2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
mercaneke , ben kizima braun un klasik koldan olcen ates olcerini kullandim. 5 senedir de hala ayni urunu kullaniyorum.
Hastanede yapilan ölçümle ayni sonuclari verdi hep.
Alindan ya da su geriden olcen aletlere guvenim yok. Hastanelerin bir cogunda ondan kullaniyorlar ama neye gore karar veriyorlar anlamadim. Bir alindan bir gugusten bir sirttan. 4-5 farkli yerden olcum yapiyorlar ve o ölçümler arasinda daglar kadar fark oluyor.
Ben 39 dereceye kadar ilac vermiyorum ama o derecelerle huzursuz olurum neye gore ilac verip vermeyecegimi kestiremem.
Bu sebeple ayni tip cihazla devam edecegim.

kızlar benden size bide böyle doğuyormuş kuzularımız

Eklentiler

• image.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 89
Kızlar beni bi konuda bilgisi olanlar aydınlatabilir mi? Üniversite hastanesinde doğum 300 tl imiş peki bu normal doğum mu sezeryanı da kapsar mı? Bir de doğuma doçent girerse ekstra ücret alınıyor mu

mercaneke ben braun termoscan kullanıyorum Mavi beyaz kulaktan ölçmeli. Temassız ölçme almıştım ama memnun kalmadım en iyi sonuç bundan çıktı. Hatta kızımın doktorları da bunu kullanıyor

Kızlar beni bi konuda bilgisi olanlar aydınlatabilir mi? Üniversite hastanesinde doğum 300 tl imiş peki bu normal doğum mu sezeryanı da kapsar mı? Bir de doğuma doçent girerse ekstra ücret alınıyor mu

Canım üniversiteler sgk kapsamında. O yüzden poliklinik vizitesinden takip edilen gebeliklerde doğum sgk'dan karşılanıyor ya da çok cüzi fark alıyorlar. Onlar da ameliyat önlüğüydü, hasta beziydi, enjektör falandı sgk'nin karsilamadigi şeyler için. Sezaryen ya da normal fark etmiyor ücretlerde. Ekstra özel oda istersen falan onun için de ufak farklar ödüyorsun ama birçok devlet üniversitesi hastahanesi 12. haftadan sonra gebelik takibini ya da başka hastaneden sevkli değilse ani doğuma kabul etmeyebiliyor.

Bir de devlet üniversitelerinin öğleden sonra özel poliklinik hizmetleri var özel hastane gibi seçtiğin bir uzmana ya da hocaya polikliniği varsa gidebiliyorsun ücretiyle. O zaman da doğuma onun girmesini istersen fark ödüyorsun tabii ki. O anlaşmanıza ya da üniversitenin belirlediği ekstra fiyatına bağlı. Tabiî plansız sezaryen gibi durumlar ya da normal doğum olayının hocanın poliklinik yapmadığı zamana denk gelmesi gerekiyor. Yine hastaneye kabulün oluyor ama doğum işi artık kim denk gelirse mevzusuna dönüyor. Sezaryen olursa bu yüzden çoğu zaman planlı yapıyorlar zaten.

derinn83 kuzum @cartersbebek hesabı @bebeklerimize olarak geri dönmüş. Gymboree satışına başlamışlar. Ellerindeki son carters'ları da uyguna veriyorlar. Şimdi gördüm. Bi' bak istersen.

"Sen hamilesin grip aşısı olamazsın" diyen sağlık ocağı doktoru mu? Bu doktorların birinin dediğini diğeri de onaylasa şaşırıcam zaten. Benim doktorum bilhassa 24.haftaki kontrolümde grip aşımı reçete etti. Sadece beni değil bebeği de Doğumdan 6 ay sonraya kadar koruduğunu söyledi. Nitekim aşıyı aldım ve tetanoz aşımı sağlık ocağı yapacağı için grip aşımı da sağlık ocağına götürdüm, bal gibi de yaptılar.. Sadece sağlık ocağındaki doktor grip aşısını devlet karşılamıyor "60 yaş üzeri olmak-kronik kalp şeker hastalığı falan olmak" gibi bazı kriterleri var, gebeler bu kriterlerden biri olmadığı için parasını sen ödiyceksin dedi. Birde sağlık ocakları da zaten yapmaz demiş, ben bizzat sağlık ocağında oldum valla canım :)

Can'ım bende ikinci el tiny love buldum çok temiz.ama yinede yıkamak isterim.çıkıp yıkanan bi kılıfı var mı?varsa alıcam
Benim de temiz ama.tabi yine de yıkamak iyi olur diye düşünüyorum,ic.minderi zaten cikiyor , demirleri de cikiyormus aradaki parcayi da yikayabiliyormusuz ben de henuz denemedim ama kullanan arkadasima sordum,zaten kargoyla alacaksaniz size demonte gelir internette kurulum.videolarini izleyerek yikayip.oyle.kurarsnz

Sağol canım acaba fitil olarak mı kullansam hangisi daha etkili sence canım
Ben de 3 ay kullandim, agizdan kullandim Bulantim halsizligim.olmadi

nmine aldiklarin cok guzel.hic.tereddutun.olmasin hele ayiciklar ve kutu acayip sevimli.ben de bir bakayim bedestende falan vardir belki bizim buralarda ,magnetten daha iyi boylesi kutusunu ayicigi degerlendirir hediye verilen.kisiler aslinda benim hediye falan da yaptirasim yoktu da bir arastiraym bakalim

Yazdıklarına aynen katılıyorum canım, hatta daha önce bende bu konudaki fikrimi belirtirken aynı şeylerden bahsetmiştim.

Benim ilk gebeliğim olduğu için bu konuda hiç tecrübem yok. O yüzden de özellikle tecrübesi olan kişilerin fikirlerine çok önem veriyorum. Bol bol anne bloglarını okudum ve çevremde yakın zamanda doğum yapıp kullanan arkadaşlarımla görüştüm. Nitekim bebek bakımı için okuduğum tüm kitaplarda dahil herkes seninle hem fikir. Çok sütün de az sütün de çözümü gibi duruyor. Ben kesin alıcam da tek sorun hangisini alıcam :) Bu konuda kafam çok karışık. Aynı markayı yerden yere vuranda var, göklere çıkarıp övende var

Sağol canım acaba fitil olarak mı kullansam hangisi daha etkili sence canım
Nurcum benim doktorum da fitil olarak kullan demişti. O şekilde hem daha faydasını görürsün hem de ağızdan alındığında yan etkileri daha fazla hissedersin demişti.

kızlar beledıyelerın verdıgı yenıdogan paketlerı hakkında bılgısı olan var mı
ilk defa senden duydum ne veriyo yada almak icin nezaman nereye basvurmak gerekiyo acaba

anladım Can'ım teşekkür ederim

Ahada aynı sorun bende de var :) arkadaşımda lansinoh var çok memnun ama kızda maşallah günde 10 litre sür var resmen ben sıksam bende sağarım :))) medela çok övülüyor onun da iki çeşidi var Swing ve mini elektrikli ikisi arasında ciddi fiyat farkı var. Avent de çok övülüyor oda ucuz bişey değil. İlk bebeğimde biraz cahillik biraz genetik sütüm olmadı bu sefer çok azimliyim mutlaka elektrikli bi süt sağma makinesi alıcam ama ne. Puf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…