2017 Nisanda yeni bir ben veya biz ne dersiniz....?

Menümü vereyim
Sabah 2 ceviz içi 2 k kayısı
1 yemek k kuru üzüm

Ara 2 lokma börek
(arkadaş bana getirince gönlü olsun diye)

Öğle 13.00: 1 kepçe çorba az salata
1.5 kepçe ıspanak y
Tavuk fırın 3 parça 1 dilim ekmek
Ara Türk kahvesi 2 dilim bitter

Akşam 18.10: bol yesillikli tavuklu salata
(göğüs etinden)
Ara Türk kahvesi
Bitki caylari 3 litre su

Spor 1 saat 15 dakika step ve yer hareketleri

anladim canim peki mayaladin suzdun yikayip mi buzluga atiyosun ? birde her mayayi buzluga mi koyuyosun ? mayaladigin zmn buzluktan cikarip eritiyomusun yani ? bana biraz zor gibi geldi hic bilmedigim icin soruyorum mayanin adi var mi nerden aldin ?

İncitmenden kaynaklanıyor sanırım canım geçmiş olsun zorlama kendini
Sağol canımmm bir süre ipe elveda üzülerekde olsa
Canım onu bende çok istiyorum ama 1. Oğlan laftan anlamıyor küçük daha sofranın altı üstüne geliyor. 2. Çeşit getirince zeytin ve reçelden başka bişey yemiyor. Bende ona tek tek getiriyorum. Birde sabahları pek yiyesim gelmiyor bişey. Yoksa çok istiyorum şöyle domatesli salatalıklı yeşillikli kahvaltı.
Canım ben mayamı burdan bi arkadaştan buldum. Kafkas kefiri demişti. 3-5 ay 1 sene gibi bir süre kulanmayacaksan buzdolabı poşetine sütle beraber koyup buzlukta saklayabilirsin ama günlük yada 2-3 günde bir devamlı mayalarsan buzdolabında aşağıda 3 günde bir sütünü tazelemek şartıyla saklayabilirsin. Evet aynı mayayı süzüp tekrar tekrar kullanabilirsin.

Mrb guzellikler:))
Sabah 1 tane krep
Peynir ...cikolata ve birazda bal ..vede sekersiz cay
Ara ogun 1 muz
Ikindi ustu.. şırdan birazda bumbar yedim...yaninda tabikide salgam...adanali olupta bunlari yemeyene adanali denmez bizim burda kizlarr...
Spor 40 dk yuruyus
Su hatirlayamiyorum 1,5 anca
Ve tabikide tatli yedim..
Simdi cesur ve guzeli seyrediyorum...
Gorusuruzzz byesss fistikkar:))

anladim canim peki mayaladin suzdun yikayip mi buzluga atiyosun ? birde her mayayi buzluga mi koyuyosun ? mayaladigin zmn buzluktan cikarip eritiyomusun yani ? bana biraz zor gibi geldi hic bilmedigim icin soruyorum mayanin adi var mi nerden aldin ?
Yok canım bna bir komşum vermişti.her mayaladığımda buzluğa atmıyorum mayayı.kefiri içeceksem süzüp mayamı tekrar süte koyup mayalıyorum.ya da mayalanmış kefirimi kavanozla 1-2 gün mayayı çıkarmadan öylece buzdolabında tutuyorum

Kefir için yazdıklarını aynen bende uyguluyorum canım.tabi oğlanla zor oluyor ama akşamdan kah.tabağı hazırlayarak kurtarıyorum ben.canan hocanın kahvaltı şart ve en dolu öğün olması gerekir dediğini duymuşsundur belki.nedeni sıkı bir kahvaltı yaptıktan sonra vücut 5 km koşmuş gibi metabolizmayı çalıştırıyormuş...sonra tabi kahvaltında cısss lar yoksa kahvaltı yaparak aldığın tüm kalori yakılmış oluyor bide tereyağı zeytinyağı fln yersen kahvaltı da 5 saat hiç acıkmazsın diyor canan karatay hocam

Küçükken bende hazırlıyordum hatta gündüz hazırlıyordum. hazırlamak problem değil. Sadece zeytin yiyo eşşek başka bişey yemiyor. Bende her sabah önce yumurtasını haşlıyorum beraber kefirini içiyor sonra tost istiyo eşşek onu da yedikten sonra zeytin reçel tahin pekmez sırayla çıkarıyorum. Tabi bende o ara yumurtayla tostu yiyince tabi birde kefir doyuyorum. Birde daha önce söyledim mi bilmiyorum yanlış anlama sakın beni ben o kadını sevemedim hiç. Şimdi de bala takmış kafayı:)) Kahvaltının ne kadar önemli olduğunu zaten biliyorum ama şimdilik böyle düzelir inşallah ilerde.

anladim canim peki mayalanan kefiri ne kadar surede tuketmek lazim diyelim ki ben 1 lt mayalamk istiyorum siz de taze taze mayaliyosunuz sanirim dimi?

tesekkur ederim canm ins.becerebilirim mayayi almadim bi alayim da keske burdan birinden alsam bende 20 -30 tl mayasi sanirim

tesekkur ederim canm ins.becerebilirim mayayi almadim bi alayim da keske burdan birinden alsam bende 20 -30 tl mayasi sanirim
Rica ederim çok kolay becerecek bişey yok da. Ne 20-30 ü hayrına dağıtıyoruz Allah rızası için. Ne parası. İstersen var bende gönderebilirim Pazartesi.

Rica ederim çok kolay becerecek bişey yok da. Ne 20-30 ü hayrına dağıtıyoruz Allah rızası için. Ne parası. İstersen var bende gönderebilirim Pazartesi.
allah razi olsun canm bi bakimde markete aktara falan ,, sen zaten onceden de soyluyodun onu belki kargoya almazlar cunku daha once bende birine dolapta gitmesi gereken bi urun gondermk istmistim kargo almamisti ;(

guzel canm artk nasil yorum yapicagimida bilmiyorm kiz ideal kgnuza dustunuz icin masallah masallah

allah razi olsun canm bi bakimde markete aktara falan ,, sen zaten onceden de soyluyodun onu belki kargoya almazlar cunku daha once bende birine dolapta gitmesi gereken bi urun gondermk istmistim kargo almamisti ;(

Canım 20 kişiye yolladım sorun yok. Pazartesi 4 kişiye daha gidecek son 1 tane kaldı istersen yazarsın o zaman bulamazsan. 1. Sayfaya hemen bakıyorum. :)

Mislisse canımsın çok sağol çok teşekkür ederim ama sen onu 68 yap 69,9 olmadım hiç 68 den düştüm :))

Bu arada siz olmasanız o son kilolar bu kadar kolay gitmezdi inan bana çünkü sonlarda artık çok zorluyor insanı yapışıp kalıyor gitmiyor bir türlü. Bende bana destek olup aranıza aldığınız için hepinize çok ama çoookk teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Canim benim tebrik ederim seni
Mislisse senide tebrik ederim ilk mezununu verdigin icin..artik yavas yavas herkes tek tek mezun olucak insallah..
Ama bi garip oldum huzunlendim tabii kac aydir gorustugumuz icin insan bi yandan seviniyor bir yandanda uzuluyor tabii..ben cok sulugoz oldugum icin en ufak seyde bile herseyi duygusala bagliyorum..pamik canim basarilarinin devamini dilerim ..gene buralarda ol ama seviyorum seni

Bende çok güzel beslendim diye düşünüyordum uyardığın için teşekkürler canım bugün daha dikkatli olacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…