2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309

Sert kaka oluşur ve zorlanırlar diye endişe ediyorum. Çok kötü birşey kabızlık ( doktorumuz da 1 2 gün bekleyin dedi. Annem ise sürekli telefon açıyor fitili ver çocuk rahatlasın diye. Bıraksam zeytinyağı içerecek. Açıklıyorum sinir oluyor bana bu kez. Demir hapı kullanıyorum hiç bırakmadım hamilelikten sonra da.

Doktor bana "sende de kabızlık hali var mı, senden mi geçiyor çocuğa acaba?" diye sordu. Benim de normalde var ama Demir hapı kullanıyorum ve benim kabızlığıma çok iyi geliyor, şu an ilaç sayesinde kabız değilim dedim. Çoğu insanı aksine kabız yapar sana iyi geliyorsa güzel dedi.
Sonra doktordan çıkınca aklıma takıldı, hap bana iyi geliyor olabilir ama kızıma kabızlık yapıyor olabilir mi acaba diye. Sana da o yüzden sordum, acaba demir hapı mı bebeklerimizi kabız yapıyor yaa??

Bizim de bugun 5 oldu ama bebe de sikinti yok huysuzluk yok .kendi yapsin diye vekliyirum . Dr unuz 3 gun bekleyin olmazsa kulak cylubugynu zeytin yaga batirip uyarabilirsiniz dedi . Biz yapmadik kendi yapmasini bekliyurum
Gazini rahat çıkarıyor mu? Gündüz çok bi huzursuzluk olmadı ama dün gece çok sık uyandı gazdan dolayı. Bakalım bu gece nasıl olacak

Olabilir ama en başından bu yana etkilemez miydi? Ben son günlerde çok sıvı tüketmedim. Birkaç gün hapi da içmeyip gözlemleyeyim. Dün erik hoşafı içtim az önce de kayısı biri ise yarar inşallah

Olabilir ama en başından bu yana etkilemez miydi? Ben son günlerde çok sıvı tüketmedim. Birkaç gün hapi da içmeyip gözlemleyeyim. Dün erik hoşafı içtim az önce de kayısı biri ise yarar inşallah
Sezaryan sonrası Demir hapı bağırsaklarda aşırı hareketliliğe sebep olur diye doktorum en az bi 15 gün kullanma dedi. Ben sanırım 20-25 gün sonra başladım içmeye. Zaten kızım 30 günlük falandı ufaktan başladı kaka sıkıntısı. Daha yeni kan tahlili yaptırdım Demir depolarım iyi durumda, bi süre hapı bırakıyım bakalım bi değişiklik olacak mı. Kırmızı eti arttırırım biraz artık napalım. Hoşafı iyi hatırlattın yarın ben de yapayım inş iyi gelir.

5.gunde 1/3 fitil verdik canim. Bir dahada3 gunun uzerine cikmadi sukur. Sadece anne sutu aliyorsa 10 gune kadar normal ama bizimki huysuzlandi agladi kasti kendini o yuzden fitili verdik

Aaaaaaa öylemiymiş bak sen benim doktora. İçtim ben bir güzel. :/

kimya87 Benimki de kabız bi öncekinde 4 gün geçmişti pazartesi yaptı en son bizim doktorumuz da 1 haftadan önce fitil vermiyo ama mama kullanıyosan içine 1-2 damla zeytinyağı damlatabilirsin bn hergün kayısı kompostosu içiyorum ve kuru kayısı yiyorum bide akşamdan 1 bardak suyun içine 2 tane kuru incir koyup gece içiyorum o da rahatlatıyo

Bu tarz gıdaları hiç olmazsa ara ara tüketmek lazım aslında. Tabi ishal vs yoksa. Ben de kuru incir yiyordum günde iki tane en az ama çok etkili olmadı herhalde o şekilde. Bir düzene koyup bundan sonra daha sık tüketeyim komposto vb

5.gunde 1/3 fitil verdik canim. Bir dahada3 gunun uzerine cikmadi sukur. Sadece anne sutu aliyorsa 10 gune kadar normal ama bizimki huysuzlandi agladi kasti kendini o yuzden fitili verdik

Evet on güne kadar normalmiş ama gerçekten algılamakta ve inanmakta güçlük çekiyorum. Bugün iyice bir gözlemleyeyim. Çok ihtiyaç duymadan vermeyelim o zaman.

Son düzenleme:
Buyumus artik canim bacaklar disarda kullanman.lazim ondan rahat edemiyordur,bacaklar icerde olan pozisyon yenidoganda 3~3.5 kg altinda bebeklerde kullanıliyor ,youtube da hulya hanimin videosunu izleyebilirsin baglama icin,face kullanıyor san babywearing türkiye grubunu takip edebilirsin ilerde bebek buyuyunce kanguruya gecersen ikinciel satislar oluyor hem de kullanimla ilgili paylasimlardan faydalanirsn

BarekAllah MaşaAllah :)

Gazini rahat çıkarıyor mu? Gündüz çok bi huzursuzluk olmadı ama dün gece çok sık uyandı gazdan dolayı. Bakalım bu gece nasıl olacak

Gazini cikartiyor sab simplex bize iyi geldi . Hergun 1 ltyakin incir suyukaynatip iciyorum genede bebe 3 4 gunde 1 yapıyor

@BRBB canim merhaba nasilsin?
senin büyük, bebege ne tepki verdi?
bizim kiz ben ne yapsam onu yapiyor. bi kucuk bebegi var dakikalarca siliyor altini degistiriyor falan. icine kapandi gibi. o bebegi herseyi. mama yediriyor sallayip uyutuyor. ben bebegin burnunu temizliyorum oda bana ver diye agliyor oyuncak bebegine bildigin fizyolojik sıkıp temizlemeye calisiyor. cok kucuk daha fazla mi sorumluluk yukledi kendine anlamiyorum. gecrn t shirtunu kaldirmis citcitli bady si üzerinden emzirmeye calisiyordu..

siz neler yasadiniz oglun ne tepki veriyor?

Merhaba kızınız kaç yaşında bilmiyorum benim kuzenimin kızı var 1,5 yaşında. Beni bir iki kez bebekle gördü ve günlerce evlerinde dediklerinizi yapmış. Oturduğum gibi oturup oyuncak bebeği emzirme, ayakta pispislayip gezinme vs.. arada kendisine de öyle muamele etmelerini de istemiş tabi. Battaniye getirip bebeği sardığım gibi sarmalarını emzik vermelerini .. benden de bebeği alıp tutmak emzirmeye çalışmak istemişti .. Çok küçük.. kıskanmak mı özenmek mi durumu anlayamadım.

Gazini cikartiyor sab simplex bize iyi geldi . Hergun 1 ltyakin incir suyukaynatip iciyorum genede bebe 3 4 gunde 1 yapıyor

Burada sab SİMPLEX kullanan birileri kabızlık etkisi gördüğünü yazmıştı. Gerçi sorun olmuyor diyen de vardı. Etken maddesi yüzey artırıcı bir kimyasal. Kabız yapacak birşey yok gibi. Biz de kullandık bir kaç kez rezene, masaj kar etmeyince. Aklımda bir soru işaretiydi. Doktor da onla alakası yok dedi. Ben gideyim bir komposto daha içeyim en iyisi :)

2 yasinda benimkide.. ah evet yere yatip kendini onun battaniyesiyle örtüyor. inanin bende bilemedim. daha cok kucuk fazla mi geldi bebek kiskaniyor mu yoksa oyun mu bilemedim..

Merhaba güzel anneler.Ben hamileliğin ilk zamanlarından biri bu topigi sık sık takip ediyorum ve birçoğunuzu neredeyse artık tanıyorum. Sanal ilişkileri çok hoş bulmamama rağmen buradaki atmosfer herkesin yeni şeyler öğrenme ve bildiklerini paylaşma çabası çok hoştu. Ben de bu sayede Belki de gözden kaçıracağım birçok şeyi fark etmiş oldum.

Doğumlar gerçekleşti yavrulara kavuşulDu. Allah hepimizin evlatlarını sağlıklı ve güzel bir ömür nasip etsin. Şimdi oğlum 49 günlük .Sorular sorunlar Birbirine çok yakın ve ben de artık buralarda olayım diyorum.Hoş geldim mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…