2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
kizlar yorgunluktan (sozde tatil dahada yorgunum ) surekli kabus goruyorum dun gece asli2434 asli2434 ve Esra Esra bana sabirsizin fake oldugunu soyluyo bende tam o sirada baskasina sabirsiz fakemis ilhan mansizla dukkan aciyolarmis derken sabirsiza yakalaniyorum
gozlerini acip bana bakmaya basliyo kafami ceviriyorum
en sonunda Sabirsiz61 Sabirsiz61 kafama caydanlik indirdi oyle uyandim
:KK70:kız senin hormonlar normale dönemedi heralde hala gebelikte kalmış.

kizlar yorgunluktan (sozde tatil dahada yorgunum ) surekli kabus goruyorum dun gece asli2434 asli2434 ve Esra Esra bana sabirsizin fake oldugunu soyluyo bende tam o sirada baskasina sabirsiz fakemis ilhan mansizla dukkan aciyolarmis derken sabirsiza yakalaniyorum
Allah iyiligini versin senin bu nasil ruya :KK70::rolleyes:
Kiz asli2434 asli2434 kos kos seninle sebeke kurup millete iftira atiyormusuz bak

Esra Esra abla bizim bi komşu var temizligine gelebilir calışmıyosa eger çok temiz bi kadın yaklaşık 10 yıldır tanıyorum torunlarına bakıyo annesi babası ayrıldı bakmıyolar çocuklarına durumlarıda kötü oraya geldigimde istersen anneme sordurtuyum çocuga bile bakabilir bi tanımanı isterim kadını
Canim temizlik icin ariyorum isini iyi yapacak birini eger elinden is gelen biriyse olabilir neden olmasin.

Fakeim tabi pala gibi biyiklarim var benim :)) cok gezmekten yattigin yeri bilememis toton acikta kalmis senin :)))

Bu arada Barış ateslendi dun akşam. Gayet keyfi yerindeydi banyo hazirligi yapiyorduk.
Esim suphelenmis ben o ara kizi yikadim.
Bir olctuk ki 38.2 atesi.
Asi disindaki ilk atesi de yasamis olduk.
Ilk basta biraz tedirgin oldum ne yapsak falan diye ama sonra ellememeye karar verdim.
Citcitli badisiyke durdu keyifliydi gayet.
Gece boyu uyandi emdi surekli, biraz huzursuz oldu burnu tikanmis.
Kizim hasta ondan bulasti belli ki.
Simdi tahminim en fazla 37.2 :)
Kucuk kahramanim mudahalesiz atlatti ilk atesi insallah bununla biter.

Bu arada Barış ateslendi dun akşam. Gayet keyfi yerindeydi banyo hazirligi yapiyorduk.
Ilk basta biraz tedirgin oldum ne yapsak falan diye ama sonra ellememeye karar verdim.
Ne guzel panikleyip ilac vermemen. Ates her cocugu ayni etkilemiyor kimi 37 ile huzursuzlukta tavan yaparken kimi 38de gulucuk saciyor aferin Barisa :)

Ne guzel panikleyip ilac vermemen. Ates her cocugu ayni etkilemiyor kimi 37 ile huzursuzlukta tavan yaparken kimi 38de gulucuk saciyor aferin Barisa :)
Ates konusu cok farkli gercekten. Dedigin gibi bazi cocuklar 37 ile perisan oluyor.
Ben burda biraz tecrubeden faydalaniyorum acikcasi.
Kizimin atesi de dakikalar icerisinde 39u geçerdi. Ama 39a kadar renk vermezdi mesela. Bir defa doktora bu sekilde gittigimizde bize dağdan gelmis muamelesi yapmisti nerde kaldiniz diye :)
Kisisel tecrubem cocuk huzursuzlanana kadar mudahale edilmezse daha iyi oldugu yönünde. Yoksa kızımın bazi hastalıklarinda bir sise ates dusurucuyu bitirdiğimiz oldu.
Baris simdilik iyi idare etti cok sukur insallah tekrar yukselmez.

çok geçmiş olsun canım birdaha çıkmaz inş.

Ates konusu cok farkli gercekten. Dedigin gibi bazi cocuklar 37 ile perisan oluyor.
Ben burda biraz tecrubeden faydalaniyorum acikcasi.
Kizimin atesi de dakikalar icerisinde 39u geçerdi. Ama 39a kadar renk vermezdi mesela. Bir defa doktora bu sekilde gittigimizde bize dağdan gelmis muamelesi yapmisti nerde kaldiniz diye :)
Kisisel tecrubem cocuk huzursuzlanana kadar mudahale edilmezse daha iyi oldugu yönünde. Yoksa kızımın bazi hastalıklarinda bir sise ates dusurucuyu bitirdiğimiz oldu.
Baris simdilik iyi idare etti cok sukur insallah tekrar yukselmez.
ya işte yanlışlar yanlışlar...bırakalımda çocuğun bünyesi mikroplarla mücadele etmeyi öğrensin değil mi?

Canim temizlik icin ariyorum isini iyi yapacak birini eger elinden is gelen biriyse olabilir neden olmasin.
Temizlige de gidiyodu abla eger çalışmıyosa bi bak bence kadına çok temiz kalpli bi insan eger ev temizliginide iyi yapıyodur bi denersin hosuna gitmezse cagırmazsın kişilik yönünden ben kefilim kadına

Bizim Dr hamilelikte düzenli demir ilacı kullandıysan 6. Aydan önce Demire gerek yok tavsiye etmiyorum paraben var çünkü dedi 6. Ayda parabensiz başlatırız dedi ama adını söylemedi ben de sormadım nedense

Nutrigen ferromixin adi. Ek gida ile verildiğinden 6. Ay bekleniyor

Sagol canim. Bize de duphalac verdi doktor. Ilk içtiğinde günlerdir içinde kaka olduğu için 2 saat sonra yaptı kakasini. Sonraki verdiklerimden sonra henüz bisey yok. Kefir de içiyordum ama 8. Günde falan yapmıştı içerken de. Bu hafta içemedim de ama ne kadar etkiliyor bilemedim. Yine de içiyorum şimdi tekrar. Doktor on gün çok dedi . 3 ayı geçtikten sonra 5, 6 gün maksimum süredir çok beklememeli dedi. Bir düzene girse ne mutlu olacagim. 11 gün nedir arkadaş :işsiz:
surup bizde de ilk basta fayda etti sonra etki etmiyince biraktim bende

Ben de bunu sormak için açmıştım sayfayi. Özellikle sabahları oluyor bizde. Az evvel yine oldu. Gozler kapalı uykuya devam eder sekilde aniden bagirarak agliyor. Kucağıma alınca hemen sakinleşmiyor. Uyandirirsak bakınıp susuyor. Rüya mıdır, dis mi, karni mi ağrıyor anlayamadım. Geçen gün doktora sordum kucak istiyordur, karni acıkmıştır diyor. Yok yok bu farklı dedim ama anlatamadim.
Bugün öğlen de yaptı
gece ve gündüz yaptıkları zamanların ortak hiç bi yanı yok o yüzden bilemiyorm sanki tamamen can sıkıntısıyla yaptı gibi oldu biraz önce durup dururken yani ben ona bakmadım ilgi beklerken diye mi yaptı bilemiyorm bu bebekler çok ilginç :))

kizlar 4 gunluk kv ziyaretinden eve donunce 12 saat icinde bavul bosalt doldur gozumu karartip ilk tatilimize ciktik
pazardan beri anca yaziyorum
otele oyun halisini filan getirdim yatagin ustunde oynuyo
otelden park yatak verdiler
iyi mi oldu derseniz hakkaten zorlandim otel odasinda
cunku disarsi ruzgarli otelin ici klimalar acik
tek iyi yonu yemegim onumde
ama Umut un ne uyku duzeni kaldi ne de bisey
tamda simsekli atak haftasina denk geldik

yaaaa :KK43:

burnunuzdan geldi desene :KK43:

kv sini goren yasadigi sehri terkedio, ben de kactim gecen hafta 2 gun :)

bu ara otel bakiyorum canim, yaz tatili icin ama, bi taraftan da cesaret edemiyorum, evde bi ton ivir zivirlari var anakucagi, hoplangac, oyun halisi vs..
otel odasinda nasil oyalarim kizlari bilemiyorum walla.. ayrica atak haftasi olmamali arti dis de cikarmamalilar :))))
yani imkansiz gibi..
benim de burnumdan gelecek :)

ooo iki gun kactin mi super olmus
sen kral dairesi tut bence :KK66:
aslinda sadece emzirenler icin cok zor olmayabilir
ama isin icine mama biberon yikama vs girince daha bi zor oldu sanki
bi de normal beslenmeye basladiklarinda iyi ama sadece ek gida doneminde otel ortami daha bi zor olabilir
yani oteli iyi secmek lazim bu konuda yardimci olabilicek hassas bi otel
mesela bizim kaldigimiz yillardir tanidigimiz butik bi otel
otelin lobi katinda bikac basamakli merdivenler var o bile araba icin zorlayici oldu
adamlar tahta kopru filan getirdi
yorucu ama yinede umidini yitirme insan kafa dagitiyo
haa bu arada ucakla gidiceksen bizim gibi yapip gunden kaybetmemek icin sabahin 6 sindaki ucaga binme hem bebeler hem siz dagilirsiniz

biz de kızım tam 2 aylıken evlilik yıldönümümüz için 3 gece 4 gün bir otele gitmiştik. otelde çok rahat ettim ben de yol zordu, araba koltuğunda durmak istemez ağlar kucak ister uyumaz sıkılır feribotta meme ister...

otelde sıkıntı yaşamadık çünkü tamamen bebeğe göre yaşadık, onun uyku saatlerinde odaya döndüm, akşam yemeği uyku saatine geldiği için slingde uyutup yemeğe slingle indim bütün otel tek tek böyle rahat mı, nefes alabiliyor mu şimdi uyuyo mu diye sordu, aşçı bile mutfaktan çıktı yanımıza gelip baktı öyle diyim:) havuza filan fazla giremedim eşim daha güzel tatil yaptı:))) yanımızda ne anakucağı ne halısı vardı bebek arabası da arabamızın bagajındaydı hep kucakta gezdi ve havuz başında şezlogda uzandı parlak kolonları ve avizeleri seyretti. o tatilden aldığımız cesaretle haftaya kayınvalidemlerin yazlığa gidiyoruz ayvalığa inşallah pişman etmez:)))

2 gun once facede ocak annelerinde biri bas bas asi sonrasi 37 olursa hemen surup verin diyordu cildirtti beni 37 atesmi diyorum cok biliyosun dedi :KK70:
ya bu ateş muhabbetinden ben birşey anlamıyorum keremin ateşi sürekli olarak zaten 37 lerde.37.3-37.4 bu normal hali doğdu doğalı 36 ya düştüğünü nerdeyse görmedim diyebilirim.benim oğlan anormal mi ne?aşı yapıldığında ise 37.9 a çıkmıştı.

Temizlige de gidiyodu abla eger çalışmıyosa bi bak bence kadına çok temiz kalpli bi insan eger ev temizliginide iyi yapıyodur bi denersin hosuna gitmezse cagırmazsın kişilik yönünden ben kefilim kadına
Canim o zaman bana bir telefon numarasi falan yaz da bir goruseyim

Bugün öğlen de yaptı
gece ve gündüz yaptıkları zamanların ortak hiç bi yanı yok o yüzden bilemiyorm sanki tamamen can sıkıntısıyla yaptı gibi oldu biraz önce durup dururken yani ben ona bakmadım ilgi beklerken diye mi yaptı bilemiyorm bu bebekler çok ilginç :))

Geçmiş sayfalarda biri bahsetmişti, nickini hatırlayamadım şimdi. 4 ay civarında bebekler anneyi kaybetme korkusu yaşıyorlarmış o yüzden birden çığlık çığlığa ağlayabiliyorlarmış. Geçenlerde eşimin yeğeni gelmişti, oğlum da uzun süre onun kucağındaydı ben mutfakta işlerimi yapıyordum, oğlum hiç bir şey yokken birden katıla katıla ağlamaya başladı, kız da anlamadım ne olduğunu hiç bir şey yoktu dedi. Ben sebebinin bahsettiğim durum olduğunu düşünüyorum. Bir de bazen uyurken birden böyle ağlamaya başlıyor, yaklaşık bir aydır var bu durum

Hangi hastanede yapturdiniz canım maşallah size darısı bize
Özel Ortadoğu Hastanesinde yaptırdık canım..genel cerrahtı doktorumuz biz memnun kaltık..lokal anestezi ile klasik yöntemle yapıldı..biz atlattık rahatladık darısı sana canım..

Back
X