Ben de aynısını dusundumBu tatil Nasıl geçti anlamadım bile ya
Dogum izni için ne düşünüyorsunuz öğretmen anneler ? Ben dogum öncesi beş haftayı dogum sonrasına atayım diyorum inş kendimi iyi hissedersem tabi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de aynısını dusundumBu tatil Nasıl geçti anlamadım bile ya
Dogum izni için ne düşünüyorsunuz öğretmen anneler ? Ben dogum öncesi beş haftayı dogum sonrasına atayım diyorum inş kendimi iyi hissedersem tabi
Yaw sus bakimmmYa benim yasımda 3 tane çocuğu olanlar var insaf.
Ha 35 ha 29. Altı üstü birkaç sene.![]()
Balikim ben balık!!! Tembelim aslında da bi sorumluluk bilinci var bugünlerde ben de farkındayım.B bugza sen basak filan misin canim? bu tertip duzen, sorumluluk bilinci :) karsilastima yapiyor kadin...
cordeliac canim inan hic istemezsin bu yaslarla bir tutulmayi. sen takil daha "2"lilerdesin ustelik. bosveeer gencim guzelim diye takil. 3ler pek icacisi degil ama geri gidis yolu yok :) tarlayi bende burda arayim kiz, belki olay odur
![]()
Evde olmuyor da hastaneye kimseyi istemedim ben ilkinde de.
Bir de su eve her gelene bir şeyler verme isi bana ters geliyor. Ben niye hediye verip yolluyorum onların bana getirmesi gerekmiyor mu :)
Kizimin dogum gununde magnet falan yaptirmistim ama dogumda yaptirmadim.
Kendimiz icin bir şeyler belki olabilir de misafire dagitmak icin bir sey yaptırmam ben.
canım anlayışlı olan bir kimsenin yenidoğan bebeği kucaklıyacağını öpeceğini felan sanmıyorum ki..öyle birşey yapılcak olursa da 40ı çıkana kadar kimse müsade etmez heralde..anne-babası olarak biz bile kolundan poposundan öpmeyi düşünüyoruz sadece..elaleme hiç öptürmeyiz yani:)yani yalnız değilsin..ama kimseyi de kırmaya gerek yok..laf kalabalığı yapmışlar sadece dediğin gibi kimin çocuğunu alıp nereye götürüyor..
kızlar şimdi çıktım detaylı ultrasondan çok şükür herşey yolunda.çok rahatladım.bu arada benim minnakım 526 gr olmuş.fazlası var eksiği yok dedi doktor.oh çok mutluyum
Doğum poliçesi gebe kalmadan önce yaptırılıyor canım ve poliçe başlangıç tarihinden itibaren en az 5 ay hamile kalmaman gerekiyor. Sen şuan hamile olduğun için doğum poliçesi yaptıramazsın. Gebelik ve doğumla ilgili giderleri de sadece doğum poliçesi karşılıyor, sağlık sigortası yaptırsan da şuan bu hususlarda işe yaramaz. Ama Bebek doğunca 15 günlük olduktan sonra ona sağlık sigortası yaptırabiliyorsun. Benim sağlık sigortamda olduğu için bebeğime kesin sigorta yaptırabiliyorum ama olmasaydı yaptıramaz mıydım onu sormak lazım. Sanki bende bi ara bebeği sigortalayabilmek için aileden birisinin daha sigortalı olma şartı var diye duymuştum ama nasılsa ben sigortalıyım diye üzerinde durmadım.
Canım paylaştığın resim doğru ama başaşağı kısmı yanlış sanki. Normalde bebeğin başı 32.haftaya kadar yukarıdadır, maksimum 36.haftadan sonra da aşağı dönmüş olur. Zaten senin eklediğin resimdeki çizgilerde bebeğin başının anne karnındaki konumunu gösteriyor. Bebeğin başı 36.haftaya kadar aşağı dönmezde yukarı da kalırsa yüksek ihtimal sezaryen oluyor. Ama erken haftalarda daha başaşağı duruyorsa erken doğum riski oluyor. Sizin doktorlarda o yüzden başı aşağıda yukarı çıkması lazım diyorlar. Link atıyorum bi incele istersen canım
https://dogumfotografevi.com/kosem/bebeklerin-anne-karnindaki-haftalara-gore-pozisyonlari/
Onların esneme çalışmaları bayağı can yakıyor kuzum. Sen de gerilerde çığlık attırdı demişsin ya o kadar iyi anlıyorum ki sen. Bizim tekme diye tabir ettiğimiz hareketler çocuğun kol, bacak hareketleri de olabiliyormuş. Ben de öyle vurdu gol oldu tarzı bir şey hissetmiyorum henüz.
Nasıl tarif etsem vajina içinde basınç, zonklama varmış gibi değişik bir his oluyor dönüşlerinde. Bazen de içimde bi' kemik hareket ediyormuş gibi. :/ Kasıklardakine razıyım yeminlen şu serviks dolaylarından aşağı çalışmasa.
30. haftalarda falan daha belirgin oluyor o kafa, sırt yaslama olayı. Arkadaşımın karnında enine yattığına şahit olup ürkmüşlüğüm var. Ama dediğin gibi o el ayak izi olayı abartı bence. Derinin kaç katman altında.
Evet canım eminim. Hatta birçok sigorta şirketi 6 ayla 1 yıl arası doğum bekleme süresi koymuştu, en az süre Acıbademindi 5 ay bende onu yaptırmıştım. Ama benim dediğim sağlık sigortası değil "doğum sigortası" canım. Sağlık sigortasını ne zaman istersen yaptırabilirsin ama doğum sigortasını hamile kalmadan önce yaptırmış olman gerekiyor. Şimdiye kadarki tüm gebelik kontrollerim, tahlillerim, tarama testlerim ve ileri de doğum masraflarım hepsini doğum sigortam karşılıyor. Sağlık sigortamda var ama yaptırdığım işlem gebelik olunca doğum sigortam ödüyor. Tamamlayıcı sigortada başka birşey. SGK dan geriye kalan senin ödemen gereken tutarlar için yapılan bir sigorta. Bunu yüksek ihtimal hamileykende yaptırabiliyorsun. Ama benim gittiğim hastanenin zaten sgk ile anlaşması yok tamamlayıcı sigorta işimi görmezdi.
Hamileyken yaptırılabilen "doğum sigortası" var mı varsa şartları nasıl araştırmak gerekir tabi. Benim sigortamla aynı şartlarda ya da ücrette olmayabilir ama yine de olursa çok faydalı ve güzel olabilir.
Günaydın kabuslarla dolu bir sabah![]()
B bugza ne semineri canim bu?@BRBB @SweetNovember30Vasfiyeteyzeniz @Esra @sewallll @ismimmelek @nesbay @masmaviyim @swl_swl @ecrinny @meraklo @daffodilays @aysesudoga @Sare13 @mrs_aysel @Hepgurbet @eftalyaaaa @haseki @Asumanpansuman @teachercnn @vera2017 @Setenay_90 @rabbit35 @zehrakif
zep20
Kızlar seminerlerimiz başlıyor. Kolay gelsin hepimize. Oturarak para kazanacagimiz ama onu da kahvaltı çay olarak harcayacagimiz bir 9 gün var önümüzde. Heyoooo
Valla o kısmı gayet iyi anladım da dediğim gibi öncesini sormuştum ben. Yani ölçüm yapılmadan önce, hani geceden aç kalıyoruz ya o süreci sormuştum da başka bir arkadaş açıkladı, teşekkürlerBen gecen sene insulın dırencı ıçın yaptırdığımda açlık şekerini ölçüp yuklemeyı yapmışlardı ve eğer sıvıyı ıçerken mıden bulanır cıkartırsan,1.5-2 saat gıbı Ölçüm aralarını beklerken uyuklarsan yada bişey yer içersen test gecersız olur demişlerdi
B bugza tam uyanamamisim anladım şimdi okuldaki seminer.@BRBB @SweetNovember30Vasfiyeteyzeniz @Esra @sewallll @ismimmelek @nesbay @masmaviyim @swl_swl @ecrinny @meraklo @daffodilays @aysesudoga @Sare13 @mrs_aysel @Hepgurbet @eftalyaaaa @haseki @Asumanpansuman @teachercnn @vera2017 @Setenay_90 @rabbit35 @zehrakif
zep20
Kızlar seminerlerimiz başlıyor. Kolay gelsin hepimize. Oturarak para kazanacagimiz ama onu da kahvaltı çay olarak harcayacagimiz bir 9 gün var önümüzde. Heyoooo
En küçük ben miyim yahu :) 25 inde 2. Çocuğa hamile olarak :)Birde şu açıdan bak ben 29da evlendim. Benim liseden arkadaşımın 15 yaşında kızı var boyu benden uzunama neyseki yaşımı göstermediğim söylenir her ne kadar gerçekler değişmese de hoş oluyor duymak..
He bu arada bir arkadaşımın 12 yaşlarında bir kızı var biz onlara gidecektik anne teyze mi diyip abla mı demiş annesi de teyze de kızım demiş anlattılar koptum yok güzelim sen abla de hatta onada gerek yok adımı de dedim koptuk.
yok yawf, bizzat ben teyzem hamileyken son zamanlarında çocuğun el ve ayaklarını ittirdiğini ve teyzemin karnında bariz izin çıktığını hatırlıyorum. Bariz 5 parmak sayılıyordu, Gerçi 3. cocuktu onun etkisi var mı bilmiyorum. Baya ürkmüştüm, izlediğim korku filmleri gelmişti aklıma, ben o kadar görmesem de olur yani![]()
En küçük ben miyim yahu :) 25 inde 2. Çocuğa hamile olarak :)