2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Ya brnim cevremdede var ama napcaz baska bende prezervatif kullanirken hamile kaldim. Of of
Yirtik falan miymis nasil hamile kaldin prezervatifle?
Ay cok korkutucu. Ben spiral falan taktıramam hep kondomla korundum en guveniliri o gelir bana

Yirtik falan miymis nasil hamile kaldin prezervatifle?
Ay cok korkutucu. Ben spiral falan taktıramam hep kondomla korundum en guveniliri o gelir bana
Yok ya sonlara dogru taktik prezervatifi esim anlamamis ( yada anladi bana soylemedi ) oyle oldu. Yoksa ben bu yaz dusunuyodum ama iyikide olmus :))

2 Arkadasım denedi sleppy i
biri memnun kaldı diğeri hep taşırdı fln ddi
bez işi biraz göreceli mi artık bilemiyorum nasıl kullanıldığına da bağlı olabilir
Ben primadan çok memnun kaldım mesela bi sürü olumsuz yorum yapan var
Canbebeyi hiç sevmedim
Molfix denedik o da iyi bence

Onu da denedim dun canim,hastanede gümüş nitratla yaktilar yarayi , gumus icerikli bir de ilac verdi. Bekleyip gorecegim artik.
Bosa demiyorim kitap yazacak hale geldim diye :)
Gümüşten ümitliyiz o zaman :)
Ay inşallah son bulur ağrıların
Kitap çıkarırsan da herkeslere tavsiye ederiz :)))

Bende molfixle primayi begendim. Prima bi kac defa sizdirdi ama cok dolmustu bezi ondandir dedim. Canbebeyi oglumda kullandim pisik yapti cpcugun kac gun aci cekti bidaha tobe. Hastanedende canbebe hediye vermislerdi direk cope attin

Ilk sen tecrube edeceksin sanirim,Allah yaridm etsin insallah hic sıkıntısı olmaz.
Artik asilar pek zorlamiyor bebekleri zaten.
Kizim sanki ateslenmemisti bu asida oyke hatirliyorum.
Bizim aşımız da perşembe günü
Biraz korkuyor insan 3 tane olunca
Emzirmeyi düşünüyorum orda

Bende molfixle primayi begendim. Prima bi kac defa sizdirdi ama cok dolmustu bezi ondandir dedim. Canbebeyi oglumda kullandim pisik yapti cpcugun kac gun aci cekti bidaha tobe. Hastanedende canbebe hediye vermislerdi direk cope attin
Canbebe pişik yapmadı bizde ama hiç emici değildi ve sürekli taşırdı kıyafet değişmekten bi hal olduk :) hemen vazgeçtik zaten 2 günde
Kullanıp memnun kalan da var ama bilemiyorum işte

Ilk sen tecrube edeceksin sanirim,Allah yaridm etsin insallah hic sıkıntısı olmaz.
Artik asilar pek zorlamiyor bebekleri zaten.
Kizim sanki ateslenmemisti bu asida oyke hatirliyorum.
hani biri vard aramızda erken doğum yapmıştı en son çıkarmışlardı bebeği yoğun bakımdan eve geçmişlerdi adını tam hatırlayamadım casamaa idi sanırım belki o yaptırmıştır.benim iki kızımda da Ateş çıkmamıştı bakalım bu sefer Nasıl olacak

Ben dr uma sormuştum adetli olmam gereklimi gerek yok dedi zaten senin Rahmi'n acık dedi 40 ın çıktıktan sonra gelirsin takarız demişti

Prima ve molfix kullandim. Primanin uzun formda olmasi tasmalari daha da engelliyor kanimca. Esnek ve yumusak. Bantlari da basarili. Molfix boyut olarak daha ufak gibi geldi bana. Tasma problemi de yasadik. primaya gore birazcik cok azcik daha kalin buldum. Bugun merakima yenildim ve sleepy aldim bakalim nasilmis..

Kızlar benim oğlan bir kaç gündür sadece kucağımda uyuyor. Yatağına yatırıyorum en fazla 10 dk içinde uyanıyor. Bazen daha yatırırken gözünü açıyor. Gece gündüz bu şekilde. Uyumadığı zamanlarda da hep emmek istiyor yoksa huzursuzlanıyor. Uykusuzluktan helak oldum. Uyuyamayınca süt de az oluyor sanki. Ne yapsam yatağında uyutabilirim. Emzik verip besiği sallayarak uyutmaya çalışıyorum o da işe yaramıyo.

Bir de bu uğraşmacada eşim pek yardımcı olmuyor. Sizin eşleriniz nasıl? Tamam ertesi gün işe gidiyorlar filan ama günlerdir uykusuzum kalkıp bebek niye ağlıyo yardım edebileceğim bişey var mı diye sormuyo. Sadece işten gelince sevmek için bebeği alıyor. Bu konuda da caresizim. O halimi görüp yardım teklif etmeyince benim de içimden gelmiyo yardım et demek.

Uzulme canim. Biz de ayni. Bugun iki aylik olduk. Uyutmak problem. Stres yapinca sut de azalıyor. Bu sefer acliktan agliyor. Bir de kizim var ikinci sinifa gidiyor. Bir yandan bebegi susturmaya calisiyorum diger yandan odevlere yardimci olmaya calisiyorum. Uykusuzluk da cabasi. Robot gibi bisey oldum

Ben unibaby'nin ıslak mendilini kullanıyorum. Sebebi de içeriğinin diğer ıslak mendillere göre çok daha sağlıklı olması. İçindekiler kısmında Purified Water ve Potassium Sorbate var yazıyor. Yani saflaştırılmış su ve gıda ürünlerinde kullanımına izin verilen tek organik asit.

Maalesef diğer markaların çoğunda mutlaka zararlı birkaç madde yer alıyor. Hangi markayı alacaksanız naçizane tavsiyem içindekiler kısmına bakmanız. Aşağıda sıraladığım maddelerden herhangi biri varsa almayın derim.

-Paraben: Methyl, ethyl, propyl, butyl, isobutyl, benzil paraben olmak üzere altı çeşidi var. Birçok ıslak mendilde en az bir tanesi mevcut. Petrolden elde edilen koruyucu katkı maddeleri. Bazı, Avrupa ülkeleri kullanımını yasakladı. AB, parabenlerin kullanımını sınırlandırdı. Bir araştırmada incelenen 20 göğüs tümörünün 18'inde paraben bulundu.
-Phonoxyethanol : Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde.
-Peg 40 hydrogenated castor oil: Hidrojene edilmiş hintyağı. Hidrojene yağlar, kanser ve kalp damar hastalıklarına neden olan trans yağ asitleri içerir.
-Sodium benzoate :Uzun vadede üreme sistemi, karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir. Kısırlık yapar.
-Benzyl alcohol: Cildi tahriş eden, karaciğer ve sinir sistemine hasar verebilen katkı maddesidir.
-Parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı, alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.
-Sodium hidroksit: Cilt yanmalarına sebep olur ve kişiyi diğer kimyasallara karşı hassaslaştırır.Yutulursa öldürücüdür.
Fırın, kanal ve boruların, tıkanmış lavaboların temizliğinde kullanılır.
-Carbomer: Solunması halinde zehirlidir.Temasta sabun ile yıkanması gerekir
-Propylene glycol : Petrol türevi bir madde.Cilt tahrişine, alerjiye, merkezi sinir sisteminde tahribata ve bazı organlarda hasara sebep olabiliyor .
-2 bromo, 2 nitropropane: Zehirlidir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
-Methylisothiazolinone: Cilt ile teması sakıncalı bulunan yanıklara sebep olabilecek bir maddedir.
-Paraffinium liquidum: Cildin gözeneklerini tıkayıp akneye sebep olur.
-Formaldehit: Kanserojendir. Bebek ürünlerinde kullanımı kesinlikle yanlıştır, fakat çok ucuz bir koruyucu olduğundan merdivenaltı üretimlerde kullanıyor. Teneffüs edilmesi, yutulması ve deri ile teması halinde zehirlidir.
-Triclosan: Laboratuvar hayvanlarında karaciğer hasarına neden oldu.
-Benzyl benzoate: Yutulduğu takdirde toksik (zehirli) etki yapar. Göz ve cildi tahriş edicidir.
-Coumarin: Aşırı maruz kalma durumu ölüme neden olabilir
-Cetrimonium chloride: Cilt tahrişine ve sinir sisteminde tahribata neden olur.
-3-lodo-2 propynyl butyl carbonate: Ciltte tahrişe sebep olur.

Bir dönem bizim kızda aynı şekildeydi. Her zaman için değil ama çok sıkıştığımda uyguladığım birşey vardı, bi dene istersen belki senin bebişte de işe yarar. Uyku zamanı gelince kızımı benim yatağıma ve benim yattığım kısma yatırıyordum, kendim de yatış pozisyonunda emziriyordum. Emerken zaten beş dakika içinde uykuya yenik düşüyor. Çok yavaşça göğsümü ağzından çekip derin uykuya daldığından emin olunca da yanından kalkıyordum. Uykuya daldığında pozisyonu hiç bozulmadığı, ellenmediği ve benim kokumun da sinmiş olduğu bi yerde uyuduğu için uyanmazdı. İnşallah sende de işe yarar.

Yatarken emzirmeyi denedim ama pek beceremiyorum sanırım. Elimi kolumu nereye koyacağımı bilemiyorm. Yine de bir deneyim bakalım :)

Mrb arkadaşlar bebegim 48 günlük oldu ama gazdan dolayı sürekli uykusu bolunuyo ve çok kivraniyo tavsiyeniz varmı yardımcı olursanız çok sevinirim

Canım uykusuzluk çok kötü biliyorum malesef
Ama bu bebişlerin günü gününü tutmuyor
Sen sakin olmaya çalış bazen benimki de öyle kucağıma güzelce sarıyorum oturuyorum öyle bi süre iyice dalsın diye uzun süre bekliyorum sonra koyuyorum yatağına. Yattığı yerden mırıldanırsa uyanır gibi olursa da şşşş pşşş sesleri çıkarıyorum almıyorum hemen kucağıma
Bide ellerini ayaklarını çok boşlukta hissederse uyanıyor benimki daha doğrusu kendi kendini uyandırıyor. o yüzden de yarım kundak yapıp yatırıyrm bazen.
Emzirir emzirmez yatırırsam gaz rahatsız ediyor çabuk uyanıyor biraz beklemek gerekiyor
Evde bazen Bebek arabasında gezdiriyordum :)))
Güzel rahatlatıcı müzikler dinletiyorum yüz ifadesi çok mutlu rahat şekilde uyuyor onunla
Bide uyumak istemiyorsa onunla konuşuyorum oynuyoruz evde geziyoruz yüzüstü yatırıyorum vs yani biraz yoruluyor sonra altını değiştirip emziriyorum uykuya dalabiliyor
Ama bunların hiç birine her gün mutlaka işe yarıyor diyemiyorum
Baya kendimce bi şeyler denedim yani
Eşin konusunda da
Sen söylemelisin bence çünkü erkeklerin çoğu söylemeyince kendi kendine yapmıyorlar

Ben de unibaby nin kokusunu dokusunu sevdim açıkcası ama bir paket aldım dışarda Lazım oluyor diye ama pişikten korkup çok da kullanmadım dışarıda bile pamuk ıslattım

Saol canım çok güzel bilgi olmuş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…