Benimki hep memede uyuyor,nasil olduysa dun gece uykusundan once emzirdim uyumadi. En beteri o ya zaten gunduz uyumasa neyse. Odadan ciktim geri geldim parmagini emerek uyumus:))Anakucagi kullanan hatunlar bi toplasin bakayim sizin veledler gunduz nasil uyuyor benimki memede uyumuyor emiyor cin gibi kucaktada sallanmak istemiyor uykusu gelse bile inatlasiyor ana kucagina koyunca aninda uyuyor titresim acik oluyor onunmu etkisidir onami alisti cozemedim ama her halukarda kucakta yada ayakta sallamaktan iyidir diye dusunuyorum siz nasil yapiyorsunuz.
Sorma valla işimiz gücümüz bebelerin çişleri kakaları :)))bide aahhh şu acil doktorlarına çok üzülüyorum.bende çok gitmiştim ilk çocukta.bebekelerin b.klarıyla uğraşıyorlar
Derin ne zamandir aklimda sorayım diyorum ama sira gelmiyor bir türlü.Benimki hala en çok memede uyuyor. Sadece bir kez eşim anakucağına koyup oynatırken kendiliğinden içinde uyumuş o kadar. Bebişler için ilk üç alışkanlık oluşmaz diyen uzmanlar var ama ben aynı fikirde değilim. Baya baya kısa zamanda tekrarlayan şeyler alışkanlık haline gelebiliyor. Seninki de ana kucağına alışmış olabilir. Ama ev tipi ana kucaklarının titreşimleri aşırı değil bence, bu şekilde uyumasında bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Derin uykuya dalınca yatağına alsan yeter bence.
Derin ne zamandir aklimda sorayım diyorum ama sira gelmiyor bir türlü.
Sen sanirim her ogunde 2 memeyi emziriyorum demistin degil mi? Digerine gecene kadar uyumus olmuyor mu bebek?
Benimki daha birini bile emmeden uyuyor, derin uyku degil memeden cekincs uyanıyor ama sinir oluyorum. 5dk emmeden uyuyor. Sonra hemen uyaninca emmiyor tekrar yarim saat sonrs bir daha emzirmek zorunda kalıyorum. Yalama oldu gogusler her dk ac kapa ac kapa
Annem de hic konusturmaz beni. Gece uyudu desem sus soyleme nazar deger
, sutum var desem aman sus ..sinir eder beni. Hele su dogum kilosu saklama olayi. Kizim 4 kg dogdu , soranlara 3700 falan demis. Oglum 3800 dogdu ona da 3500 diyelim diyor :))) yahu 300 gr asagi cekince mi degmeyecek nazar :))
Ben de oyle okuyorum surekli. Olan seye se yok demek tarzim degil hic.
Aklima geldi, arkadasim 5500 kg dogurdu masallah. Kayinvalidesi soranlara 3500 demis . kiz sinirden catliyordu bari mantikli salla diye
Tek memeyi o sekilde emiyor , aslinda ikinciye ihtiyaci olmuyor ama bazen cok kisa surede uykuya daliyor ve tek memeyi bile ememiyor.Belki biliyorsundur ama söylemek istedim canım. Ben bazen öyle durumlarda çenesine hafifçe parmağımla dokunuyorum ya da ayaklarıyla oynuyorum. Uyusa bile emmeye devam ediyor.
Evet annenin nazari deger diyorlar da bizde en cok babannenin nazari degiyot.Çok güldüm yaaGerçekten bizim annelerde var. Bir de şey muhabbeti var en çok bebeğin annesinin nazarı değermiş. Onu söyleyen oldu mu size hiç? Kayınvalidem söyleyip duruyo bana da. Aman çocuğa nazar değer, en çok annesinin değer :/ Bir de çocuğu üşütme muhabbeti. Çocuk hep üşür zaten sanki insan değil de başka bir cins. Yani biz nasılsak onlar da öyle sonuçta. Hava sıcak geliyorsa sana, çocuğu kat kat giydirmenin anlamı ne?
AnladımTek memeyi o sekilde emiyor , aslinda ikinciye ihtiyaci olmuyor ama bazen cok kisa surede uykuya daliyor ve tek memeyi bile ememiyor.
Meme uclarimda zaten sorun var , onceleri yoktu simdi biraz çıktı. Tam olarak tutamiyor hala oglum. O uyku sırasında agzini biraz gevşetip memeyi kacirirsa oylece kaliyor bir daha agzina veremiyorum. Doymadigi icin yarim saat sonra bir daha giriyoruz ayni surece. Haliyle yorucu oluyor disari falan cikamiyorum bazi gunler emzik gibi oluyorum cunku.
Büyüdükce degisir elbet ne asamalardan gecerek geldim ben bugünlere bu basit bir sorun onlarin yaninda :)AnladımZor oluyordur tabi. Benim de ilk haftalar öyleydi baya emzik gibi kullanıyordu beni benim oğlan. Ama sonradan sanki biraz daha çenesi güçlendi gibi. Ama tabi hala ben de elimle destek oluyorum yoksa hemen kayıveriyor ağzından meme. Bence daha gelişir mutlaka. Geçecek diye düşün sıkma canını.
Sizinki bildigin besik gibiymis bunda daha rahat eder benimki biraz dik duruyor :)Eki Görüntüle 1968604 bizim kullandigimiz ana kucagi bu bir hayli genis, sallaniyor ama henuz sallamiyoruzSabirsiz61
Ay nerde emzireyim kendi uyusun ben ayagimla salliyorum :)Benimki hep memede uyuyor,nasil olduysa dun gece uykusundan once emzirdim uyumadi. En beteri o ya zaten gunduz uyumasa neyse. Odadan ciktim geri geldim parmagini emerek uyumus:))
Gun boyunca ana kucaginda oglum. Gunduz uykularini onda uyuyor ama titresim falan yok sallamiyorum da. Emzirip koyuyorum. İhtiyaç halinde fon mak. sesi vs açıyorum daliyor oyle.
Geceleri çoğunlukla ben de tek meme emziriyorum cnm. İki meme olarak genelde gündüzleri emiyor. İlk uyandığında bir göğsü emiyor, aktive zamanı bitip uyuma zamanı gelince de ikinci memeyi emip uyuyor. Yani tek öğünde iki meme emzirmeden kastım daha ziyade buydu. Olaki gündüz uykusu kısa sürerse, yeni uyandığında son emzirdiğim memeyi veriyorum yağlı kısım kaldıysa içsin diye. Az süt olduğu için çabuk bitirip henüz doymadığı için ikinci memeyi kendi de istiyor zaten. Yani bu biraz memedeki sütün durumuna, bebeğin açlık durumuna göre falan şekilleniyor.Derin ne zamandir aklimda sorayım diyorum ama sira gelmiyor bir türlü.
Sen sanirim her ogunde 2 memeyi emziriyorum demistin degil mi? Digerine gecene kadar uyumus olmuyor mu bebek?
Benimki daha birini bile emmeden uyuyor, derin uyku degil memeden cekincs uyanıyor ama sinir oluyorum. 5dk emmeden uyuyor. Sonra hemen uyaninca emmiyor tekrar yarim saat sonrs bir daha emzirmek zorunda kalıyorum. Yalama oldu gogusler her dk ac kapa ac kapa
Benimki hala en çok memede uyuyor. Sadece bir kez eşim anakucağına koyup oynatırken kendiliğinden içinde uyumuş o kadar. Bebişler için ilk üç alışkanlık oluşmaz diyen uzmanlar var ama ben aynı fikirde değilim. Baya baya kısa zamanda tekrarlayan şeyler alışkanlık haline gelebiliyor. Seninki de ana kucağına alışmış olabilir. Ama ev tipi ana kucaklarının titreşimleri aşırı değil bence, bu şekilde uyumasında bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Derin uykuya dalınca yatağına alsan yeter bence.
Şimdiki nesilden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama bu bebekler oldukça zekiler. 3 ay falan dinledikleri yok, bas baya alışkanlık geliştiriyorlar valla :)Ben de bu mevzuyu gündeme getirmek istiyordum. İlk 3 ay alışkanlık olmaz ancak dünyaya adapte oluyorlar derken şimdi bakıyorum da belirli alışkanlıkları oluşmuş bile. Oğlusum memede uyuyor çoğu kez. Bir de sol koluma başını yaslayarak pispisliyor evi geziyordum geceleri. Şimdi o pozisyona alınca daha kolay uyuyor.
Anladim canim, ben her seferinde ard arda ikisini birlikte veriyorsun saniyordum.Geceleri çoğunlukla ben de tek meme emziriyorum cnm. İki meme olarak genelde gündüzleri emiyor. İlk uyandığında bir göğsü emiyor, aktive zamanı bitip uyuma zamanı gelince de ikinci memeyi emip uyuyor. Yani tek öğünde iki meme emzirmeden kastım daha ziyade buydu. Olaki gündüz uykusu kısa sürerse, yeni uyandığında son emzirdiğim memeyi veriyorum yağlı kısım kaldıysa içsin diye. Az süt olduğu için çabuk bitirip henüz doymadığı için ikinci memeyi kendi de istiyor zaten. Yani bu biraz memedeki sütün durumuna, bebeğin açlık durumuna göre falan şekilleniyor.
Senin gündüz öğünlerin de "ilk meme yeni uyandığında, ikinci meme uyumadan önce" şeklinde değil mi?
Anladim canim, ben her seferinde ard arda ikisini birlikte veriyorsun saniyordum.Geceleri çoğunlukla ben de tek meme emziriyorum cnm. İki meme olarak genelde gündüzleri emiyor. İlk uyandığında bir göğsü emiyor, aktive zamanı bitip uyuma zamanı gelince de ikinci memeyi emip uyuyor. Yani tek öğünde iki meme emzirmeden kastım daha ziyade buydu. Olaki gündüz uykusu kısa sürerse, yeni uyandığında son emzirdiğim memeyi veriyorum yağlı kısım kaldıysa içsin diye. Az süt olduğu için çabuk bitirip henüz doymadığı için ikinci memeyi kendi de istiyor zaten. Yani bu biraz memedeki sütün durumuna, bebeğin açlık durumuna göre falan şekilleniyor.
Senin gündüz öğünlerin de "ilk meme yeni uyandığında, ikinci meme uyumadan önce" şeklinde değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?