2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızımda kusma yok, gaz da çok nadir oluyor. Eğer iki memeyi birden emzirirsem mutlaka ikinci memeye geçmeden önce ben de gazını çıkarıyorum. Ama özellikle geceleri tek meme emip uyuyacaksa gaz çıkartmadan da yatırabiliyorum. Şimdiye kadar hiç gazını çıkartmadan yatırdım diye erken uyandığı ya da huysuzlandığı olmadı. Emme sırasında elimden geldiğince hava yutmamasına gayret ediyorum, gerisini kızım kendi hallediyor. Dediğin durumlar olsaydı mutlaka gaz çıkartmak gerekirdi ama tekrar nasıl kısır döngüye girmeden uyuturdum bilmiyorum cnm.
Sen gazını çıkartmadan uyumasına izin vermeyi denedin mi hiç? yoksa kusma falan olduğu için mi çıkartmadan yatıramıyorsun?
Bazı kitaplar bebek gaz sıkıntısı çekiyor olsa o an zaten derin uykuya dalamaz, gaz çıkartmaya çalışmayın, bırakın bebek uyusun diyor. Bence de eğer bebek kendi kendine gazının üstesinden gelebiliyorsa uyumasına izin verilmeli.

Canta almayi dusunen arkadaslar vardi
Ebebekte tek gunluk indirim var, değerlendirin bence

Gaz sikayetimiz epey oldugu icin ben de ilaclara vs cok muhtac olmamak adina emzirme sonrasi gazinin cikmasina dikkat etmeye calisiyorum. ilk zamanlar pek beceremiyordum ve de o sekilde uyumasina izin veriyordum. Bir nebze rahatlatir diye dusundugum.icin simdi gazini aliyorum fakat gece emmek icin uyandiginda yapmiyorum bolunmesin uykusu diye. Hava yutmamasi icin de ugrasiyorum ama bazen alip birakiyor defalarca. Bir de iki memeyi mi emiyor cogunlukla? Ne kadar suruyor bu, iki memeden gelen ml mi ancak yeterli oluyor?

Gündüzleri zaten hepimizinki iki meme emiyordur. Birini ilk uyandıklarında diğerini de günlük aktivitesi bitip yeni uykuya geçerken emiyorlar.

Birde iki memeyi peş peşe emdiği zamanlar var, sen sanırım onu soruyorsun. Genellikle gündüzleri kısa süreli uyku sonrası oluyor. İlk önce son emzirdiğim memeyi veriyorum ki yağlı kısım kalmışsa iyice bi boşaltsın diye sonra da diğer dolu olan göğsü veriyorum. Yani bu biraz o anki bebeğin emişine, göğüslerin doluluğuna bağlı olarak değişiyor. Geceleri tek meme yetiyor ama gündüzleri çoğunlukla iki meme emiyor. Gündüz öğünlerini iyi alırsa, hem gündüz hem de gece uykuları daha güzel oluyor. Eskiden çok uzun emzirme saatlerimiz vardı. Ama artık büyüdü, 10-15 dk da bi göğsü boşaltmış olabiliyor. Ayrıca iki memeyi de emzirmeye gayret ediyorum ki vücut talebe göre üretimi arttırsın diye.
Çoğu zaman bebeğin seni yönlendirecektir. Bir meme yetmemişse bebek aranmaya, emme refleksi göstermeye devam ediyor. Anlıyorum ki o memenin işi bitti ama kızım doymadı, ikinci memeyi veriyorum.

Aklıma gelmişken, bebişler çok uzun süreli uyumadıklarında sallamaya karşı değilseniz eğer reflü yastığında ayakta sallamayı deneyebilirsiniz :) Benimki memede uyuyan gruptan. Ama çok nadir memede de uyumadığı zamanlar en sonunda artık reflü yastığını ayağıma koyup öyle sallıyorum. Uyuyunca yastığı direk olduğu yere bırakıp kalkıyorum. Uyuduğu yer değişmediği için uyanmıyor :)

Burdan yetkililere sesleniyorum!
Pipi sapkasi uretin!
Bu nedir arkadas ns zormus erkek bebegin altini degistirmek.
Kizimda hic yasamadigim seyler basima geliyor.
Her turlu tedbiri aliyorum kendimce, ama vatandas kendi agzina isemeyi bile beceriyor yani.
Su kis gunu haftanin 2-3 gunu nevresim degistiriyoruz.
Peceteyle, pamukla falan kapatiyorum pipiyi ama denk getirirse yine batiriyor her yeri, atladigim bir sey olabilir mi??

buyuk alt acma bezlerinden alin en azindan yatak vs batmaz nevresim değiştirmek zorunda kalmazsiniz:) digeri hakkinda fikrim yok, 2 kizim var :))

Bebekler genelde uykudan uyanırken çiş yapıyor Esra acaba hep ona mı denk geliyor ?
Eğer uykudan yeni uyandıysa hemen açma altını bi süre kendi kendine gerinsin vs sonra aç

Kızlar çok kötü hasta oldum nezle+ bogazim berbat sanki serçe parmağım kadar bir boşluk var oradan nefes alıyorum. Ihlamur vs içiyorum yok banamisi n demiyor. Bebegiim de kusmaya başladı sanırım onada bulastirdim. Yediğini direk çıkarıyor. Var mi bir öneriniz

Unibaby kullandım memnunum komilide kullandim canim. Yaklasik20 gündür sleepy kullanıyorum papatya kokulu olani çok guzel. Ben 3 dende memnunum e bebekte şubat ayının ilk gününde koliyle almıştık sleepy 4 çeşit vardı içlerinde dediğim gibi en iyi kokanı sleepy in papatyalisi şarıl surul suyu akmiyor:) gayet iyiydi bence yinede sen bilirsin

Esra pipi pedi diye birşey var zaten bildiğim kadarıyla :) Satıldığı yerleri bi araştır istersen

buyuk alt acma bezlerinden alin en azindan yatak vs batmaz nevresim değiştirmek zorunda kalmazsiniz:) digeri hakkinda fikrim yok, 2 kizim var :))
Canbebe nin alt degistirme pedlerini kullaniyorum yeterince buyuk gibi ama daha buyugu var mi bilmiyorum ki.
Havaya dogru gonderiyor yakalayamazsam nereye iserse bahtiniza artik :)

Esra pipi pedi diye birşey var zaten bildiğim kadarıyla :) Satıldığı yerleri bi araştır istersen

Eki Görüntüle 1957543
Aaa ciddi misin, hemen bakiyorum.
Ben normal peceteyi kulah yapiyorum genelde :))
Ben degistirirken cok sorun olmuyor ama esim yakalanirsa her yer batıyor:)
Ekteki fotografi da yeni fark ettim hay sen cok yasa Derin :))) kendi agzina cis yapmak nedir ya onu bile basariyor cocuk :))

Bebekler genelde uykudan uyanırken çiş yapıyor Esra acaba hep ona mı denk geliyor ?
Eğer uykudan yeni uyandıysa hemen açma altını bi süre kendi kendine gerinsin vs sonra aç
Bilmiyorum ki Ayselcim acaba o zamanlara mi denk geliyoruz,dikkat etmedim hic o şekilde.
Ama pipi pedi varmis olayi cozduk sayilir :)
Kargolari teslim ettirecek yeni bir adres bulsam iyi olacak kendime.
Utaniyorum kargoculardan her gun ugruyorlar mutlaka.
Pipi pedini de alayim da biraz ara vereyim internet alisverisine en iyisi :)

Kızlar sağ olun valla uyutmak için söylediklerinizim hepsini zaman zaman deniyorum. Bazen işe yarayan baska zaman işe yaramayabiliyor. Dün en son pazen battaniye ısıtıp yatağa serdim. Karnına da sıcak havlu. Tesadüf mü yoksa işe yaradığından mı bilmem bir kaç uyuyabildi. Gerçi bu yöntemi daha önce denediğimde işe yaramamıştı.

Öyle böyle derken büyüteceğiz bebişleri. Doğumdan önce hiç yapmam sandığım bir sürü seyi yapmaya başladım artık. En son ayağımda sallasam mı diye düşünmeye başladım.

Allahtan o kadar tatlı ki zor gelmiyor. Rabbim hepimizin evlatlarına sağlıkla büyümeyi nasip etsin.

Esracım aynı durum bizde de var. Üstüm başım çişli kusmuklu geziyorum :)

Valla 3 erkek yeğenim var 3 ununde ne zaman bezini acsam iserdi korkulu ruyamdi kizimda oyle bir sorun olmuyor tabiki :))

Kızlar bugun 1ay kontrolümüz vardı. Kilo alımı falan iyi dedi doktor. Ama kalca cıkıklığı ultrasonunda sağ kalca daha tam gelişmemiş çıktı. Çift bez kullanımı ile yüzde 80 85 gecer dedi. Böyle bir şey yaşatan duyan var mı

Can'ım benim oğlanda öyleydi altını açar açmaz hemen işiyordu.hatta bir keresine gazıyla birlikte kaka fışkırttı.ama şimdilerde geçti seninki de az daha büyüsün geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…