2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Daha birkac gun once bir arkadasima bahsediyordum. Ilk kizimda böyle bir liste hazirlamistim ama bilgisayar bozulunca liste kayboldu . simdi de arastirmaya vakit bulalmiyorum diye.
Hay Allah razi olsun.
Ben de islak mendil unibaby den baska hic kullanmadim. Simdi de ayni ama sadece gece kullaniyorum gerekirse,gunduz pamuk ve suyla temizliyorum.

Ben de unibaby nin kokusunu dokusunu sevdim açıkcası ama bir paket aldım dışarda Lazım oluyor diye ama pişikten korkup çok da kullanmadım dışarıda bile pamuk ıslattım
Aslında en güzeli eski usül pamuk ıslatıp silmek. Zaten unibaby'nin yenidoğan ıslak mendili de tabiri caizse suyla ıslatılmış mendilden ibaret. Ben biraz da tembellikten para verip alıyorum bu mereti:)

Bu arada merak edip Sleepy'nin internet sitesine baktım. Islak mendilinin içindeki zararlı maddeleri ne de güzel şirin şeylermiş gibi tanıtmış.

Benim bebegim de genellikle oyle canim. Dakikalarca kucagimda derin uykuya gecmesi icin yuruyorum salliyorum besige koyarken ya da koyduktan birkac dk sonra uyaniyor. o kadar yorulmus oluyorum ki..besik ici sicakliginida esitliyorum irkilmesin diye ama olmuyor. Benim esim biraz gec geliyor isiyle alakali. Artik pilim bitmis oluyor. Bana uzuluyor, birseyler yapmaya calisiyor, seviyor, oyaliyor fakat cok cabuk yoruluyor. Ben de cok yogun oldugu icin yoruldugu icin pek ustune gitmiyorum. Bebegin sesine uyaniyor yat sen diyorum. Bilmiyorum iyi mi yapiyorum :)

Hepsi de çok tatlı meyveli ne güzel şeylermiş aslında :)))
Bebeğine tek bakan anneler üşenmesin de ne yapsın zaten saniyeler bile önemli oluyor bazen :)
Unibaby aldığın site var mı canım? Ben de üşenirsem toplu alırsam aklımda bulunsun

Slm kizlar bugun bebis sabah 4te kalkti sonra su saate kadar uyumadi .onceki msjlardski gibi kucagimda uykuya dalıyor yerine yatitinca uyaniyor . Yatarak emzirme bile ise yaramsdi bugun.
Bugun cok mizmizdo . Surekli agladi kucakta memede gezerken surekli .
Alttan gazini cikartiyor fakat bugun hic kaka yapmadi o yuzden olabilir mi . 2 haftadir ishalle ugrasirken simdi dr kabiz mi oldu yoksa. Kabizlik icin ne yspsbilirim.
Bir de dilinin gerisindr pamikcuk var .dr ilac kullanmayin dedi .psrmagimi o kadar grriye sokamiyorum . Nasil temizliyorsunuz ..
Bir de incir komposto baya iyi sut yapıyor ucundan damliyacak kadar . Tasviye rderim

Hepsiburadanin guzel indirimleri oluyor zaman zaman, takip edersen yakalayabilirsin.
Ben doğum oncesinde 2 koli almistim 24'lu.
Bir tane de dogumdan sonra hediye geldi. Bir hayli idare eder sanirim.

Yatarken emzirmeyi denedim ama pek beceremiyorum sanırım. Elimi kolumu nereye koyacağımı bilemiyorm. Yine de bir deneyim bakalım :)
Bu benim de hic aklimin almadigi bir sey.
O kadar da buyuk goguslerim var ama asla bebekle denk gelmiyor, sacma sapan hallere giriyorum :)
Zaten bizim icin pek saglikli degil emdikten sonra uzun sure dik tutmam gerekiyor fena kusuyor yoksa.

Valla nerde indirim yakalarsam ordan alıyorum, bi gözüm devamlı indirimlerde :))
Mesela geçen gün e-bebekteki %28 indirim gününden aldım. Doğumdan önce n11.com da bi indirim yakalamıştım ordan almıştım. Hepsiburada.com'da da uyguna satan satıcılar var.

O kadar da buyuk goguslerim var ama asla bebekle denk gelmiyor, sacma sapan hallere giriyorum :)
Zaten bizim icin pek saglikli degil emdikten sonra uzun sure dik tutmam gerekiyor fena kusuyor yoksa.
Esra yine güldürdün beni yaaa :))) Çocuk saatlerce uyamayınca amuda kalkıp bile emzirme noktasına gelebiliyor insan :)
Yalnız dediğin gibi reflüsü, kusması falan olan bebekler için yatış pozisyonunda emzirme tehlikeli. Benim kızımda olmadığı için yapabiliyordum ama olan bebişlerin annesi denemesin tabi.

Benim merak ettigim birsey var. Minigim memede huzurla uyuyor cogu zaman. Oylece biraksam birazcik uyur ya da kolayca uykuya gecer. Ama gazini almak gerekiyor ve Esra nin dedigi gibi kusma durumu vs olunca bir muddet dik tutmak , kaldirmak gerekiyor. siz de yapiyor musunuz? bebeginiz tekrar kolay uyuyor mu?

yazdığınız sorunların hepsini bende yaşıyorum kızlar bebeğimi bir türlü uyutamıyorum..uyuttum diyelim beşiğe yatırınca kalkıyor..beşiğe kıyafetimi koyma felan hepsini denedim yine uyanıyor.dün rekor kırdı 24 saatte 4-5 saat anca uyudu..zaten normalde de uyumuyor en fazla uyuduğu 8-10 saat..sadece benim bebeğim mi böyle acaba sizinkiler kaç saat uyuyor..internette bebekler günde 16-18 saat arasında uyur yazıyor..benimkinin uyuduğu yarısı bile değil..uykusuzluktan yorgunluktan bittim artık..

Canım ne dedi doktor ne önerdi? Ben de kurtulamıyorum artık emzirmek ızdırap oldu. Emzirirken acıyordu artık durup dururken de acıyor. Yarın ben de cildiyeye randevu aldım bakalım bana me diyecek

Benimki de kusuyor ama canım ben dik tutmuyorum emer emmez kaldırırsam daha çok kusuyor hatta kucağımda biraz tutup yan yatırıyorum
bazen yatırmadan önce gazını almak için dik tutuyorum ama gene de uzun süre degil kusmasın diye

Bebekler kaka yapamadıklarında huzursuz oluyorlar ondan olabilir bugünkü mutsuzluğu

Uyku sorunu yaşayanlar
Bebeğinize banyo yaptırıp masaj yapmayı deneyin ışıklar da kapalı olsun
Anne olmak çok güzel evet ama bana da kimse uykusuz kalacaksın diye anlatmadı..yine de yalnız değiliz bakın hemen hemen hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz. İlk aylar böyle bir gün uykusuz bir gün gazlı bir gün huzursuz derken geçip gidecek sanırım
Bi de çevredekilerin 'en güzel günlerin bu günler' demeleri Yok mu :))
Ama çok tatlı değiller mi ya sizinkiler biraz daha büyüsün de size gülücükler atmaya başlasın o zaman daha çok bağlanacaksınız :)

Degil mi yaaaa :)) sesler cikardikca cildiriyorum, omzumda uyukluyor icime sokasim geliyor

Buyuk kizimin reflusu vardi cok cektim yasina kadar kustu. Zor oluyor kusan bebek.
Oglum kusmayacak herhalde diyordum bu daha beter cikti. Dun gece inan ic camasirlarima kadar kusmuk icinde kaldim.
Ben kucağımds tutarsam orda kusmaya basliyor. O yuzden emzirip omzuma aliyorum midesine baski yapmamaya calisarak.

Canım ne dedi doktor ne önerdi? Ben de kurtulamıyorum artık emzirmek ızdırap oldu. Emzirirken acıyordu artık durup dururken de acıyor. Yarın ben de cildiyeye randevu aldım bakalım bana me diyecek
Doktor hic geçer gecmez diye bir yorum yapmadi.
Orda gümüş nitratla yaktilar meme uclarimi.
Cok iyi gelecek falan dedi ama henuz bir degisiklik yok. Sadece kapkara oldu memeler kullandiklari ilaxtan :)
Bir de 3 farklı ilac verdi.
Emzirmeden 15 dakika once mutlaka zeytinyağı sur memelerine dedi. Ama tabi bunu denk getirmek mumkun olmuyor birden aglayiverince emzirmek zorunda kalıyorum.
Bir de swn gorun bakalim ınsallah sifa bulursun. Cok zor bir durum gerçekten dogum sonrasi tam bir eziyete dönüştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…