- 6 Ocak 2016
- 1.348
- 1.660
- 133
- 43
Bende az önce özel sigortaları araştırıyorum ki sizde aynı konuya girmişsiniz. Bebeğe doğunca ayrıca sigorta yapılabileceği yazıyordu.Yukarda da yazdım bu zaten benim kendiliğinden erken aldığım bi randevu değildi. Doktorun yönlendirmesiyle haftalar öncesinden alındı sağolsun.
İstanbul zaten keşmekeş iki yıl anca dayanabildim ben.
Özel sağlık sigortası ile ilgili merak ettiklerim var. Sen biliyosan yakalamışken sorayim. Bn de yaptırmak istiyorum. Bebeği kapsaması amacım. Şimdi yaptirsam yarın doğurduktan sonra bebeğin sağlık giderlerini de karşılıyor mu? Bebeği ayrıca sigortalamazlar heralde. Anne veya babadan mi faydalanıyor ki?
Seninkinde varr mı bu tip şeyler?
Doğum poliçesi gebe kalmadan önce yaptırılıyor canım ve poliçe başlangıç tarihinden itibaren en az 5 ay hamile kalmaman gerekiyor. Sen şuan hamile olduğun için doğum poliçesi yaptıramazsın. Gebelik ve doğumla ilgili giderleri de sadece doğum poliçesi karşılıyor, sağlık sigortası yaptırsan da şuan bu hususlarda işe yaramaz. Ama Bebek doğunca 15 günlük olduktan sonra ona sağlık sigortası yaptırabiliyorsun. Benim sağlık sigortamda olduğu için bebeğime kesin sigorta yaptırabiliyorum ama olmasaydı yaptıramaz mıydım onu sormak lazım. Sanki bende bi ara bebeği sigortalayabilmek için aileden birisinin daha sigortalı olma şartı var diye duymuştum ama nasılsa ben sigortalıyım diye üzerinde durmadım.
Öyle olduğundan emin misin ben haftaları ilerleyince sigorta yaptıran hamilelerde çok duydum tamamlayıcı sağlık sigortası yapılıyor bildiğim hamileykende.
Canım senin sigortan hangi firmanın ki sigortaya ne kadar ödeme yapılıyor ben pek bilgi sahibi değilim de araştırıyorum yaptırsam diye düşünüyorum tabi mantıklı gelirse.Bende sağlık sigortası yaptırdım muayeneler tahliller doğum 1800 lira olacak sadece 4500 lira doğum olan hastanede :)