• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
bunu bütün bebekler yapar ilka parmak emcek diye birşey yok.ama emeceksede emsin kendini öyle iyi hissediyorsa bebeğin parmak emsin nolucak ki? benim büyük kızım emiyordu 2,5 yaşında aklı ermeye başlayınca her parmağını ağzına attığında eeğğ eğğ diyordum çekiyordu.1hafta 10 gün sonra tamamen bıraktı.birde bence çok tatlı oluyorlar parmak emerken
Kizim da gormeyince Böyle seyler bide arkadaşımın çocuğu parmak değil elinin üstünü emiyordu emmekten yara olmuştu ve kanardı ondan korkuyorum galiba

Benim oglanin da elleri hep agzinda. Yumruk yapip sokuyo hem de. Tshirtu hep islak agzinin suyu hic durmuyo. Onluk de islaniyo. Ben engellemiyorum uyanikken ama bizde baska bi sorun var.
Uyurken kollarini saracak sekilde yarim kundak yapiyorum hala. Ilk 3 ay yapini diyo zaten Harvey Karp amca kendini anne karnindaki gibi guvende hissetsin ,uyurken sicrayip uyammasin diye. 3 ay bitti. Hala baglamam gerekio. Arada bırakıyorum rahat yatsin diye. O zaman hep yuzunde elleri. Uyandiriyo kendini. Mecbur yine kundakliyorum.
Var mi sizin bebelerde bu durum? Yoksa sere serpe eller kollar yanda mi uyuyolar?
Eğer alıştıysa sakın bırakma öyle devam et ben kızımda senin gibi yapmıştım sarardım emzirirdim uyurdu ama oğlum kundak istemedi dediğin elleriyle kendini uyandırıyor yaz geliyor terler diye düşünme Müslim bezleri var onunla sar kendi uyumaya alışana kadar sar en kolayı

Ertugrulkentte var hastane :KK66:
karacabey, boğaz, nilüfer , yurt dışı .. size sıra buluyorlarsa helal vallahi :))
Inan hiç sorma ıkısıde 65 Yaşustu hayatları bavulu doldurup ordan oraya gıtme uzerıne kurulu resmen
Annem bunlarda deli kuvveti var dıyo :KK70:

Kızlar bu yesıl kaka olayını çözmek için Dr a gıdenekadar kendımce sut ürünü tuketmıycem çünkü delı gıbı tuketıyodum ama sorum şu kefırde o gruptan dımı
Ya sut ayran peynır delısıyım
Daha tuketmeyelı bıkac saat oldu dolabı açıp sıselerı seyredıp kapıyorum
Ikıncı konu ise kendımce bulduğum pratık Çözümler evde bebekle tekken banyo yapıyomusunuz bılmıyorum ama bebeklerı anakucagına koyup banyoya alın suyun sesıyle hıç aglamıyo benımkı hem gözümün önunde oluyo
Bıde krız anlarında kettle sesi mucıze

Benim oglanin da elleri hep agzinda. Yumruk yapip sokuyo hem de. Tshirtu hep islak agzinin suyu hic durmuyo. Onluk de islaniyo. Ben engellemiyorum uyanikken ama bizde baska bi sorun var.
Uyurken kollarini saracak sekilde yarim kundak yapiyorum hala. Ilk 3 ay yapini diyo zaten Harvey Karp amca kendini anne karnindaki gibi guvende hissetsin ,uyurken sicrayip uyammasin diye. 3 ay bitti. Hala baglamam gerekio. Arada bırakıyorum rahat yatsin diye. O zaman hep yuzunde elleri. Uyandiriyo kendini. Mecbur yine kundakliyorum.
Var mi sizin bebelerde bu durum? Yoksa sere serpe eller kollar yanda mi uyuyolar?
Bizim kız sere serpe yatıyo valla bazen gece ağlama nöbetimiz oluyo acaba kendini mi korkuttu diye bi kaç kez kundak yaptım hareket edemeyince bastı yaygarayı ben de ne halin varsa gör dedim yapmadım bi daha:)

@asli2434 siz de bir de bir arkadaşım daha bebeğinde konak vardı. Mustela kullanacaktiniz. Son durum nedir? Ben de zeytinyağı sürüp beklettim. Mustela konak önleyici kullandım. Ama hergün degil. 2 , 3 günde bir. Azaldı fakat Mete artik elini daha iyi kullandığı için iki gündür kaşımaya calisiyor. Ve kanamış birçok yer. Başka birşey değildir sanirim. Doktoruna da foto gönderip sordum. Z.yagi Uygulamaya devam edin dedi. Rahatlamasi icin birsey sur demedi . Eli kafasına gittikçe üzülüyorum.
Canım bizde de var konak zeytinyağını sürüp taramadan yıkıyodum ertesi gün tekrar kabarıyodu bugün bebek tarağıyla hafif hafif taradım kendiliğinden kavladı tabi bıngıldağa dokunamadım korkumdan ne olur ne olmaz diye bir de zeytinyağının içine karbonat atmak da işe yarıyomuş ama denemediğim için bir şey diyemiycem şimdi

Kızlar pımpırık anne olarak şu yesıl kaka olayını kafama cok takıp umut evde uyurken çöpten kakalı bezi Alıp acile gıttım
:halay:
Doktor yesıl kakanın tek basına Anlamlı olmadığını bunun yanında cıltte döküntü kızarıklık olması baska şikayetlerınde olması durumunda tahlıl yapıp araştırdıklarını soyledı
İçim biraz rahatladı
Sızlerınde tek sıkıntınız buysa
İçiniz rahat etsın ama ben yınede bı cocuk gastronomisıne gıdıcem ılk fırsat
Bizim Dr a sormuştum ben de yeşil ve cıvık kakayı normal dedi anne sütü dedi bi de bu kaka rengi idrarın bağırsakta kaldığı süreden de kaynaklanıyomuş yanlış hatırlamıyorsam içerde çok bekleyen yeşil oluyor

Ben cok bılmıyorum aslında semtlerını ama gerçekten evın oldugu yer ferah genış sokakları olan bıyer
Orda bı cocuk hastanesı var adını unuttum oraya yürüme mesafesınde ev
Bikaç yere gıttım ama sepet mısali arabayla nereye götürürse eşim gıttım
Semtlerı cok bılmeden
Gerçi oda cok bılmıyo
Çocukken ayrılmış ordan

Doğru canım ama o geniş yollar caddeler sokaklar nilüfer tarafında hep avrupai biryer :) ilk gördüğümde şok olmuştum aaaaaaa Türkiye demiyiz şuan malum her yer çarpık kentleşme

Yok bi şey olmadı hiç zaten şampuanla karışıp akıyor olmaz heralde bi şey :)
benimki tepki vermedi yani
bi de banyo yaparken takılan şapka gibi bi aparat var görmüşsündür belki su kulaklarına ve agzına burnuna kaçmıyor ondan takıyorum rahat oluyor

Büyük olur diye kafasına almamıştım o şapkalardan kullanışlı mi ?

Ben de o beze geçince pisik oldu ne yazık ki. Bepanthol kullanıyordum ara ara. Ama bu pisikte pek etkili olmadi. Bulgaristan göçmenlerinin getirdiği bir krem var. Zdrave diye biliniyor. Her derde deva görüyorlar neredeyse. Pisik için çok kullanılıyor. onu sürünce pisik gecti. Ama domuz yağı içerme durumu var mı merak ettim onu öğrenmem lazım. Içeriği hakkında net bilgi bulamadım. Ama sanırım sudocreme benzer bir yapıda.
Canım benim eşim göçmen biz de kullanıyoruz onu benim kızım hiç pişik olmadı domuz yağı filan içerse bilirdi herhalde kayınvalidem ve kayınpederim içerdiğini sanmıyorum

Bende soothie 3-6 ya gececektim, evde philips avent resimdekinden vardı. Denedim aldı memnunum

Tamam canım bende bundan alıyım öyleyse soothie büyük bayagı aryık küçük emzige gecmek istiyorum tabi inşallah tutar alacagımı
Soothienin birini düşürünce kisa sureligine avent klasiği vereyim demistim evde var diye, aldi ve hafif geldiginden sanirim artik soothie almiyor :(
Soothie hic iz yapmiyordu ama bu klasik olan omzumda fakan uyursa iz yapiyor.
Değiştirirseniz soothie ye donus olmayanilir yani
Benim iki yegenim var. Birincide hic ihtiyac olmadi kundaga ama 2. Yegenin elleri kollari durmadigindan hep kundakla uyudu dr tavsiyesi ile. Cocuga gore degisiyor
Kizimin da dogdugunda uykulari bolundugunden kundaga basladik. 3 ay bitince senin de dedigin gibi hecesle kundaksiz yatar artik dedim ama olmadi, uyandı. Harvey karp kundaga ihtiyac kalip kalmadigini anlamak icin tek kol disarda deneyin diyor. Uyanmiyorsa sorun yok.
Haftaya 4 aylik olacagiz ama hala kundak ihtiyacımız var malesef. Yalniz degilsin yani

@asli2434 siz de bir de bir arkadaşım daha bebeğinde konak vardı. Mustela kullanacaktiniz. Son durum nedir? Ben de zeytinyağı sürüp beklettim. Mustela konak önleyici kullandım. Ama hergün degil. 2 , 3 günde bir. Azaldı fakat Mete artik elini daha iyi kullandığı için iki gündür kaşımaya calisiyor. Ve kanamış birçok yer. Başka birşey değildir sanirim. Doktoruna da foto gönderip sordum. Z.yagi Uygulamaya devam edin dedi. Rahatlamasi icin birsey sur demedi . Eli kafasına gittikçe üzülüyorum.
Kizim doğduğunda kaslarinda baslamisti konak. Sonra yukari daclara cikti. 4 aylik olmak uzere hala var. Mustela kullaniyoduk, köpük sampuani da aldik ondan sonra azaldi ama hic gecmedi bizde.
Kasindigini bilmiyordum, rahatsizlik vermedi hic diye biliyorum. Farkli bisi olmasin?

Bizim buralara yaz geldi ve hazırlıksız yakalandım. Gunes kremi araştırmış olan var mi?
Mustela urunleri kullaniyorum ve memnunum ancak bi yağı bir sutu var hangisini almaliyim
Gercekten yogun bir güneş var, hava 30 dereceyi buluyor. 1 gun kremsiz kaldi yanaklar kipkirmizi oldu :(

Kızlar pımpırık anne olarak şu yesıl kaka olayını kafama cok takıp umut evde uyurken çöpten kakalı bezi Alıp acile gıttım
:halay:
Doktor yesıl kakanın tek basına Anlamlı olmadığını bunun yanında cıltte döküntü kızarıklık olması baska şikayetlerınde olması durumunda tahlıl yapıp araştırdıklarını soyledı
İçim biraz rahatladı
Sızlerınde tek sıkıntınız buysa
İçiniz rahat etsın ama ben yınede bı cocuk gastronomisıne gıdıcem ılk fırsat
Canım aynı bende doktora yesil yapıyor diyince iplememişti yediklerine bağlı daha ne renkler görürsün diip beni postalamıstı :-) hakikaten de düzeldi sonradan

Kızlar bu yesıl kaka olayını çözmek için Dr a gıdenekadar kendımce sut ürünü tuketmıycem çünkü delı gıbı tuketıyodum ama sorum şu kefırde o gruptan dımı
Ya sut ayran peynır delısıyım
Daha tuketmeyelı bıkac saat oldu dolabı açıp sıselerı seyredıp kapıyorum
Ikıncı konu ise kendımce bulduğum pratık Çözümler evde bebekle tekken banyo yapıyomusunuz bılmıyorum ama bebeklerı anakucagına koyup banyoya alın suyun sesıyle hıç aglamıyo benımkı hem gözümün önunde oluyo
Bıde krız anlarında kettle sesi mucıze
Ebeveyn banyosunda yapıyorum, daha doğrusu yapamıyorum. İyice dalmasını ya da eşimi bekliyorum. Büyük banyo mantıklı olabilir aslında :)

Canım benim eşim göçmen biz de kullanıyoruz onu benim kızım hiç pişik olmadı domuz yağı filan içerse bilirdi herhalde kayınvalidem ve kayınpederim içerdiğini sanmıyorum

Internette bi iki yere yazmışlar suphelendim. Bizim de çevremizde çok var göçmen. Herkesin evinde olan birşey ama yoktur herhalde. Gerçekten pisigi tak diye gecirdi. Ilginç bir krem.

Soothienin birini düşürünce kisa sureligine avent klasiği vereyim demistim evde var diye, aldi ve hafif geldiginden sanirim artik soothie almiyor :KK43:
Soothie hic iz yapmiyordu ama bu klasik olan omzumda fakan uyursa iz yapiyor.
Değiştirirseniz soothie ye donus olmayanilir yani

Benim iki yegenim var. Birincide hic ihtiyac olmadi kundaga ama 2. Yegenin elleri kollari durmadigindan hep kundakla uyudu dr tavsiyesi ile. Cocuga gore degisiyor
Kizimin da dogdugunda uykulari bolundugunden kundaga basladik. 3 ay bitince senin de dedigin gibi hecesle kundaksiz yatar artik dedim ama olmadi, uyandı. Harvey karp kundaga ihtiyac kalip kalmadigini anlamak icin tek kol disarda deneyin diyor. Uyanmiyorsa sorun yok.
Haftaya 4 aylik olacagiz ama hala kundak ihtiyacımız var malesef. Yalniz degilsin yani

Kizim doğduğunda kaslarinda baslamisti konak. Sonra yukari daclara cikti. 4 aylik olmak uzere hala var. Mustela kullaniyoduk, köpük sampuani da aldik ondan sonra azaldi ama hic gecmedi bizde.
Kasindigini bilmiyordum, rahatsizlik vermedi hic diye biliyorum. Farkli bisi olmasin?
Özellikle fotoğraflayıp doktoruna sordum. Sebaroik dermatit aslında bu durum. Eşimde de var. Malesef kaşıntı da yapiyor. Belki bizimkinde ileri boyutta olmustur. Bilemedim ki . Başka birşey olabilir mi diye sordum doktora. Zeytinyağı sürmeye yıkamaya devam et dedi. Daha sık yıkayacağım bakalım.. .

Bizim buralara yaz geldi ve hazırlıksız yakalandım. Gunes kremi araştırmış olan var mi?
Mustela urunleri kullaniyorum ve memnunum ancak bi yağı bir sutu var hangisini almaliyim
Gercekten yogun bir güneş var, hava 30 dereceyi buluyor. 1 gun kremsiz kaldi yanaklar kipkirmizi oldu :KK43:
Bende mustela düşünüyorum. Cevapları Takipteyim :)

Back
X