2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kızlar bir kaç arkadaş hafta hafta büyüme atağından bahsetmiş benim bunun bir tablosu var mı bende bakayım

Sabirsiz61 cnm benimde kiz geceleri yapiyo aksam uykusuna yatacagi zaman emmek istemiyo emiyo birakiyo supurge sesi ac sesinide ac olamdi beyaz gurultu benim ki supurge sesini duyunca gözleri firliyo aciyor korkuyo bi dene bakalim

Bence sen kesinlikle yardımcı almalısın haftada bir bile olsa hem kendine ayıracak zamanın olur
3 çocukla ev çok zordur eminim tek olmasına rağmen iş zor yapılıyor
benim bir emin'e ablam vardı sıkışınca onu çağırıyorsun şimdi oda sürekli bir işe girdi.napcam bilmiyorum.istediğim gibi bir yardımcı kadında bulamıyorum ki

sen değil bebek kontrolü ele alıyor zaten:) her bebeğin huyu farklıdır sen ona ayak uyduracaksın kimisi çok uyur kimisi az kimisi çok emer kimisi az yani bu durum değişkenlik gösterir.

Dunden beri meme reddi yasiyoruz. Memeye geldiginde ciglik cigliga krize griyor sakinlestirip hoplatip ziplatip emzirmeye calisiyorum. Bekliyordum ama 3.ayda 3 haftacik erken basladik ama atlaticaz Allahin izniyle.
Off basladi mi o dönemler.
Baris 15 gun kadar aglaya zirlaya emdi cok zor oluyor.
Simdi de yapiyor ama gazi olunca reddetmek değil tam olarak ama tepkiler ayni. Cok yoruyor insani ama gececek insallah .

Oglum da cok kusuyor. Zaman zaman da fiskirtiyor. Cocuk cerrahina goturecektim cunku ablasinda vardi reflu. Ama kilo aliminda sıkıntı olmadigi icin erteledim o fikri. Bazen cok emdiklerinde de fiskirtsbiliyorlar.

Dik tutmalisin. Uykuya takilma , kusmasi daha kötü.
Ben gece de olsa gunduz de olsa en az 10 dakika dik tutuyorum. Hemen yatirirsam ne var ne yok cikartiyor cogu zaman. Cocugun rahatsiz olmasi bir yana sutlerime aciyorum en cok o zamanlar:)

benim bir emin'e ablam vardı sıkışınca onu çağırıyorsun şimdi oda sürekli bir işe girdi.napcam bilmiyorum.istediğim gibi bir yardımcı kadında bulamıyorum ki
Istedigim gibi birini bulamadigimdan kendim yapiyorum isleri ne zamandir. Ben istiyorum ki evimi isimi bilsin, duzenli gelsin halden anlasin.
Ama kimi bulduysam ikinci gelisten sonra işi savsakladi. Hele en son dogum oncesi yasadigim temizlik faciasindan sonra uzun sure kimseyi alamam sanirim.

Gulumsettin beni. Olaya hakim olmak diye bir sey yok,yaklasim farki var sadece.
Bebek18 saat uyumali desek ama senin bebegin 10 saat uyuyorsa ne yapacaksin?
Zorla 8 saat daha uyutamazsin degil mi?
Takılma bunlara. Her bebek bir degil ve de kitap gibi buyutmek de mumkun degil. Sen rahat olabilirsen bebegin de rahatlar.
Kilo konusu da cok degisken ama aylik 1 kilo en ideali sanirim. Mama takviyesi ve kilo alimi konusunda doktordan yardim almalisin.
Benim oglum ilk ay 1300gr aldi ve mama da veriyordum günde 1-2 kez. Doktora yeterli kiloyu almis mamaya gerek yok sanirim dedigimde mamayi kesme ne kadar cok kilo alirsa o kadar iyi dedi mesela. Bu yaklasim bana ters, bir daha gitmedim o doktora. :)
Guvenebilecegin mantikli bir doktor bulup onun tavsiyelerine uyman en dogrusu olur.

Kızlar ben şubat annesiyim siz daha tecrübelisiniz diye sorularım var yardımcı olursanız çok sevinirim. Sanırım benim kızım kolik hep ağlıyor gazı var uyumuyor emerken bazen öksürüyor nedeni ne olabilir,
İkincisi ben sezeryan oldum dikiş yerimin üstünde göbek deliğinin alt taraflarında ağrı var içten sanki,20 gün oldu doğum yapalı sizce normalmi? Doktor normal dedi ama ben korkuyırum şimdiden teşekkür ederim Rabbim yavrularımızı bağışlasın

Maşallah ben tek çocukla yapamıyorum bu kadar, gün içinde 1 saat sallamanın sonucu yarım saat uyuma olarak bana döndüğü için :) bide ağlıyor karşısında beni göremeyince kanepeye çakılıyım genelde

Sen mustelanın köpük sampuanınımı kullanıyosun?
O şampuan kopuk formunda zaten Sıvı degıl ki
Köpük ama katkı az olunca ole bol bol köpürmüyo daha hemen sönüyo köpüğü :) ama daha iyi tabi böylesi
Düzgün bi bayan bulmaya calış canım. Yarısını bile yapsalar kar kardır. Kendine bu kadar yüklendikçe hasta olucaksın allah korusun.

Sezeryan yerinde agri olmasi cok normsl daha cok yeni ameliyatin,dikkat et zorlama kendini.
Kolik konusunda yardimci olamayacagim malesef,ama emerken oksurmesi sut genzine kactigi icindir buyuk ihtimal.
Güle güle büyüt bebegini bu arada:)

fisher price'ın bir modeli ama çok hafif gelmedi bana titreşimi..kapatınca uyunıyor canım..
O zaman açık kalsın ya huysuzluk yapıyorlar çünkü uykuyu alamayınca
Benimki de fisher Price adını unuttum modelin ama hafif gibi açmıyoruz bile onu.
ben bazen demir gibi olan yerinden ayağımla hafifçe aşagı yukarı yapıyorum emzik veriyorum öyle uykuya dalıyor

Olaya hakim gibi mi görünüyoruz :) valla her gün huy değiştiriyorlar şaşırtıyorlar bizi onlar ne derse o oluyor :)
Kilo alımı iyi gidiyorsa mama vermeyebilirsin
Aylık 600-1000gram diyorlardı kilo için
Uykusu da hiç belli olmuyor kitap bilgisi istiyorsan 16-18 saat arası uyurlarmış bu dönemlerde ama Mış mış :)) bizimki daha az uyuyor mesela

Canım daha 7. Haftada Kontrolü ele alabılen cok fazla sayıda anne yoktur
Heleki kolık varsa işin daha da zor
Tam zirve yaptığı donemdesın
Mamayı neden verdıgını anlamadım oncelıkle sütun mu yetersız?
Hala vermelımıyım demışsın bebegın emzırmenle uyuyobılıyo ve ağlamıyorsa enazından ılk etapta bazı öğünlerde vermeden kademelı kes
Ne kadar ne Sıklıkla mama verıyosun bılemıyorum
Günde 20-30 gr almalı
Normale 15-16 saat uyur denıyo ama bu her bebeğe ve bebegınde günü Gününe uymuyo
Dolaşmalıdan kasıt kucağında gezdırmek mi?
O sana kalmış
Bazı kıtaplar da kucağa alıştırılmamalı
Bazılarında ılk 3 ay bağlanma surecınde Alışkanlık edınmezler dıyo
Ben 24 saat yapışık gezmeyıde kastetmıyorum ama her ıhtıyacı olduğunda benı hıssetmesı ıçın kucağa alıyorum
Yatakta ağlatmıyorum yanı
Ayrıca mamayı kademelı kesmeyı dusunuyosanda günde Enaz 5-6 çışlı bez doyduğunu gosterır
Mama ve meme ortak gıderken kaka yesıl ise mama cok
Kaka sarı ıse meme cok emıyodur

Gaz için bitkisel damlalar var kolikse farklı farklı damlalar deniyordu arkadaşlar yazmıştı burdan ama benim pek bilgim Yok kiraz çekirdekli patikler fln var sıcak tutmak gerekiyor karnını
Sütü hızlı çekiyorsa hızlı geliyorsa yutkunmayı yetiştiremiyor genzine kaçıyordur bizimki de hep öyle öksürüyordu hala aynı :) emzirmeyi bırakıp ters çeviriyorum öyle geçiyor sonra devam :)
Ağrıların normal bence de. Ayaklarını üşütmemeye çalış ben ne zaman üşüsem dikiş yerimde ufaktan sızılar oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…