2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217
Ben de mama vermekten yana değilim ki sırf kilo alsın diye. Sütü olmayanlar tabiki verecek yapacak bir şey yok ama sinirleniyorum insanların yorumlarına. Sizinki pek kilo almamış bizimki hemen toparlandı falan filan...
Kaç kilo canım senin minik. Benim ki de zayıf kaldı refluden dolayı. Gittiğim Dr mama dedi. Bir daha gitmedim ona. Gitmeyeceğim. Yarin diyetisyene gideceğim. Süt arttırıcı sağlıklı beslenmem için liste verecek. Tahlillerimi yaptırdım hep. Amaç kilo vermek değil tabi.

Kızlar çok saçma biliyorum ama bizim kız çok minik doğdu hala da minicik. Sağlığı yerinde çok şükür ama tombiş bebek görünce çok üzülüyorum. Her gören ay çok minik diyor. Mama mı versen diyenler de var.
Benim kızım da minik doğdu hala minik sağlıklı yaaa hiç takmıyorum ben minyon tipliyim bana çekmiş kızım

Senin ki yine iyiymis canim Benim şimdiye kadar en fazla 50cc cikti o da dediğin gibi uzun sure tek göğsümü emzirmemiştim tek göğüsten çıkmıştı ondan sonra çok fırsatım olmadı emzirdikten 1 saat sonra iki göğüsten en fazla 30 cc çıktı :KK43:

Kaç günlük bebeğin canım? Mama için 3 saati bekle de aralarda ağladıkça hep emzir. İki hafta önceye kadar ben de 3 saatte bir veriyordum doktor 4 saatte bir ver artık dedi. Benimki de çok ağlayan bir bebekti meğer doymuyormuş. İki ayda bir kilo bile alamamıştı. Daha yeni yeni kendini toplamaya başladı. Bir de mamayı değiştirdik biz aptamile geçtik. Evolvia kullanıyorduk hiç yaramadı. Sizde de öyle bir şey olabilir mi? Belki kullandığın mama yaramadı. Yada aç doymuyor. Doktoruna danışarak 120 cc deneyebilirsin. Zaten doyduklarında diliyle ittiriyorlar biberonu :) Ne yapalım dünyanın sonu değil. Bizim de bebeklerimiz böyle büyüyecekler. Sen yine de elinden geleni yap arttırmaya çalış sütünü. Benimki artmadı seninki artar belki. Hele sol göğsümden 10 cc bile süt çıkmıyor sağdığımda. Artık sağmıyorum moralim bozuluyor yoksa.

Kaç kilo canım senin minik. Benim ki de zayıf kaldı refluden dolayı. Gittiğim Dr mama dedi. Bir daha gitmedim ona. Gitmeyeceğim. Yarin diyetisyene gideceğim. Süt arttırıcı sağlıklı beslenmem için liste verecek. Tahlillerimi yaptırdım hep. Amaç kilo vermek değil tabi.
Benim minik 3190 doğdu sonra 1.ayinda 3360 oldu ilk doktoru mama ver dedi bende senin gibi sinir oldum bide açıklama yapmadı ikindi doktora gittim o da ver dedi bende mecbur verdim. Ama iyiki vermişim suan 5 kilo :) yetişti kilosuna :)

Kaç günlük bebeğin canım? Mama için 3 saati bekle de aralarda ağladıkça hep emzir. İki hafta önceye kadar ben de 3 saatte bir veriyordum doktor 4 saatte bir ver artık dedi. Benimki de çok ağlayan bir bebekti meğer doymuyormuş. İki ayda bir kilo bile alamamıştı. Daha yeni yeni kendini toplamaya başladı. Bir de mamayı değiştirdik biz aptamile geçtik. Evolvia kullanıyorduk hiç yaramadı. Sizde de öyle bir şey olabilir mi? Belki kullandığın mama yaramadı. Yada aç doymuyor. Doktoruna danışarak 120 cc deneyebilirsin. Zaten doyduklarında diliyle ittiriyorlar biberonu :) Ne yapalım dünyanın sonu değil. Bizim de bebeklerimiz böyle büyüyecekler. Sen yine de elinden geleni yap arttırmaya çalış sütünü. Benimki artmadı seninki artar belki. Hele sol göğsümden 10 cc bile süt çıkmıyor sağdığımda. Artık sağmıyorum moralim bozuluyor yoksa.
67 günlük benim kız :) ben hipp marka mama veriyorum canim iyi geldi hem kakası da katı değil :) benim ki iki haftada 1 kilo almış :) aç kalsa almazdı değil mi :)

Geçen hafta 4700 dü. Senin kuzunun kilosu kaç?

Ben de mama vermekten yana değilim ki sırf kilo alsın diye. Sütü olmayanlar tabiki verecek yapacak bir şey yok ama sinirleniyorum insanların yorumlarına. Sizinki pek kilo almamış bizimki hemen toparlandı falan filan...
Benim abime zamanında mamayı vermişler şişmiş tombul bişi oo çok ala ama gel görki misal diş sağlığı iyi değil kolay hasta oluyor gelişim normalse kilolu gözükmesede olur hem eminim bir anda büyüyecek

67 günlük benim kız :) ben hipp marka mama veriyorum canim iyi geldi hem kakası da katı değil :) benim ki iki haftada 1 kilo almış :) aç kalsa almazdı değil mi :)

İki haftada bir kilo mu :) Kızım en son iki haftada 650 gram aldı , onu bile doktor fazla buldu , 4 saatte bir ver artık mamayı dedi :) Benim küçümen en son 4825 idi. Şimdi kaç kg bilemiyorum. Seninkinin muhtemelen sıkıntısı gaz canım ondan ağlıyor, yakında o da biter.

İki haftada bir kilo mu :) Kızım en son iki haftada 650 gram aldı , onu bile doktor fazla buldu , 4 saatte bir ver artık mamayı dedi :) Benim küçümen en son 4825 idi. Şimdi kaç kg bilemiyorum. Seninkinin muhtemelen sıkıntısı gaz canım ondan ağlıyor, yakında o da biter.
Insallah canim ya çok üzülüyorum ilk ay aç bıraktım diye vicdan azabı cekiyorum böyle olunca da acaba yine aç mi diyorum ama kilo alımı iyi
Emzikte almıyor sipam alsa belki rahatlar hep emmek istiyor çünkü gaz icin ilaç kullanıyorum ama faydası Yok galiba

Insallah canim ya çok üzülüyorum ilk ay aç bıraktım diye vicdan azabı cekiyorum böyle olunca da acaba yine aç mi diyorum ama kilo alımı iyi
Emzikte almıyor sipam alsa belki rahatlar hep emmek istiyor çünkü gaz icin ilaç kullanıyorum ama faydası Yok galiba

Bize mesela doktor gaz ilacını bıraktırdı onların hiç faydası yok dedi. Gerçekten de versekte vermesekte aynıydı. Bizim artık gaz sorunumuz bitti. Kızım emzik müptelasıydı resmen :) Kendiliğinden bıraktı. Şimdi ağzına koyuyorum öğürmeye başlıyor. İyi mi oldu kötü mü bilemedim :)

88 günlüğüz. 4 4 buçuk ölçek mama yiyor yani 120 cc 135 cc. Sütüm az diye emzirmemezlik yapmıyorum. Hem emziriyorum hem günde 4 5 biberon mama veriyorum. Mama karşıtı biri değilim. Sütüm azsa çocuğum doymuyorsa ne yapabilirim? Aç kalıp kilo almıyorsa sürekli ağlıyorsa mama vermeyim de ne yapayım? Sağlıksız olduğunu da düşünmüyorum. Hiç sütü gelmeyen onca kadın var. Mecbur mamayla besliyorlar. Az da olsa var kızım emiyor buna şükür diyorum. Arttırmaya ben de çalıştım anlık artıyor kızım emince tekrar dolması çok uzun sürüyor. Süt çok gelmeyince de kızım memeyle kavga edip ağlıyor anlıyorum az geliyor sinirleniyor. Göğsüm doluyken sağdım çok defa en fazla 80 90 cc çıktı. Benim kıza 120 cc mama bile az geliyor, 80 90 cc ile nasıl doysun ki :KK43:
Kızına Maşallah iştahı güzel süt işi sanırum birazda yapısal olmayınca olmuyor.sadece belki biraz daha fazla anne sütü içsin diye bişiler yapılabilir.

Bize mesela doktor gaz ilacını bıraktırdı onların hiç faydası yok dedi. Gerçekten de versekte vermesekte aynıydı. Bizim artık gaz sorunumuz bitti. Kızım emzik müptelasıydı resmen :) Kendiliğinden bıraktı. Şimdi ağzına koyuyorum öğürmeye başlıyor. İyi mi oldu kötü mü bilemedim :)
Ay gaz sorunu bitti mi bu harika bişi kaçıncı ayda oldu.bende kesmek istiyorum kolon kanserine sebep olabilir yazıyor bazı makalelerde.ama kızım çok huysuz çok

Kızına Maşallah iştahı güzel süt işi sanırum birazda yapısal olmayınca olmuyor.sadece belki biraz daha fazla anne sütü içsin diye bişiler yapılabilir.

Ay gaz sorunu bitti mi bu harika bişi kaçıncı ayda oldu.bende kesmek istiyorum kolon kanserine sebep olabilir yazıyor bazı makalelerde.ama kızım çok huysuz çok

Artmayınca artmıyor gerçekten. Bünyesel belki de. Hiç yok değil var da kızım çok iştahlı bir bebek doymuyor. İlk iki ay mamadan çok kıstım direndim anne sütü diye, kızım aç kalmış, bir kilo bile alamadı. Mecbur arttırdık mamayı.
Bizim ikinci ayda gaz sorunumuz bitti. Yani bir yirmi gün önce falan. Kızım rahat rahat alttan üstten gazını çıkartabiliyor artık :KK48:

• Beğen
Reactions: mnt
İlk başta gelmedi sutum sonradan manuel pompa aldım hem göğüs ucum çıktı hemde sutum geldi ama çok az geliyordu sut annemlerde hep göğsün kaynıyor mu sut akıyor mu deyip durdular. Bende hiç biri olmuyordu ama ben inatla kızımı emzirdim 1 ay boyunca iki ayrı doktora gittim ikisinde de kilo kontrolü yapıldı kilo almamış kızım sadece 250 gr almış 1 ayda öyle anlaşıldı ve sürekli emzirdim
Anlamadığım zaten bizim kız hiç doymuyor her beslenmede ağlıyor şıpa hiç unutmam 1 haftalık bebek 30 cc içmesi gerekirken ağlıyor aç diye 90cc mama verdim yine ağlayınca aç olmadığını farkettim. Doktorlara soruyorum uykusu yok ağlıyor sürekli emmek istiyor diyorum olur diyorlar acaba başka birşeyi mi var bilmiyorum :KK43:((
Hayırlısı olsun canım elinden geleni yapmışsın, çok kafana takma bence bu sorunu yaşayan çok kişi var.

Kızlar çok saçma biliyorum ama bizim kız çok minik doğdu hala da minicik. Sağlığı yerinde çok şükür ama tombiş bebek görünce çok üzülüyorum. Her gören ay çok minik diyor. Mama mı versen diyenler de var.
İnsanları hiçbir zaman susturamazsın. Kilolu olsa da aman çok iri obez olucak derler. Yani ne yaparsan yap yorum yapıp canını sıkarlar. Sen prensesine bak bakalım sağlıklımı doktoru ne diyo. Eğer bir sıkıntı yoksa hiç mamaya başlama. Çünkü mama aldıkça rahatlığa alışıcak seni güçlü ememicek ve belkide Allah korusun sütün azalıcak. Herkese kulağını tıka kimseyi duyma.

Benim de öyle canım kv sürekli mama da ver toplasin diyor ara ara kafama eserse emzirdikten sonra yatmadan once mama da veriyorum. Dr um da kilo alımı kötü değil ama mama da sonuçta zehir değil takma kafana ara ara verebilirsin dedi.

Back
X