2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Cinsiyeti öğrenmek için özele gidiyorsunuz demedim zaten ayrıca bana göre üçkaatçılık herkesin düşüncesi farklı ben de sizin üslubunuzu doğru bulmadım hastanenin kendi masrafları vardır tabi ama fiyatları bu kadar abartacak kadar değil fiyatı ucuz özel hastaneler de var ekipmanları aynı masrafları aynı onlar niye kazık değil sırf hastane ismiyle ün yaptığı için o kadar para alıyorlar ayrıca o kadar parayı hangi doktora versen o özel ilgiyi gösterir zaten sana önemli olan doktorun hastasını severek ücrete bakmadan iyi davranması

Tabi devlet hastanelerini savunmak için demedim canım ben de oğlumu özel hastanede doğurdum tabiki devlette özeldeki rahatlık olmaz benim tepkim o abartılı muayene ücretlerine ve abartılı doğum paketlerine bu işi resmen ticarete dönüştürmüş hastaneler var ben ankara bir özel hastanede muayene oldum geçen sene hamileyken 25 lira muayene ücreti ödedim doğum ücreti de 1500 lira yani olması gereken fiyatlar böyle olması lazım bence bu da özel hastane ne farkı var bir doğuma 7000 - 9000 fiyat veren hastanelerden benim düşüncem yani

O zaman sen Batıkent tarafında mısın. Ben koruya başladım ama devamı gelir mi bilmiyorum balgatta. O tarafa sık gidiyorum. Sincan koruya baktın mı Canım. Eşimin kuzeni oradaydı baya memnundı
evet canım batıkente yakınım..koru hep aklımdan geçen ama balgattaki için o kadar para vermek istemiyorum galiba..sincan da iymiş aslında araştırdığım kadarıyla ama medicala başlayınca burda da kaldım..bide eşimin çalıştığı kurumla anlaşmalı medical..onun için indirimli muayene oluyorum..o da medicalda kalmam da etkili oldu..ama orda bi aksilik olursa ilk düşündüğüm yer koru..inşallah rahat hamilelikler ve doğumlar geçiririz hepimiz..

Bende yazarken duygu karmaşası yaşadığını anladım öncelikle çok geçmiş olsun inş sagsalim kucağımiza alırız ilk gebelik ve riskli gebelikte böyle düşünmen normal çünkü cinsiyet 2.3.4. Sırada ...benim şükür problemim yok kızımda da olmadı hatta kizim 35 haftalik dogdu hepimizin zor surecleri oluyor Rabbim sağlıklı bir ömür nasip etsin her hamile ve bebeğine..bende cumlelerinden direk erkek bebek icin gebe kalınan bir anne adayı veya eşi gb cumlelerinden o anlam çıktı ...yanlış anlaşılan cümleler yüzünden yorum yaptık sende kusura bakma sağlıklıca kucağına alacaksın hep bu motive ile kendini Şartlandır motive psikoloji çok önemli

Amin Canım. Ben keçiörendeyim maalesef burda hiç düzgün özel hastane yok. İlk doğumu lokman hekimde yaptım. Güya özel hastaneydi fiyatı uygun diye de rahat gitmiştim ama çok sıkıntıya sokmuşlardı. Şimdi Oray'ı da eleyince Bu tarafta kalmıyor başka seçenek. Balgata da sık gidiyorum biraz da ondan bakalım. Ama belli olmaz baktım durum zorluyor başka yere de geçebilirim. Sağlıkla bi alsaydık yavruları

Benim üslubumda bi sıkıntı yok. Siz cinsiyet erken öğrenmem devlete gider geç öğrenirim demişsiniz bende size cinsiyet için o parayı vermediğimi söylüyorum. Evet daha ucuz özeller de var ki birinde de kızımın doğumunu yaptım. Muayeneme 40 dakika geç alınıyordum Çünkü 3 doktora hasta sayısını dayıyorlardı. Hijyeni ve ekipmanları su an gittiğim yere kıyasla 3 sınıf aşağıdaydı. Doktorumdan memnundum ama hemşirelerin alakası fenaydı. Küçücük bi odada temmuz sıcağında camı açılmayan odada 2 gün sezeryanla yatmak zorunda kaldım. Otoparkı olmadığından doğuma giderken bi sokak öteye parkedip yürümek zorunda kaldım. Labararuvar sonuçlarını yanlış aldım. Ayrıntılı ultrason içim 3 saat bekledim.randevulu olduğum halde.Doktor bana ikinci gebelikte Oray'ı seçemememi tavsiye etti o derece. Bence üçkağıtsa bu üçkağıt. Sırf daha ucuzlar diye onlar doğru yapıyor kabul edilemez kusura bakmayın mantıklınız bana ters.
Ben bu özelde 3 sene önce muayenelere 50 lira verdim ki şu anki fiyatı meçhul
Bunun yerine. Çok daha büyük, ekipmanları çok daha iyi,otoparkı olan,bekleme salonunda bile kliması olan,benim orda bulunduğum sürece Tuvalete her 15 dakikada bir görevlinin gidip temizlediğini gördüğüm. Bünyesinde sadece ilgili bölümde 6 doktor çalıştıran tahiller için bile başka kata göndermeyip gebelik için gereken herşeyi tek katta toplamaya özenmiş hastalarına rahatlatmak için anne Bebek seminerler ve hamile pilatesi veren. Bir yere gidilmesi gerekiyorsa size bi görevlinin refakat ettiği. Odalarında anne,Bebek ve rafakatçinin rahatımı düşünen,yemidoğan bakımı sertifikalı,acil bölümünde bir kadın Doğum uzmanı ve ultrason makinesi bulunduran hastaneye 130 lira vermeyi tercih ederim.
Bubların hepsinin yanı sıra daha önce devlete gidip kötü tecrübe yaşamamış olsam.devletin rahat olduğunu düşünsem. İlk hamileliğim olsa evde birde bekleyen 3 yaşında kızım olmasa. O zaman bende devlet seçebilirdim. Şu an o hastaneye gidiyor olmam Oray'a devam edebileceğim anlamına da gelmiyor,ilerleyen Zaman'larda hesap kitap yaparız devam ederi yada etmeyiz ama iyi yerin Hakkı'nı da iyi yere vermeyi bilirim.
Ha bide asıl üçkağıt benim düşüncem şudur. Devletin bünyesinde çalışan doktor olup Prof doçent diye 120 130 lira muayene ücreti alanlar.

Kıme neki bızım nereye ksç lira verdığı. Demekki orda daha rahatız daha huzurlu hissedıyoruz kendımızı. Ben devlet hastanesıne gıtmıyorum. Çünkü ordakı yapılan muameleyı duyuyorum göruyorum. Ayrıca her özel hastane adı altındakı hastaneden bozma yerlerde ıyı drğil. Bizim burda kac tane özel hastane var. Adı özel sadece. Bildiğin polıklınık. Ne ılgılenen var ne baksn var. Acilleri bile yok. Boşver sen canım. Herkesın düşüncesi kendıne.

nuru4207 canım C candy1907 ben ev tasimayla uğraşıyorum Dr um yoktu cuma inşallah salı gidicem vitamin ve folik asit bu hafta unutmadan ictim .bakalım inşallah faydası olur da gelişir. Doğru düzgün hiç icmemistim gebelikten oncede kullandığım için bi gün içip ertesi gün unutuyordum .şimdi düzenli içiyorum .inşallah güzel haberlerle dönecem inanıyorum .içimde çok rahat çok şükür sizler nasilsiniz .bebisler nasil .umarım bütün ocak anneleri süper iyidir .ara ara giriyorum yinede

İnşallah canım. Müjdeli haberlerle gel

Aynen öyle işte. Özel hastane adı altında mılletı kanfırıyolar. Beş para etmez yerler. Ama insanlar bunu anlamıyor

Kızlar şimdi aklımdayken yazayım. Yüksel ücretli bi hastaneye gidiyorsanız eğer. Doğum ücretiniz fazlaysa vesaire. Ola ki ani bir durum gelişti erken doğum oldu yasa Bebek doğdu aöa sıkıntılı bir durum oldu Allah korusun ve Yenidoğana aldılar. Bu durumda ücretin yükselme ihtimali büyük. Ne yapacaksınız pekii.
Aynen söyle yapılacak çocuğunuza hemen bir sağlık sigorta yaptırırsanız. Zaten bebeğin yanında refakatçi kalması gerektiğinden hem bebeğiniz çıkana kadar siz hastanede hizmet görüyorsunuz be bebeğinizi istediğiniz Zaman görüyorsunuz hemde ek gece ücreti ödemiyorsunuz. Bebek masrafı da sigorta orasıyla ödendiğinden hemde çocuğunuz bir yıl herhangi bi hastalık durumuna karşı sigortalı oluyor.
Geçenlerde arkadaşım erken doğum yaptı memorial de ve sıkıntılı durum oluştu 6 gün kadar hastanede kaldı. Bebeği de yenidoğan bakımda. Doktor ben ayarlıcam demişti. Normalde 14.300 lira fiyat çıkmıştı (doğum+5 gece kalış+bebeğin tedavileri)
Doktor bu aklı vermiş onlara ve sadece 7 bin ödemişler (ki doğum sadece 6.600)
Bende aklımdayken yazayım buraya dedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…