Kızlar su ve pamuk ile nasıl pratik bir şekilde yapıyorsunuz temizliği ?
Ben ilk 3 hafta kullandım ama her seferinde su ile ıslat ,sil ,kurula... zorlandığım için uni baby'e geçtim ama hala aklımda pamuk ve su var.
Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Aslında çok mantıklı ama benimki ağzını kitlerse açmıyor Doğdu doğalı öyle. Eğer karnı doyduysa biberonu almaz yani.
Ben de senin gibi 'tam doymuyor o yüzden mi sık uyanıyor' diye düşündüm aslında. geceleri kısa emiyor ama hızlı çekiyor doymasa da kıyamet koparır normalde uyumaz.
Aslıcım anca gırebıldım çünkü sokayım ama evlerıne gıttıler,yarına kadın ayarladım ama bügünde kendım dezenfekte ettım
Bakalım kaç güne gelırler ama çocukla daha kolay oldu
Emzırıyorum dıye atıyodum kendımı dıger odaya
Bı dahakıne destek ekıbı beklıyorum ama
Sana da cok gecmış olsun yenı okuyorum
Yaz gelse artık ya Butun coçuklar hasta neredeyse
Canım bızım 3. Haftadan berı neredeyse hep öyle 4 farklı Dr gıttım
Yaptıgında katı degılse kabız saymıyorlar kolık dıyolar
Sındırım sıstemı tam gelısmedıgınden ıtemıyomuş kakayı
Hıç fıtıl kullanmadım ama benım de Butun gun Aklım kakasında
En son pazar yapmıştı :/
Biz de bunu kullanıyoruz doğduğu andan itibaren bu ıslak mendilin yapısı pamuk zaten alkol parfüm paraben içermiyor pişik filan olmadık hiç çok şükür abisine de bunu kullanmıştım sıkıntı olmadı memnunum pamuk ıslatmak biraz zahmetli benim için abimiz de 2 yaşında olunca zamanım olmuyor yazın zaten kakadan sonra yıkıyorum popoyu :)
Ben ishalden ve pisikten sonra her agladiginda ilk once altina baktigim icin gece de olsa sadece cis de olsa altini aliyorum zaten gece agladiginda aciktigi icin kalkiyor gozleri kapali emiyor hic iletisim kurmuyirum bebe ile altini da degistiriyirum sadece islak mendille silmiyorum islak ve soguk degince uyanir . Bebeklerin alti islak durmasi cok iyi degilmis . Erkek cocuklarda yumurtaliklari icin sicak ortam iyi degil ilerde kisirlik kizlarda da kist vs gibi problemlere yol aciyormus . O yuzden altlarinin islak ve sicak durmasi uygun degil .en gec 1 . 1.5 yasinda wc alistirmak gerekliymis Ben de demin ocak anneleri grubunda bir paylasim gordum . Tuvalet iletisimi diye grup varmis feyste 0-18ay bebeklerde wc iletisimi uyelik talebi gonderdim bakalim merak ettim . 8-9 aylik bezden kirtulanlar varmia
Ben uzun bir sure takip ettim o grubu. Yapanlara becerenlere saygı duydum ama bence deli işi. Yani cok zor bir sey. Baska hicbir isin olmayacak surekli bebeği gozlemleyeceksin. Tabi bir de çalışmayacaksin ya ds calisiyorsan bebegine bakan kisi de ayni özveriyi gosterecek. Benim asla ama asla yapabilecegim bir sey degil.
Bir de sen takip et bakalim belki sana uyan seyler vardır.
yapma ya o kadar sürer mi? duman oldum desene 2 haftadır doğru düzgün uyumuyorum ben mahvoldum bende şimdi keremi yıkadım.konağı var zeytinyağı sürdüm 15 dakika beklettim sonra mustelanın şampuanını almıştım onunla gizelce ovalayarak yıkadım ama geçmedi.banyodan sonra baktım yumuşamış elimle biraz temizliyim dedim bu sefer saçları dökülüp elime gelmeye başladı.bende öylece bırakıp yatırdım.ne yapacağımı şaşırdım.esra canım bide kızına hangi antibiyotiği verdi doktor benim kıza zinnat 125 mg verdi
Aslıcım ben her banyoda kullanıyorum mustelayı hıç saç dokmedı ama benım oğlan doğuştan keltoş :)
Benım arkadasın oğlu kirpi gıbıydı doğduğunda hatta lakabı öyle kaldı
Onun saclarını Konak dökmüştü ama çıkıyo endışe etme
Bana bu sampuanı Dr onerdı
Gözden degil canim gazdan :)))
Aklima geldi o sekilde emzirmek esimle denedik ama meme reddine bizimki de mi basladi yoksa baska bir derdi mi vardi bilmiyorum cok zor emdi bugun sipa.
Biraz once tekrar emzirdim sanki gunun en yumusak haline ulasmis goguslerim. Insallah ilerlemeden bitiverir.
Bu tupperware in islak mendil kutusu bir bende yok sanirim. Oysa severim oyle seyleri hemen gittigidiyordan falan bakayim :))
Iyice internet alisverisi delisi oldum ben.
Bugun oglumu emzirirken geldi kargo, hemen toparlanamadim kizima sen ac kapiyi annem geliyor de dedim.
Bem gidene kadar adam cocuga verip gitmis paketi. Ne isim ne imza ne kimlik numarasi. Korktugum basima geldi ezberlemisler sanirim:)))
Gözden degil canim gazdan :)))
Aklima geldi o sekilde emzirmek esimle denedik ama meme reddine bizimki de mi basladi yoksa baska bir derdi mi vardi bilmiyorum cok zor emdi bugun sipa.
Biraz once tekrar emzirdim sanki gunun en yumusak haline ulasmis goguslerim. Insallah ilerlemeden bitiverir.
Bu tupperware in islak mendil kutusu bir bende yok sanirim. Oysa severim oyle seyleri hemen gittigidiyordan falan bakayim :))
Iyice internet alisverisi delisi oldum ben.
Bugun oglumu emzirirken geldi kargo, hemen toparlanamadim kizima sen ac kapiyi annem geliyor de dedim.
Bem gidene kadar adam cocuga verip gitmis paketi. Ne isim ne imza ne kimlik numarasi. Korktugum basima geldi ezberlemisler sanirim:)))
Hamıleyken ben işin b... unu çıkartmıştım
Guvenlık kargocular hepsı bılıyodu
Kargocu bıgun dışarıdayken arıyo abla yoksun kapının önüne bırakıyım dıye
Bıgunde eve yakın bı yerde buluştuk kargocuyla bulamamış benı evde
Hamıleyken ben işin b... unu çıkartmıştım
Guvenlık kargocular hepsı bılıyodu
Kargocu bıgun dışarıdayken arıyo abla yoksun kapının önüne bırakıyım dıye
Bıgunde eve yakın bı yerde buluştuk kargocuyla bulamamış benı evde
seninki de iyiymis
Cok uzun zamandir yapiyorum internetten alisveris ama su an ben de cikardim seyini resmen.
Napiyim disari cikamayinca..bir de kargo bedava kampanyalari olunca her seyi aliyorum.
Bir de parca parca yollamaya başlamış bir suru site. 3 parca urun aldim gecen 3 kerede geldi. Yollayın iste hepsink bir kerede utaniyoruz Kargoculardan her dk her dk
Canım bızım 3. Haftadan berı neredeyse hep öyle 4 farklı Dr gıttım
Yaptıgında katı degılse kabız saymıyorlar kolık dıyolar
Sındırım sıstemı tam gelısmedıgınden ıtemıyomuş kakayı
Hıç fıtıl kullanmadım ama benım de Butun gun Aklım kakasında
En son pazar yapmıştı :/
Kızımın en fazla 7 gün yapmadığı oldu canım. Fitil kullanmadan kendiliğinden yaptı. Doktoru da 7-8 güne kadar fitil önermiyor. Zeytinyağı ile makatı uyarma, kabızlığa iyi gelen şeyleri ağırlıklı tüketme falan hiçbir şey işe yaramadı. Sonra ne oldu da kendiliğinden yaptı onu da çözebilmiş değilim. Ama doktorlara göre sert kaka yapmadıkları sürece sorun yok.. İstersen birkaç gün daha bekle, yine de yapmazsa o zaman fitil kullanırsın. Bu arada demir hapı kullanıyor musun?
Bizim de bugun 5 oldu ama bebe de sikinti yok huysuzluk yok .kendi yapsin diye vekliyirum . Dr unuz 3 gun bekleyin olmazsa kulak cylubugynu zeytin yaga batirip uyarabilirsiniz dedi . Biz yapmadik kendi yapmasini bekliyurum
Huzursuzluk yoksa fitil bence de verme cnm. Kızımın da ilk 5 gün sıkıntısı yoktu. 6 ve 7.günler sıkıntı yaptı. Tam artık fitil vericem derken kendiliğinden yaptı ama öyle böylee değil beline kadar. Geçen hafta çok iyiydi bir gün hariç geri kalan altı gün birer kez yaptı. Düzeldi artık derken bu hafta yine en son Pazartesi yaptı. Ben de beklemedeyim yine bakalım ne zaman yapacak.