Daha birkac gun once bir arkadasima bahsediyordum. Ilk kizimda böyle bir liste hazirlamistim ama bilgisayar bozulunca liste kayboldu . simdi de arastirmaya vakit bulalmiyorum diye.Ben unibaby'nin ıslak mendilini kullanıyorum. Sebebi de içeriğinin diğer ıslak mendillere göre çok daha sağlıklı olması. İçindekiler kısmında Purified Water ve Potassium Sorbate var yazıyor. Yani saflaştırılmış su ve gıda ürünlerinde kullanımına izin verilen tek organik asit.
Maalesef diğer markaların çoğunda mutlaka zararlı birkaç madde yer alıyor. Hangi markayı alacaksanız naçizane tavsiyem içindekiler kısmına bakmanız. Aşağıda sıraladığım maddelerden herhangi biri varsa almayın derim.
-Paraben: Methyl, ethyl, propyl, butyl, isobutyl, benzil paraben olmak üzere altı çeşidi var. Birçok ıslak mendilde en az bir tanesi mevcut. Petrolden elde edilen koruyucu katkı maddeleri. Bazı, Avrupa ülkeleri kullanımını yasakladı. AB, parabenlerin kullanımını sınırlandırdı. Bir araştırmada incelenen 20 göğüs tümörünün 18'inde paraben bulundu.
-Phonoxyethanol : Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde.
-Peg 40 hydrogenated castor oil: Hidrojene edilmiş hintyağı. Hidrojene yağlar, kanser ve kalp damar hastalıklarına neden olan trans yağ asitleri içerir.
-Sodium benzoate :Uzun vadede üreme sistemi, karaciğer ve merkezi sinir sistemine zarar verir. Kısırlık yapar.
-Benzyl alcohol: Cildi tahriş eden, karaciğer ve sinir sistemine hasar verebilen katkı maddesidir.
-Parfüm: Bir koku 200 veya daha fazla kimyasal madde içerir. Merkezi sinir sistemi hasarı, alerji ve egzamaya neden olabilmektedir.
-Sodium hidroksit: Cilt yanmalarına sebep olur ve kişiyi diğer kimyasallara karşı hassaslaştırır.Yutulursa öldürücüdür.
Fırın, kanal ve boruların, tıkanmış lavaboların temizliğinde kullanılır.
-Carbomer: Solunması halinde zehirlidir.Temasta sabun ile yıkanması gerekir
-Propylene glycol : Petrol türevi bir madde.Cilt tahrişine, alerjiye, merkezi sinir sisteminde tahribata ve bazı organlarda hasara sebep olabiliyor .
-2 bromo, 2 nitropropane: Zehirlidir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
-Methylisothiazolinone: Cilt ile teması sakıncalı bulunan yanıklara sebep olabilecek bir maddedir.
-Paraffinium liquidum: Cildin gözeneklerini tıkayıp akneye sebep olur.
-Formaldehit: Kanserojendir. Bebek ürünlerinde kullanımı kesinlikle yanlıştır, fakat çok ucuz bir koruyucu olduğundan merdivenaltı üretimlerde kullanıyor. Teneffüs edilmesi, yutulması ve deri ile teması halinde zehirlidir.
-Triclosan: Laboratuvar hayvanlarında karaciğer hasarına neden oldu.
-Benzyl benzoate: Yutulduğu takdirde toksik (zehirli) etki yapar. Göz ve cildi tahriş edicidir.
-Coumarin: Aşırı maruz kalma durumu ölüme neden olabilir
-Cetrimonium chloride: Cilt tahrişine ve sinir sisteminde tahribata neden olur.
-3-lodo-2 propynyl butyl carbonate: Ciltte tahrişe sebep olur.
Aslında en güzeli eski usül pamuk ıslatıp silmek. Zaten unibaby'nin yenidoğan ıslak mendili de tabiri caizse suyla ıslatılmış mendilden ibaret. Ben biraz da tembellikten para verip alıyorum bu mereti:)Ben de unibaby nin kokusunu dokusunu sevdim açıkcası ama bir paket aldım dışarda Lazım oluyor diye ama pişikten korkup çok da kullanmadım dışarıda bile pamuk ıslattım
Kızlar benim oğlan bir kaç gündür sadece kucağımda uyuyor. Yatağına yatırıyorum en fazla 10 dk içinde uyanıyor. Bazen daha yatırırken gözünü açıyor. Gece gündüz bu şekilde. Uyumadığı zamanlarda da hep emmek istiyor yoksa huzursuzlanıyor. Uykusuzluktan helak oldum. Uyuyamayınca süt de az oluyor sanki. Ne yapsam yatağında uyutabilirim. Emzik verip besiği sallayarak uyutmaya çalışıyorum o da işe yaramıyo.
Bir de bu uğraşmacada eşim pek yardımcı olmuyor. Sizin eşleriniz nasıl? Tamam ertesi gün işe gidiyorlar filan ama günlerdir uykusuzum kalkıp bebek niye ağlıyo yardım edebileceğim bişey var mı diye sormuyo. Sadece işten gelince sevmek için bebeği alıyor. Bu konuda da caresizim. O halimi görüp yardım teklif etmeyince benim de içimden gelmiyo yardım et demek.
Hepsi de çok tatlı meyveli ne güzel şeylermiş aslında :)))Aslında en güzeli eski usül pamuk ıslatıp silmek. Zaten unibaby'nin yenidoğan ıslak mendili de tabiri caizse suyla ıslatılmış mendilden ibaret. Ben biraz da tembellikten para verip alıyorum bu mereti:)
Bu arada merak edip Sleepy'nin internet sitesine baktım. Islak mendilinin içindeki zararlı maddeleri ne de güzel şirin şeylermiş gibi tanıtmış.
Eki Görüntüle 1957308
Hepsiburadanin guzel indirimleri oluyor zaman zaman, takip edersen yakalayabilirsin.Hepsi de çok tatlı meyveli ne güzel şeylermiş aslında :)))
Bebeğine tek bakan anneler üşenmesin de ne yapsın zaten saniyeler bile önemli oluyor bazen :)
Unibaby aldığın site var mı canım? Ben de üşenirsem toplu alırsam aklımda bulunsun
Bu benim de hic aklimin almadigi bir sey.Yatarken emzirmeyi denedim ama pek beceremiyorum sanırım. Elimi kolumu nereye koyacağımı bilemiyorm. Yine de bir deneyim bakalım :)
Valla nerde indirim yakalarsam ordan alıyorum, bi gözüm devamlı indirimlerde :))Hepsi de çok tatlı meyveli ne güzel şeylermiş aslında :)))
Bebeğine tek bakan anneler üşenmesin de ne yapsın zaten saniyeler bile önemli oluyor bazen :)
Unibaby aldığın site var mı canım? Ben de üşenirsem toplu alırsam aklımda bulunsun
Esra yine güldürdün beni yaaa :))) Çocuk saatlerce uyamayınca amuda kalkıp bile emzirme noktasına gelebiliyor insan :)Bu benim de hic aklimin almadigi bir sey.
O kadar da buyuk goguslerim var ama asla bebekle denk gelmiyor, sacma sapan hallere giriyorum :)
Zaten bizim icin pek saglikli degil emdikten sonra uzun sure dik tutmam gerekiyor fena kusuyor yoksa.
Esra yine güldürdün beni yaaa :))) Çocuk saatlerce uyamayınca amuda kalkıp bile emzirme noktasına gelebiliyor insan :)
Yalnız dediğin gibi reflüsü, kusması falan olan bebekler için yatış pozisyonunda emzirme tehlikeli. Benim kızımda olmadığı için yapabiliyordum ama olan bebişlerin annesi denemesin tabi.
Sağol canım dört gün ölçtüler yüksek çıkıyo malesefÇok çok geçmiş olsun hiç bir bilgim yok malesef
Ama inş yanlış bakılmıştır yada geçici bir durumdur
Canım ne dedi doktor ne önerdi? Ben de kurtulamıyorum artık emzirmek ızdırap oldu. Emzirirken acıyordu artık durup dururken de acıyor. Yarın ben de cildiyeye randevu aldım bakalım bana me diyecekArkadaslar hepinize cok tesekkur ederim.
Eger atlabilirsem bu yaralari eve kurdugum 'meme yaralari destek timi ' ni bir hayir kurumuna bagislayacagim
Bir de kitap yazmayi planliyorum ' meme yaralarindan nasil kurtuldum ' diye
Atlatamazsam kitabi baskiya veremeyecegiz artik
Benimki de kusuyor ama canım ben dik tutmuyorum emer emmez kaldırırsam daha çok kusuyor hatta kucağımda biraz tutup yan yatırıyorumBu benim de hic aklimin almadigi bir sey.
O kadar da buyuk goguslerim var ama asla bebekle denk gelmiyor, sacma sapan hallere giriyorum :)
Zaten bizim icin pek saglikli degil emdikten sonra uzun sure dik tutmam gerekiyor fena kusuyor yoksa.
Bebekler kaka yapamadıklarında huzursuz oluyorlar ondan olabilir bugünkü mutsuzluğuSlm kizlar bugun bebis sabah 4te kalkti sonra su saate kadar uyumadi .onceki msjlardski gibi kucagimda uykuya dalıyor yerine yatitinca uyaniyor . Yatarak emzirme bile ise yaramsdi bugun.
Bugun cok mizmizdo . Surekli agladi kucakta memede gezerken surekli .
Alttan gazini cikartiyor fakat bugun hic kaka yapmadi o yuzden olabilir mi . 2 haftadir ishalle ugrasirken simdi dr kabiz mi oldu yoksa. Kabizlik icin ne yspsbilirim.
Bir de dilinin gerisindr pamikcuk var .dr ilac kullanmayin dedi .psrmagimi o kadar grriye sokamiyorum . Nasil temizliyorsunuz ..
Bir de incir komposto baya iyi sut yapıyor ucundan damliyacak kadar . Tasviye rderim
Degil mi yaaaa :)) sesler cikardikca cildiriyorum, omzumda uyukluyor icime sokasim geliyorUyku sorunu yaşayanlar
Bebeğinize banyo yaptırıp masaj yapmayı deneyin ışıklar da kapalı olsun
Anne olmak çok güzel evet ama bana da kimse uykusuz kalacaksın diye anlatmadı..yine de yalnız değiliz bakın hemen hemen hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz. İlk aylar böyle bir gün uykusuz bir gün gazlı bir gün huzursuz derken geçip gidecek sanırım
Bi de çevredekilerin 'en güzel günlerin bu günler' demeleri Yok mu :))
Ama çok tatlı değiller mi ya sizinkiler biraz daha büyüsün de size gülücükler atmaya başlasın o zaman daha çok bağlanacaksınız :)
Buyuk kizimin reflusu vardi cok cektim yasina kadar kustu. Zor oluyor kusan bebek.Benimki de kusuyor ama canım ben dik tutmuyorum emer emmez kaldırırsam daha çok kusuyor hatta kucağımda biraz tutup yan yatırıyorum
bazen yatırmadan önce gazını almak için dik tutuyorum ama gene de uzun süre degil kusmasın diye
Doktor hic geçer gecmez diye bir yorum yapmadi.Canım ne dedi doktor ne önerdi? Ben de kurtulamıyorum artık emzirmek ızdırap oldu. Emzirirken acıyordu artık durup dururken de acıyor. Yarın ben de cildiyeye randevu aldım bakalım bana me diyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?