Kizlar merhaba uzun suredir yazamiyorum bebisim bronsit oldu 4 gun hastanede yattik simdi iyilesti cok sukur 2. ay asilarini da 1 hafta sonra yaptirin canli asi oldugu icin bronsiti gecmez dedi ve bu saliya sarkti asilar...bisey soracagim sizlere emzirirken ayaklari titriyor kizimin tutunca geciyor ama her emzirmede oluyor mutlaka dr a sordum 3. ay sonunda gecmesi lazim dedi gecmezse eeg cekilecek insallah sadece reflekstir cok korkuyorum beyinden kaynakli bisey olmasindan dua edin nolur...hepinizi opuyorum saglicakla kalin.
Kizlar merhaba uzun suredir yazamiyorum bebisim bronsit oldu 4 gun hastanede yattik simdi iyilesti cok sukur 2. ay asilarini da 1 hafta sonra yaptirin canli asi oldugu icin bronsiti gecmez dedi ve bu saliya sarkti asilar...bisey soracagim sizlere emzirirken ayaklari titriyor kizimin tutunca geciyor ama her emzirmede oluyor mutlaka dr a sordum 3. ay sonunda gecmesi lazim dedi gecmezse eeg cekilecek insallah sadece reflekstir cok korkuyorum beyinden kaynakli bisey olmasindan dua edin nolur...hepinizi opuyorum saglicakla kalin.
inşallah canım yaptırsan bi dert yaptırmasan bi dert..bu hastalığa yakalanırsa da en az bir hafta hastanede yatıyormuş bebek..baya zayıflıyor kötü oluyormuş..ama işte bu hastalığı geçirme olasığı %30 hangisi daha mantıklı hala karar veremedim..
canım bağırsak düğümlenmesini eski rota aşıları yapıyormuş şimdiki aşılar değil.ikincisi rota virüsünü her çocuk 2 yaşına kadar mutlaka geçirirmiş ama 1 yaşından önce tehlikeli olabiliyormuş.evet belki bizler titiz anneleriz bebeklerimizin temizliğine dikkat ediyoruz ama dışarıdan bir virüs gelip çocuğumuzu hastanelik edebiliyor.bu aşının her hangi bir yan etkisi yok.şahsen ben işimi şansa bırakmadım ve ilk dozunu yaptırdım.küçük bir bebekle hastanede yatmanın zorluklarını yaşadım ve gördüm.hele ki bebeğini kaybetme korkusunun tarif edilemez bir duygusu var.bana sorarsan yaptır derim
çok haklısın canım..ben yaptırmayı düşünüyordum ama doktorum kafamı karıştırdı biraz..pek fikrim yok siz ne önerirsiniz dedim..uzmanlar ikiye bölünmüş durumda dedi..şöyle şöyle ona göre sen karar ver dedi..bende 3. ayda karar veririrz dedim..2. ay aşılarını yaptırırken önümdeki 2 kişi de yaptırdı bu aşıyı..benim tek kafamı karıştıran şuan bebeğim zaten gaz, bağırsak ve mide yönünden sıkıntılı..bunları iyice kötü etkilerse diye korktum..hayırlısı bakalım..yaptırcm büyük ihtimal..
Hiç bir çözüm bulamadım tabiki
Ama doğal yazanlarda çok güvenilir değildir diye düşünüyorum. Şimdi moda herseyde doğal yazıyor ama sadece yazıyor ne yazıkki
Hayir bu kadar gozunde buyutme en agir kismi onlarin asi olurken aglamalari sonrasi zor degil 2.ay asisindan sonra o gun hic sikinti yasamadik ertesi gun azicik huysuzdu sadece ama ates aglama uyku problemi olmadi bizde.
MaşaAllah MaşaAllah darısı bize olması umuduyla. Çünkü bu çarşamba aşımız var gün ve sırayla yapılıyormuş bu aşı. Asi yaptırmadan önce ağrı kesici vs. Verdin mi?
MaşaAllah MaşaAllah darısı bize olması umuduyla. Çünkü bu çarşamba aşımız var gün ve sırayla yapılıyormuş bu aşı. Asi yaptırmadan önce ağrı kesici vs. Verdin mi?
Hayir vermdim verilmeside dogru degil asinin bir anlami kalmiyorki birak vucut savassin. Eger ates olursa verirsin. 2.gun huzursuzlugu arttigi icin yarim fitil verdim sadece onu verdigime bile oisman oldum acikcasi.
evet canım araştırırken bende gördüm bunu..artık eksisini artısını düşünüp karar vermek lazım..amcam da bağırsak hastalığı vardı sürekli bağırsakları düğümlenip ameliyat oluyordu..en sonki ameliyatında tamamen kurtuldu..küçüklüğümden bu kaldı aklımda..açıkçası bu düşünce bile beni korkutuyor bebeğimde böyle bişey olursa diye..ama araştırdığıma göre böyle bir durum yaşayan biri de görmedim..çok kararsızım canım..bebeğim için yanlış karar verirsem diye üzülüyorum..napsam bilemedim..sırf benim kuruntularım yüzümden bu hastalığı geçirip hastanelerde helak olursa o zaman da çok üzülürüm..
Hepimizin bebekleri sağlıklı mutlu huzurlu olsunlar inşallah. Lakin sıkıntım büyük. Uyumuyor .Geceleri nöbetteyiz. Sadece emmek istiyor bırakınca ağlıyor ağlıyor. Birçok günüm 1.5 2 saatlik uykularala geçiyor .Artık ne kadar dayanırım bilmiyorum .Azıcık uyuyor sonra sıcrayarak uyanıyor ve yine ağlıyor. Sizin bebeklerinizde de sıçrama oluyor mu?
canım gündüzleri hiç uyumuyor benim oğlum..tuvalete gidemiyorum diyorum kimse inanmıyor ama öyle yere bırakınca basıyor yaygarayı..gece de 4-5 saat arası sıçraya sıçraya inleyerek uyuyor..artık sancıdan öyle kıvranıyorki ağlamadan dayanamayıp ben oluyorum yataktan..yani düşün toplasan günlük uykumuz 4-5 saat..öncesinde 7-8 saat uyurdu toplamda ama son 2 haftadır iyice kötüleşti..inşallah geçicek bu günler canım yalnız değilsin..başta çok ağladım sızladım bebeğim niye böyle diye..ama sağlıklılar ya buna şükür inşallah uyku ve gazları da düzelir..
Merhaba kızlar bu ara göğsümde bi sertlik hissettim arada göğsümün ısınıp kaşındığı da oluyo doktora gittim kitle gibi bişey yokmuş süt bezesi büyük ihtimalle dedi ben de biraz araştırdım Lansinohun Therapearl diye bir ürünü var sıcak ve soğuk kompres için ama ısıtıcı olarak mikrodalga yazmışlar böyle bişey kullanan var mı mikrodalga dışında bişeyle ısıtılmaz mı
canım bende de oldu 2-3 kez..sıcak duş alıp masaj yap ve sonra sağ ben o şekilde azalttım biraz..ben de mastit sanıp doktora gitmiştim o da henüz mastit yok bu şekilde yap bide günde 3 kez parol iç dedi..onun enfeksiyon azaltıcı özelliği var gibi bişey dedi..
Ben de gece emmek icin bir kez kalkiyor diyerek halt ettim. Su an 2 saatte bir kalkiyor 3 gun oldu :)) umarım bunu soyledikten sonra sast basina falan dusmez kalkislari:)))
Kızlar internette bakindim biraz adet gorulmedigi surece (ilk 6 ay icin gecerli) aktif emziriliyorsa hamile kalinmiyormus. Varmi bilgisi olan. Adet sonrasi emzirme olsa bile hamilelige engel degilmis yani sut korumuyormus. Ben az once aile sagligi merkezini aradim. Bilgi aldim kisa bir zamanda gebelik dusunuluyorsa spirali degil igneyi oneriyorlar. Ancak erken menapoz durumunu belirttigimde bunlarin hicbirine bulasmamami soyledi ordaki bayan cunku igneyi birakincada hemen hamile kalinmiyormus. Sperm oldurucu krem yada jel veya kondom ile korunma onerdi. Bende internetten baktigim seye istinaden en azindan adet olmadigim surece kafam rahat olsunmu onu merak ettim. Ne degisik derdim var dimi :) deneyimli annelerden bilgi bekliyorum
Canım ben kırkım çıktıktan sonra doktora kontrole gittiğimde yumurtalıklar uykuda şu an prolaktin östrojen hormonu dengesizliğinden dedi. Bu sebeple birkaç ay hamile kalmazsın ama sonrasında korunmalısın dedi. Zaman olarak da mayıs a kadar korunmana gerek yok demişti. Ama herkeste durum aynı mıdır bilemiyorum. Bu süreden sonra adet olsan da olmasan da emzirsen de farketmez hamile kalma ihtimalin var dedi.
Hepimizin bebekleri sağlıklı mutlu huzurlu olsunlar inşallah. Lakin sıkıntım büyük. Uyumuyor .Geceleri nöbetteyiz. Sadece emmek istiyor bırakınca ağlıyor ağlıyor. Birçok günüm 1.5 2 saatlik uykularala geçiyor .Artık ne kadar dayanırım bilmiyorum .Azıcık uyuyor sonra sıcrayarak uyanıyor ve yine ağlıyor. Sizin bebeklerinizde de sıçrama oluyor mu?
Merhaba kızlar bu ara göğsümde bi sertlik hissettim arada göğsümün ısınıp kaşındığı da oluyo doktora gittim kitle gibi bişey yokmuş süt bezesi büyük ihtimalle dedi ben de biraz araştırdım Lansinohun Therapearl diye bir ürünü var sıcak ve soğuk kompres için ama ısıtıcı olarak mikrodalga yazmışlar böyle bişey kullanan var mı mikrodalga dışında bişeyle ısıtılmaz mı
Bende yptrcam aşılarının hepsini de bide sonradan içime kurt düştü böyle ağır geçince naplm ilerde pişman olmaktansa yptrmak daha mantıklı Rabbim bütün evlatlarınmizı korusun