sendromlu dedi ya o 60 kişiden biri gerçekten diğer 59 u boş yere üzülmüş olacak.keşke hiç ölçümlere bile baktırıp boş yere üzülmeseydin sende.ama doktorun gayet normal dediyseöyledir diye düşünüyorum çünkü bu alanda en iyilerden biri.bence hiç bişey çıkmayacak.demesi kolay ama içini ferah tut:)

Bende iyiki ikili yaptirmadim sirf ense olcumu biraz yuksek cikti diye kendimi yedim mahvoldum kanda da bisey ciksaydi ne olurdum bilmem. Ki dedigin cok dogru 60 kisiden 1inde olur diger 59u bosuna uzuluyor ikili gercekten gereksizmis bugun anladim. Ense olcumu de detayli ultrason yapti yaninda ogrencileri falan vardi baya gosterdi enseyi cok olcunce ben anladim bisey var en az 7 8 kere olctu. Ama bugun yine konustum telde kizdi korkma sonucun guzel gelecek tecrubeme guven dedi de iste icim icimi yiyor yinede. Insallah ikimiz de guzel sonuclar aliriz sende uzulme dua et Allah buyuk. Kan verdin mi bugun?

Canımmmm gözün aydın sonuçlar temiz cıkmış çok sevindim..oğluşunada ayrıca maaşallahh..bi hafta önce falan konuşmuştuk sanki senin oğlun olucak oyle bi hava var demiştim hatırlarsan =)

Canımmmm gözün aydın sonuçlar temiz cıkmış çok sevindim..oğluşunada ayrıca maaşallahh..bi hafta önce falan konuşmuştuk sanki senin oğlun olucak oyle bi hava var demiştim hatırlarsan =)
Evet canım demek ki tecrübe böyle bir şey. Çok teşekkür ederiz teyzesi. Allah hepimizin bebeklerini korusun. Hepimiz göz aydınlığı verelim inşallah birbirimize.

ikihayat ikihayat lütfen kendini bukdt yıpratma..ikiki test yaptırıpta kötü sonuç alıp sağlıklı doğuranlar var kaldı ki sen yaptırmadın bile ortada hiçbir kötü sonuç yok..ortalamanın üstünde çıktı değerin ama sınır bile değil.belki bebek önden gidiyo ondandr.iyiki nifty yaptırmaya karar verdin için rahatlar..bak gör sonuçlar tertemiz gelicek inşallah

ikihayat ikihayat lütfen kendini bukdt yıpratma..ikiki test yaptırıpta kötü sonuç alıp sağlıklı doğuranlar var kaldı ki sen yaptırmadın bile ortada hiçbir kötü sonuç yok..ortalamanın üstünde çıktı değerin ama sınır bile değil.belki bebek önden gidiyo ondandr.iyiki nifty yaptırmaya karar verdin için rahatlar..bak gör sonuçlar tertemiz gelicek inşallah

Ya iste ben herseyi fazla yasiyorum kendimi yedim bitirdim adam da pisman oldu zaten:( uzun uzun konustu benle de beyin kabul etmiyo iste taktimmi takiyorum:( bugun herkese ates puskurdum esimin babasina kadar o kadar gerginim. Sonrada oturdum agladim agridan. Bebegim iyi olsunda baska bisey istemem Allah kimseyi evladiyla sinamasin insallah sonuclarimiz temiz cikacak

Sagol canim insAllah hepsi sapasaglam dogarlar hic birimiz uzulmeyiz. Iste tek tesellim burun kemigi olusmus demesi. Doktorum olumsuz konusmadi da bakalim sonuc ne gelecek.

Benim doktorda bence iyi gelecek sonuclar rahat bekle dedi ama iste korkuyorum bak senin 1.57 masallah guzel deger canim. Benimki 2.4 yuksek :KK43: doktorla bir daha konustum bugun kizdi bana, ensesi kalin diyip durma sonuc guzel gelecek 2.5 uzeri daha cok risk grubu dedi ama icime sıkıntı dustu bir kere. Inanir misin kalbim agriyor sirtima vuruyor oturdum agladim az once agridan ki kolay aglamam mahvoldum. Esim de cok uzuldu parmaklarim uyustu kalp krizi falan mi diye korktu da yok bisey agriyo sadece dedim. Stresten mahvoldum doktora bu halimi gorunce sen ikili yaptirma kafan rahat olsun nifty yaptir dedi. Yarin kan vericem insallah guzel cikar dua edin bana:KK43:!

Bende iyiki ikili yaptirmadim sirf ense olcumu biraz yuksek cikti diye kendimi yedim mahvoldum kanda da bisey ciksaydi ne olurdum bilmem. Ki dedigin cok dogru 60 kisiden 1inde olur diger 59u bosuna uzuluyor ikili gercekten gereksizmis bugun anladim. Ense olcumu de detayli ultrason yapti yaninda ogrencileri falan vardi baya gosterdi enseyi cok olcunce ben anladim bisey var en az 7 8 kere olctu. Ama bugun yine konustum telde kizdi korkma sonucun guzel gelecek tecrubeme guven dedi de iste icim icimi yiyor yinede. Insallah ikimiz de guzel sonuclar aliriz sende uzulme dua et Allah buyuk. Kan verdin mi bugun?
Canım kaygı düzeyin çok yükseldiği için bir atak yaşamışsın panik atak böyle insanın içini kemiren durumları çok sever. Nabzın da yükselir. Kalp ritmin bozulur ve kalp kaşın doğru kasılmadığı için ağrır ağrı sırtına vurur kalbinin simetrik arka tarafına ve ağrı insanı ağlatacak kadar serttir canım. Böyle hallerde ağlamak ritmi düzene sokar daha da iyisi temiz havada balkona çıksan kafi yanında eşin olsun ama mutlaka on defa esnemeye çalış canım. Nefes egzersizleri de çok işe yarar ellerini göbeğinin altında birleştir. Burundan nefes al içimden dörde kadar say ağzından ver altıya kadar say. ( alırken dört verirken altı) Sonra elini yüzünü yıka. Ve susma mutlaka anlat konuş içinde kalmasın canım. Ben bütün kalbimle inanıyorum ki doktorun haklı gürbüz bir paşa bu. Lütfen kendini üzerek oğlunu da üzme. Bol bol su iç canım. Zaten testte yaptıracaksın için çok daha rahat olacak İnan bana hiç bir sorun çıkmayacak.

Evet canım demek ki tecrübe böyle bir şey. Çok teşekkür ederiz teyzesi. Allah hepimizin bebeklerini korusun. Hepimiz göz aydınlığı verelim inşallah birbirimize.

Canim bu arada gozunaydin ben bugun ruh gibiyim nolur kusuruma bakma. Cok cok sevindim senin adina hersey yolunda masallah kucuk prens geliyor desene. Allah korusun hepsini

Back
X