Azalan göğsünü daha çok emzirirsen oradaki sütün artacaktır tam tersini yaparsan yani vermezsen daha da azalır.pompanın çekemediğini bebişler çekiyor sen ordan gelene bakma. az olan göğsündeki sütü ver baktın doymadı sonra digerini verirsinArkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var ben sütümü sağmak için ilk zamanlar elektrikli pompa kullanmıştım. Sağ göğsümde bir anda süt azalması olmuştu, sola göre daha uzun zamanda birikiyor haliyle daha az emziriyorum tamamen gidecek diye korkuyorum sorum şu elektrikli pompa da göğüs doluysa verim alınıyor 40cc çıkıyor sonrasını çok güçlü çekmiyor. Hani damla damla geldiği için makine yetersiz kalıyor el pompaları bu konuda işime yarar mı?
Of evet ya o reklamlar ne öyle bi de reklamsız yazıyorlar tam uyuyacak derken yüksek sesli bi reklam geliyor sinir ediyor :)Supermiş hemen ındırıyorum. Bende you tube dan tek tek açıyodum bu seslerı,bi kere tam dalarken araya reklam bı gırdı son, ses uyuyacağı varsa o korkuyla o da gıttı
Canım ilk hafta Deniz'in çişinde kristal vardı, ama dehidre ya da sarılık değildi, ebemizin yanlış yönlendirmesiyle de 9. güne kadar mama vermedim. Sonrasında ne kadar büyük bir yanlış yaptığımızı anladık ve her öğün vermeye başladık, çişi düzeldi, ama ben hala günde 3 kez 90 ml veriyorum. İki doktora götürdük hala karar veremedik, biri ver, biri artık verme diyor. 4150 doğdu, 5 kiloyu daha yeni buldu. Tek göğsümden de 50 ml kadar çıkıyor. Deniz sürekli emip memede uyumak istiyor, çok sakin bir çocuk, acaba o dönem yeterince sıvı almadığı için epidurali vücudundan geç attı da Allah korusun bir sorun mu oluştu diye endişelenip bu işin normalini bulmaya çalışıyorum.Canım daha 7. Haftada Kontrolü ele alabılen cok fazla sayıda anne yoktur
Heleki kolık varsa işin daha da zor
Tam zirve yaptığı donemdesın
Mamayı neden verdıgını anlamadım oncelıkle sütun mu yetersız?
Hala vermelımıyım demışsın bebegın emzırmenle uyuyobılıyo ve ağlamıyorsa enazından ılk etapta bazı öğünlerde vermeden kademelı kes
Ne kadar ne Sıklıkla mama verıyosun bılemıyorum
Günde 20-30 gr almalı
Normale 15-16 saat uyur denıyo ama bu her bebeğe ve bebegınde günü Gününe uymuyo
Dolaşmalıdan kasıt kucağında gezdırmek mi?
O sana kalmış
Bazı kıtaplar da kucağa alıştırılmamalı
Bazılarında ılk 3 ay bağlanma surecınde Alışkanlık edınmezler dıyo
Ben 24 saat yapışık gezmeyıde kastetmıyorum ama her ıhtıyacı olduğunda benı hıssetmesı ıçın kucağa alıyorum
Yatakta ağlatmıyorum yanı
Ayrıca mamayı kademelı kesmeyı dusunuyosanda günde Enaz 5-6 çışlı bez doyduğunu gosterır
Mama ve meme ortak gıderken kaka yesıl ise mama cok
Kaka sarı ıse meme cok emıyodur
Arkadaslar yediğimiz ictigimiz bir seyin sute gecme ve etki suresi nedir bileniniz var mi?
Mesela 1 bardak süt ictim denemek istiyorum gaz yapacak mi diye, kac saat sureyle bunu gozlemleyebilirim?
Benim de ertesi gün etki ediyor sankiArkadaslar yediğimiz ictigimiz bir seyin sute gecme ve etki suresi nedir bileniniz var mi?
Mesela 1 bardak süt ictim denemek istiyorum gaz yapacak mi diye, kac saat sureyle bunu gozlemleyebilirim?
Adet olmuş olabilir misinKızlar bir sorum olacak sizlere tabiki biraz özel. Sezaryen li doğumdan 53 54 gün sonra İlişkiden sonra kanama normal mi ?
Sezaryen demi oluyor bu doktora hemen gidilmeli mi ?
Kanama dediğimde sarıl sürül değil tabiki ama adet kanaması gibi degisik
Eline sağlık aslıcım. Peki sen bunca işi yaparken kerem uyuyor mu ya da kim bakıyor. Ben yemeğimi zor yiyorum. Kucağımdan ayrılmıyor. Tüm gün kucakta uyuyor yerine yatırsam 5 dk ya kalmadan ağlıyor. Yaklasık 20 gündür bu haldeyiz. Bırak iş yapmayı yemeğimi yiyemiyorum. Bi kolumda bebeyi tutup tek elle yemek yiyorumya benim bu evin işi neden bitmiyor sürekli çamaşır yıkıyorum.yine bugün 2 makine çamaşır yıkadım astım.evi süpürdüm nevresimleri değiştirdim yemek yaptım birdeeeeee dağ gibi ütü yaptım.şuan sırtımın ağrısından duramıyorum.diyorum kadın alsaydım ama kadın bunların hangisini yapacak ki???
can'ım içerde kalanda gelmiş olabilir ama devam ederse doktoruna bi git benceKızlar bir sorum olacak sizlere tabiki biraz özel. Sezaryen li doğumdan 53 54 gün sonra İlişkiden sonra kanama normal mi ?
Sezaryen demi oluyor bu doktora hemen gidilmeli mi ?
Kanama dediğimde sarıl sürül değil tabiki ama adet kanaması gibi degisik
Canım benim soruma burda cevap vermişsin zaten :) Kerem'e de sana da maşallah diyorum :)oğlum sakin bir bebek yoksa nerdeeee yapıcam bu kadar işi.yavrum annesini üzmüyor.ben emziriyorum beşiğine koyuyorum emziğini de ağzına verdim mi tamam 10 dakika sonra gidiyorum uyumuş.bende koyuluyorum işe.ütü yaparkende keremi koltuğa yatırıyorum bende aynı odada ütü masasını açıyorum beni izliyor.arada ağlamıyor mu illaki ama o kadar da olsun.ama biliyor musun gece kalkıyorum ki ayaklarımın üstüne basamıyorum ayaklarım kemiklerine kadar ağrıyor
Adet olmuş olabilir misin
Bilemedim
ya da tahriş olmuş olabilir
Sezeryan sonrası doktorum 55-60 gün sonra gel demişti.
kontrol için sen gitmiş miydin ?
can'ım kerem çok şükür sıkıntılı bir bebek değil.e birde hafta sonu okul yoktu ablamız da evdeydi sağolsun kızım çok yardımcı oluyor banaEline sağlık aslıcım. Peki sen bunca işi yaparken kerem uyuyor mu ya da kim bakıyor. Ben yemeğimi zor yiyorum. Kucağımdan ayrılmıyor. Tüm gün kucakta uyuyor yerine yatırsam 5 dk ya kalmadan ağlıyor. Yaklasık 20 gündür bu haldeyiz. Bırak iş yapmayı yemeğimi yiyemiyorum. Bi kolumda bebeyi tutup tek elle yemek yiyorum
can'ım içerde kalanda gelmiş olabilir ama devam ederse doktoruna bi git bence
Sagol canim, bu kadar uzun olabilecegini dusunmemistim. Ben bir seyi yedim 5-6 saate is biter saniyordum kendimce:)Benim bizde denediğim kadarıyla ortalama 18-20 saat Esra'cım. Tabii bu süreye onun sindirime geçmesi de dahil. Yani ne zaman gaz yaratma potansiyeli olan ya da sindirimi kolay bi' şey tüketsem, bu zaman diliminde sonuç verdi. Ortalama bi' zaman dilimi vardır muhakkak ama metabolik hız, süte geçiş, bebeğin sindirimi derken kişiden kişiye ufak sapmalarla da olsa değişiyor olabilir.
Ertesi güne kadar uzayacagi hic aklima gelmezdi.Benim de ertesi gün etki ediyor sanki
Soğuk süt mü içtin
Ilık içiyorum ben
doktorum günde bir litre iç demişti tabi ben bi bardak anca ama gaz yapmıyor canım
Babysleep diye bir uygulama var.
Icinde huysuz bebekler için her nevi sakinlestirici ses mevcut. Süpürge, vantilator,araba sesi vs. Benim cok isime yariyor.
Bazen emerken huysuzlaninca ds yuksek sesle aciyorum ise yaradigi oluyor.
Deniz sesi var, kendim icin de yatarken onu aciyorum bazen. Gozlerimi kapatip kendimi sakin bir kumsalda hayal ediyorum.
Sonra bir ikinma bir osuruk sesi geliyor,gerceklerle yuzlesiyorum
Sansliysam disardan baska mudahale olmadan huzurla o sesle uykuya dalabiliyorum
Hosaftan kiz hosaftan hosaf ishal gibi sulu kaka yaptiriyor:)Ertesi güne kadar uzayacagi hic aklima gelmezdi.
Sut icemiyorum ben laktozu sindiremiyorum. Laktozsuz alayim dedim , 1-2 bardak onu ictim bir de erik hosafi yapmistim biraz da ondan ictim son birkac gun icinde.
Sanki gazi artti ve biraz ishal gibi kakasi. Hangisinden oldugunu kestiremedim.
Kizim da sindiremiyor laktozu acaba oglumda da var midir bu sorun bilemiyorum. Hos sut laktozsuzdu zaten ama bilemiyorum ne dusunecegimi su an sanirim ic konuşmalarımi karmakarisik bir şekilde buraya yazdim :)))
Yok ya iç dikişin patlaması o kadar kolay değildir heralde :))40. Gunu kanamam bitti . 41 gün tekrar başladı adet o zaman oldum 4 5 gün sürdü bitti hafif sarı sarı geliyordu doktora gittim herşey normal vs vs. Ben daha kötü düşündüm kani görünce
Aynen tepkim bu
- ohaAa iç dikisim mi patladı lannnn
Hahaha Esra :)))))Ertesi güne kadar uzayacagi hic aklima gelmezdi.
Sut icemiyorum ben laktozu sindiremiyorum. Laktozsuz alayim dedim , 1-2 bardak onu ictim bir de erik hosafi yapmistim biraz da ondan ictim son birkac gun icinde.
Sanki gazi artti ve biraz ishal gibi kakasi. Hangisinden oldugunu kestiremedim.
Kizim da sindiremiyor laktozu acaba oglumda da var midir bu sorun bilemiyorum. Hos sut laktozsuzdu zaten ama bilemiyorum ne dusunecegimi su an sanirim ic konuşmalarımi karmakarisik bir şekilde buraya yazdim :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?