2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Mersindeyim ben ve artik bizim burada güneş sadece öğlenleri değil gündüz saatleri hep tehlike. Kizim da gezmeye feci alıştı. Hiç cikmasa bi kac kere bahçeye cikar.
Geçen hafts çıktığımizda arabasinda durmak istemedi kucakta gezdi mesela :KK43:
Acil krem bulmam lazım
Canım ben biodermanın abcderm güneş kremini aldım o mineralli teyzemin tavsiyesiyle aldım yalnız dedikleri gibi beyaz bi katman oluşturuyomuş o yüzden önce nemlendirici sürmek gerekiyomuş ben zaten bioderma nemlendirici kullanıyorum ikisini üst üste süreceğim

Bebeklere gunes kremini gereksiz buluyorum açıkçası. ( mersindeyim yazmis arkadas tabi o ayri bir mesele)
Ozunde hepsi kimyasal.
Bebegi gunesten korumak cok da zor degil.
Ben ic anadoludayim tabi buna göre yazayim yorumumu.
Kizim sarisin, teni süt gibiydi. Ogle saatlerinde disari cikarmadim. O zamanalrda parka falan gidilmiyor zaten.
Cikmamiz gerektiginde askili tisort vs giydirmedim. Bacaklarini nispeten ortecek sekilde altlar giydirdim.Ve tabiki her zaman şapka taktim.
@mrs_aysel in de yazdigi gibi mineralli gunes kremi kullanamak gerek. Onu da sadece tatile , piknige vs gittigimiz zaman sürdüm. Yani gunesten kacamayacagimiz zamanlarda. Cocuga badana yapmissiniz gibi oluyor bembeyaz bir katman. Surmesi bile zor.
Her gun oglen disari cikmayacaksiniz herhalde, oyle bile olsa kiyafetle korumak daha kolay sonucta bizimkiler kendi baslarina kosup oynayacak degiller. Ya kucakta ya bebek arabasinda :)

Bizim sehir farkli iste malesef. Bir de evimiz bahceli ve genelde gunde 1 kez ya da 2 kez dışarı cikartiyoruz. Icerde klimali kalmasi mi disarda gunes mi bilemedim :(
Su an tek dilegim sapka takmasi cunku bereyi bebeklikten beri taktiramadik hep agladi.
Mineralli olmasina dikkat edecegim tesekkurler

Canım ben biodermanın abcderm güneş kremini aldım o mineralli teyzemin tavsiyesiyle aldım yalnız dedikleri gibi beyaz bi katman oluşturuyomuş o yüzden önce nemlendirici sürmek gerekiyomuş ben zaten bioderma nemlendirici kullanıyorum ikisini üst üste süreceğim

Bakacagim ona, tesekkurler cevaba

brXl00.jpg
brXl00.jpg
[/url][/IMG]
kimya87 kimya87 ve diger kızlar bir sorum var haydi sor sorrrr:KK70:

Şu fotoğraftaki mattan almayı ďüşünüyorum ali expresten ürün bilgisinde bazılarında silikon bazılarında silica jel diyor bazısı da kauçuk hangisi sağlıklı malzemedir acaba? Güvenilir midir sizce?

Kendi soruma kendim de cevap vermis olayim
Arastirmalarim gore trubaby en organic bebek gunes kremi geldi ve onu aldim. Hani baskasina da lazim olabilir

brXl00.jpg
brXl00.jpg
[/url][/IMG]
kimya87 kimya87 ve diger kızlar bir sorum var haydi sor sorrrr:KK70:

Şu fotoğraftaki mattan almayı ďüşünüyorum ali expresten ürün bilgisinde bazılarında silikon bazılarında silica jel diyor bazısı da kauçuk hangisi sağlıklı malzemedir acaba? Güvenilir midir sizce?

Canım bu ham maddelerin üçünün de toksik, karsinojenik bir etkisi yok. Silikon silisyum dioksit içerir, adını burdan alır ki bu bileşik aynı zamanda camın da ham maddesi. Isıya çooooook dayanıklı olduğu için içerisindeki herhangi bir bileşen kolayca yiyeceğe içeceğe gecmez. Burda önemli olan malzemenin plastik karışımlı bir silikon olmaması. Kaucuk tropik iklimlerde yetisen bir agacin salgisindan elde ediliyor. Sıcağa çok dayanıklı bir malzeme değil, bizde zaten çok sıcak birşey vermeyeceğiz bebelere :KK66: ikisi icinde N nitrosamin denilen bir kimyasal varlığı kontrol ediliyor. Kendini ispatlamış markalar zaten bu testlerden geçiyor. Ama bu daha çok tükürükle açığa çıkan birşey . Mat için çok riskli bir durum yok. Yine de sağlık bakanlığı vb kurumlarca onaylanmış güvenilir markaları alarak emin olabiliriz. Silika jel nem tutucu özelliğe sahip bir madde. Çanta, ayakkabı, ilaç kutularında falan oluyor hani. Hatta sanki dankek miydi neydi onun paketine de koymuşlardı gıda katkı maddesi kullanmamak için. Yanı masum zararsız olarak bilinen bir madde. Buharı, gazı, suyu hapseder nemli kalmaz küflenme, mantar oluşumu vs olmaz. Ama o kadar dikkat etmeyecek bir anne çok yoktur herhalde. Benim fikrim en doğalı kaucuk. Fakat urun son halini alana kadar zaten çeşitli işlemler görüyor. Renk verici vs. Marka güvenilirse ulkemizce istenen standartlara uygunsa sıkıntı yok hiç birinde deniliyor zira hiçbirinin ham maddesinin ciddi bir zararı yok. Yine de silikon son yillarda kullanimi yayginlasti ve etkilerine dair sonuclar henuz net degil. Ve pazarlamasi iyi yapiliyor. Yenisi cikana kadar kotuye kotu demezler . Daha ayrıntılı bilgi ya da duyumu olan arkadaşlar da yazarsa iyice emin oluruz. Cok uzun oldu affola.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Kızım bugün itibariyle 3 ayını doldurdu. Uykusunda sürekli kafasını sağa sola hızlı hızlı çevirdiğini farkettim. Böyle birşey gözlemleyen oldu mu? Neden olabilir? Normal bir bebek hareketi midir yoksa evhamlanmalı mıyım? Genel olarak huysuzluğu olmayan uyumlu bir bebek. Bir sıkıntısı olduğunu düşündüren davranışları yok. Ama gece sürekli kafasını sağa sola çevirmesi eşimin de dikkatini çekmiş. Bir araştıralım dedi. Normalde 3 ay kontrolü için doktora götürmeyecektim. Boy kilo ölçümü ve rota virüsü aşısını aile hekimi yapacak diye. Şimdi sırf bunu sormak için doktor randevusu mu alsam diyorum.

Arkadaşlar merhaba. Kızım bugün itibariyle 3 ayını doldurdu. Uykusunda sürekli kafasını sağa sola hızlı hızlı çevirdiğini farkettim. Böyle birşey gözlemleyen oldu mu? Neden olabilir? Normal bir bebek hareketi midir yoksa evhamlanmalı mıyım? Genel olarak huysuzluğu olmayan uyumlu bir bebek. Bir sıkıntısı olduğunu düşündüren davranışları yok. Ama gece sürekli kafasını sağa sola çevirmesi eşimin de dikkatini çekmiş. Bir araştıralım dedi. Normalde 3 ay kontrolü için doktora götürmeyecektim. Boy kilo ölçümü ve rota virüsü aşısını aile hekimi yapacak diye. Şimdi sırf bunu sormak için doktor randevusu mu alsam diyorum.
Benimkide 3ay 6günlük. az önce baya salladı durdu. Bunu ara ara yapıyor gece uykularında sorun olduğunu sanmıyorum. Hepimiz uyurken yön değiştiriyoruz bizimkiler biraz hırcın donuyor sadece bence :)

Bizimkide yapıyo canım normal bence genelde gazını çıkaramadıgında oluyo kucagıma alıyorum gazını çıkarıyo geri yatırıyorum seninkide belki gazdan olabilir

Sabirsiz61 Sabirsiz61 canım naptın doktora gidecektin morarma için bugün benim kızım da çok ağladı kaka yapamıyodu fitil verdim mecburen yaptı yıkayacaktık farkettim ayağı mordu ağlamaktan oldu sanırım dediğin gibi
Rahatladim o zaman demekki bublar aglayinca sıkıyorlar kendilerini zilliler. Tekrar gormedim carsamba asimiz var zaten cikocaz doktora o zaman asm de tatmin edici aciklama olmazsa kendi cocuk dr umuza gidecegiz ama sen yazinca biraz rahatladim. Kapi gibi pamukcugumuz olmus vatana millete hayirli olsun. 4 aylik oldu ilk kez geldi basimiza. Karbonatli su deniliyor ama tekrarliyormus yine babamiz damla alacak eczaneden.

Rahatladim o zaman demekki bublar aglayinca sıkıyorlar kendilerini zilliler. Tekrar gormedim carsamba asimiz var zaten cikocaz doktora o zaman asm de tatmin edici aciklama olmazsa kendi cocuk dr umuza gidecegiz ama sen yazinca biraz rahatladim. Kapi gibi pamukcugumuz olmus vatana millete hayirli olsun. 4 aylik oldu ilk kez geldi basimiza. Karbonatli su deniliyor ama tekrarliyormus yine babamiz damla alacak eczaneden.
Normaldir canim bence de kafana takma.
Pamukcuk bizde de varmis. Cok hafif dedi dr ama ben acaba benim yaralari da pamukcuk mu etkiliyor diye tedirgin oldum biraz.
Karbonatli suyla ilgili de cok celiski var.
Buyuk kizimi goturdugum dr karbonat daha cok yara yapar dedi ama bircok dr da onu oneriyor.
Damla da midesini bulandiriyor Baris zaten cok kusuyor. Les gibi bir kokusu var ben de simdi veriyorum hatta :)

Normaldir canim bence de kafana takma.
Pamukcuk bizde de varmis. Cok hafif dedi dr ama ben acaba benim yaralari da pamukcuk mu etkiliyor diye tedirgin oldum biraz.
Karbonatli suyla ilgili de cok celiski var.
Buyuk kizimi goturdugum dr karbonat daha cok yara yapar dedi ama bircok dr da onu oneriyor.
Damla da midesini bulandiriyor Baris zaten cok kusuyor. Les gibi bir kokusu var ben de simdi veriyorum hatta :)
Evet karbonati misal gogsune surmemen lazimmi aslinda kurutuyormus etrafini. Ben simdilik bir kere sildim agzini babamiz damlayi alsin onu kullanacagim midesi bulanir falan ama 2 gunde gecer en azindan :)

benimki de 3,5 aylık. Aynı şeyi yapıyo.
Ama, acıkınca yapıyo. Yani uyanmıyo gözü kapalı ama, başını sağa sola durmadan çeviriyo.
Bence normaldir. Daha hiçbi uzuvlarını kontrol edemiyolar ki. Meme mi arıyo güya, o hareketle, kimbilir ,: ) fillingtheblanks fillingtheblanks

Evet karbonati misal gogsune surmemen lazimmi aslinda kurutuyormus etrafini. Ben simdilik bir kere sildim agzini babamiz damlayi alsin onu kullanacagim midesi bulanir falan ama 2 gunde gecer en azindan :)
Bize dr belirtiler tamamen geçtikten sonra da 3-4 gun kullanın dedi ama yine tekrarlar dedi. Ben de katbonatla bir dun bir de bugun sildim unutuyorum :))

Bize dr belirtiler tamamen geçtikten sonra da 3-4 gun kullanın dedi ama yine tekrarlar dedi. Ben de katbonatla bir dun bir de bugun sildim unutuyorum :))
Valla ben neyi yasamadik desem basima geliyor. Konak yok dedim ertesi gun kafasinda gordum. Pamukcuk olmadik dedim hic daha 2 gun once. Dun gece agzinda gordum. Saclarimiz hala dokulmedi dedim yataktan koli bantiyla toplamaya basladim. Agzimi acmayacagim daha kendi kendime is cikartiyorum basima sanirim :))

Bir de bebek arabasi almayi dusunuyorum ne tavsiye edersiniz (travel düsünmüyorum)...kullanpta memnun olanlar fikir verebilir mi acaba? Ilk onceligim bebegin rahati diger kriterler sonra geliyor...

Bir de bebek arabasi almayi dusunuyorum ne tavsiye edersiniz (travel düsünmüyorum)...kullanpta memnun olanlar fikir verebilir mi acaba? Ilk onceligim bebegin rahati diger kriterler sonra geliyor...
bende travel almadım travel olanlar çok küçük bi piknikte çocuk içinde uyusa küçücük rahat edemez diye düşündüm ve joie marka aldım ve çok memnunum hem içi geniş hemde sürüşü mükemmel kesinlikle tavsiye ediyorum

canim insallah hicbiseyi yoktur prensesin
pamukcuk bizde de oldu karbonat anlik cozum oldu kesin gecirmedi
aslina bakarsan dr un verdigi surupta bitirmedi sadece azaltti
sonra oluruna biraktim acikcasi
duzeldi
sen gogusune de karbonat sur cunku birbirinize gecirip durucaksiniz surekli

Back
X