Hepimizin bebekleri sağlıklı mutlu huzurlu olsunlar inşallah. Lakin sıkıntım büyük. Uyumuyor .Geceleri nöbetteyiz. Sadece emmek istiyor bırakınca ağlıyor ağlıyor. Birçok günüm 1.5 2 saatlik uykularala geçiyor .Artık ne kadar dayanırım bilmiyorum .Azıcık uyuyor sonra sıcrayarak uyanıyor ve yine ağlıyor. Sizin bebeklerinizde de sıçrama oluyor mu?
Akli olan dogurmaya yurt disina gitsin ya da dogumdan once bir kavga cikarip herkesle kussun diyorum artik ben.
Bunlar daha size soylediklerim bir de soylemediklerim var.
Bu gelenler arkadaslarim,sen sadece cay demle biz yanimizda getireceğiz yiyecegimizi dediler mesela.
Zaten bence bebek gormeye gelen elindd bir tepsi kek ya da borekle gelip bir saat oturup cikmali. Ben oyle yaparim en azindan.
Ama masallah bana gelen 3 gun önceden haber veriyor iyice hazirlik yapayim diye.
Yazık sana ya. Gerçekten insanlara anlam veremiyorum. Dediğin gibi ben yurtdışındayım. Ne mevlüt ne saçma sapan misafir. Burdaki arkadaşlarım 20 gün yemek getirdi annem kayınvalidem yok diye. Ve şimdi fark ediyorum aileden kimsenin olmaması da hem benim açımdan hem eşim açısından daha iyi oldu.
Hepimizin bebekleri sağlıklı mutlu huzurlu olsunlar inşallah. Lakin sıkıntım büyük. Uyumuyor .Geceleri nöbetteyiz. Sadece emmek istiyor bırakınca ağlıyor ağlıyor. Birçok günüm 1.5 2 saatlik uykularala geçiyor .Artık ne kadar dayanırım bilmiyorum .Azıcık uyuyor sonra sıcrayarak uyanıyor ve yine ağlıyor. Sizin bebeklerinizde de sıçrama oluyor mu?
Kaç haftalık bebeğin? İlk başlarda daha bir anneye bağlı oluyor. Hala anne karnında gibi hissettikleri için hem de sütün miktarı artması için. Ben hastanede 5 gün kaldım son gün ağlıyordum memeden ayrılmıyor diye hemşire memeyi almamasından iyi değil mi sence demişti. Öyle düşün. Eşinden ya da ailenden destek almaya çalış. Mesela tüm gece sen bakıyorsan sabah bir iki saat onlar oyalasa sana çok iyi gelir.
Yazık sana ya. Gerçekten insanlara anlam veremiyorum. Dediğin gibi ben yurtdışındayım. Ne mevlüt ne saçma sapan misafir. Burdaki arkadaşlarım 20 gün yemek getirdi annem kayınvalidem yok diye. Ve şimdi fark ediyorum aileden kimsenin olmaması da hem benim açımdan hem eşim açısından daha iyi oldu.
En azindan gelen misafirler anlayisli olsa bu kadar zorlanmayiz.
Dun arkadaşlarım vardi, ben sadece cayi demledim. Her seyi yanlarinda getirmişler. Servisi yaptilar, yedik ictik, bulasiklari topladilar oyle gittiler.
Boyle misafir her gun gelsin, ben de keyif aldim oturdum sohbet ettim.
Ama bizde misafir cayini almaya bile kalkmiyor cogu zaman.
Merhaba kızlar bu ara göğsümde bi sertlik hissettim arada göğsümün ısınıp kaşındığı da oluyo doktora gittim kitle gibi bişey yokmuş süt bezesi büyük ihtimalle dedi ben de biraz araştırdım Lansinohun Therapearl diye bir ürünü var sıcak ve soğuk kompres için ama ısıtıcı olarak mikrodalga yazmışlar böyle bişey kullanan var mı mikrodalga dışında bişeyle ısıtılmaz mı
Sabirsiz61
Bi de ayrıca madem erken menapoz riskin varsa ben de ilaç iğne düşünme derim
Kondom daha garanti geliyor eş koruması şart bence. onlar istemezse olma ihtimali çok zayıf gibi.
Benim eşim evlendik evleneli hiç istemiyordu ikna edemiyordum o yüzden de ben korunmadım hiç. o istemediği için çok iyi korunuyordu :))
Kızlar Merhaba bn bişey danışmak istyrum. Aşılarla ilgili ne düşünüyorsunuz bn braz arştrdm da hep zararlı şeyler okudum kafam karıştı yptr diyende vr yptrma diyende. 2 gün önce 2 aylık aşımızı yptrdk daha tam kndine gelemedi yavrum sizlerin nsl geçti bu durum ; (
Kızlar Merhaba bn bişey danışmak istyrum. Aşılarla ilgili ne düşünüyorsunuz bn braz arştrdm da hep zararlı şeyler okudum kafam karıştı yptr diyende vr yptrma diyende. 2 gün önce 2 aylık aşımızı yptrdk daha tam kndine gelemedi yavrum sizlerin nsl geçti bu durum ; (
Kızlar bugün fark ettim minnagimin altını değiştirirken,pipisinin ucunda hafif beyaz bir katman var ıslak mendille sildim bi kackez geçmedi , kireçlenme dedikleri bu mudur yada başka birşey mi bu.... Bir bilginiz varmı bu konu ile alkali
aşı olayı bana da garip geliyor ya ama olmaması ve bu hastalıklara yakalanması yan etkilerine nazaran tabi ki çok daha tehlikeli. Benim oğlumda pek bir yan etki de yapmadı. Sadece o gece ağlayarak uyandı ve yarım saat filan ağladı. Ama sonra normale döndük.
Kizlar merhaba uzun suredir yazamiyorum bebisim bronsit oldu 4 gun hastanede yattik simdi iyilesti cok sukur 2. ay asilarini da 1 hafta sonra yaptirin canli asi oldugu icin bronsiti gecmez dedi ve bu saliya sarkti asilar...bisey soracagim sizlere emzirirken ayaklari titriyor kizimin tutunca geciyor ama her emzirmede oluyor mutlaka dr a sordum 3. ay sonunda gecmesi lazim dedi gecmezse eeg cekilecek insallah sadece reflekstir cok korkuyorum beyinden kaynakli bisey olmasindan dua edin nolur...hepinizi opuyorum saglicakla kalin.
Kizlar merhaba uzun suredir yazamiyorum bebisim bronsit oldu 4 gun hastanede yattik simdi iyilesti cok sukur 2. ay asilarini da 1 hafta sonra yaptirin canli asi oldugu icin bronsiti gecmez dedi ve bu saliya sarkti asilar...bisey soracagim sizlere emzirirken ayaklari titriyor kizimin tutunca geciyor ama her emzirmede oluyor mutlaka dr a sordum 3. ay sonunda gecmesi lazim dedi gecmezse eeg cekilecek insallah sadece reflekstir cok korkuyorum beyinden kaynakli bisey olmasindan dua edin nolur...hepinizi opuyorum saglicakla kalin.
Cok gecmis olsun hastalik cok zor miniklerde. Sen yazinca aklima geldi bizimkide ilk 1 ay urpermis gibi ayaklarini kasip titriyordu emerken ama artik olmuyor gececektir kotuyu dusunme normal bunlar
Asi yaptirmayan insanlar var ama bunun Turkiye şartlarında mantikli oldugunu düşünmüyorum.
Zaten berbat bir sağlık sistemimiz vsr, acil hasta diye gidip saatlerce hastanelerde bekletiliyoruz.39 derece atesle muayenesi bekletiliyor bebeklerin bizzat yasadim.
Bunun üstüne aşısı olan bir hastaliga yakalanip da gotursek bebegi yuzumuze tukurmez bile doktorlar.
Bir defa kizimin atesi 38.7 idi ama keyfi gayet yerindeydi. 3 gun dusmedi ucuncu gun götürdük doktora. Dr bize dagda yaşıyoruz muamelesi yaptı. Akliniz nerdeydi siz nerden geliyorsunuz boyle vs vs. Basit bir gribal enfeksiyon oysa ki. Hangi hastaliga nasil yaklasilmasi gerektigini bilecek yasta ve konumdayim.
Ayni doktorun asisiz bebeklere yapacagi muameleyi bir dusun derim.
Hayir bu kadar gozunde buyutme en agir kismi onlarin asi olurken aglamalari sonrasi zor degil 2.ay asisindan sonra o gun hic sikinti yasamadik ertesi gun azicik huysuzdu sadece ama ates aglama uyku problemi olmadi bizde.
Asi karsiti bir arkadasim var asilarin zararli oldugunu savunuyordu haklida olabilir aramizda 7 hafta var bebegi bizden buyuk ve daha gecen hafta keske yaptirsaydim suan pismanlik yasiyorum dedigine bizzat sahit oldum. Unutulmus hastaliklarin hortladigi bu donemde asisiz olmasindansa asi olmasini tercih ettik biz sonucta bizlerde asilandik ulkeye giren cikan belli degil gittigimiz hastanelerde her turlu hastalik kol geziyor bir sekilde bizde dahil olup goruyoruz. Fayda zarar ilsikisini dusunup biz asi yaptırmayı tercih ettik ve pisman degiliz.