Kızlar çok alakasız olacak ama şu an biraz (tamam gereksiz derecede fazla) vicdan azabı çekiyorum. Burada konusunu da açmıştım. Biz sürekli şehir dışına gidip geldiğimiz için tüp bebek yaptığımız şeklinde fantastik bir hikaye yazan ve arkamızdan bunu dile getiren bir komşumuz vardı. Kırıldım, epey görüşmedim. Sonra bi sohbet ortamında uygun bir dille konuştuk. Bir daha görmedim. Eşim su an evde olmadığı için dışarıdan gelirken demin beni görmeye gelmiş. Içeri davet etmedim, uykuluyum diye. Yarın da taşınıyor. Açıkçası yaptığım şeyden acaip utanıyorum şu an ve arkamdan karnımdaki günahsız yavruya sallamaları aklıma geldikçe sinir oluyorum elimde değil, bu konuları öğrenmeden öncede şunu bunu yapma düşük yaparsın diyen moral bükücü bir tipti ama yine de kendi yaptığımdan acaip utanıyorum.
Bu olaydan biraz öncede eşim aradı. Eşimin tarafından ailecek görüştüğümüz bir çift var. Hanım biraz dandundur ama severdim önceden, ben hamile kaldığımı öğrendiğim zaman hali hazırda hamile olan bu arkadaşa Whatsapp'tan gebelik testimi göstermiştim fikir almak için, silik çizgiydi. Bana yazdığı tek şey, " Değilsindir kesin. Bence siz korunun. C' abinin rahatsızlığı tekrar nuksedebilir. Allah göstermesin, babasız çocuk büyütme. " (Şunu yazarken bile gözlerim doluyor hâlen. Eşim kanser tedavisi gördüğü için yazdı bunu.) Yardımı için teşekkür edip kapadım ve daha sonra bir daha hamile olup olmadığımı sormasına rağmen bir şey yazmadım.
Eşim bugün bir sünnet düğününde onlarla karşılaşmış. "Cordelia bizimle konuşmuyor. Neden onu getirmedin? " falan demiş arkadaşının hanımı eşime. Eşim de "Whatsapp'tan o söylediklerini herhangi birine sarfetsen. Seninle konuşmayı bırak aynı toprağa ayak basmazdi. Sebebini bildiğin şeyi niye bana soruyorsun?" diyerek bozmuş. Bu konuşmaya kadar eşimin onları okuduğundan, böyle bilendiğinden haberim bile yoktu yemin ediyorum. Eşimin öyle bir şeyleri kurcalama huyu yoktur. O mesajları silmediğime, her şeyi eşine yetiştiriyor pozisyonuna düştüğüme utanıyorum. O kızın orada öyle yerin dibine sokuldugunu düşündükçe vicdanım sızlıyor.
Öte yandan bu insanlar niye böyle acımasız? Niye hiç kimseye zararı olmayan insanların kapanmış yaralarını oyup açmaya çalışıyorlar? Çok doldum ben ya. Özür dilerim. Bu kötülüğü idrak edemiyorum sadece.