- 10 Mayıs 2016
- 1.215
- 1.129
- 133
Merhaba güzel anneler.Ben hamileliğin ilk zamanlarından biri bu topigi sık sık takip ediyorum ve birçoğunuzu neredeyse artık tanıyorum. Sanal ilişkileri çok hoş bulmamama rağmen buradaki atmosfer herkesin yeni şeyler öğrenme ve bildiklerini paylaşma çabası çok hoştu. Ben de bu sayede Belki de gözden kaçıracağım birçok şeyi fark etmiş oldum.
Doğumlar gerçekleşti yavrulara kavuşulDu. Allah hepimizin evlatlarını sağlıklı ve güzel bir ömür nasip etsin. Şimdi oğlum 49 günlük .Sorular sorunlar Birbirine çok yakın ve ben de artık buralarda olayım diyorum.Hoş geldim mi
Hos geldin :)Merhaba güzel anneler.Ben hamileliğin ilk zamanlarından biri bu topigi sık sık takip ediyorum ve birçoğunuzu neredeyse artık tanıyorum. Sanal ilişkileri çok hoş bulmamama rağmen buradaki atmosfer herkesin yeni şeyler öğrenme ve bildiklerini paylaşma çabası çok hoştu. Ben de bu sayede Belki de gözden kaçıracağım birçok şeyi fark etmiş oldum.
Doğumlar gerçekleşti yavrulara kavuşulDu. Allah hepimizin evlatlarını sağlıklı ve güzel bir ömür nasip etsin. Şimdi oğlum 49 günlük .Sorular sorunlar Birbirine çok yakın ve ben de artık buralarda olayım diyorum.Hoş geldim mi
Oy kıyamam ben ona yaptıkları normal davranışlar canım okul öncesi öğretmeniyim ben tecrübelerime bilgime dayanarak söylüyorum kendine fazla sorumluluk yüklemekten değil de şu an onun yaşı gereği taklit yaparak oyun oynama döneminde sende gördüğü davranışları oyuncak bebeğinde denemesi bir nevi seni taklit ederek oyun oynaması gibi düşün canım bu yüzden endişelenme canım normal süreçte yaniBRBM canim merhaba nasilsin?
senin büyük, bebege ne tepki verdi?
bizim kiz ben ne yapsam onu yapiyor. bi kucuk bebegi var dakikalarca siliyor altini degistiriyor falan. icine kapandi gibi. o bebegi herseyi. mama yediriyor sallayip uyutuyor. ben bebegin burnunu temizliyorum oda bana ver diye agliyor oyuncak bebegine bildigin fizyolojik sıkıp temizlemeye calisiyor. cok kucuk daha fazla mi sorumluluk yukledi kendine anlamiyorum. gecrn t shirtunu kaldirmis citcitli bady si üzerinden emzirmeye calisiyordu..
siz neler yasadiniz oglun ne tepki veriyor?
icim rahatladi canim teşekkür ederim :)Oy kıyamam ben ona yaptıkları normal davranışlar canım okul öncesi öğretmeniyim ben tecrübelerime bilgime dayanarak söylüyorum kendine fazla sorumluluk yüklemekten değil de şu an onun yaşı gereği taklit yaparak oyun oynama döneminde sende gördüğü davranışları oyuncak bebeğinde denemesi bir nevi seni taklit ederek oyun oynaması gibi düşün canım bu yüzden endişelenme canım normal süreçte yani
Beratta bazen bebeğin altını değiştirdiğimde ıslak mendili kendisi eline alıp silmek istiyor ve ben izin veriyorum silmesine çok hoşuna gidiyor tabi ben temizledikten sonra o siliyor sonra bana bezini kapat diyor çok tatlılar emzirme konusunda da sıkıntı yok yani doğal karşılıyor berat bebeğin emerek karnını doyurduğunu biliyor bazen bana bebeğin ağzına dokunarak bebi mama mama diyor emzir diyor işte kendince :) Öyle çok kıskanmıyor kardeşini benden hele hiç kıskanmıyor ama babası kucağına alınca biraz kıskanıyor bırakmasını istiyor çok düşkün babasına
Benzer bi yazıyı ben de anne bloglarından birinde atak haftalarıyla alakalı olarak okumuştum. Vücutlarındaki kasları, tendom eklem ve sinirleri algılamaya başladıkları bi dönemden bahsediyor. Anüsteki kasları keşfetmeye başladıklarında gaz ve kaka tutmaya başlarlar, gelişimleri tamamlanınca bu kaslarına da söz geçirmeyi öğrenecekler diyordu. Kaynak belirtmediği için çok üzerinde durmamıştım ama bahsettiğin doktorda aynı şeylerden bahsetmiş, doğruymuş demek ki. Paylaşım için teşekkürler cnm içim biraz daha rahat etti.Kızlar internette takip ettiğim doktor Kadir Tuğcu bebeklerin 30.gündrn sonra zor kaka yapma dönemine girdiklerini söylüyor.Bebek bu dönem cıvık kakayı sanki kabızmış gibi ıkınarak zorla yaparmış. Bunun sebebide makat adelesini gevşeteceği yerde sıkmasından oluyormuş.
Bu devre 20 gün sürüyor ve sonrasın da bebekler 4-7 günde bi kaka yapmaya başlarmış. Mama içen çocuklar ise günlük yapmaya devam eder miş.
hos geldiniz :)Merhaba güzel anneler.Ben hamileliğin ilk zamanlarından biri bu topigi sık sık takip ediyorum ve birçoğunuzu neredeyse artık tanıyorum. Sanal ilişkileri çok hoş bulmamama rağmen buradaki atmosfer herkesin yeni şeyler öğrenme ve bildiklerini paylaşma çabası çok hoştu. Ben de bu sayede Belki de gözden kaçıracağım birçok şeyi fark etmiş oldum.
Hoşgeldin :) Allah analı babalı büyütsün, hayırlı ömrü olur inş.Merhaba güzel anneler.Ben hamileliğin ilk zamanlarından biri bu topigi sık sık takip ediyorum ve birçoğunuzu neredeyse artık tanıyorum. Sanal ilişkileri çok hoş bulmamama rağmen buradaki atmosfer herkesin yeni şeyler öğrenme ve bildiklerini paylaşma çabası çok hoştu. Ben de bu sayede Belki de gözden kaçıracağım birçok şeyi fark etmiş oldum.
Ben ishalden ve pisikten sonra her agladiginda ilk once altina baktigim icin gece de olsa sadece cis de olsa altini aliyorum zaten gece agladiginda aciktigi icin kalkiyor gozleri kapali emiyor hic iletisim kurmuyirum bebe ile altini da degistiriyirum sadece islak mendille silmiyorum islak ve soguk degince uyanir . Bebeklerin alti islak durmasi cok iyi degilmis . Erkek cocuklarda yumurtaliklari icin sicak ortam iyi degil ilerde kisirlik kizlarda da kist vs gibi problemlere yol aciyormus . O yuzden altlarinin islak ve sicak durmasi uygun degil .en gec 1 . 1.5 yasinda wc alistirmak gerekliymis Ben de demin ocak anneleri grubunda bir paylasim gordum . Tuvalet iletisimi diye grup varmis feyste 0-18ay bebeklerde wc iletisimi uyelik talebi gonderdim bakalim merak ettim . 8-9 aylik bezden kirtulanlar varmia[/QUOTE
Tuvalet iletisimi sayfasini bende okudum ama gerçekten zor bir uygulama okuduğum an bi deneyeyim diye lavaboya tuttum kızım hemen çişini yaptı. Ben yikanabilir bezide denemek istiyorum ama becerip kullanabilir miyim emin değilim.
Ne demek canım rica ederim evet canım aynen :) beratta kafasındaki konaklara yaraymış gibi canı acıyormuş gibi düşünüyor uff uff diyor saçını göstererek :) dediğin gibi iyi niyetle yapıyorlar mesela ablası bebeği kucağına almak istediğinde oturtarak verebilirsin kucağına otur vereyim kızıma de mesela otursun sen de bebeği alttan destekleyerek ver kucağına tutsun biraz o zaten 2 dk bile tutmadan sıkılıp sana verir böylece hem kıskançlığı giderilir hem de kardeşine baktığını düşünür büyük bir iş yaptığını hissediyor ve kendini iyi hisseder veya altını değiştirirken arada bir zıbınının çıtçıtlarını ablasına açtır veya çoraplarını ablası çıkarsın çok hoşlarına gidiyor böyle küçük işler berata sık sık bunları yaptırıyorum canım bebek yeni doğduğunda berat her istediğinde kucağına veriyordum ben şimdi hiç istemiyor artık canım arada bir aklına eserse sadece :)icim rahatladi canim teşekkür ederim :)
bizimki fazla oynuyor bebekle saclarinda beyaz kepek gibi döküntü var sacini çekerek onlari almak istiyor, yanagini sıkıp fistik yapiyor, elini sıkıp merhaba yapiyor falan :) aslinda hepsini cok iyi niyetle yapıyor da iste eli agir azcik kaba
bebekten sıkıldıginda da besigine koy diyor agliyor diyorum koy diyor
evet evet yapıyorum kiskanmasin diye bezini veriyor islak mendilini falan oda siliyor krem sureceksek oda bacagina falan suruyor. benim kiz herseyi anliyor da gram konusmuyor konussa daha rahat edecem herseyi hareket ile anlatıyor bazen anlamiyorum sinirleniyor:/Ne demek canım rica ederim evet canım aynen :) beratta kafasındaki konaklara yaraymış gibi canı acıyormuş gibi düşünüyor uff uff diyor saçını göstererek :) dediğin gibi iyi niyetle yapıyorlar mesela ablası bebeği kucağına almak istediğinde oturtarak verebilirsin kucağına otur vereyim kızıma de mesela otursun sen de bebeği alttan destekleyerek ver kucağına tutsun biraz o zaten 2 dk bile tutmadan sıkılıp sana verir böylece hem kıskançlığı giderilir hem de kardeşine baktığını düşünür büyük bir iş yaptığını hissediyor ve kendini iyi hisseder veya altını değiştirirken arada bir zıbınının çıtçıtlarını ablasına açtır veya çoraplarını ablası çıkarsın çok hoşlarına gidiyor böyle küçük işler berata sık sık bunları yaptırıyorum canım bebek yeni doğduğunda berat her istediğinde kucağına veriyordum ben şimdi hiç istemiyor artık canım arada bir aklına eserse sadece :)
tabi ki hoşgeldinMerhaba güzel anneler.Ben hamileliğin ilk zamanlarından biri bu topigi sık sık takip ediyorum ve birçoğunuzu neredeyse artık tanıyorum. Sanal ilişkileri çok hoş bulmamama rağmen buradaki atmosfer herkesin yeni şeyler öğrenme ve bildiklerini paylaşma çabası çok hoştu. Ben de bu sayede Belki de gözden kaçıracağım birçok şeyi fark etmiş oldum.
2 haftadir gaz olayimiz kalmadi ama surekli gunde 2 bardak rezene iciyorum ve her yemekte kimyon var yemedigim yemekte yok. Belki duzene gireceginden belkide rezene kimyon sayesinde bu durum bilmiyorum ama kullanmiyorsan kullan istersen. Benimki emince bile alttan ustten ben mudahale etmeden hemen cikartiyor sukur. Insallah kisa surede sizde duzene girersiniz rahat edersiniz.Biz gece yine gaz nöbetindeydik çok fenaydı gece 3 buçuğa kadar agladı 3bucukta uyudu şükür. Karnı sert belli gazı var çırpinıp ayaklarinı salliyor ve kasıyor kendini gaz çikıyor arada ama demekki yetmiyor avunamadi hiç bir türlü. Sabah 6da bi emdi hiç gözünü açamadı geri uyumaya devam etti ama rahat bir uyku degildi inledi mızlandı uyurkende sabahta 10da uyandı emdi birde banyo yaptirdim rahatlar belki diye geri uyuyakaldı simdi ama cok yorulduk canının acimasinada üzüldük tabi fena bi gece oldu
Benimki kız ama Islak mendiksiz temizlemek olabilir. Sorun 2kat üstüne tulum giydiriyorum üşümesin diye çıkart giydir uyanır sanırım. Gerci İki kalkıştan birinde tazyikli kaka yapıo utanmaz kızım sağolsun değiştirmek zorunda kalıyorum zaten . Bu aksam bir yaptı belden cıktı gece gece kıyafet değiştirdikBen ishalden ve pisikten sonra her agladiginda ilk once altina baktigim icin gece de olsa sadece cis de olsa altini aliyorum zaten gece agladiginda aciktigi icin kalkiyor gozleri kapali emiyor hic iletisim kurmuyirum bebe ile altini da degistiriyirum sadece islak mendille silmiyorum islak ve soguk degince uyanir . Bebeklerin alti islak durmasi cok iyi degilmis . Erkek cocuklarda yumurtaliklari icin sicak ortam iyi degil ilerde kisirlik kizlarda da kist vs gibi problemlere yol aciyormus . O yuzden altlarinin islak ve sicak durmasi uygun degil .en gec 1 . 1.5 yasinda wc alistirmak gerekliymis Ben de demin ocak anneleri grubunda bir paylasim gordum . Tuvalet iletisimi diye grup varmis feyste 0-18ay bebeklerde wc iletisimi uyelik talebi gonderdim bakalim merak ettim . 8-9 aylik bezden kirtulanlar varmia
Sulu değil direk köpük :) du resim atayımsulu köpük mü canım ya
Hadi geçmiş olsunAslıcım anca gırebıldım çünkü sokayım ama evlerıne gıttıler,yarına kadın ayarladım ama bügünde kendım dezenfekte ettım
Bakalım kaç güne gelırler ama çocukla daha kolay oldu
Emzırıyorum dıye atıyodum kendımı dıger odaya
Bı dahakıne destek ekıbı beklıyorum ama
Sana da cok gecmış olsun yenı okuyorum
Yaz gelse artık ya Butun coçuklar hasta neredeyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?