2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Benimki memede ya da ayakta sallanarak uyuyo sadece. Memede uyursa uyanip da agzinda meme yoksa ayiliyo hemen. Yetisemezsem agliyo. Ayakta sallamayi da anneme borçluyum sagolsun (!) Ne guzel hic sallama bilmezdi cocugum simdi sallanmadan uyumuo.

Ilk 3 ay ne istiyorsa bebek yapin diyor Harvey Karp. 4.trimester oldugundan bebek hala doğmamıştır resmen diyor. Pışş sesi hafif sallanti ve kundak hepsini uyguladim. 3 ay da bitti bugun biyolojik olarak dogmus bulunuyor. Yavaştan uyku duzeni kurmaya calisicam. Insallah aglatmadan becerebilirim.

Kendi kendine sadece bebek arabasiyla gezerken uyuyo disarda. Evde hic kendi başına uyumadi henuz
Benimkide 3,5 aylık oldu ama şuan için kurmak istediğim düzene uyum sağlayacak gibi görünmüyor. Kendine bir düzen oluşturmuş durumda. Bakalım zaman ne göstericek. Benimkide kendiliğinden araba dışında uyumadı. Bu sanırım birazda yapıyla ilgili.
Sallayıp dolaştırmak zor olurvtabi. Hele bide biraz daha ağırlaştıklarında. Bende alışsın istemiyorum ama arada yapıyorum 15 dakikada olsa uyusun gündüz diye. Onun dışında memede uyuyor.

Bizimki de öyle işte gündüz uyumazsa huzursuzlanıyor tekrar tekrar emmek istiyor bu kez midesi rahatsız oluyor kusuyor
Ne desek tersi çıkıyor Zaten :)
Minikler daha günleri günlerini tutmuyor bu hallerini de çok özleyeceğiz eminim uykusuz geceleri unutup :)
Aynen benimde öyle canım. Kendi uykusuzluğumu geçtim ben artık,o iyi olsun huzursuz olmasın istiyorum. Her anları ayrı bir güzel bencede çok özlerizz :-)

Kızlar gecen mastıt ıcın acıle gıttıgımde yan tarafta bı hasta vardı amelıyat olmuş dıkış yerlerı ıçın tekrar gelmış Dr la Konuşurken duydum
Amelıyat yerlerının kırmızı olması ıyı bıseydır
Bızım ıstedıgımız bışey dedı Dr
Çünkü oraların hala kanlanabıldıgını ve dokuların canlı oldugunu gosterıyomuş
Pipet dusun sezeyan yerine yatay şekilde koy aynen onun gibi sislikte kirmizi cizgi duruyor. Iltihap, kanama, akintim hic olmamasina ragmen gecmedi hic.

Son düzenleme:
Sutun de yaramis masallah. Baslarda sut sorunum oldu benim mamayi da cok cok vermedim alismasin memeyi unutmasin diye. 4.5 kilo dogan bi bebek 8.5 olurdu senin sistemle. 7 kilo su an 3 aylik. Sut isinde daha iyiyim eskisine göre mama vermiyorum 22 gundur. Icerdeyken daha iyi bakmisim yavruma disarda o kadar deli gibi gelismedi.
Kac kilo dogdu ? 4,5 mu. Aylik ortalama 800gr ustu almis gayet guzel bir kilo alisi bu. 600gr ve uzeri ilk 3-4 ay icin mamasiz devam edebilmek icin yeterli saglikli bir kilo alimidir.

Yine alıntı yapamadan genel yazıcam pratik olsun diyee :-) benim kızım da ilk ay 500 gr almıştı. 2 ve 3. ay 800 gr aldı. İlk ay birkaç sefer mama vermiştim sadece. Sonra bidaha vermedim anne sütüyle devam ediyoruz. İlk haftalar yazmıştım burayada hep ama çok şükür ki düzeldi. O zamanlarda demiştim gelişimi için yeterli kiloyu alsında fazlasında gözüm yok.3710 54 cm doğmuştu 3.ay kontrolümüzde 63 cm 5550iydik. Zamanla düzene girer herşey önemli olan sağlıklı olması kilosunu hiç takmayın oyusden kafaya bence. Ben süt yapar diye yemeyi 1,5 aydır bıraktım. Normal yemeğimi yiyorum. Ek olarak hergün salata ve rezene çayı. Şuan için bir sıkıntım yok ama devam etsem dahamı iyi olurdu bilmiyorum. Oluruna bıraktım. Şu an 3 ay 12 günlüğüz.Benim kız 10 15 günlükten beri tepiniyor eli ayağı durmuyor yerinde, 2,5 aylıktan beri yana dönüp omzunun üzerinde durup kafayı yere yaslıyor ama tam dönemiyor daha. Birkaç haftadır kendini bayağı bir kaldırıyor ama hala uzattığım birşeyi yakalayamıyor tam bilinçlice. Yakamı çekiyor sadece.Her bebek farklı bir şeyi önce yada sonraa yapıyor. Sabırlı olmak lazımm

Olsun canlari sagolsun benim de oldu sut sorunu ilk hafta kanallar delikler tikaliydi sonra acildi yavas yavas o hafta mama verdim ben mecbur hic kilo kaybi yasamadi dogumdan sonra...sütüm cok degil hatta sol meme baya kücüldü yine oglumu da 4 ay emzirebildim sol memeden sonra tek memeye dustu bunda da aynisi olacak heralde sag coşuyor sol kötü cocuk da emmek istemiyor hic olmazsa 6 ay emzirebilirsem iyi olur diye düşünüyorum...bakalim hayirlisi artik...seninki de iyi almis canim benim...hem nasil besledin hamileyken masallah...ben demistim sana en az 3600 dogar seninki diyeHoppa
Sol gogsunu geceleri 3 saatte bir 4 5 gun sag. En az sag gogsun kadar sut gelmeye baslayacak tecrubeyle sabit biraz ugrasirsan 6 ay ne ki 2 yasina kadar emzirirsin sut olayi kafada bitiyor kendini 6 ay ve tek goguse alistirirsan sutunu azaltirsin canim.

Pipet gibi düşününce çok şiş geldi bana ya benimki çizgi şeklinde
Dogumdan beri sis o sekilde. 40 imda muayeneye gittim aksilik olsa bisey derdi diyorum dr ama hersey yolunda dedi ama kimse sorsam bende tuhaflik var diyorum iyice acaba yapistirma ya deriyi cokmu ust uste yapistirdilar bilemiyorumki

Dogumdan beri sis o sekilde. 40 imda muayeneye gittim aksilik olsa bisey derdi diyorum dr ama hersey yolunda dedi ama kimse sorsam bende tuhaflik var diyorum iyice acaba yapistirma ya deriyi cokmu ust uste yapistirdilar bilemiyorumki

Sabırsız Google'dan Keloid diye arayıp bakar mısın. Anlattığın şey ona benziyor. Aşırı iyileşmekten kaynaklanıyor. Eğer öyle bir şeyse doktora çabucak git. Contractubex'i bu durumlarda da veriyorlar. Keloidse şayet ne kadar erken tedavi edilirse o kadar olumlu sonuç alırsın.

Sabırsız Google'dan Keloid diye arayıp bakar mısın. Anlattığın şey ona benziyor. Aşırı iyileşmekten kaynaklanıyor. Eğer öyle bir şeyse doktora çabucak git. Contractubex'i bu durumlarda da veriyorlar. Keloidse şayet ne kadar erken tedavi edilirse o kadar olumlu sonuç alırsın.
Evet baktim ve gorsel olarak uyuyor tesekkur ederim. Dr umdan nefret ediyorum suanda gordugu halde uyarmadı bilgi vermedi. Sezeryan yapan kime sorsam gostersem duzelecek gececek dedi. En kisa zamanda baska bir dr a gidecegim.

Pipet dusun sezeyan yerine yatay şekilde koy aynen onun gibi sislikte kirmizi cizgi duruyor. Iltihap, kanama, akintim hic olmamasina ragmen gecmedi hic.
Skar doku gelismis canim benim de ilk dogumda olmustu zamanla rengi acilacak ama o doku gecmedi benim...cogu kisinin sadece beyaz cizgi seklinde benimki hala kabarik deri yuzeyinden bir de ikinci dogumda da ayni yerden kesiyorlar tamamen kaldi yani iz...

Skar doku gelismis canim benim de ilk dogumda olmustu zamanla rengi acilacak ama o doku gecmedi benim...cogu kisinin sadece beyaz cizgi seklinde benimki hala kabarik deri yuzeyinden bir de ikinci dogumda da ayni yerden kesiyorlar tamamen kaldi yani iz...
Hicbir sekilde gecmezmiymis. Benim bir hatam var mi bunda yada doktorun bana hicbir krem falan soylemedi duzelir dedi suan cok uzuldum.

Hicbir sekilde gecmezmiymis. Benim bir hatam var mi bunda yada doktorun bana hicbir krem falan soylemedi duzelir dedi suan cok uzuldum.
Canim bildigim kadariyla kisinin vucut yapisiyla alakali bir durum bünye meselesi yani fazla iyilesmis yara diyor internette de... plastik cerrahi düzeltiyormus bi arastir istersen...benimki gecmedi sadece rengi acildi 2. Dogumda da ayni yerden kestiler tamamen kalir artik ne yapayim hic ugrasamam valla 35 imden sonra kime begendirecem kendimi esim de bakmayiversin goz zevki bozuliyorsa..2 cocuktan sonra beni bosayip yenisini almaz heralde :KK70:bu arada benim kiz uyandi emzirip yatagina birakip hizla olay mahallinden uzaklasmistim ama sesi geliyor suan agulamalar yerini ikinmaya sonra da mizildanmaya birakacak ben kacar hadi iyi geceler:rolleyes:

Yanlış hatırlamıyorsam biz 3 kişi aynı güm Doğum yapmıştık biri ben biri @ikizcan2016 bi arkadaş daha vardı ama tam hatırlayamadım ismini
3.müzün bebişleri bu grubun 3.leri oluyor 1. casamaa casamaa 2. asli2434 asli2434 diye hatırlıyorum :) umut hangi gün doğmuştu?
Neee 6. Mı olduk ;)
26 Aralık'ta Doğdu canım
Sızler 1 hafta ıçınde 4-5 kişi doğurunca anaaa bana daha 1 ay var derken haftasına kendımı hastanede bulmuştum

Canım bana doktor contractubex vermişti çok düzenli kullandım diyemem ama kırmızılığın geçmesinde etkisi oldu bence. izi de azalttı baya. Zaten Doğumdan bir ay sonra başla demişti kullanmak için yani sana da çok geç olmuş sayılmaz.
Sen farklı bi doktora gidip danış bu tarz farklı kremler de var. daha etkili olan da var hatta duydugum kadarıyla. üzülme senin elinde olan bi şey değildi sonuçta bilsen daha önce sorardın mutlaka.

Neee 6. Mı olduk :KK66:
26 Aralık'ta Doğdu canım
Sızler 1 hafta ıçınde 4-5 kişi doğurunca anaaa bana daha 1 ay var derken haftasına kendımı hastanede bulmuştum
Biz pat pat döküldük son hafta işte ani şeyler çıktı çoğumuzun normaller sezeryan oluverdi :)
Çok şükür ki bebeklerimiz sağlıkla kucaklarımızda :KK200:

Biz pat pat döküldük son hafta işte ani şeyler çıktı çoğumuzun normaller sezeryan oluverdi :)
aysel hakkaten casamaa casamaa napıyo acaba hiç yazmıyo kızı nasıl oldu? o dönem ne güzeldi hergün yeni bir bebiş ekleniyordu.şimdide inşallah ilk önce emeklemeler sonra yürümeler iş karıştırmalar başlayacak bol bol şikayet ederiz çok yorulduk bugün bütün çekmeceleri aşağıya indirdi mutfak dolabımı döktü falan filan...ay en kötüsüde şimdiki çekmeceler fren sistemli ve ağır oluyor ya parmaklarını sıkıştırmaları fena oluyor

Daha önceden amelıyat yada Dikiş izin var mı?
Karşılaştırma yapabılıcegın
Yanı yara ızlerın fılan gecmi kapanır?
Öyle bı durum yoksa Dr a bı sor ıstersen ama ıltıhap vs olmadıkça bı sorun yoktur sanırım
Sadece görüntü senın dıkkatını cektıgınden olumsuz etkıler tabı

Bende 16 ocağa sezeryan tarıhı almışken 26 Aralık'ta cıkageldı
Benım dogum günüm 13 Ocak eşim o günü teklıf ettı Dr a
Şansa 13 Ocak cumaya denk gelıyodu bunlara göre uğursuz dıye koca Dr o güne amelıyat almıyodu duşun
Öyle böyle gurbet ellerde cok kalıcam derken
Benım umut anneye 3 haftalık kıyak yaptı ;)

Back
X