2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
4658.sayfaya kadar okidum daha da cok sayfa var alintilari bi yazayim kalani.yarina=)
Iki tane aldım ama daha inceleme firsatim olmadi.
Biri bebek liderliginde beslenme blw. Turkiyedeki grubun yazdigi kitap bu.
Digeri de o tabak bitecek mi? Bu da ingilteredeki uygulama ile ilgiliymis.
Ama en guzeli facedeki grubu takip etmek, simdiden epey birsey öğrendim ve baskasi yardimci olurum dese de guvenemem ille kendim uygulayacagim. Cok sukur ki yaza geliyor :)
Facedeki gruba.ben de uye oldum incelemeye baslayacahim ama kati uygulayamam ben sanirim kasikla ağzına bi veririm illa ben yapmasam anane babanneyi durduramam kafamda deli.sorular:/

Ben aslında hic boyle bir insan degildim gercekten anne olduktan sonra oldu. Ozellikle doktorlara karsi ciddi bir tepki gelistirdim ister istemez.
Cunku birinin dogru dedigine diğeri yanlis diyor. Hatta bazi doktorlar oluyor ki kendi soyledigiyle çelişiyor bir sonraki muayenede.
Beni de boyle cingene ettiler en sonunda :))
Kizimda burdaki doktorlarin hepsiyle yuz goz oldum somdi oglani goturecek doktor bulamiyorum :)))
Haklisin.oyle davranmakla arkadasim ilaç mumessili doktorlarin ic yüzünü onunla.ogrendik.biz de :( hepsi ayni degil tabi ki ama malesef anlasma geregi gereksiz bir dunya ilac yazanlar var , karşılığı tatil,hediye vs

Esra Esra ninocin ninocin Sabirsiz61 Sabirsiz61 cordeliac cordeliac . Herkes birbirini bulmus facede yaa cok.heyecanlı bir takibi kacirmisim;)) kanguru alanlara hayirli olsun.anneler gunu.indirimiyle ben de kaptım bi.neko=) birkac cm eksigimiz var kullanmak.icin slingle devam.ediyoruz.yolumuza:) havalar da ısınınca cikiyoruz markete carsiya ilçe esnafınim slingle imtihani basladi alisiyolar yavastan=)

Ah bacim ah ayni seyleri ben de ikincide yasadim. Buyuk ogluma cit cikarttirmazdim kucugu uyanmasin diye. Sonra ucuncu dogunca birinin cikardigi ses miymis dedim. Birini sustursam oburu susmaz. Bir de birlikte oynanan oyunlar ayri gurultu. Baktim kafayi oynatmak uzereyim careyi daha fazla gurultuyu bebegin odasina koymakta buldum. Ayni odaya muzk acarak buyudu 3 numara. Simdi dorduncude diger ucunun sesi var ama ruhu duymuyor bebenin cunku gene muzik var odasinda. Bir de yuzustu yatiriyorum daha rahat ediyor. Artik kafalarini rahat ceviriyorlar deneyebilirsin sen de. Emerek uyudugunda da daha cabuk uyaniyor benimki oyuzden wrap slingde uyutuyorum genelde.
Allah kolaylik versin herkese uyuyani zor uyumayani ayri zor. Buyudukce unutuluyor hepsi.
neee 3. mü 4. mü Allah sana kolaylik versin bacım ya :rolleyes:

İnternet beni Facebook'a üye olmaya itti. Kader kurbanıyım. :KK31:@Sabirsiz61'i de gördüm. Maaşallah boncuk Miray'a.

İsimlerinizi kağıda yazıyorum tek tek bitsin hepinizi deşifre edeceğim. :KK70:

Ben de seni bulup arkadaşlık bile talep ettim ama yabancıları almıyorsun galiba :) kanguru butik icin teşekkür edecektim

İnternet beni Facebook'a üye olmaya itti. Kader kurbanıyım. :KK31:@Sabirsiz61'i de gördüm. Maaşallah boncuk Miray'a.

İsimlerinizi kağıda yazıyorum tek tek bitsin hepinizi deşifre edeceğim. :KK70:
Gormusken ekleyiverseydin seni bulmakta zor degil bilesin hemen siritirsin yakayi ele verirsin hatta verdinde neyseee:)))

Kızlar memleketteym fazla giremiyorum sizi çok özledm inşallah iyisinizdir
@nur_84 canım incir uyutması tarifini verirmisin yada bilen arkadaşlar yazabilirmi nur uzun zamandır girmemiş ablam dogum yaptı sütünün fazlalaşması için yapmam lazım lütfen bilen varsa yazarsa sevinirim
Gule gule buyutun bebisinizi rabbit.
Hatirladigim kadar yazayim:
1 litreye 10-12 adet incir kullanacaksin.
Incirleri 5 dk ilik suda bekletip yumuşattım, ardindan kucuk kucuk dogradim.
1 litre sutu, ayni yogurt mayalama sicakligina getireceksin. Kaynar degil ama serce parmağını icine soktugunda biraz sonra yakacak:) icine incirleri atip blenderdan gecireceksin. Sicakken kaselere koyup uzerini örtüp ods sicakligina gelmesini bekleyeceksin.

Biz giysili tartıyoruz montunu falan çıkarıyoruz tabi :) ama gitmeden önce bezini değiştiriyorum çok kısa mesafe Zaten çiş bile yapmıyordur . Ama tartımdan sonra 80-100 gram düşüyoruz kıyafetler için
Bazen altını açıyoruz daha kapatamadan bile yapabiliyorlar :-) benimki sadece bir öneriydi sadece kendimizi üzmemek adına. Tabikide herkesin kendine göre bir yöntemi vardır.

Donebilmesi icin ona imkan sagliyor musun yani ana kucaginda tutup inu kisitlamiyorsun degilmi

Aslında ama kucağı almadım ben. Genelde koltuğun üstünde duruyor. Aktif dışarı çıkamıyorum emzirme biraz sıkıntı oluyor diye bebek arabasında pusette koyup yanıma alıyorum mutfakta olduğumda biraz kucak bağımlısı ama arada da koltuğun üzerine bırakıyorum bir yüz üstü yatırdığımda popoyu dikmeye çalışıyor 1 2 dk sonra da kafayı indirip örtüyü yalamaya basliyor sıpa o zaman sırt üstü yatırıyorum yalamasın diye onun dışında dönme çabamız hiç olmadı :(

yok kız dönuşleri muhteşem oluyo
anlamayanlar aglıyo mu dıyo
bıldıgın avaz avaz bagrıyo
dun eşimle lobıye cay ıcmeye inelim dedık
adamcagız bı elınde cay bardagı dıger elınde bebek arabası lobıde kosuyodu
bızımkının cılgınca bagırmasından

Bizimki zaten kiz çocuğu gibi çığlık atmayı öğrendi son 1 aydır. Ağlayinca çıktık atıyor ama onun dışında sadece izlerdeyiz o geri dönüşü bende merak ediyorum acaba ne zaman (:

Cok şükür gecmiş olsun canım
Teşekkür ederim canım inşallah gececek
Face deki gruba yaz sana hemen eti cici bebe onerırler
Kadının bırı ballandıra ballandıra anlatıyo
Oburude bı heveslı
4 un bıtmesıne 1 hafta kaldı,bıtsede bızde başlasak dıyo
Cicibebe iyi fikirmiş aslında :-) ben yiyim ama tadı güzel :-)

Ah bacim ah ayni seyleri ben de ikincide yasadim. Buyuk ogluma cit cikarttirmazdim kucugu uyanmasin diye. Sonra ucuncu dogunca birinin cikardigi ses miymis dedim. Birini sustursam oburu susmaz. Bir de birlikte oynanan oyunlar ayri gurultu. Baktim kafayi oynatmak uzereyim careyi daha fazla gurultuyu bebegin odasina koymakta buldum. Ayni odaya muzk acarak buyudu 3 numara. Simdi dorduncude diger ucunun sesi var ama ruhu duymuyor bebenin cunku gene muzik var odasinda. Bir de yuzustu yatiriyorum daha rahat ediyor. Artik kafalarini rahat ceviriyorlar deneyebilirsin sen de. Emerek uyudugunda da daha cabuk uyaniyor benimki oyuzden wrap slingde uyutuyorum genelde.
Allah kolaylik versin herkese uyuyani zor uyumayani ayri zor. Buyudukce unutuluyor hepsi.
4 müüüü maşallah maşallah maşallah gercek ana sensin burda önünde saygıyla eğiliyorum :)
Yok kiz hic sutle alakali azarlamadim kimseyi yanlis kisiyi sobeledin sen :)
Konuyu karıstırdım galiba ama azarlıyordun tek basına bi baktım sendin :-)

A

Aslında konak kanama olmadığı sürece zararlı değil, bebeğe kaşıntı vs. Herhangi bir rahatsızlık da vermiyo bildiğim kadarıyla o yüzden çok arttığı zamanlar zeytinyağı ile tarıyorum baya gidiyo onun dışında çok uğraşmaya gerek yok diye düşünüyorum kendiliğinden geçer dedi Dr da
Evet rahatsızlık vermiyo galiba. Şimdilik sadece zeytin yağıyla temizliyorum her defasında azalıyor

Kızlar ben buraya ancak sorunlarımla geliyorum maalesef olumlu birşey yazamadım henüz bebeğimin kilo alımının çok az olduğunu yazmıştım bir de gün içinde yarım saatde bir saatde bir emmek istiyo ama aç olduğu için emmek istediğinden eminim artık ve sütümü arttırmak için burda sizden öğrendiklerimin hepsini denedim nerdeyse olmuyor galiba. Artık dün akşam mama vermeye karar verdim maalesef bebeğim istemedi mamayı ne yaptıysam almadı ama doğduğu ay bir ay vermiştim mamayı hiç sorun yoktu emiyodu şimdi noldu anlamadım artık kabullendim ben bebeğime bakamıyorum galiba bir de yalnızım burda kimsem yok yanımda birşeyleri eksip yaptığımı düşünüyorum artık. Kusura bakmayın çok uzun yazdım

Kzlar benim sık sık duru nun burnunu temizlemem lazım ama izin vermiyo. Nasıl yapıosunuz siz var mı bi yöntemi
Islak mendilini havadan hışırdat canım. İdilde altını sararken durmuyor. Islak mendili gösterince onu inceliyor ellemeye çalışıyor birkaç saniye bacağı popoyu oynatmadan duruyor baglıyorum bende :-) ikisi aynı şey değil ama denemeye değer canım

Kızlar ben buraya ancak sorunlarımla geliyorum maalesef olumlu birşey yazamadım henüz bebeğimin kilo alımının çok az olduğunu yazmıştım bir de gün içinde yarım saatde bir saatde bir emmek istiyo ama aç olduğu için emmek istediğinden eminim artık ve sütümü arttırmak için burda sizden öğrendiklerimin hepsini denedim nerdeyse olmuyor galiba. Artık dün akşam mama vermeye karar verdim maalesef bebeğim istemedi mamayı ne yaptıysam almadı ama doğduğu ay bir ay vermiştim mamayı hiç sorun yoktu emiyodu şimdi noldu anlamadım artık kabullendim ben bebeğime bakamıyorum galiba bir de yalnızım burda kimsem yok yanımda birşeyleri eksip yaptığımı düşünüyorum artık. Kusura bakmayın çok uzun yazdım
hic oyle dusunme elinden geleni yaptigina eminim bazen hepimizde oluyor yetersizlik hissi cocugun sana muhtac su anda sen ne verirsen nasil ilgilenirsen onu aliyor su anda...mama konusuna gelince kilo konusunda dr la gorustun mu takibi yapiliyor mu neye gore yetersiz oldugunu dusunuyorsun hepimizinki emmek istiyor benimki en ust persantilde ama dogdugundan beri hala en fazla 2 saat duruyor emmeden acliktan degil emiyor agzinda tutuyor oynuyor yani hep ac oldugu icin degil emmek isteme sebebi dün 20 kez emzirmisimdir mesela her agladiginda veriyorum sakinleyince kendi birakiyor her seferinda dakikalarca emmiyor bazen 1 dk bazen 25 dk...ayrica dr a danismadan mama ya da ek gidaya baslamak cok yanlis geliyor bana kontrolu yapilir gelisimine bakilir dr uygun gorurse baslarsin hangi mamayi ne kadar kullanacagina ki ben gelisimi normalse baslatmayacagini dusunuyorum...isinin ehli vicdanli bir dr bul ve onunla goruş bence cocugunu da kendini de yipratma derim...

Kzlar benim sık sık duru nun burnunu temizlemem lazım ama izin vermiyo. Nasıl yapıosunuz siz var mı bi yöntemi
Birisi hafif oturur pozisyona getirip kollarindan tutarsa daha kolay oluyor. Sende o arada sıkarsın burnuna tek kullanimlik küçük plastik sisede olanlarla kolay oluyor. Fiyat olarak 30 lira gibi bi sey. Ben artik devamli 30 lira vermemek icin kullandigin küçük siseleri atmiyorum. Eczanelerde serum posetlerinde izotonik satiliyor (bir hemsire yakinimiz onerdi fiyati 4 lira) artik ondan alip siringayla cekip kullanacagim kadar küçük siseye doldurup kullanıyorum cok ekonomik oluyor tavsiye ederim birde bir tüp mutlaka bitecek yoksa ise yaramiyor.

Back
X