2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
B bugza sen basak filan misin canim? bu tertip duzen, sorumluluk bilinci :) karsilastima yapiyor kadin...
cordeliac cordeliac canim inan hic istemezsin bu yaslarla bir tutulmayi. sen takil daha "2"lilerdesin ustelik. bosveeer gencim guzelim diye takil. 3ler pek icacisi degil ama geri gidis yolu yok :) tarlayi bende burda arayim kiz, belki olay odur :KK70:
Balikim ben balık!!! Tembelim aslında da bi sorumluluk bilinci var bugünlerde ben de farkındayım.

Herkesin profiline girdim de buldum bazı bilgileri. Tek tek ugrastim yemin ederim!!! Kızıyorum biraz da neyse. Cemkirmicem stress yok :)) gülelim uyuyalim

Evde olmuyor da hastaneye kimseyi istemedim ben ilkinde de.
Bir de su eve her gelene bir şeyler verme isi bana ters geliyor. Ben niye hediye verip yolluyorum onların bana getirmesi gerekmiyor mu :)
Kizimin dogum gununde magnet falan yaptirmistim ama dogumda yaptirmadim.
Kendimiz icin bir şeyler belki olabilir de misafire dagitmak icin bir sey yaptırmam ben.

ben de 1 -2 yaş dogum günlerine karşıyım. çocuk anlayacak yaşa gelene kadar yapmayı planlamıyorum. çekirdek aile olarak pasta keser foto çekiliriz,yeter bence. Duaymış,40'ı mış, baby showerı"imiş, diş buğdayı vs. hepsi bana çok zorlama geliyor. Hastaneye ya da eve bebeği görmeye gelenler için bir şeyler yaptıracağım ya da yapacağım. Sonuçta gelenler kendi isteğiyle gelip mutluluğumu paylaşacaklar, geri kalan tüm saydıklarımda bir zorlama, davet var. Hak ediyorlar ki zaten masada hazır duracak, isteyen istediğini alsın, gitsin. Benim fikrim tabi.

canım anlayışlı olan bir kimsenin yenidoğan bebeği kucaklıyacağını öpeceğini felan sanmıyorum ki..öyle birşey yapılcak olursa da 40ı çıkana kadar kimse müsade etmez heralde..anne-babası olarak biz bile kolundan poposundan öpmeyi düşünüyoruz sadece..elaleme hiç öptürmeyiz yani:)yani yalnız değilsin..ama kimseyi de kırmaya gerek yok..laf kalabalığı yapmışlar sadece dediğin gibi kimin çocuğunu alıp nereye götürüyor..

bu konuda senle aynı fikirdeyim, kimin akrabası varsa evde artık annemin mi kayınvalidemin mi bilmem az uyuyacağım der yatarım da, gelen herkese de öpmek yasak da derim, hasta olan gelmesin ,iyileş de gel de derim, git ellerini yıka da derim, kim olursa olsun fark etmez benim için. Biraz fazla gıcığım, kimseyi tanımam. Kurallara uyduktan sonra gelmek isteyene gelme diyemem.

Doğum poliçesi gebe kalmadan önce yaptırılıyor canım ve poliçe başlangıç tarihinden itibaren en az 5 ay hamile kalmaman gerekiyor. Sen şuan hamile olduğun için doğum poliçesi yaptıramazsın. Gebelik ve doğumla ilgili giderleri de sadece doğum poliçesi karşılıyor, sağlık sigortası yaptırsan da şuan bu hususlarda işe yaramaz. Ama Bebek doğunca 15 günlük olduktan sonra ona sağlık sigortası yaptırabiliyorsun. Benim sağlık sigortamda olduğu için bebeğime kesin sigorta yaptırabiliyorum ama olmasaydı yaptıramaz mıydım onu sormak lazım. Sanki bende bi ara bebeği sigortalayabilmek için aileden birisinin daha sigortalı olma şartı var diye duymuştum ama nasılsa ben sigortalıyım diye üzerinde durmadım.

aynen, bi arkadaşım da bebek doğar doğmaz yaptırın, biz ertesi gün nüfus cüzdanını çıkartıp direk sigortalattık dediydi. Daha araştırmadım, yarın sorayım bakayım şartları neymiş diye, yazarım öğrenince.

Canım paylaştığın resim doğru ama başaşağı kısmı yanlış sanki. Normalde bebeğin başı 32.haftaya kadar yukarıdadır, maksimum 36.haftadan sonra da aşağı dönmüş olur. Zaten senin eklediğin resimdeki çizgilerde bebeğin başının anne karnındaki konumunu gösteriyor. Bebeğin başı 36.haftaya kadar aşağı dönmezde yukarı da kalırsa yüksek ihtimal sezaryen oluyor. Ama erken haftalarda daha başaşağı duruyorsa erken doğum riski oluyor. Sizin doktorlarda o yüzden başı aşağıda yukarı çıkması lazım diyorlar. Link atıyorum bi incele istersen canım

https://dogumfotografevi.com/kosem/bebeklerin-anne-karnindaki-haftalara-gore-pozisyonlari/

bende tekmeleri aşağıda hissediyorum, normal mi o zaman, nası tarif etsem bilemedim, göbek deliğimin 3-4 parmak aşağısında, , göbeğimin altına doğru hareketleri var sürekli. Yine soru işaretleri yarattım kendime, salıya az kaldı, artık doktorda görücem,sorucam diyodum. :/

Onların esneme çalışmaları bayağı can yakıyor kuzum. Sen de gerilerde çığlık attırdı demişsin ya o kadar iyi anlıyorum ki sen. Bizim tekme diye tabir ettiğimiz hareketler çocuğun kol, bacak hareketleri de olabiliyormuş. Ben de öyle vurdu gol oldu tarzı bir şey hissetmiyorum henüz.
Nasıl tarif etsem vajina içinde basınç, zonklama varmış gibi değişik bir his oluyor dönüşlerinde. Bazen de içimde bi' kemik hareket ediyormuş gibi. :/ Kasıklardakine razıyım yeminlen şu serviks dolaylarından aşağı çalışmasa.

30. haftalarda falan daha belirgin oluyor o kafa, sırt yaslama olayı. Arkadaşımın karnında enine yattığına şahit olup ürkmüşlüğüm var. Ama dediğin gibi o el ayak izi olayı abartı bence. Derinin kaç katman altında.

yok yawf, bizzat ben teyzem hamileyken son zamanlarında çocuğun el ve ayaklarını ittirdiğini ve teyzemin karnında bariz izin çıktığını hatırlıyorum. Bariz 5 parmak sayılıyordu, Gerçi 3. cocuktu onun etkisi var mı bilmiyorum. Baya ürkmüştüm, izlediğim korku filmleri gelmişti aklıma, ben o kadar görmesem de olur yani :D

Evet canım eminim. Hatta birçok sigorta şirketi 6 ayla 1 yıl arası doğum bekleme süresi koymuştu, en az süre Acıbademindi 5 ay bende onu yaptırmıştım. Ama benim dediğim sağlık sigortası değil "doğum sigortası" canım. Sağlık sigortasını ne zaman istersen yaptırabilirsin ama doğum sigortasını hamile kalmadan önce yaptırmış olman gerekiyor. Şimdiye kadarki tüm gebelik kontrollerim, tahlillerim, tarama testlerim ve ileri de doğum masraflarım hepsini doğum sigortam karşılıyor. Sağlık sigortamda var ama yaptırdığım işlem gebelik olunca doğum sigortam ödüyor. Tamamlayıcı sigortada başka birşey. SGK dan geriye kalan senin ödemen gereken tutarlar için yapılan bir sigorta. Bunu yüksek ihtimal hamileykende yaptırabiliyorsun. Ama benim gittiğim hastanenin zaten sgk ile anlaşması yok tamamlayıcı sigorta işimi görmezdi.

Hamileyken yaptırılabilen "doğum sigortası" var mı varsa şartları nasıl araştırmak gerekir tabi. Benim sigortamla aynı şartlarda ya da ücrette olmayabilir ama yine de olursa çok faydalı ve güzel olabilir.

Yok ben de şubat ayında araştırma yapmıştım. Aynen sizin dediğiniz gibi her sağlık sigortası doğum masrafını karşılamıyor ve doğum için her sigortanın süre şartı var. Ben de evim çok yakın diye acıbadem sigortayı aradım. Hamile kalmadan sigortayı yaptırmak gerekiyor , 6 aylık süresi var . 6 ay dolduktan sonra da 1 yıllık daha aynı şekilde doğumu karşılayan sigorta yaptırmak gerekiyor.

İlk 6 ay içerisinde hamile kalmamak, ikinci sigorta süresi olan 12 ay içinde hamile kalmak gerekiyor. Fiyatları da doğumu karşılamayan sigortalara göre neredeyse iki kat daha pahalı. Tabi bu arada tek seferde hamile kalma şansı da düşük olduğu için atıyorum ikinci yapılan sigortanın 6. ayında hamile kaldıysan evet 1 yıla kadar ücretler karşılanıyor ama doğum ve diğer masraflar için tekrar aynı sigortayı yeniletmeniz gerekiyor. (toplamda en az 2,5 yıllık sigorta ediyor en az) Anlayacağınız doğum+muayene+tahlil ücretlerini topladığınızda arada zaten 3-4 binlik fark kalıyor ki hangi hastaneyi seçtiğinize bağlı aradaki fark düşüyor. Eşimle konuştuğumuzda aradaki fark için zaman stresine girmeye gerek olmadığına karar verdik.

Karışık mı anlattım bilmiyorum ama bi ek bilgi daha paylaşayım, genelde özel hastanelerin çoğunda hamileyken yapılanlar da dahil mi hatırlamıyorum ama doğumu karşılamayan sigortanız olsa bile doğumda indirim yapıyorlar. Tabiki muayene ve tahlilleri karşılamıyor, sadece doğumda indirim yapıyorlar.

Dediğim gibi bebeklere yapıldığını bilmiyordum, ondan henüz araştırmadım. Arkadaşımın dediği ertesi gün Allianz sigortadan yaptırdığını biliyorum ama ayrıntılarını bilmiyorum. Çocuk doğduğunda kesinlikle yaptıracağım. Muhtemelen ota poka ağlıyo bu çocuk bozuldu, kesin hasta diye doktora gideceğimizi düşünüyorum. :)

@BRBB @SweetNovember30 Vasfiyeteyzeniz Vasfiyeteyzeniz @Esra @sewallll @ismimmelek @nesbay @masmaviyim @swl_swl @ecrinny @meraklo @daffodilays @aysesudoga @Sare13 @mrs_aysel @Hepgurbet @eftalyaaaa @haseki @Asumanpansuman @teachercnn @vera2017 @Setenay_90 @rabbit35 @zehrakif zep20 zep20

Kızlar seminerlerimiz başlıyor. Kolay gelsin hepimize. Oturarak para kazanacagimiz ama onu da kahvaltı çay olarak harcayacagimiz bir 9 gün var önümüzde. Heyoooo
B bugza ne semineri canim bu?

Ben gecen sene insulın dırencı ıçın yaptırdığımda açlık şekerini ölçüp yuklemeyı yapmışlardı ve eğer sıvıyı ıçerken mıden bulanır cıkartırsan,1.5-2 saat gıbı Ölçüm aralarını beklerken uyuklarsan yada bişey yer içersen test gecersız olur demişlerdi
Valla o kısmı gayet iyi anladım da dediğim gibi öncesini sormuştum ben. Yani ölçüm yapılmadan önce, hani geceden aç kalıyoruz ya o süreci sormuştum da başka bir arkadaş açıkladı, teşekkürler

@BRBB @SweetNovember30 Vasfiyeteyzeniz Vasfiyeteyzeniz @Esra @sewallll @ismimmelek @nesbay @masmaviyim @swl_swl @ecrinny @meraklo @daffodilays @aysesudoga @Sare13 @mrs_aysel @Hepgurbet @eftalyaaaa @haseki @Asumanpansuman @teachercnn @vera2017 @Setenay_90 @rabbit35 @zehrakif zep20 zep20

Kızlar seminerlerimiz başlıyor. Kolay gelsin hepimize. Oturarak para kazanacagimiz ama onu da kahvaltı çay olarak harcayacagimiz bir 9 gün var önümüzde. Heyoooo
B bugza tam uyanamamisim anladım şimdi okuldaki seminer.:KK30: okula geç kalicam diye uykumu da alamadim. Teşekkürler biz bu gün direk kahvaltıya başlıyoruz:KK72:

Birde şu açıdan bak ben 29da evlendim. Benim liseden arkadaşımın 15 yaşında kızı var boyu benden uzun :KK66: ama neyseki yaşımı göstermediğim söylenir her ne kadar gerçekler değişmese de hoş oluyor duymak..
He bu arada bir arkadaşımın 12 yaşlarında bir kızı var biz onlara gidecektik anne teyze mi diyip abla mı demiş annesi de teyze de kızım demiş anlattılar koptum yok güzelim sen abla de hatta onada gerek yok adımı de dedim koptuk.
En küçük ben miyim yahu :) 25 inde 2. Çocuğa hamile olarak :)

yok yawf, bizzat ben teyzem hamileyken son zamanlarında çocuğun el ve ayaklarını ittirdiğini ve teyzemin karnında bariz izin çıktığını hatırlıyorum. Bariz 5 parmak sayılıyordu, Gerçi 3. cocuktu onun etkisi var mı bilmiyorum. Baya ürkmüştüm, izlediğim korku filmleri gelmişti aklıma, ben o kadar görmesem de olur yani :KK70:

Teyzene ne demek istiyorsun 3. çocuktu falan. :KK70: Ay yok yok ben de o kadar istemiyorum, Allah'ım ne o öyle yırtıp çıkacakmış gibi. İnşallah derimiz o kadar ince değildir. :KK64:
Dün gece bi' video izledim, kadının karnı çatlaktan ziyade komple damar içinde. Bebek hareket edince her pozisyonunu görüyorsun resmen. Korkunçtu. O kadar da istemem ben. Zaten video'ya 'şeytanın bebeğine hamileyken sen' tarzı bir başlık atmışlardı ingilizce. :KK70:

nmine nmine o ne öyle ya valla ben korkarım :(

Annem de sana hamileyken elini falan farkediyorduk gerdiriyordun iyice parmakların bile görünüyordu diyor.
İlk çocuğuyum bi de,bizimkiler böyle olmasın,düşer bayılırım :(

Back
X