- 26 Kasım 2015
- 281
- 298
- 18
Aynen banada oyle oldu demekki 3 haftalıktım öğrendiğimde dedim :) insan geriye adım atmış gibi hissediyorhayırlısı olsun canımbende 8 haftalık sandım 6 çıktı bende şok olmuştum, nasıl testte bu kadar erken çıktı onu da anlamadım
Aynen banada oyle oldu demekki 3 haftalıktım öğrendiğimde dedim :) insan geriye adım atmış gibi hissediyor
saol canımhayırlısı olsun. Ben de baya erken öğrenmiş oldum. 3 haftalık hamileyken haberim olmuş yani. Reglimden yaklaşık 1 ay sonra hamile kalmışım. ilginç geldi baya.
Ikili testin sonuçları cok kesin olmamasina rağmen amniyosentez sivi degerlendirmesi tum dna haritasini cikarabilir. Bebegin cinsiyetine, goz rengine kadar tespit edilebilir ama ailelere söylenmiyor tabi tum detaylar.zararı olan testler değiller bebekten ölçüm alıp anneden kan alıp 2'li 3'lu test yapıyorlar. ama olasılık oluyor sonucu yani mesela 1/300 yani bu sonuca göre 300 annenin 1'nin bebeği down sendromu olmuş gibi. eğer risk fazla çıkarsa aminosentez yada başka bir test yaptırmasını istiyorlar. sanırım harmony var birde. kesin sonuç olmadığı için anneler olasılıktan korkup yaptırmak istemiyorlar. yada risk az çıkıp down olabililen vakalar var.
BDV nedir?doğrudur canım genelde bel ağrım var ama ondan mı başka şeyden mi bilmiyorum benduygusal olduğumdan değil ki anlatsam BDV a konu olur yani neyse girmeyim bu konulara... onda iş güç varsa bende de var birde 15 aylık kızım ne bileyim bende anlamadım, erkeklerin hepsi aynı model halden anlamazlar boşuna dememişler analık rahme düşünce babalık kucağa alınca başlar diye...
ya kızlar bu kadar erken öğrenme çoğul gebelikle alakalı mı acaba valla meraktayım aklım almadısiz ne düşünüyorsunuz?
ya valla bilmiyorum. Benim de ara ara aklıma acaba ikiz mi doğurucam diye bir şüphe düşüyor.Ben de aynen kendimi geri adım atmış gibi hissettim ilk öğrendiğimde. Ama herşeyin bir zamanı var. Bizim zamanımızda buymuş demek. Hayırlısı...
hayırlısı elbet benimde içime hep şüphe düşüyor zamanla netleşir de daha 1 ay sonra gideceğim zaman geçer mi
ARKADASLAR harmony de anneden kan alıyor kanı yurtdışına yolluyor kandan bebeğin dna sı ayrıştırılıpIkili testin sonuçları cok kesin olmamasina rağmen amniyosentez sivi degerlendirmesi tum dna haritasini cikarabilir. Bebegin cinsiyetine, goz rengine kadar tespit edilebilir ama ailelere söylenmiyor tabi tum detaylar.
Harmony testini pek bilmiyorum ama ne kadar kesin ve neye gore olculuyor bilgim yok.
Bilen varsa anlatsa ne kadar güzel olur
Hosbulduuuuk canimmm Allah razı olsun doktr beni bayag bilgilendirdi ve eğitimleri var korkular için eft uygulaması nefes teknikleri ve hersey var yani hersey bilinçle yeniliyor Allahın izni ile ama hayırlısı olsun tabikiben birkaç ssvd hikayesi okudum da zor geldi bana, hele kendide dr olan biri 8 cm açıklıkla kanama sebebiyle tekrar sezeryana alınınca hepten caydım ben yapamam yabu arada hoş geldin, Allah kabul etsin
Canim sezeryan dan snra normal doğum oluyor . İnş bende normal istyrmSsvd nedir canım
Hosbulduuuuk canimmm Allah razı olsun doktr beni bayag bilgilendirdi ve eğitimleri var korkular için eft uygulaması nefes teknikleri ve hersey var yani hersey bilinçle yeniliyor Allahın izni ile ama hayırlısı olsun tabiki
CanimY Yusra neva şimdi baktım Sezeryan sonrası normal doğummuş. Bende bi ara düşündüm o ara tevafuk istanbulda ki doktor kuzenim geldi oturduk sohbet ettik falan. Dedim normal doğum istyorum bunsefwr diye. Bence yapma derdi. Neden dedim. Rahim duvarı doğuma yakın öyle inceliyor ki çok riskli bi durum dedi. Yapan yok mu tabi ki var ama ben önermiyorum Çünkü ani kanamalar olup anneyi kaybettiğimiz Zaman'lar oluyor sen beni dinle sakın yaptırma dedi. Bende vazgeçtim
Canim benim bugün gittiğim doktr genelde ssvde yaptiriyor eğitimleri var ve eft uygulaması var yani hersey yolunda gözüküyor suan yani rast gele ssvde değil bilinçli ssvde oluyor hasta inş düşünüyorum ama hersey kısmet mesela bugün iki kitap verdi onları okumaya başlıcam ayrıca araştırma yaparsan ssvd ile ilgili çok gUzel sonuclar çıkıyor ama takdir AllahınY Yusra neva şimdi baktım Sezeryan sonrası normal doğummuş. Bende bi ara düşündüm o ara tevafuk istanbulda ki doktor kuzenim geldi oturduk sohbet ettik falan. Dedim normal doğum istyorum bunsefwr diye. Bence yapma derdi. Neden dedim. Rahim duvarı doğuma yakın öyle inceliyor ki çok riskli bi durum dedi. Yapan yok mu tabi ki var ama ben önermiyorum Çünkü ani kanamalar olup anneyi kaybettiğimiz Zaman'lar oluyor sen beni dinle sakın yaptırma dedi. Bende vazgeçtim
İstanbulda yaşıyorum canim Anadolu Yakasındayim Saliha Erogluna gittim kontrole suan memnun kaldım tek sorun ücretler yani o konuda beni düşündury suannerde yaşıyorsunuz bende ssvd istiyorum ama tek sıkıntı bulunduğum yerde yaptıran dr yok.başka bir yere gitmem lazım
Ya inş hayırlısı olur hepimiz için ben istyrm ama Rabbim.neyi nasip eder bilemeyizdoğrudur canım beni aşar hayırlısı elbet, senin doğum hikayeni merakla bekleyeceğim
Canim benim de ilk hamileligim de baş ağrım çok fazla idi günde 3 tane ye kadar parol içme hakkım var di ama banamisin demiyodu o sebepten saç diplerine mentollu naneli kremler sur ve uzan esin başına masaj yapsın derim iyi geliyorkızlar dünden beri baş ağrısı çekiyorum. Benim çok başım ağırınca mideme vuruyor. dün geceden beride bulantım var. aslında sorun baş ağrım çok ağırıyor. ilaçta içmiyorum bebeğe zarar veririm diye. işteyim bilgisayar başında iyice fena oluyorum. hafta sonu dinlenince toparlanırım inşallah.
Canim yapıyorlar 21 aylık kızımsezeryan kaç yıl önce oldunuz ben kasımda sezeryan oldum kaybettiğim gebeliğimde .Arası 16 ay olacak SSVD yaparlar mı bilmem ilki normal di benim. İkincisi sezryan ve kaybettim şimdi hamileyim inşallah normal olurr yaaaa ssvd yani
10.haftada benim de kontrolum var iki hafta sonra gidince sorayim. Kacinci haftaya kadar yapilabilir biliyot musunuz? Belli bir aralığı var mi acaba?ARKADASLAR harmony de anneden kan alıyor kanı yurtdışına yolluyor kandan bebeğin dna sı ayrıştırılıp
nceleniyor % 99 .9 dogru sonuc oluyor. 2500 lira filan 10. haftadan sonra oluyor. bugün doktora gidince sorucam yaşım 36 amniyosentez istemiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?