2017 Nisanda yeni bir ben veya biz ne dersiniz....?

@Hayalmavi canim kızarmış ekmegin ustune hiçbişey sürmeden yedim..aslında diyet urunleri alışverişi yapmadım...bende kepekli ekmeğe geçiş yapsam daha iyi olucak:))
canım kepekliden ziyade sana önerim çavdarlı ekmek olur. protein bakımından zengin. protein demek yağ kaybı demektir :)

Mislisse yaa canım inan olmayınca sanki olsada hep yürüsem kossam diyordum..oluncada bugün yarın bugün yarının hep ertelendi..inşallah bugün başlıcam..çocuklardan fırsat kalirsa tabii...

olur çavdarli alırım..yağlardan kurtulacaksak sonunda sıcacık pidelere,tazecik mis kokulu köy ekmeğine Elveda Elveda derimm(
hayır canım elveda deme. görüşmek üzere de. forma gir, yersin tekrar ara ara. spor konusuna gelincede, ben kilomdan dolayı utanıyordum 1,66 boy 113 kiloydum. bugun 97.2 yim. spora başlamamak bahane. ilk başladım 2 hafta zor geldi. şimdi spora gitmeyince içimde birşeyler oluyor. çocukları gözünün önüne koy. oynasınlar zaten ilk başta 30 dakika yürüyeceksin. bişi oldumu stop düğmesine bas işini hallet, geri çık bitir. bahane üretme şekerim :)

vaktiniz varsa okuyun kızlar. bir önceki forumda yazmıştım :) (şimdi fark ettim boyumu 170 yazmışım orda, allah hep istediğim boyu böyle yanlışlıkla yazdırıyo ama vermiyo 1-2 cm daha uzunluk

Şimdi sevgili arkadaşlarım. 1 hafta ne yapıyorum nasıl yemek yiyorum ve içiyorum bunları paylaşmak istiyorum.

Hafta başından itibaren size tek tek sıralayacağım. Geçen haftayı yazacağım tabi bu hafta daha bitmedi diye.

İlk önce şunları belirteyim 166 cm. 113 kiloydum. Bundan 40 gün önce. 23.09.2016 günü.

Şuan 03.11.206 ve 100 kiloyum. (tamam tamam 100.3 )

Bazı rutinlerim oluştu bu süreçte. Bunlara uymak en önemlisi bana göre. Zormu peki? Sizlerde biliyorsunuz zorluğunu..

Çalışıyorum. Yarı zamanlı tek yaşıyorum diyebilirim. Yani evdede iş yapıyorum. Üzerine irde spor kıyafetlerinin temizliği çıktı ya olsun diyorum. Olsun uğraşayım şurda uğraşacağım 4-5 ay. Sonra ver elini hangi dükkandan hangi kıyafet elbise etek metek istersen

Tam tamına önemli olan konu ise spor günleri belirlemek bana kalırsa. Ona sadık kalınca bu sefer yiyeceğiniz şeyi yemiyorsunuz. Mesela aşurede yedim. Küçük bir kase ama 3 günde yedim. Git gel 1-2 kaşık yedim. Yarısınıda sabah kahvaltı niyetne yemiştim. Neyse şimdi başlıyorum pazartesiden itiaren Pazar yatana kadar.

Yediklerimizin biraz kalorisini bilmemiz lazım ama bunuda unutmayın. İlk başta saçma geliyor ama 2 hafta sonra zaten her şeyi öğreniyorsunuz nerdeyse. Yavaş yavaş yemeyide unutmayalım J

Pazartesi kalkınca ilk iş, su kaynatmak. Öncede 6-7 limon sıkıyorum yaklaşık 3 günde 1 bitiyor zaten. Su ılıyınca 300 ml kadar bardağa ılık su döküyorum üzerine 1 limona eş değer sıkılmış limon. Hemen dikiyiyorum kafaya. İlk başta sevmiyordum ama sonra alışıyorsun. Akabinde hazırlanmaya başlıyorum hızlıca. Bir yandada kahvaltı hazırlıyorum. Her gün aynı şeyleri yemeyelim arkadaşlar hem bıkarız hem bünye alışır. Secenekleri yazayım sizde uygun şekilde kendinize göre harmanlayın.

Kahvaltı 1: 2 yumurtalı azcık zeytinyağı ile pişmiş omlet. Lor peyniri ekleyin 2 çorbba kaşığı hatta tepeleme yapın sorun yok. Severseniz maydonoz koyun biraz. Zevk meselesi. Yanına 7-8 badem. Salatalık domates sınırsız..(artık 1er tane zor yiyorum doyuyorum zaten) Yarım greyfurt bu bitince hemen yiyin. Sınırsız çay için isterseniz. Su için. Ama şeker koymayınız.

Kahvaltı 2: çavdarlı tost ekmeğine beyaz peynir (Ezine seviyorum ben), üzerine domates dilimliyorum bazende köy biberi koyuyorum. Hoşuma gidiyor. Yanına yeşil zeytin yiyorum. Yağsız falan ama. Bazen 3-4 tane bazen 7-8 tane öyle kısıtlamıyorum.

Kahvaltı 3: 2 haşlama yumurta, 6-7 badem yada fındık. Yanına domates salatalık doyacağım kadar hemde. 10 salatalık yesem salatalık hiçbir kiloya neden olmuyor. Doyana kadar yiyin en başta. Zaten su olarak çıkacak. Midenizde büyümez hatta zamanla azaltıyorsunuz.

Kahvaltı 4: bu tüm kahvaltılardan o sıra canım ne istiyorsa yani biraz kafama göre.mesela 1 tostu kesip yarım yapıyorum yanına 1 yumurta haşlıyorum falan. Bu her sabah aynı.

Kahvaltı 5: kuru meyvelerle hazırlamış 1 kase cornflakes (tabikide diet olanlar J, adını cafcaflı yazayımki beynimiz kansın onun güzel olduğuna)

Bu şekilde kahvaltım bitiyor tabi saat genelde 6.45 te falan başlıyorum yemeye.

Saat 8.30-9.00 civarı 300 ml kadar suya eş değerde yeşil çay içiyorum. (2 hafta boyunca, sonra bu saatte kiraz sapı çayı içiyorum 2 haftada bir değiştiriyorum yani).

Saat 10. Civarı çay molamız var 1 adet ajda bardakta çay içiyorum, yanına 5-6 adet kuruyemiş (badem, fındık, ceviz), bazende ekstra 1 kuru hurma, 1 kayısı kurusu, yada üzüm kurusu yiyorum. Canım şekerli bir şeyler isterse diye. Bazende bunlarn yerine 1 adet yeşil elma. Bazen muz. Yani kafama göre önemi yok çok fazla.

Öğle yemeği:

Beklide en bozulmaması gereken öğün bu.

Öğlen 1: Haşlama yağ, tuz yok. Pul biber, karabiber, limon falan koyabilirsiniz. (karnabahar, brokoli, kabak(yeşil), bürüksel lahanası, ıspanak yani ne haşlanabilirse) Bunların ortalama kalori miktarı 100 gr için 20-30 kalori. İnanılmaz düşük yani. İsterseniz 300 gr yiyin ki yiyemezsiniz. Bunun yanına. 150-250 gr arası ne kadar yemek isterseniz haşlama tavuk göğsü. Yağ tuz gene yok. Gözümüz doyacak kadar koyalım sonraları zaten azaltıyorsunuz bunların yanına istediğiniz kadar salatalık, marul domates kemirelim J sorun yok.

Öğlen 2: Bahsettiğim haşlama sebzeler gene. Kırmızı et. Ekmeği az köfte yada ızgara bonfile. Yani yağda pişmeyecek sadece kendi yağında pişebilecek et. 150-250 gr kadar et yiyebilirsiniz. Salatalık marul domates maydonas vs sınrısız. Kemirelim arkadaşlar tabi yavaş yavaş yicez. Yemek için yemeyelim zevk alalım.

Öğlen 3: kültürümüzde pek yok ama gene bu şekilde sebzeler salatalar ve balık eti.

Öğlen 4: döner yiyin 150-200 gr arası sadece et döner. Yanında soğan yiyin, salatalık domates marul yiyin. Ayran için ekmek pide yok. İsterken söyleyin kesinlike pide olmasın diyin. Utanmayın. Evet utanıyoruz sadece et. Yanına salatalık vs. pilav falan sakın haaa..

Öğlende böyle bitti.

Yemekten 20 dakika sonra falan yeşil çay (2 hafta sonra kiraz sapı gene)

Saat 16 civarı çay molam oluyor gene yanında 3-4 badem,fındık ceviz yiyorum. Her birinden 3-4 değil totalde.

Akşam yemeği.

18 gibi: İş yerinde yiyip çıkıyorum bazen. Gene öğlenin benzeri oluyor çok değişmiyor.

Akabinde 20 gibi spora gidiyorum sırtımda yükle. 2 saat sürüyor bazen.

Pılates yapıyorum spor salonundaki derslerle. Kardiyo yapıyorum. Haftda 3 gün 1 saat koşuyorum, ortalama 700 kalori falan ediyor. Totalde 800-100 arası kalori veriyorum spor günlerinde. Bazen 500 kalori oluyor. Ama 500’ün altına düşmüyorum.

Pazartesi böyle geçti ya arkadaşlar. Ben pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma spora gidiyorum. Bazen cumarteside oluyor.

Kısaca pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma böyle geçiyor.

Gelelim hafta sonuna J evet hepiniz seveceksiniz burayı.

Hafta sonu nemi yapıyorum? İçiyorum, geziyorum, yiyorum. Evet cips bile yiyorum. Ama tabi 1 paket yemiyorum. Yani mesela midye yiyorum, canım istediğinde dondurma yiyorum. Mesela bira-patates yiyorum. Hmaburger yemedim pek canım istemedi ama sucuklu yumurtalı ballı peynirli omlet yiyorum. 4-5 dilimde beyaz ekmek yiyorum. Neden mi?

Ortalama hareket eden bir insan günde 2000-2500 kalori harcar zaten. Hatta hiç hareketsiz kalırsak bile 1500-2000 kalori harcar bünyemiz gün içinde.

Hafta içi benim sporda harcadığım kalori 4000 civarı.

Hafta içi ortalama aldığım kalori 5000 civarı. Bünyem yaklaşık 10000 kalori harcıyor. Bende 4000.

14bin kalori harcadım mı ben. Eee 5000de aldım.

9000 bin kalori eksiğim var.

Dediğim gibi 40 günde 113 kilodan 100 kiloya düştüm. Spor ve bu yeme şekliyle. Son 2 hafta sonuda zaten az önce yukarıda yazdıklarımı yemiyorum. İstemiyorum çünkü. İlk başta kaçamak gibi geliyordu. 4 hafta böyle didindikten sonra neden yiyeyim diyorum canım deli gibi sevdiğim sufle ve profetirölüde istemiyor J

Sadece inanın. Ben yolun başındayım ama istediğim kilolara düşeceğim. Çünkü 6 haftadır yaşam tarzım böyle oldu.. Sormak istedikleriniz olursa cevaplarım zevkle.

Sporda besi takvisyesi falanda kullanıyorum. Tabi masraflı iş. Yıllarca yediklerimize verdiğimiz paranın devede dikeni tabi bunuda unutmayın.

Eveettt bekar veya çocuksuz olursan gerçekten çok güzel uygulanabilir amaa benim cücüğüm gibi yerinde durmayan bi cücük olunca imkansız. Bu saat olmuş hala dün akşamki bulaşık kalkmadı (maalesef)

K kecigibi gercekten tebrik ediyorum azmini..okudum butun yazdiklarini ..aldim notlarima uyguladiklarindan..bidee haklisin cocuklari sporda bahane etmemek lazim..hatta simdi elime dambillari alip basliyorum.

Zıplarım hoplarım yürürüm de çalışıyorum akşam eve geç gidiyorum hiç halim kalmıyor. Kendime biraz vakit ayırmam gerekiyor sanırım. Teşekkürler yardımın için canım :))

Tabiiki katilabilirsin aslinda tercihim 80 ve ustu ama olsun herkesten birsey ogreniyoruz burda farkliliklar can katar masallah iyi kg vermissin o kadar kgyu ne zaman nasil ve ne kadar surede verdin?
Ama ama amaaaa 80 üstü değilim napayım ama hedefim nisan inşallah

Selin seninle boyumuz aynı kilomuzda neredeyse aynı bende 67 kiloyum hedefimiz de aynı inşallah hepimiz veririz

Selin seninle boyumuz aynı kilomuzda neredeyse aynı bende 67 kiloyum hedefimiz de aynı inşallah hepimiz veririz
mrb :)) ama sen benden 1 kilo zayifsin çok hırs yapıyorum simdii seninle aynı kiloya gelmem lazım... işin şakası tabii sevindim aynı hedefe ulaşmaya çalışıyor olmamiza..birbirimizede destekde vermiş oluruz...:))

Hehee zaten hedefimde senden bir kilo eksik
Ben 77 kilodan düştüm canım 4 ay da 10 kilo verdim ama 4 aydır da bir ileri bir geri pek veremiyorum. bu ara metoyu sasirtmalik bir şeyler yapıyorum bakalım umarım veririz.

Bende kahvaltıdan sonra ara öğün bir tane elma yedim...biraz geçince yarımda nar yedim..
bir saat öncede yeşil mercimekli erişte çorbası içtim..
yanımda şu şişesi aklıma geldikçe içiyorum..
Spor olarakta yavastan isina isına başlıyım diye ..
50 mekik çektim..ama sanmayın ki tam mekik karnımı çalıştırmak için yarım mekik...yoksa bende tam mekik çekecek yetenek nerdeeeeeee.....
yalnız aksama annem ıspanaklı börek yapıyormuş...aradı sakın bişey yeme sana bir tepsi börek yollucam dedi...yok anne dedimsede olmaz yollicam dedi...Allah bana dayanma gücü verir inşallah yememek için...

Hehee zaten hedefimde senden bir kilo eksik
Ben 77 kilodan düştüm canım 4 ay da 10 kilo verdim ama 4 aydır da bir ileri bir geri pek veremiyorum. bu ara metoyu sasirtmalik bir şeyler yapıyorum bakalım umarım veririz.
4 ayda 10 kilo çok istikrarlı bir şekilde vermissin..ayda 2,5 kilo verdiğin için geri almanda zor olur..Vücut yeni bünyeye alisinca tekrar hemen dönmüyor...gecmisimden biliyorum..hızlı kile vermek her ne kadar çok güzel gözüksede aslında iyi bişey değil..geri almasıda bir o kadar kolay oluyor...

Aynen canım 1 yıl önce diyetisyene gitmiştim birde geçenlerde gittim ve verdiğim kiloları hep yağdan vermisim o yüzden benim için sevindirici oldu. Sok diyetler kalıcı olmuyor aynı hızla geri alınıyor önemli olan sağlıklı beslenerek vermek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…