2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
2 gun once facede ocak annelerinde biri bas bas asi sonrasi 37 olursa hemen surup verin diyordu cildirtti beni 37 atesmi diyorum cok biliyosun dedi :KK70:
Bu cok biliyorsun lafini doktor soyledi bana bir defa :))
Cok atesliydi kizim acile gittik.
Gorunurde bir seyi yok ama onlem icin antibiyotik verelim dedi.
Ben de antibiyotik tedavi icin degil mi niye olmayan seye onlem aliyoruz deyince yuzume bile degil yanindakine anne de cok biliyor ukala biraz dedi :))))

Ben de antibiyotik tedavi icin degil mi niye olmayan seye onlem aliyoruz deyince yuzume bile degil yanindakine anne de cok biliyor ukala biraz dedi :))))
Hahah evet cunku anne olmanin ilk sarti cok bilmek deseydin:) safa yatmak lazim bazen boyle laflar duymamak icin bana ilac yazdiklarinda almiyorum isime gelmeyeni valla durup onlara laf yetistiremem:)

biz de kızım tam 2 aylıken evlilik yıldönümümüz için 3 gece 4 gün bir otele gitmiştik. otelde çok rahat ettim ben de yol zordu, araba koltuğunda durmak istemez ağlar kucak ister uyumaz sıkılır feribotta meme ister...

otelde sıkıntı yaşamadık çünkü tamamen bebeğe göre yaşadık, onun uyku saatlerinde odaya döndüm, akşam yemeği uyku saatine geldiği için slingde uyutup yemeğe slingle indim bütün otel tek tek böyle rahat mı, nefes alabiliyor mu şimdi uyuyo mu diye sordu, aşçı bile mutfaktan çıktı yanımıza gelip baktı öyle diyim:) havuza filan fazla giremedim eşim daha güzel tatil yaptı:))) yanımızda ne anakucağı ne halısı vardı bebek arabası da arabamızın bagajındaydı hep kucakta gezdi ve havuz başında şezlogda uzandı parlak kolonları ve avizeleri seyretti. o tatilden aldığımız cesaretle haftaya kayınvalidemlerin yazlığa gidiyoruz ayvalığa inşallah pişman etmez:)))

tek olsa havada karada denizde her yerde idare edilir :)))
ikiz olunca biraz sikinti oluyor.. annem birini alip güne fln gidio arada, bana kalan bebeeeme tek elimle bakiyorum :)
nasil kolaymis diyorum :)
yazlik daha kolay olur bence pisman etmez, otel daha zor bence, baklim biz de gidip agzimizin payini alinca yazarim :)))

kizlar 4 gunluk kv ziyaretinden eve donunce 12 saat icinde bavul bosalt doldur gozumu karartip ilk tatilimize ciktik
pazardan beri anca yaziyorum
otele oyun halisini filan getirdim yatagin ustunde oynuyo
otelden park yatak verdiler
iyi mi oldu derseniz hakkaten zorlandim otel odasinda
cunku disarsi ruzgarli otelin ici klimalar acik
tek iyi yonu yemegim onumde
ama Umut un ne uyku duzeni kaldi ne de bisey
tamda simsekli atak haftasina denk geldik

kizlar yorgunluktan (sozde tatil dahada yorgunum ) surekli kabus goruyorum dun gece asli2434 asli2434 ve Esra Esra bana sabirsizin fake oldugunu soyluyo bende tam o sirada baskasina sabirsiz fakemis ilhan mansizla dukkan aciyolarmis derken sabirsiza yakalaniyorum
gozlerini acip bana bakmaya basliyo kafami ceviriyorum
en sonunda Sabirsiz61 Sabirsiz61 kafama caydanlik indirdi oyle uyandim
Koptum :-)

ya bu ateş muhabbetinden ben birşey anlamıyorum keremin ateşi sürekli olarak zaten 37 lerde.37.3-37.4 bu normal hali doğdu doğalı 36 ya düştüğünü nerdeyse görmedim diyebilirim.benim oğlan anormal mi ne?aşı yapıldığında ise 37.9 a çıkmıştı.
Bizimkide oyle 37.2 de duruyor. Uyurken 36.5a düşüyor. Ama hep aynı makine bozuk diye şüphelendik başta ama bizimkinin normalş buymus galiba :)

Valla ole her şeye antibiyotik verirlerse bilmiş olmakta fayda var :)

Hahah evet cunku anne olmanin ilk sarti cok bilmek deseydin:) safa yatmak lazim bazen boyle laflar duymamak icin bana ilac yazdiklarinda almiyorum isime gelmeyeni valla durup onlara laf yetistiremem:)
Ben aslında hic boyle bir insan degildim gercekten anne olduktan sonra oldu. Ozellikle doktorlara karsi ciddi bir tepki gelistirdim ister istemez.
Cunku birinin dogru dedigine diğeri yanlis diyor. Hatta bazi doktorlar oluyor ki kendi soyledigiyle çelişiyor bir sonraki muayenede.
Beni de boyle cingene ettiler en sonunda :))
Kizimda burdaki doktorlarin hepsiyle yuz goz oldum somdi oglani goturecek doktor bulamiyorum :)))

Valla ole her şeye antibiyotik verirlerse bilmiş olmakta fayda var :)
Inan sana bütün samimiyetimle söylüyorum. Atesli diye ne zaman gotursem antibiyotik veriyorlar. Sebep ? E ates varsa enfeksiyon vardir.
Bir defa goturdum ama o zaman kulagi agriyordu ilaç lazimdi gercekten. Dr yazarken gerek yok evde var dedim, ne geziyor evde antibiyotik dedi, onceki verdiklerinizi kullanmadik duruyorlar oylece deyince cok acayip bir ortam olustu o an :))
Bazen kendimi resmen cocugu doktorlardan koruyor gibi hissediyorum.
Bu kamu spotlarinda cikan, antibiyotik agri kesici degildir surekli kullanmayin diyen doktorlar nerde cok merak ediyorum.
Sanki biz kendimiz alabiliyoruz antibiyotigi. O spotlar doktorlara izletilmeli bence surekli.

Inan sana bütün samimiyetimle söylüyorum. Atesli diye ne zaman gotursem antibiyotik veriyorlar. Sebep ? E ates varsa enfeksiyon vardir.
Bir defa goturdum ama o zaman kulagi agriyordu ilaç lazimdi gercekten. Dr yazarken gerek yok evde var dedim, ne geziyor evde antibiyotik dedi, onceki verdiklerinizi kullanmadik duruyorlar oylece deyince cok acayip bir ortam olustu o an :))
Bazen kendimi resmen cocugu doktorlardan koruyor gibi hissediyorum.
Bu kamu spotlarinda cikan, antibiyotik agri kesici degildir surekli kullanmayin diyen doktorlar nerde cok merak ediyorum.
Sanki biz kendimiz alabiliyoruz antibiyotigi. O spotlar doktorlara izletilmeli bence surekli.
Vermemekte haklısın. Ablamdan biliyorum yiğenim her dişte ateşlenir. Yüksek ateşle acile gideriz bi doktor hemen aa kırgınlık var der antibiyotiği dayar. Bi sonraki gün bakarız diş patlamıs cıkıyor. Boşuna ilaç bebeğe. Dikkat etmek gerekiyor ilaçlara anne olarak cocugun huyunu suyunu bilcez inşallah

Ben de bunu sormak için açmıştım sayfayi. Özellikle sabahları oluyor bizde. Az evvel yine oldu. Gozler kapalı uykuya devam eder sekilde aniden bagirarak agliyor. Kucağıma alınca hemen sakinleşmiyor. Uyandirirsak bakınıp susuyor. Rüya mıdır, dis mi, karni mi ağrıyor anlayamadım. Geçen gün doktora sordum kucak istiyordur, karni acıkmıştır diyor. Yok yok bu farklı dedim ama anlatamadim.

Bu durum bizde de oluyor ama bizimki gaz sancısı malesef. Bide bizimki mesela uyuyordu odanin kapısı gıcirdadı korktu ağlamaya basladı veya ben yada eşim hapşurinca korkup ağlıyor bizde bunlar sebep oluyor. Rahat bi hapsiramaz olduk tutuyoruz yada uzaklasip hapsuruyoruz :)

Bizimkide oyle 37.2 de duruyor. Uyurken 36.5a düşüyor. Ama hep aynı makine bozuk diye şüphelendik başta ama bizimkinin normalş buymus galiba :)
İdilin ( benim kız ) hep 36 ile 36,5 arasında. Üzerine hiç çıkmadı. 35.9 u bile görmüştüm bir kere. Sizinkileri görünce acaba benim kuzuş mu üşüyor ;-)

Özel Ortadoğu Hastanesinde yaptırdık canım..genel cerrahtı doktorumuz biz memnun kaltık..lokal anestezi ile klasik yöntemle yapıldı..biz atlattık rahatladık darısı sana canım..
Teşekkür ederim canım bilgilendirdigin için biz de istanbulda oturuyoruz anneannemizi dedemizi ziyarete geldik ankaraya hazır gelmişken de yaptırmak istiyorum.dedemiz oluşum zayıf diye pek taraftar değil bu işe ama büyüyünce daha zor olur diye sırtımda bir yük oldu bu sünnet işi :olamaz:

Geçmiş sayfalarda biri bahsetmişti, nickini hatırlayamadım şimdi. 4 ay civarında bebekler anneyi kaybetme korkusu yaşıyorlarmış o yüzden birden çığlık çığlığa ağlayabiliyorlarmış. Geçenlerde eşimin yeğeni gelmişti, oğlum da uzun süre onun kucağındaydı ben mutfakta işlerimi yapıyordum, oğlum hiç bir şey yokken birden katıla katıla ağlamaya başladı, kız da anlamadım ne olduğunu hiç bir şey yoktu dedi. Ben sebebinin bahsettiğim durum olduğunu düşünüyorum. Bir de bazen uyurken birden böyle ağlamaya başlıyor, yaklaşık bir aydır var bu durum
Ondan olabileceğini de düşündüm
Bilmiyorm biraz önce gene yaptı
Tam gece uykusuna geçti oh diyorm 10 dakika sonra bu korkulu ağlamalarla uyanıyor zor sakinleşiyor tekrar yatıyor bir saat sonra gene aynısı oluyor
Gaz diye de düşünüyorm ama gündüz gazını çıkartıyor kaka da yapıyor başka ne olabilir aklıma gelmiyor ama üzücü ve yorucu gerçekten
Bizimkinde son günlerde oldu. inşallah sizinki de bizimki de en kısa zamanda geçer

Teşekkür ederim canım bilgilendirdigin için biz de istanbulda oturuyoruz anneannemizi dedemizi ziyarete geldik ankaraya hazır gelmişken de yaptırmak istiyorum.dedemiz oluşum zayıf diye pek taraftar değil bu işe ama büyüyünce daha zor olur diye sırtımda bir yük oldu bu sünnet işi :olamaz:
Kesinlikle tavsiye ederim daha kolay atlatır inşallah
ölçümlerini yapar doktorunuz uygun görmezse Zaten sünnet yapmaz merak etmeyin zayıf diye

Bu durum bizde de oluyor ama bizimki gaz sancısı malesef. Bide bizimki mesela uyuyordu odanin kapısı gıcirdadı korktu ağlamaya basladı veya ben yada eşim hapşurinca korkup ağlıyor bizde bunlar sebep oluyor. Rahat bi hapsiramaz olduk tutuyoruz yada uzaklasip hapsuruyoruz :)
Evet ya bizimki de normalde bu söylediklerinden korkuyor birden dudak büzüp başlıyor ağlamaya ama son günlerde daha bi farklı hal aldı nolcak bilmiyorm :(

biz de kızım tam 2 aylıken evlilik yıldönümümüz için 3 gece 4 gün bir otele gitmiştik. otelde çok rahat ettim ben de yol zordu, araba koltuğunda durmak istemez ağlar kucak ister uyumaz sıkılır feribotta meme ister...

otelde sıkıntı yaşamadık çünkü tamamen bebeğe göre yaşadık, onun uyku saatlerinde odaya döndüm, akşam yemeği uyku saatine geldiği için slingde uyutup yemeğe slingle indim bütün otel tek tek böyle rahat mı, nefes alabiliyor mu şimdi uyuyo mu diye sordu, aşçı bile mutfaktan çıktı yanımıza gelip baktı öyle diyim:) havuza filan fazla giremedim eşim daha güzel tatil yaptı:))) yanımızda ne anakucağı ne halısı vardı bebek arabası da arabamızın bagajındaydı hep kucakta gezdi ve havuz başında şezlogda uzandı parlak kolonları ve avizeleri seyretti. o tatilden aldığımız cesaretle haftaya kayınvalidemlerin yazlığa gidiyoruz ayvalığa inşallah pişman etmez:)))
slingle iyi yapmissin yazlik ev ortami olacagi icin zorlanmassin ama artik 2 aylik zamanlari gibi sadece yatarak durmadiklarindan yanina mutlaka anakucagi yada oyun halisi al bence
umut suan 4.5 aylik oldu eskisi gibi arabasina konunca durmuyo
illa elinde bi oyuncak olucak biseyleri elinde tutucak
bide ben tam simsekli atak haftasina denk gelmişim
bugun daha iyi normale dondu cok şükür

Evet ya bizimki de normalde bu söylediklerinden korkuyor birden dudak büzüp başlıyor ağlamaya ama son günlerde daha bi farklı hal aldı nolcak bilmiyorm :KK43:
Aysel bugun ben de şahit oldum buna.
Emzirdim ama uykuya dalamadi bir türlü, cok da uykusu var. Belki uyur deyip ayagima yatirdim. Uyudu, 10 falan geçti birden gözlerini acti bir noktaya odaklanip titredi, sonra bir daha yapti ve ciglik cigliga aglamaya basladi. Çok korktum ben de. Cok sukur atesi dusmustu yoksa nobet geciriyor bile sanabilirdim.

Aysel bugun ben de şahit oldum buna.
Emzirdim ama uykuya dalamadi bir türlü, cok da uykusu var. Belki uyur deyip ayagima yatirdim. Uyudu, 10 falan geçti birden gözlerini acti bir noktaya odaklanip titredi, sonra bir daha yapti ve ciglik cigliga aglamaya basladi. Çok korktum ben de. Cok sukur atesi dusmustu yoksa nobet geciriyor bile sanabilirdim.
Benim kız da arada yapıyo öyle ben evi gezdiriyorum başı göğsümde öyle ya uyuyo yada sakinleşiyo

Kızlar benim kuzuşun ayarı iyice bozuldu. Nasıl düzelticem bir fikri olan varmı. 2 gündür uyumuyorum. Misal dün gündüz parça parça toplasan 1,5 saat uyudu. Gece 12de zor uyutup yerine koydum. 1:30ta kalktı gerisi hep 45 dakikada bir. Yarım saat bir saat emiyor. Koyuyorum yarım saat 45 dakika sonra uyanıyor. 5:30 tan beride memede. Uyuyor yanıma indiriyorum bu sefer. 5 dakika sonra kalkıyor. Memede uyumak istiyor sanırım. Napıcam bilmiyorum. İdilde bende uykususluktan ölücez böyle giderse

Back
X