2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
kızlar doğum yapalı bugün tam 2 ay oldu..ne zaman adet görmem gerekiyor?

bir de rota virüsü aşısı yaptırdınız mı? doktorumun yaptığı açıklamaya göre çok yaptırasım gelmedi sizce yaptırmalı mıyım?

bir de rota virüsü aşısı yaptırdınız mı? doktorumun yaptığı açıklamaya göre çok yaptırasım gelmedi sizce yaptırmalı mıyım?
Aile hekimimiz yaptirsanda olur yaptirmasanda dedi. Bebeginin gelisimi gayet guzel anne sutu aliyor bagisikligida iyidir hijyenede dikkat ediyorsundur ben olsam yaptirmam dedi. Ama yinede icime sinmedi yaptiracagim cok buyuk ihtimalle.

Emzirdigin surece gormeyebilirsin kesin bir suresi yok 2 yil adet olmayanda var hemen 40 cikinca adet gorende. Bende 75 gun oldu hala adet olmadim.
hadi ya daha neler duycam öğrencem:) bebekten fırsat bulup da bir şey araştıramıyorum ki..ama inşallah görürüz ya görmemek de sıkıntı sanki..

Sabirsiz61 neden kondomla korunmayi düşünmüyorsunuz? Esin mi istemiyor?
Bence en güvenilir korunma yöntemi. Delik cikma vs.gibi bir durum olsa da en azindan olau sirasinda fark edip kendini duruma hazirlayabilirsin:)
Pko hastasiyim, ama iki hamiligimde korunmayi biraktigim ay oldu cok şükür.
Rahatsizligimdan ötürü ara ara dogum kontrol hapi kullandim ama toplamda 2 sene etmez.
Onun disinda hep esim korundu, hicbir sıkıntı olmadi bundan sonra da olmaz insallah:)

Ikı kere kulak çubuğunu bıkac mılım içerı dogru ittim ve çevresıne sürdüm canım
Bıde benım kullandığım pişik onleyıcıde yağ gıbı onuda hep oralara masaj gıbı sürüyorum belkı çıkış yerının yumuşamasına fayda eder dıye
Insanın içi parcalanıyo gerçekten
Dun gece kaka yapabıldı dıye agladım
Çocuktan önce bırının bunun ıçın ağladığını duysam gerçekten Kafayı yemiş derdım
Gazı gerçekten arttı canım
Bızımkı zaten Gazlı bı bebek ama sabahtan berı tırt tırt
Gülüp duruyoruz

Ben bebekken zehırlı ıshal denılen bişey olmuşum ve bı sure hastanede yatmışım
Neden olmuşum bılemıyorum ama gunlerce serum vermışler onun için benı tedırgın eden bı konu olduğundan yaptırıcam
Amerıkada da devletın zorunlu tuttuğu aşılardan bırı aslında burda neden ıstege bırakılmış bılmıyorum :/

aslında ben de düşünüyordum ama doktorum kafamı karıştırdı..doktorlar ikiye bölünmüş durumda dedi..bazısı bağırsaklarda düğümlenme yapıyor diyormuş..doktorum da çocukların %30unda olur bu hastalık dedi..aşı olması da kesin olmıcak anlamına gelmez olsa da daha düşük seviyede atlatır hastalığı dedi..bunları düşün taşın kendin karar ver dedi..bakalım 3. ayımıza daha var o zamana araştırıp iyice karar vereyim..

Ben istemiyorum :)) ama olacagi o su durumda gozuken o :)

B
Bağırsaklardaki dugumlenme etkisi ne zaman görülüyormus birşey dedi mi? Biz yaptırdık gerçi. İnşallah sorun olmaz.

Göğüs konusunda kimse benim kadar sanssiz degildir sanirim.
Dogum yapmadan once de tam bedenimi bulamazdim.
Kendim cok zayıftım ama goguslerimin masallahi vardi. Sirt olcumle meme olcum tutmuyor yani siradan bir sutyeni alip takamiyorum. Cup ölçüsü olmasi gerekiyor ama Turkiye de oldukca az markada var ve onlar da birbirini tutmuyor. Ilk dogumdab sonra D cupa ulastim resmen hayvan gibi oldular. O da bir tek pentide tuttu.
Ikinci dogumla birlikte aldi basini gitti.
Bugun pentide 3 sutyen denedim ucu de olmadi. Bir ara beden yoktu belki o tutacakti ama kalmamis
Nolacak benim halim bilmiyorum

canım bağırsak düğümlenmesini eski rota aşıları yapıyormuş şimdiki aşılar değil.ikincisi rota virüsünü her çocuk 2 yaşına kadar mutlaka geçirirmiş ama 1 yaşından önce tehlikeli olabiliyormuş.evet belki bizler titiz anneleriz bebeklerimizin temizliğine dikkat ediyoruz ama dışarıdan bir virüs gelip çocuğumuzu hastanelik edebiliyor.bu aşının her hangi bir yan etkisi yok.şahsen ben işimi şansa bırakmadım ve ilk dozunu yaptırdım.küçük bir bebekle hastanede yatmanın zorluklarını yaşadım ve gördüm.hele ki bebeğini kaybetme korkusunun tarif edilemez bir duygusu var.bana sorarsan yaptır derim

Düğümlenme konusunu hiç duymamıştım canım :/

Ilaci ve igneyi eledim zaten bu yuzden :) bu arada derinn83 bide sen arastirip bana dogrumu okumusum teyit edermisin ya :))
Geçen gün ben de kadın doğumcuma gittim kontrole, Cerazette diye bir hapı önerdi. Bu hap diğer Doğum kontrol hapları gibi değil. İçeriği
progestogen türevi bir dişi cinsiyet hormonu olan desogestrel içeriyor. Pko hastası olduğum için bu ilacı kullanmam bana iyi bile gelebilirmiş. Emziren annelere bu ilacı tavsiye ediyorlarmış. Diğer doğum kontrol hapları gibi süt miktarını azaltmıyor ve tadını değiştirmiyormuş. Ama hiç hap istemem ikinci bebeği de istiyorum diyorsan bence en güzel yöntem kondom kullanmak.

Ayrıca doktorum düzenli emzirdiğin sürece prolaktin hormonun yumurtlamayı baskılayacaktır ama bu kesinlikle yumurtlamayacağının garantisi değil dedi.. Adet görmediğin sürece yumurtlamıyorum diye de düşünme dedi. Hamileyken katıldığım eğitimde de aynı şeyi söylemişlerdi cnm. Kesinlikle süt korur diye düşünmeyin dediler.

Bu konuyu biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla adet olmamak hamileliği engellemiyor. Süt hormonu östrojen ve progesteron hormonlarını baskıladığı için yumurta atımı olmuyormuş. Düzenli emzirmelerde süt hormonu hamileliği bu nedenle engellermiş. Ancak gece uzayan emzirme aralıklarında süt hormonu azaldığı için bile yumurta atılabilirmiş. Yani her an durmadan emzirmiorsan süt korumasına güvenmek büyük risk taşıyor

Hoşgeldin :) Allah analı babalı büyütsün, hayırlı ömrü olur inş.

tabi ki hoşgeldin bende senin gibi düşünürdüm çok saçma gelirdi zaten kadınlar klübünde yazıştığım tek yer bu topik.buradaki farklı bir atmosfer dostluk arkadaşlıklar oluştu

Hoşgeldinnnnnn :) benim duru kızım bi gün büyükmüş seninkinden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…