2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Dün gittim sağlık ocağına sonunda. Tetanozumu oldum. Acımadı :)
Kan aldılar tansiyonıma baktılar. 9-5.5 gibi bir şeydi. Düşük dediler haliyle de ben evde de ölçüyorum 4-5 gündür hep böyle çıkıyor. Tetanoz ağrı yaptı mı derseniz de aşıdan bi beş saat sonra falan aşının yapıldığı kolumla bir yere uzanamadığımı farkettim, hala da devam etmek de. Ama dayanılmayacak bir şey değil inanın ki. Bir ay sonra da ikinci doza çağırdılar.

Az önce de dün yapılan kan testlerimi aldım. D vitamini düşük dediler. Elime monovit d3 diye bir damla verdiler. Hayır ben bonocare kullanıyorum sanırım pnun içinde de d vitamini var söyledim ama yine de onda yok deyip verdiler.
Ferritin diye bir değerim de düşük çıktı. Ama demir serum değeri normal diye pek önemsemedi ebe.
Bir de LYM diye bir değer düşük çıkmış onla ilgili de bi şey demedi artık iki hafta sonra kendi doktoruma soracağım gittiğimde.

Grip aşısı sordum bir de sen hamilesin olamazsın dedi doktor. Sağlık ocakları d ayapmaz, sgk da karşılamaz dedi.
Ben olamayacağımızı bilmiyordum, şaşırdım.

Esneme yaptıysan kasları tahrip etmişsindir. Hani şu kas kesiği dediğimiz olay. Fırsat bulabilirsen yogaya gitmeden önce de geldikten sonrada -hattâ salonda duş imkanı varsa bizzat orada- direkt ılık duş al. Düzenli yaparsan o ağrılardan kurtulursun. Kaslar tahrip olup onarım aşamasında yeniden şekilleniyor. Bi' de level atladıkça o egzersizler daha zorlayıcı olur kaslar harekete alışıp tembelleşmesin diye. Öndeki ısınma/gevşeme egzersizlerini biraz daha uzun tut normalden.

bu duş olayını yapıyım, belki dediğin gibi kas kesiğidir. ben hiç kendini dinleyen biri olmadığımdan daha önce böyle birşey yaşadım mı diye hatırlamıyorum da.

Norveçteki çocuklarla ilgili anamın mutlaka bir cevabı olurdu benim yok ve haklısın sana katılıyorum :) ben de avusturyaya taşındığımdan beri immun sistemim acayip gelişti, neredeyse hiç hasta olmuyorum ve hiçilaç filan kullanmıyorum. tabi bunun atlet denen şeyi keşfetmemle de ilgisi olabilir :)

cordi sen alcan mı gögüs pompası? gerçi senin süt şaldır şaldır gelecek gibi (inşallah).

evet bulanti yapar, progestani fitil gibi kullandiriyordu benim eski dr..
ben de crinone jel kullandim canim, 12.haftaya kadar.. hicbi yan etkisini yasamadim..
haftada 1 de proluton igne yaptiriyorum, 30.haftaya kadar..
@nur_84 gecmis olsun canim
Ikizcim bişi sorucam bende bugun tetenozun ıkıncısını oldum duş almam sıkıntı olurmu ?
Bıde magnezyum diasporal ve Ferrum fort saglık ocağı yazabılıyomu

Ağrıyan yerlerine sıcak havlu koy diyeceğim ama hamilelikte bu yöntem işe yaramıyor.

Atlet ve çorabı ben de çok geç keşfettim.
Her çocuğun vücut sıcaklığı bir olmuyor. Kimisi için 37 derece ateş başlangıcı olurken, kimisinin stabili oluyor. O yüzden takip edip ona göre davranmak geriyor.

Valla ben tarla'cıyım beni biliyorsun. Çok ekstrem, zor bir durumda kalmadıkça "hiçbir sağma makinesi bebeğin anneyi emerek sağdığı gibi sağamaz, " mantığını kabul ediyorum ve tabiî bir oğlak olarak her işe olduğu gibi buna da handikapları tarafından bakıyorum. Bebeği zaten çalışmadan büyüteceğim. E bu noktada süt sağmak demek benim için biberon kullanımını da beraberinde getirmek demek. Ne yazık ki okuduğum araştırmaların hepsi biberon bebeğin çene yapısını emme olayı gibi yormadığı için süte ulaşma işini kolaylaştırdığından bir süre sonra çocuğun memeyi bırakmasına/reddetmesine sebep oluyor çoğunlukla. Anne vücudunun bebeğin sindirim zamanına odaklı süt salgılamasının da önüne geçiyor. Bir nevi makineyi emziriyorsun yani.

E mecburi bir durum olmadıkça neden bebeğimin çene kası, emme refleksi gelişiminden mahrum edeyim ki?

Formül anne sütü/mama olayına hiç girmiyorum. Akademik çalışmalarda spr'yi etkilenmesin diye halka sunulmamış sids de dahil bir sürü handikap var.

Zaten 16. haftadan beri artarak sütüm gelmeye devam ediyor. Hani en fazla hastanede psikolojik olarak bir etkilenim olur, sıkıntı çekerim. Memeyi uyarmak için hastane tipi bi' cihaz kiralar, sağıp hastaneye bağışlar ya da dökerim diye düşünüyorum. Mastit olayı için de geçerli.
Gerçi onun farklı çözümleri de var ama dediğim gibi şu durumda benim için son çare.

Bir de zamanında ineklerden falan acaip takip etmiştim bu sağım olayını. Mesela onlarda elle ya da yavru emmesiyle deli randıman alırken, bilmemkaç devirli hipersonik makinelere bildiğin bir gram süt bırakmıyorlar psikolojik olarak. Yine doğal yöntemlere mecbur oluyorsun.

Açıkçası mama/sağma ekipmanlarından ziyade emzirmenin tabiatına vakit ayırıyorum çokça başımıza geleceklere hazırlıklı olmak için. :)

bende normal zamanda inşallah sütüm olursa emzirmeyi düşünüyorum. hem anne hem de bebek için en sağlıklısı bu. gerçi kendimden çok emin olamıyorum, sütüm gelir mi diye. geçenlerde annemle konuşurken o bana dedi ki en başta olmasa da sonrasında cocuğu 2-3 saat bırakıp bir yere gitmek istersen o sağılan süt çok faydalı olabilir, düşün onu bi dedi. gerçi 6 aydan sonra ek gıdaya da geçilecek o da bir çözüm olabilir.

tüketim toplumu olduğumuz için öyleisne çok şey pompalanıyor ki, buna gerçekten gerek var mı diye elli kere sorgulamak zorunda kalıyoruz. allahtan araştırmacı gazeteci cordeliac makale okuyup biiz bilgilendiriyor :) bakalım ben çevremde çalışmayan başka annelere de sorcam onlar ne diyorlar diye. bir de mesela burada 2 sene emzirmek filan çok yaygın değil gördüğüm kadarıyla 9 ay emzirene oooo diyorlar.

cordeliac bu arada hastanede olumsuz bir etkinin olacağını hiç sanmıyorum. normal doğum sırasında salgılanan hormonlar sütün gelmesini kolaylaştıran şeyler. sen şırıldıycan canım benim :)

bende doku yetmezliğinden süt üretemezsem sana sarıcam :)
şaka bir yana son haftalara doğru sütü çoğalttırcı hamilelik dönemi önlemleri varsa onları yapmaya başlayacağım. gögüslerim dolgun ama bana hiç öyle süt üretiyorlarmış gibi gelmiyor.

Ikizcim bişi sorucam bende bugun tetenozun ıkıncısını oldum duş almam sıkıntı olurmu ?
Ferrum fort yazabiliyor. Tetanozu'da dün ben oldum aynı gün duş yapmamaı söyledi.

aşı oldugunuz gun dus almayin diyorlar canim, alman gerekiyosa simdi degil de, gece yatarken al.. magnesium diasporaller odenmiyor canim, ferrum yazdirabilirsin..

Panik yok. Panik yok. Ne o öyle emziremeyeceğim, sütüm gelmeyecek korkuları?! Aksini düşünüp inanmam lazım. Bu işin %70'i psikoloji. Ben hamile kalmadan önce Ilber Ortaylı'nın Kars şubesi gibi gezerken hormonlardan mıdır nedir acaip bir sükunet ve inanç geldi üzerime. Bu olumsuzlukların hiçbiri aklımın kıyısından geçmiyor.

Geçen markette bi' mama standının önünden geçiyorum. 2 yaşa kadar anne sütü tavsiye ediyordu. Önceden ilk 6 ayken herhalde anne için süt arttırıcı takviyeler piyasaya sürünce 1.5 yıl daha arttı süre herhalde dedim. :)

Yavrucum bi' hafta annemize bırakıp Maldivler'e ikinci balayına gitmeyeceğiz herhalde? 2-3 aylık oldukları zaman emzirmeyle tam doyumda 2-3 saat acıkmayacak pozisyona gelecekler. O arada halledilir ufak tefek işler.
Ben göğsümdeki süt beni çok rahatsız ederse sağar dökerim. Hem en faydalı son süt kısmı kalır memede diye düşünüyorum en fazla, sen yetemeyecekten endişe ediyorsun yaa. Çıldırtma beni. Zaten Avrupa'dasin doğurmadan tüm bunların eğitimini verecekler. Rahatlaaa.

İşte benim sağlık problemlerimden normal doğuma direten ben, bi' komplikasyon oluşmazsa şu haftada sezaryenle alırız diyen bir de doktorum var. Sezaryen olacaksa da bebek gelmek istediği zaman olsun madem diye şirinlik turları atıyorum şu aralar. O yüzden endişe ediyorum hastane durumlarından.

Bu da gereklilik değil belki ama anne-bebek tartısı almayı düşünüyorum bir süredir. Artısı/eksisi konusuna henüz girmedim. Emzirdikten sonra ne kadar emdiğini, kakadan sonra ne kadarının vücudunda kaldığını görür, diyetimi de onun kilo takibine göre düzenlerim diye düşünüyorum. Malum bizim beslenmemiz de onlar için önemli.

Son düzenleme:

hadi bakalım yine ilk defa duyuyorum , yeni bir bilgi daha, anne-bebek tartısı nedir kuzum? ne işe yarar ki? :)

Benim ikinci hamileliğim ve pompanın gerçekten gerekli olduğunu söyleyebilirim şöyle ki
1- benim gibi sezeryan olup sütünüz gelmediğinde Yen'i doğan bebek belli yere kadar çekebiliyor sütü hemen yoruluyorlar yavrucuklarım o yüzden pompa çok çok faydalı oluyor kanalları açmak için
2- sütü az olan zaten mutlaka ama mutlaka kullanmalı
3- sütü çok olanda (bir arkadaşım maşallah inek gibi süt dolu göğüsleri :)) Bebek daha acıkmadan bazen öyle süt doluyor ki ağrı yapmaya başlıyor oda sağıp dondurucuya kaldırıyor. Geceleri yada dışarı çıktığında yanına alıyor
4-çalışan bayanlar zaten almalı :)

Kızlar, konuşuldu daha önce, biliyorum ama dikkat etmemişim. Ateşölçer markası ne alayım?

hadi bakalım yine ilk defa duyuyorum , yeni bir bilgi daha, anne-bebek tartısı nedir kuzum? ne işe yarar ki? :)

Gram bazlı daha yüksek hassasiyetli oluyor bunlar kuzum normal tartidan.
Yani bebek emdikten sonra 50 gram mı almış kakadan sonra 30'unu mu kaybetmiş bunları görebiliyorsun hassasiyet durumuna göre. E bebek büyüdükten sonra ya da emzirme sonralarında anne de kullanıyor. Uzun vadeli bir şey. O küvet tipi kısa vadeli tartilar gibi değil.

Ferrum fort yazabiliyor. Tetanozu'da dün ben oldum aynı gün duş yapmamaı söyledi.
Sagol canım,sabah Bakım vardı sular kesıktı :)) zaten hapşırmaya başladım beklerım 1 gun :/

aşı oldugunuz gun dus almayin diyorlar canim, alman gerekiyosa simdi degil de, gece yatarken al.. magnesium diasporaller odenmiyor canim, ferrum yazdirabilirsin..
Cok sagol ikizcim :)) eve gırerken bahçede tişörtümden içeri örümcek düştü ağaçtan huylandım ama kolumu ıslatmadan baktım çaresıne

Kızlar, konuşuldu daha önce, biliyorum ama dikkat etmemişim. Ateşölçer markası ne alayım?

Bu da karışık bi' konu. Kimisi temassızlar doğru ölçmüyor diyor. Birden fazla atesolcer kullanıyor. Hepsinde farklı sonuç alıyor, vücudun farklı yerlerinden ölçerek.

Doktorlar makattan ölçün diyor ama ona cesaret edemem ben sanırım. Bi' tane normal tip dijital weewell falan alırım. Bi' de braun kulak içi. Aynı noktadan ölçüm farkı olursa anlarım en azından. Braun'u daha önce kullanmıştık yeğenime, normal atesolcerle ölçüm farkı olmuyordu ama söz konusu bebek olunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…