oğlum sakin bir bebek yoksa nerdeeee yapıcam bu kadar işi.yavrum annesini üzmüyor.ben emziriyorum beşiğine koyuyorum emziğini de ağzına verdim mi tamam 10 dakika sonra gidiyorum uyumuş.bende koyuluyorum işe.ütü yaparkende keremi koltuğa yatırıyorum bende aynı odada ütü masasını açıyorum beni izliyor.arada ağlamıyor mu illaki ama o kadar da olsun.ama biliyor musun gece kalkıyorum ki ayaklarımın üstüne basamıyorum ayaklarım kemiklerine kadar ağrıyorMaşallah ben tek çocukla yapamıyorum bu kadar, gün içinde 1 saat sallamanın sonucu yarım saat uyuma olarak bana döndüğü için :) bide ağlıyor karşısında beni göremeyince kanepeye çakılıyım genelde
Emzırınce hemen yatırıyomusun bılmıyorum ama bıraz bekle bıde yatağının bas kısmını bıraz destekle ıstersenyok canım vermiyorum..bu kadar gazı niye var anlamış deyilim..sürekli yüzünü ekşitiyor..reflü de oluştu galiba..gaz reflüyü de tetikliyor..hepsi birleşince işte bol bol kusuyor..
inşallah diyorum bi bayan vardı ama oda devamlı işe girdi.şimdi yenisini bulmak lazım.iyi bir yardımcı bulmakta çölde su bulmak gibi olmuş mübarek.Köpük ama katkı az olunca ole bol bol köpürmüyo daha hemen sönüyo köpüğü :) ama daha iyi tabi böylesi
Düzgün bi bayan bulmaya calış canım. Yarısını bile yapsalar kar kardır. Kendine bu kadar yüklendikçe hasta olucaksın allah korusun.
Çok teşekkür ederim :)sende güle güel büyüt inşallah.kızım mesela gece birden ağlayınca uykudaysam sıçrıyorum hep inşallah bişey olmamıştır dikişlere,işte sezeryan yeri değilde göbekle arası ağrıdığı için endişelendim inşallah geçer zamanlaSezeryan yerinde agri olmasi cok normsl daha cok yeni ameliyatin,dikkat et zorlama kendini.
Kolik konusunda yardimci olamayacagim malesef,ama emerken oksurmesi sut genzine kactigi icindir buyuk ihtimal.
Güle güle büyüt bebegini bu arada:)
Yaa tahmin edebiliyorum alemler ya neden ne zaman korkacaklari belli değil biz yaninda bagira bagira konusabiliyor supurge acabiliyoruz etkilenmiyor ama yere kalem dusse ciglik cigliga:)) cocuk emerken ne kadar husu içindeymiş ki kopmus dunyadan hapsirinca urkutmussun kuzuyu annesi :)sizin evin ısısı unutulacak gibi değil ki 30 derecegeçecek bu dönem can'ım korkma.az sabır.bende bugün keremi emzirirken hapşırığım geldi hapşırdım kerem korkup bir ağladı ki anlatamam görsen için parçalanırdı
Çok sağol alayım o patiklerden. Hergün bişeyler alıyorum iyi gelir umuduyla çok yoruluyorum gerçekten.Gaz için bitkisel damlalar var kolikse farklı farklı damlalar deniyordu arkadaşlar yazmıştı burdan ama benim pek bilgim Yok kiraz çekirdekli patikler fln var sıcak tutmak gerekiyor karnını
Sütü hızlı çekiyorsa hızlı geliyorsa yutkunmayı yetiştiremiyor genzine kaçıyordur bizimki de hep öyle öksürüyordu hala aynı :) emzirmeyi bırakıp ters çeviriyorum öyle geçiyor sonra devam :)
Ağrıların normal bence de. Ayaklarını üşütmemeye çalış ben ne zaman üşüsem dikiş yerimde ufaktan sızılar oluyor.
Yazik ediyorsun kendine bir gunde bu kadar yuklenme bu sagligini hel bulamazsin yoksa. Bir gun birini bir gun birini yap basina vuranmi var sanki.ya benim bu evin işi neden bitmiyor sürekli çamaşır yıkıyorum.yine bugün 2 makine çamaşır yıkadım astım.evi süpürdüm nevresimleri değiştirdim yemek yaptım birdeeeeee dağ gibi ütü yaptım.şuan sırtımın ağrısından duramıyorum.diyorum kadın alsaydım ama kadın bunların hangisini yapacak ki???
Aklıma taşınırken yardım eden kadını getirttin :)inşallah diyorum bi bayan vardı ama oda devamlı işe girdi.şimdi yenisini bulmak lazım.iyi bir yardımcı bulmakta çölde su bulmak gibi olmuş mübarek.
Canim nasil cozdurursen cozdur buzluktan cikan sut tekrar buzluga girmiyor. Dolapta 1 gun muhafaza edebilirsin. İctigi biberonda kalan sut bir kez daha icilir ancak 3.kez iciremiyorsun dokmen lazim. Agzindan sute bakteri gecmesi soz konusu oluyor o yuzden saglikli degil. Anne sutu cabuk parçalanıyor kiriliyor buzluyken. Eger ihtiyacin azsa buzluktan cikart ihyiyac kadar kir digerini cozdurmeden geri koy.Kızlar ben de kıza emzik veremiyorum bu ara biberonda da sıkıntı yaşıyoruz bişey soracağım ben sütü kasenin içine sıcak su koyarak ısıtıyorum acaba bitiremezse vakti geçmeden buzluğa atabilir miyim
Elle pispislemeden aman aman farki yok onun titresiminden ne olur ben ana kucaginda gündüz uyuduysa birakiyorum azicik derinlesince uykusu kapatiyorum titresimini.bide ana kucaklarındaki titreşimler bebeklere zararlı mı acaba? uyurken açık oluyor hep bizde
Aynen bende tahammulu yok ondan hemen agliyor diyordum birkac gundur ama dun gercekle yuzlestim biberonu zaten almadigi ve surekli yaninda oldugum icin cabuk asacagimiz inancindayim bakalim hayirlisi.Ben de çok unutkan oldum bebekten sonra ama sizin evin ısısı unutulmaz :))) ne güzel sürekli ten teması :))
Açlığın son sınırına kadar bekliyormuş işte yoksa 3 kez ne demek :))
Benimki de bi ara öyle yapıyordu ya deli gibi sağa sola çeviriyordu kafasını ayağa kalkıp tutturuyordum önce. ama çok beklettim de sinirlendi diye düşünüyordum açlığa hiç dayanamıyor diyordum belki de reddediyordu
Buzluktan cikan sut isinmadiysa 24 saat dolabin normal gozunde durabiliyor. Isindiysa bir sonraki beslenme icin kullanilabiliyor. Uzerine yeni ilave ermis olsaniz bile agiz temasindan dolayi bakteri uretme riski cok yuksek oldugu icin 3.beslenme icin kullanilamaz dokmek gerekiyor. O yuzden en azindan isitirken az az isitmakta fayda var ziyan olmamasi adina.Isındığı için tekrar buzluga atılmaz bence 3 saat dolmadan kalanını gene versen daha iyi gibi sanki
Paylasmis olabilir arkadaşlar ama geriden geliyorum yinede atayim dedim :)Kızlar bir kaç arkadaş hafta hafta büyüme atağından bahsetmiş benim bunun bir tablosu var mı bende bakayım
Olur canim onuda denerim suan ayakta odalari geziyoruz bide cirtlak sesimle sarki soyleyince benimkininde gozleri firliyor yerinden susayim diye ayakta aliyor memeyi :) sonra oturuyorum yere her turlu fikire acigim denemekten zarar gelmez.Sabirsiz61 cnm benimde kiz geceleri yapiyo aksam uykusuna yatacagi zaman emmek istemiyo emiyo birakiyo supurge sesi ac sesinide ac olamdi beyaz gurultu benim ki supurge sesini duyunca gözleri firliyo aciyor korkuyo bi dene bakalim
Canlari sagolsun bu dönemlerde elbette gececek. Buyuklerimiz genel bilgiler disinda kocakari lafiyla diyeyim derlerki 3 ve 6.ayda meme reddi yaparlarmis annem yanimdami sabri varmi bana diye anneyi test edermis :) bizi siniyorlar iste :)Off basladi mi o dönemler.
Baris 15 gun kadar aglaya zirlaya emdi cok zor oluyor.
Simdi de yapiyor ama gazi olunca reddetmek değil tam olarak ama tepkiler ayni. Cok yoruyor insani ama gececek insallah .
Agrin olmasi cok normal ben 70 gun oldu kasidigimda bile zevk alamiyorum hissetmiyorum hala o bolgeyi :) endise etme erken daha agrinin sebebi rahim toparlaniyor bu iyi birsey ayrica disardan gordugun degil sadece iceridende dikisin var zamanla gececek bu agrilar sen bunu kafana takip stres yapma.Kızlar ben şubat annesiyim siz daha tecrübelisiniz diye sorularım var yardımcı olursanız çok sevinirim. Sanırım benim kızım kolik hep ağlıyor gazı var uyumuyor emerken bazen öksürüyor nedeni ne olabilir,
İkincisi ben sezeryan oldum dikiş yerimin üstünde göbek deliğinin alt taraflarında ağrı var içten sanki,20 gün oldu doğum yapalı sizce normalmi? Doktor normal dedi ama ben korkuyırum şimdiden teşekkür ederim Rabbim yavrularımızı bağışlasın
Eğer pışpışlıyosan; bıkac saattır pışpışlamaktan agızım yuzum yamulunca kendı pışpışlama sesımı tlf a kaydettım. Onu dınletıyorum artıkOlur canim onuda denerim suan ayakta odalari geziyoruz bide cirtlak sesimle sarki soyleyince benimkininde gozleri firliyor yerinden susayim diye ayakta aliyor memeyi :) sonra oturuyorum yere her turlu fikire acigim denemekten zarar gelmez.
bende bıgün yapıyim bitsin yarın dinlenirim keyif yaparım diyorum ama nerde her gün bişeyler çıkıyo keyif yapmak hayal oluyoYazik ediyorsun kendine bir gunde bu kadar yuklenme bu sagligini hel bulamazsin yoksa. Bir gun birini bir gun birini yap basina vuranmi var sanki.
Yok kiz nw pispislamasi cocuguma bir dinginlik geldi masallah bu aralar gaz sorunumuz aşılınca koydugum yerde sizip kaliyor ana kucagina atiyorum sallamama firsat vermiyor keza besiktede oyle hatta bugun oyun halisinda ilk faal performansini sergiledi ilgilenmeye basladi 2 dk mutfağa gidip geldim ki ondada uyumus ama iste o kadar cabuk huy degisiyorlarki degisirse denerim zekice bir hareket yapmissin tuttum bunu :)Eğer pışpışlıyosan; bıkac saattır pışpışlamaktan agızım yuzum yamulunca kendı pışpışlama sesımı tlf a kaydettım. Onu dınletıyorum artık
Ama kendine cidden cok yuklenmen bir yerde vucududa isyan ettirir zayif dusersin yapanda bir yapmayanda az az yap bosver esinde sorun eden biri degilse bi siraya koy hergun birini yap ben bugun evi sil supur yaptiysam yemegi onceki gunden 2 gunluk pisiriyorum o gun yemek yapmiyorum mesela. Camasirlari halledecegim gunde baska is yapmiyorum. Utuyle pek isim yok ilk kiyafetlerini utuledim sonrasinda utulemiyorum yapamam yani kiyafet yetismiyor kusmukluya yemek yemeye zor vakit buluyorum utude neymis evden cikmadigim icin benim utuluk biseyim yok zaten. 3 cocukla kimse yapmadigin isi arayamaz senden.bende bıgün yapıyim bitsin yarın dinlenirim keyif yaparım diyorum ama nerde her gün bişeyler çıkıyo keyif yapmak hayal oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?