• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Off ben de oyle. Yogurt ayran vs midemi eksitiyor zaten. Sut de icemiyorum kalsiyumsuzluktan olecegim herhalde.
Corbalardan bile tiksindim baslarda en azindan corba iciyordum.
Zeytin ekmek falan...yemeklerden de iki kasik yersem kar biliyorum. Dedigin gibi su an yemek sayfasi bakiniyordum ama yok hicbir sey ifade etmiyor.
İlk hamileligim de hiç bu şekilde olmamistim canım bende bu çok farklı gittikçe zayıfladim 49 oldum corvalardan tiksiniyrm ve yemek adı duymak söylemek bile istmyrm ne yapıcam bilmiyrm Allah hepimizin yardımcısı olsun

Günaydınnnnn:KK54: benim 2. gebeliğim tabi göbekde vardı ve 11 haftalığım ve karnım o kadar şiştiki daha bu haftalarda göbüş çıkar mı çıkan var mı? ve 5 kilo vermişim 1.5 ayda gören aa karnın çıkmış diyorlar.
Günaydın canim hayırlı olsun inş aynen benim de Karnım. Çıktı 2. Bebis olduğu için sanırım daha bende kimsenin haberi yok bayramda güzel bi pasta yaptırıp herkese öyle haber vermek istyrm

Simdi cinsiyet tahminlerini konusuyoruz yakinda ilk hareketini hissetmeleri konusacagiz insallah
Günaydın canim.benn bazen hareketleri hissediyorum belki yanıliyorm bilmiyrm ama 2. Bebeğim bu sola gidiyo mesela daha çok ağırlığı ve pit pit hissediyorum çok ilginç ama

Günaydın canim hayırlı olsun inş aynen benim de Karnım. Çıktı 2. Bebis olduğu için sanırım daha bende kimsenin haberi yok bayramda güzel bi pasta yaptırıp herkese öyle haber vermek istyrm
Teşekkürler canım seninde bebişin hayırlı olsun sağlıkla almak nasip olsun kucağına. Kaç haftalık oldun?

Teşekkürler canım seninde bebişin hayırlı olsun sağlıkla almak nasip olsun kucağına. Kaç haftalık oldun?
Bende teşekkür ederim canim 8 haftalik suan Belkı o zamana cinsiyete öğreniriz diyorum ama erkek doğuyor içime bide cin takvimleri farklı söylüyo bende

Bende teşekkür ederim canim 8 haftalik suan Belkı o zamana cinsiyete öğreniriz diyorum ama erkek doğuyor içime bide cin takvimleri farklı söylüyo bende
Rabbim gönlüne göre versin benimde oğluşum var bunuda hep kız kız diyorum ilk gebeliğimden cok farklı çok rahatım birazda bundan dolayı acaba kızmı diyorum birde çin takvimine bende baktım kız yazıyor.Sağlıklı olsunlarda kısmet bakalım.

Günaydınnnnn:KK54: benim 2. gebeliğim tabi göbekde vardı ve 11 haftalığım ve karnım o kadar şiştiki daha bu haftalarda göbüş çıkar mı çıkan var mı? ve 5 kilo vermişim 1.5 ayda gören aa karnın çıkmış diyorlar.

Ben ben ben .. İkinci diye mi acaba ya . 4 kilo verdim ama göbeğim cikti net yani zayiflayinca iyice anlasildi

Rabbim gönlüne göre versin benimde oğluşum var bunuda hep kız kız diyorum ilk gebeliğimden cok farklı çok rahatım birazda bundan dolayı acaba kızmı diyorum birde çin takvimine bende baktım kız yazıyor.Sağlıklı olsunlarda kısmet bakalım.
Benim de ilki kız baş ağrısı dışında hiç bu kadar sıkıntı yaşadığını hatirlamiyrm canım inş hayırlısı olsun ikimiz içinde

Futuristictales Futuristictales canim ben daha önce bebeğimi geçirmek istememistim yeni doğduğunda ,oradaki görevli açıklama yapmisti gecirmenizde bir sakinca yok, bu sadece metal dedektörü diye. Asil radyasyon valizlerin geçtiği kisimda röntgen gibi orasi diyerek.. sonuçta ne kadar yakininda bekleyebilirsin ki o bekleme yerinden bi şey olmaz kalbini ferah tut. Kizlar da yazmis elimizdeki telefon, her yer wifi agi zaten hepimiz maruz kaliyoruz. Ama zaten geçmek istemeyince anlayisli davranıyorlar aklinizda olsun

Gunaydın kızlar benim aklıma bişey takıldı ve uykum bölündü :KK43: ben 6 haftalıkken yurtdışından geldim ve o havaalanındaki manyetik kapıların zararlı olabileceği hiiç aklımın ucundan geçmedi. Hadi onu geçtim belki az ışın vardır ama o bilgisayarla çantaları tarayan xray makinasının yanında da bulundum hemde baya bi bekledim oralarda. Şuan ödüm kopuyo bebeğimin organları oluşurken ışınlı alanda bulundum
korkmayın manyetik kapılar radyasyon içermez. mantığı şudur. bir manyetik alan oluştururlar bu manyetik alan bir metal ile bölünürse (telefon silah vb.) o kapı öter. ve oluşturduğu manyetik alan çok azdır. kalp pili olanlar metal olduğu için geçemez ama hamileler geçebilir. gelelim x-ray cihazına eğer platforma yatıp içinden geçmediyseniz korkmayın. bir içinden geçen eşyalar radyasyon yaymazlar iki dışarı ışın vermezler oyle yanında durmakla bişi olmaz. hamileler avmlere havaalanlarına rahatlıkla giriyorlar. başka bir konu ise o el dedektörleri onlarda kapılarla aynı mantık

korkmayın manyetik kapılar radyasyon içermez. mantığı şudur. bir manyetik alan oluştururlar bu manyetik alan bir metal ile bölünürse (telefon silah vb.) o kapı öter. ve oluşturduğu manyetik alan çok azdır. kalp pili olanlar metal olduğu için geçemez ama hamileler geçebilir. gelelim x-ray cihazına eğer platforma yatıp içinden geçmediyseniz korkmayın. bir içinden geçen eşyalar radyasyon yaymazlar iki dışarı ışın vermezler oyle yanında durmakla bişi olmaz. hamileler avmlere havaalanlarına rahatlıkla giriyorlar. başka bir konu ise o el dedektörleri onlarda kapılarla aynı mantık
Ay canim platforma yatma kismina cok guldum evet beni o rahatlatiyor biraz xray isinlari disari verir diye korkuyodum bizim bi canta sorunluyduda o yuzden yakindim yani.
Dogrudur Hepgurbet Hepgurbet yinede gecmemekte fayda var alisveris merkezlerinde gecmiyorum ama onda yeniydi hamileligim cok bilgisizdim

Buarada harnup ozu iciyorum kizlar egzamam icin ama faydalari arasinda radyasyonu disari atar diyo :KK70: bana abarti geliyo. Bugun doktor kontrolum var bana bir hafta sonra gel dedi uc hafta oldu insallah kizmaz ve bi sorun yoktur ciktigimda yazarim ins

Buarada harnup ozu iciyorum kizlar egzamam icin ama faydalari arasinda radyasyonu disari atar diyo :KK70: bana abarti geliyo. Bugun doktor kontrolum var bana bir hafta sonra gel dedi uc hafta oldu insallah kizmaz ve bi sorun yoktur ciktigimda yazarim ins
Birtek benim doktorum randevu sevmiyo sanırım. 12 haftanda gel dedi bana :skandal:

Kızlar oda yapacak mısınız bebişlere?
Ben yapacağım ama birçok kaynak, 2 yaşında yapılmasını öneriyor. Arada kaldım. 2 yaşına kadar da uyku düzeni için anne yanında olması uygun gelmiyor bana bilemedim. Gerçi doğduktan sonra bu konudaki fikrim de değişebilir. Doğum yapan arkadaşlarım da 20. haftadan sonra başla, sonra çok agirlasiyorsun ve çok zor oluyor diyor. Dün de konusu açıldı, komşum bizden önce oturanlar için iki tane beşik almışlardı, neymiş çocuk birinde yatıp, diğerinde zaman gecirecekmis gibisinden dalga geçiyordu. :( Aslında ben de öyle düşünüyordum ne yalan söyleyeyim, 6 aya kadar anne yanı, sabit beşik ve gün içerisinde uyanık zamanlarını geçirmek için anakucagi. Kucak bağımlısı olsun istemiyorum, çocuk doğduğu zaman çok fazla gelen olacak ve şimdiden kucaktan kucağa gezmesi fikri bile sinirimi bozuyor.

Birtek benim doktorum randevu sevmiyo sanırım. 12 haftanda gel dedi bana :skandal:
Benim doktorum da öyle. 5. haftada keseyi gördük. 8. haftaya çağırdı, 9+5'de gittim. Bir şey demedi. Şimdi de ikilini üniversitede yaptır, 3 hafta sonra gel ense kalınlığı ölçelim. Sonra ayda 1 dedi. Hattâ eşimin kuzeni ve nişanlısı gelecek, yarın için beraber gidip bebeği görelim dediler. Doktorumu aradım, direkt gelmeni söylediğim zamandan önce gelmeyeceksin, oyuncak mı bu diye azarladı. :KK43:

Kızlar oda yapacak mısınız bebişlere?
Ben yapacağım ama birçok kaynak, 2 yaşında yapılmasını öneriyor. Arada kaldım. 2 yaşına kadar da uyku düzeni için anne yanında olması uygun gelmiyor bana bilemedim. Gerçi doğduktan sonra bu konudaki fikrim de değişebilir. Doğum yapan arkadaşlarım da 20. haftadan sonra başla, sonra çok agirlasiyorsun ve çok zor oluyor diyor. Dün de konusu açıldı, komşum bizden önce oturanlar için iki tane beşik almışlardı, neymiş çocuk birinde yatıp, diğerinde zaman gecirecekmis gibisinden dalga geçiyordu. :KK43: Aslında ben de öyle düşünüyordum ne yalan söyleyeyim, 6 aya kadar anne yanı, sabit beşik ve gün içerisinde uyanık zamanlarını geçirmek için anakucagi. Kucak bağımlısı olsun istemiyorum, çocuk doğduğu zaman çok fazla gelen olacak ve şimdiden kucaktan kucağa gezmesi fikri bile sinirimi bozuyor.
valla dolabımıza biz sığmıyoruz birde bebek için yer açamam hem benim sokaklarda giydiğim elbiselerin yanına bebek eşyaları konmaz bebek küçük olabilir ama eşyası çok oluyor. yani dolap ve sifoniyer alacağım. bir kendi odama beşik birde kendi odasına geçtiğinde karyola alacağım. otomatik olarak evet bebek odası yapacağım kesinlikle. birde park yatak almayacağım bana muşamba gibi geliyor. bildiğin çadır bezi. hiç çadırda yattınız mı bilmiyorum ben yattım bebeğimi orda yatırmayacağım.

Benim doktorum da öyle. 5. haftada keseyi gördük. 8. haftaya çağırdı, 9+5'de gittim. Bir şey demedi. Şimdi de ikilini üniversitede yaptır, 3 hafta sonra gel ense kalınlığı ölçelim. Sonra ayda 1 dedi. Hattâ eşimin kuzeni ve nişanlısı gelecek, yarın için beraber gidip bebeği görelim dediler. Doktorumu aradım, direkt gelmeni söylediğim zamandan önce gelmeyeceksin, oyuncak mı bu diye azarladı. :KK43:
ben çok çok gitmeye karşıyım zaten. içimde olduğunu biliyorum ya yeter. ama eşim özledim gelecek hafta gitsek mi diyor bir görürüz. bende bayramdan sonra ikili teste gideceğim. :anneadayı:

Back
X