Keçiboynuzu özünü niye yiyosunuz?Ya siz nasil bağırsakları bozuyorsunuz benimki dugum dugum oldu kabizliktan geberiyorum :) yok dokunmadi bende sabah aksam bir kasik keciboynuzu ozu yiyorum bi sekilde toparlayacagiz artik napalim
Valla bende hep sorundu kabizlik hamilelik ve demir tuz biber oldu :) kan degerim demir ilacina ragmen yukselmedigi gibi dustu o yuzden sabah aksam 1 kasik keciboynuzu pekmezi yiyorum :)
Ben kızımda braun kulakölçerden kullanıyorum çok memnunum... çevremdeki bütün hastanelerde aynısından var.Kızlar, konuşuldu daha önce, biliyorum ama dikkat etmemişim. Ateşölçer markası ne alayım?
Kızlar beni bi konuda bilgisi olanlar aydınlatabilir mi? Üniversite hastanesinde doğum 300 tl imiş peki bu normal doğum mu sezeryanı da kapsar mı? Bir de doğuma doçent girerse ekstra ücret alınıyor mu
"Sen hamilesin grip aşısı olamazsın" diyen sağlık ocağı doktoru mu? Bu doktorların birinin dediğini diğeri de onaylasa şaşırıcam zaten. Benim doktorum bilhassa 24.haftaki kontrolümde grip aşımı reçete etti. Sadece beni değil bebeği de Doğumdan 6 ay sonraya kadar koruduğunu söyledi. Nitekim aşıyı aldım ve tetanoz aşımı sağlık ocağı yapacağı için grip aşımı da sağlık ocağına götürdüm, bal gibi de yaptılar.. Sadece sağlık ocağındaki doktor grip aşısını devlet karşılamıyor "60 yaş üzeri olmak-kronik kalp şeker hastalığı falan olmak" gibi bazı kriterleri var, gebeler bu kriterlerden biri olmadığı için parasını sen ödiyceksin dedi. Birde sağlık ocakları da zaten yapmaz demiş, ben bizzat sağlık ocağında oldum valla canım :)Dün gittim sağlık ocağına sonunda. Tetanozumu oldum. Acımadı :)
Kan aldılar tansiyonıma baktılar. 9-5.5 gibi bir şeydi. Düşük dediler haliyle de ben evde de ölçüyorum 4-5 gündür hep böyle çıkıyor. Tetanoz ağrı yaptı mı derseniz de aşıdan bi beş saat sonra falan aşının yapıldığı kolumla bir yere uzanamadığımı farkettim, hala da devam etmek de. Ama dayanılmayacak bir şey değil inanın ki. Bir ay sonra da ikinci doza çağırdılar.
Az önce de dün yapılan kan testlerimi aldım. D vitamini düşük dediler. Elime monovit d3 diye bir damla verdiler. Hayır ben bonocare kullanıyorum sanırım pnun içinde de d vitamini var söyledim ama yine de onda yok deyip verdiler.
Ferritin diye bir değerim de düşük çıktı. Ama demir serum değeri normal diye pek önemsemedi ebe.
Bir de LYM diye bir değer düşük çıkmış onla ilgili de bi şey demedi artık iki hafta sonra kendi doktoruma soracağım gittiğimde.
Grip aşısı sordum bir de sen hamilesin olamazsın dedi doktor. Sağlık ocakları d ayapmaz, sgk da karşılamaz dedi.
Ben olamayacağımızı bilmiyordum, şaşırdım.
Çok sağool canım benim hemen takibe başlıyorumderinn83 kuzum @cartersbebek hesabı @bebeklerimize olarak geri dönmüş. Gymboree satışına başlamışlar. Ellerindeki son carters'ları da uyguna veriyorlar. Şimdi gördüm. Bi' bak istersen.
Benim de temiz ama.tabi yine de yıkamak iyi olur diye düşünüyorum,ic.minderi zaten cikiyor , demirleri de cikiyormus aradaki parcayi da yikayabiliyormusuz ben de henuz denemedim ama kullanan arkadasima sordum,zaten kargoyla alacaksaniz size demonte gelir internette kurulum.videolarini izleyerek yikayip.oyle.kurarsnzCan'ım bende ikinci el tiny love buldum çok temiz.ama yinede yıkamak isterim.çıkıp yıkanan bi kılıfı var mı?varsa alıcam
Ben de 3 ay kullandim, agizdan kullandim Bulantim halsizligim.olmadiSağol canım acaba fitil olarak mı kullansam hangisi daha etkili sence canım
Yazdıklarına aynen katılıyorum canım, hatta daha önce bende bu konudaki fikrimi belirtirken aynı şeylerden bahsetmiştim.Benim ikinci hamileliğim ve pompanın gerçekten gerekli olduğunu söyleyebilirim şöyle ki
1- benim gibi sezeryan olup sütünüz gelmediğinde Yen'i doğan bebek belli yere kadar çekebiliyor sütü hemen yoruluyorlar yavrucuklarım o yüzden pompa çok çok faydalı oluyor kanalları açmak için
2- sütü az olan zaten mutlaka ama mutlaka kullanmalı
3- sütü çok olanda (bir arkadaşım maşallah inek gibi süt dolu göğüsleri :)) Bebek daha acıkmadan bazen öyle süt doluyor ki ağrı yapmaya başlıyor oda sağıp dondurucuya kaldırıyor. Geceleri yada dışarı çıktığında yanına alıyor
4-çalışan bayanlar zaten almalı :)
Nurcum benim doktorum da fitil olarak kullan demişti. O şekilde hem daha faydasını görürsün hem de ağızdan alındığında yan etkileri daha fazla hissedersin demişti.Sağol canım acaba fitil olarak mı kullansam hangisi daha etkili sence canım
ilk defa senden duydum ne veriyo yada almak icin nezaman nereye basvurmak gerekiyo acabakızlar beledıyelerın verdıgı yenıdogan paketlerı hakkında bılgısı olan var mı
anladım Can'ım teşekkür ederimBenim de temiz ama.tabi yine de yıkamak iyi olur diye düşünüyorum,ic.minderi zaten cikiyor , demirleri de cikiyormus aradaki parcayi da yikayabiliyormusuz ben de henuz denemedim ama kullanan arkadasima sordum,zaten kargoyla alacaksaniz size demonte gelir internette kurulum.videolarini izleyerek yikayip.oyle.kurarsnz
Ben de 3 ay kullandim, agizdan kullandim Bulantim halsizligim.olmadi
nmine aldiklarin cok guzel.hic.tereddutun.olmasin hele ayiciklar ve kutu acayip sevimli.ben de bir bakayim bedestende falan vardir belki bizim buralarda ,magnetten daha iyi boylesi kutusunu ayicigi degerlendirir hediye verilen.kisiler aslinda benim hediye falan da yaptirasim yoktu da bir arastiraym bakalim
Sağol canım bugün baya halsizlik yaptıNurcum benim doktorum da fitil olarak kullan demişti. O şekilde hem daha faydasını görürsün hem de ağızdan alındığında yan etkileri daha fazla hissedersin demişti.
Sağol canım bugün baya halsizlik yaptı
Ahada aynı sorun bende de var :) arkadaşımda lansinoh var çok memnun ama kızda maşallah günde 10 litre sür var resmen ben sıksam bende sağarım :))) medela çok övülüyor onun da iki çeşidi var Swing ve mini elektrikli ikisi arasında ciddi fiyat farkı var. Avent de çok övülüyor oda ucuz bişey değil. İlk bebeğimde biraz cahillik biraz genetik sütüm olmadı bu sefer çok azimliyim mutlaka elektrikli bi süt sağma makinesi alıcam ama ne. PufYazdıklarına aynen katılıyorum canım, hatta daha önce bende bu konudaki fikrimi belirtirken aynı şeylerden bahsetmiştim.
Benim ilk gebeliğim olduğu için bu konuda hiç tecrübem yok. O yüzden de özellikle tecrübesi olan kişilerin fikirlerine çok önem veriyorum. Bol bol anne bloglarını okudum ve çevremde yakın zamanda doğum yapıp kullanan arkadaşlarımla görüştüm. Nitekim bebek bakımı için okuduğum tüm kitaplarda dahil herkes seninle hem fikir. Çok sütün de az sütün de çözümü gibi duruyor. Ben kesin alıcam da tek sorun hangisini alıcam :) Bu konuda kafam çok karışık. Aynı markayı yerden yere vuranda var, göklere çıkarıp övende var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?