2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Benimki hep memede uyuyor,nasil olduysa dun gece uykusundan once emzirdim uyumadi. En beteri o ya zaten gunduz uyumasa neyse. Odadan ciktim geri geldim parmagini emerek uyumus:))
Gun boyunca ana kucaginda oglum. Gunduz uykularini onda uyuyor ama titresim falan yok sallamiyorum da. Emzirip koyuyorum. İhtiyaç halinde fon mak. sesi vs açıyorum daliyor oyle.

bide aahhh şu acil doktorlarına çok üzülüyorum.bende çok gitmiştim ilk çocukta.bebekelerin b.klarıyla uğraşıyorlar
Sorma valla işimiz gücümüz bebelerin çişleri kakaları :)))
Henüz anne olmamış biri bizi okusa, bunlarda kafayı kakayla bozmuş der ama anne olmak böyle birşeymiş işte. Çocuk kaka yapınca evde bir bayram havası Babamdan kaynanama kadar herkes şu sıralar kızın kakasını takip ediyor. Buna da şükür Rabbim dermansız dert vermesin

Derin ne zamandir aklimda sorayım diyorum ama sira gelmiyor bir türlü.
Sen sanirim her ogunde 2 memeyi emziriyorum demistin degil mi? Digerine gecene kadar uyumus olmuyor mu bebek?
Benimki daha birini bile emmeden uyuyor, derin uyku degil memeden cekincs uyanıyor ama sinir oluyorum. 5dk emmeden uyuyor. Sonra hemen uyaninca emmiyor tekrar yarim saat sonrs bir daha emzirmek zorunda kalıyorum. Yalama oldu gogusler her dk ac kapa ac kapa

nur_84 cok gecmis olsun, doktora gorun mutlaka, ilacsiz atlatilmayacak sekilde belli ki. Allah sifa versin.
asli2434 . Benim oglan da tikanip duruyor hala duzenli degil nefesi. Bir de hep burnu tikali gibi anlamadim gitti. Gunde bir kez mutlaka serum fizyolojik sikip aciyorum hep de sumuk cikiyor.

Belki biliyorsundur ama söylemek istedim canım. Ben bazen öyle durumlarda çenesine hafifçe parmağımla dokunuyorum ya da ayaklarıyla oynuyorum. Uyusa bile emmeye devam ediyor.

Çok güldüm yaa Gerçekten bizim annelerde var. Bir de şey muhabbeti var en çok bebeğin annesinin nazarı değermiş. Onu söyleyen oldu mu size hiç? Kayınvalidem söyleyip duruyo bana da. Aman çocuğa nazar değer, en çok annesinin değer :/ Bir de çocuğu üşütme muhabbeti. Çocuk hep üşür zaten sanki insan değil de başka bir cins. Yani biz nasılsak onlar da öyle sonuçta. Hava sıcak geliyorsa sana, çocuğu kat kat giydirmenin anlamı ne?

Belki biliyorsundur ama söylemek istedim canım. Ben bazen öyle durumlarda çenesine hafifçe parmağımla dokunuyorum ya da ayaklarıyla oynuyorum. Uyusa bile emmeye devam ediyor.
Tek memeyi o sekilde emiyor , aslinda ikinciye ihtiyaci olmuyor ama bazen cok kisa surede uykuya daliyor ve tek memeyi bile ememiyor.
Meme uclarimda zaten sorun var , onceleri yoktu simdi biraz çıktı. Tam olarak tutamiyor hala oglum. O uyku sırasında agzini biraz gevşetip memeyi kacirirsa oylece kaliyor bir daha agzina veremiyorum. Doymadigi icin yarim saat sonra bir daha giriyoruz ayni surece. Haliyle yorucu oluyor disari falan cikamiyorum bazi gunler emzik gibi oluyorum cunku.

Evet annenin nazari deger diyorlar da bizde en cok babannenin nazari degiyot.
Valla fesatlanmak icin soylemiyorum. Ilk bir ay icinde babannesi ne zaman gelse cocuk o gittikten sonra deliriyordu. Ilk baslarda anlayamadim ama parcalari birlestirince cozdum olayi. Simdi babannesi varken icimden okuya okuya ucuracagim havaya bir gun cocugu :)

Anladım Zor oluyordur tabi. Benim de ilk haftalar öyleydi baya emzik gibi kullanıyordu beni benim oğlan. Ama sonradan sanki biraz daha çenesi güçlendi gibi. Ama tabi hala ben de elimle destek oluyorum yoksa hemen kayıveriyor ağzından meme. Bence daha gelişir mutlaka. Geçecek diye düşün sıkma canını.

Büyüdükce degisir elbet ne asamalardan gecerek geldim ben bugünlere bu basit bir sorun onlarin yaninda :)
Ama insanlik hali bir birakip markete gitmek istiyorum, biraz yuruyus olsun havam degissin mesela..ya da gezmeye ev disinda bir yere gitsek hadi emzirdim iki saat idare eder bununla diyemiyorum hic belli olmuyor çünkü.
Ilk zamanlar evde birileri varken baska odaya gidiyordum emzirmeye, artik yanlarinda emziriyorum cunku hangi birinde kacayim odadan :))

Ay nerde emzireyim kendi uyusun ben ayagimla salliyorum :)

Geceleri çoğunlukla ben de tek meme emziriyorum cnm. İki meme olarak genelde gündüzleri emiyor. İlk uyandığında bir göğsü emiyor, aktive zamanı bitip uyuma zamanı gelince de ikinci memeyi emip uyuyor. Yani tek öğünde iki meme emzirmeden kastım daha ziyade buydu. Olaki gündüz uykusu kısa sürerse, yeni uyandığında son emzirdiğim memeyi veriyorum yağlı kısım kaldıysa içsin diye. Az süt olduğu için çabuk bitirip henüz doymadığı için ikinci memeyi kendi de istiyor zaten. Yani bu biraz memedeki sütün durumuna, bebeğin açlık durumuna göre falan şekilleniyor.

Senin gündüz öğünlerin de "ilk meme yeni uyandığında, ikinci meme uyumadan önce" şeklinde değil mi?

Ben de bu mevzuyu gündeme getirmek istiyordum. İlk 3 ay alışkanlık olmaz ancak dünyaya adapte oluyorlar derken şimdi bakıyorum da belirli alışkanlıkları oluşmuş bile. Oğlusum memede uyuyor çoğu kez. Bir de sol koluma başını yaslayarak pispisliyor evi geziyordum geceleri. Şimdi o pozisyona alınca daha kolay uyuyor.

Şimdiki nesilden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama bu bebekler oldukça zekiler. 3 ay falan dinledikleri yok, bas baya alışkanlık geliştiriyorlar valla :)
He el kadar bebeye de Ferber eğitimi falan verecek değilim. Ama elimden geldiğince alışkanlık haline geldiğinde onu da beni de yıpratmayacak şekillerde uyutmaya çalışıyorum. Memede geçirdiği vakit benim de hoşuma gittiği için şimdilik sorun yok. Senin bebişin de uyuma alışkanlığı gayet makul bence.

nur_84 canım nasıl oldun gidebildin mi doktora.?dün senin söylediğin incirli tarifi yapmıştım ya sanki benim sütümü artırdı akşam bir kase yedim gece göğüslerim bomba gibi olmuştu.hemde çok lezzetli.gerçekten artırdı kızlara tavsiye olunur..

asli2434 canımm ben sana tavsiye etmiştim emzirme atletini begenmedigine üzüldüm.. ben sürekli gögüs pedi taktigim için takmayacagını düşünmemiştim kusura bakma canım valla üzüldüm begenmemene

Anladim canim, ben her seferinde ard arda ikisini birlikte veriyorsun saniyordum.
Bizim emme duzenimiz biraz farkli.
Gece 12 gibi emdikten sonra cogu zaman sabah 7 -8 e kadar bir kere emiyor artik. Nadiren ikinci kez kalkıyor emmek icin. Sonrasinda sabah 8 le 12 arasinda 3-4 defa emiyor.yani bir anlamda gecenin acisini çıkarıyor diyebilirim:) ben de birini tam bosaltamadigini anladigimds ust uste ayni memeyi iki kez veriyorum. Ama ikinciye gecmek istemiyor. Aradan biraz zaman geciyor, bazen sadece yarim saat. Sonra tekrar emmek istediginde oteki memeye geciyoruz.

Anladim canim, ben her seferinde ard arda ikisini birlikte veriyorsun saniyordum.
Bizim emme duzenimiz biraz farkli.
Gece 12 gibi emdikten sonra cogu zaman sabah 7 -8 e kadar bir kere emiyor artik. Nadiren ikinci kez kalkıyor emmek icin. Sonrasinda sabah 8 le 12 arasinda 3-4 defa emiyor.yani bir anlamda gecenin acisini çıkarıyor diyebilirim:) ben de birini tam bosaltamadigini anladigimds ust uste ayni memeyi iki kez veriyorum. Ama ikinciye gecmek istemiyor. Aradan biraz zaman geciyor, bazen sadece yarim saat. Sonra tekrar emmek istediginde oteki memeye geciyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…