• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Günaydın hamişler benim 3 gündür bulantım yine başladı hatta dün akşam biraz kustum sabahta dayanamayıp doktorun verdiği zofran bulantı ilacını içtim yoksa bütün günüm mahfolurdu inşallah bi zararı yoktur bu ilacın hamilelerle ilgili bi açıklama yazmıyor içinde
Günaydin .. Geçmiş olsun canim. İlacta sorun yok. Dremamine zofran ve metpamid gebelik bulantilarinin tedavisinde kullaniliyor. İlk gebeligimde bunlari dönüşümlü damardan aliyordum. O zaman hastanede yatiyordum kusmalarin şiddeti sebebiyle. Simdi çocuk var evde mecburen bi sekilde evde tedavi aliyorum ama merak etme bu ilaclari veriyor tüm kadin dogumcular. Tez zamanda biter inşallah

Günaydın hamişler benim 3 gündür bulantım yine başladı hatta dün akşam biraz kustum sabahta dayanamayıp doktorun verdiği zofran bulantı ilacını içtim yoksa bütün günüm mahfolurdu inşallah bi zararı yoktur bu ilacın hamilelerle ilgili bi açıklama yazmıyor içinde
Bi de aklinda olsun devam ederse diye ben yeni bi şey keşfettim doğal ürün. İmmuneks emetium zencefil tabletleri bulanti için. İlaç kadar hizli tesir etmiyor ama etkisi gün içinde daha uzun sürüyor

Ne güzel serin serin ya. Ben güneydoğudayim. Sicaklar birden bastirdi. Felaket. Karneyi vermeyi bekliyorum dört gözle seminerlere kalmadan aticam kendimi uçağa. hoş bizim o tarafta da nem zamani basliyor ama olsun her türlü iyidir
gurbet deyince yurt dışındasın sanmıştım :))

Kızlar ben bir şey soracağım size. Şimdi ben 1 kg vermişim camış gibi yediğim hâlde ama tam tersi kilo almış gibi duruyorum ve pantolonlarım kapanmıyor artık. Böyle olan var mı aranızda?

Kızlar ben bir şey soracağım size. Şimdi ben 1 kg vermişim camış gibi yediğim hâlde ama tam tersi kilo almış gibi duruyorum ve pantolonlarım kapanmıyor artık. Böyle olan var mı aranızda?
Kilo almasak bile bel kalınlaşırmış canım. pantolonların o yüzden sıkıyor. çok yemene rağmen az kilo alman ise bazı kadınların metabolizmaları hamilelikte artarmış o yüzden. :anneadayı:

Hamilelik Testi

s-ab83848c226283a8b03fe025a8759a2db6bbb667.webp

Mısır’da 1898 yılında Sir Flinder Petrie adlı bilim insanının ortaya çıkarttığı Kahoun Papirüsü ile 1862 yılında bulunan Smith Papirüsü ve 1873 yılında bulunan Ebers Papirüsü’nde gebelik, idrar hastalıkları, varisler ve gebelik testleriyle ilgili bilgiler yer alıyor. Müzelerde sergilenen papirüslerde yer alan bilgilere göre, hamile şüphesi olan bir kadın her gün sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı sularmış. Hamilelik şüphesi olmayan bir başka kadın da yine ayrı ayrı buğday ve arpa torbalarını idrarıyla sularmış. Hamilelik şüphesi olan kadının idrarla suladığı buğday ve arpa dolu torbalar, diğer kadının suladığı torbalardan daha önce çimlenirse, hamile olduğu anlaşılırmış. İki kadının suladığı buğday ve arpalar aynı anda çimlenirse hamilelik olmadığı ortaya çıkarmış. Hamile olan kadınların sabah idrarlarında aşırı miktarda hormon bulunduğu için, buğday ve arpa torbaları diğer normal idrarlarla sulananlardan çok daha önce yeşerirmiş. Günümüzde meyve ve sebzenin daha erken sürede yetiştirilmesi için hormon kullanılması da aynı yöntemin bir benzeridir.
Bebeğin Cinsiyeti

s-b2dca46108c177635b70ea2acf43cbdc3bcd5bab.webp

Mısırlıların kullandığı yöntemde, doğacak bebeğin cinsiyeti de önceden tesbit edilebiliyordu. Hamile kadının idrarıyla sulanan tohumlardan, buğday taneleri daha önce filizlenirse bebeğin erkek, arpa taneleri daha önce filizlenirse bebeğin kız olacağı anlaşılıyordu. Prof. Julias Manger, 1933 yılında laboratuvarda kutuların içerisinde kurutma kâğıtları üzerine yerleştirdiği buğday ve arpa tanelerini, idrarla sulayıp, Mısırlıların kullandığı gebelik ve cinsiyet belirleme yönteminin doğruluğunu ispat etmiştir. Günümüzde kullanılan gebelik testleri de, kadının idrarındaki hormon sayısının yoğunluğuna göre sonuç verir ve aynı esaslara göre uygulanır. Prof. Dr. Hulusi Köker de, Mısırlıların kullandığı gebelik testi yönteminin bilimsel olarak doğrulandığını ve hatta bebeğin cinsiyetinin de aynı yöntemle belirlenebildiğini onaylıyor.

anaamm çok berbat yaaaa bunla uğraşacağıma beklerim daha iyi sabahları zaten midem berbat :(

ben de 2 kilo verdim pantolonlarım sıkıyor sadece göbek bölgesi şişti demek ki...

Kilo almasak bile bel kalınlaşırmış canım. pantolonların o yüzden sıkıyor. çok yemene rağmen az kilo alman ise bazı kadınların metabolizmaları hamilelikte artarmış o yüzden. :anneadayı:

Evet bak bunu doktor da söylemişti metabolizman hızlanmıştır diye. Dün dışarıda yürürken, parmaklarımın bile sistigini hissettim. Şişkinlik acaip var. O yüzden ödemden, preeklampsiden acaip tırsıyorum.

merhaba galiba pıhtılaşma için iğne kullanıyorsun, bende kullanıyorum ama bende morluk falan olmuyor, iğneyi yapmadan önce iğnenin içindeki havayı tamamen boşalt, belki o yüzden morartı oluyordur, bir de göbek deliğine yakın yerlerden yapma iğneyi.çok geçmiş olsun.
günaydın tesekkur ederim bazen damara denk geliyor sanırım kanama ve morarma oluyor sanada gecmis olsun

Günaydın bende 1 kilo aldim daha oncede portalda yazdigim gibi leblebi yutmus solucan gibiyim o yuzden ne kotlarım ne taytlarım olmuyo ben hamileyim diye bagiriyorum resmen yaa

ben size bi hesaplama linki göndericem.doğum tarihiniz ve yumurtlama tarihiniz le bakılıyor.benim iki kızım var ikisi de doğru çıktı sonra iki ablam var onlarında ikişer tAne çocukları var onlar da doğru çıktı.sizde deneyin bakalım bi özellikle daha önce doğum yapmış olanlar denerse doğruluğunu ölçmüş oluruz.göndericem şimdi hadi kolay gelsin ::;:KK66:)

canım kızım için hesapladım tuttu, şimdikine de erkek diyor:KK14:

Günaydın bende 1 kilo aldim daha oncede portalda yazdigim gibi leblebi yutmus solucan gibiyim o yuzden ne kotlarım ne taytlarım olmuyo ben hamileyim diye bagiriyorum resmen yaa

Günaydın canım. Benim de 5 aylık hamile bir arkadaşım var o da öyle gören doğumun yakın mı diye soruyor. Göbeği vücudunun geri kalanını ele geçirmiş adeta. :KK70::KK70:

Dün dışarıda yemeğe gittim. Ben hariç 4 tane daha hamile kadın vardı. Ramazan yüzünden anlaşmış gibi hepimiz aynı yerde yemek yiyorduk. :KK70: Çok özendim ama keşke benimki de hemen belli olsa, böyle bi' sabah uyansam göbeğim pıtlamış olsa. Çok güzel ama.

Keske hic bakmasaydim internete. Bundan iki hafta önce cok sik tuvalete gidiyordum ve bu hafta hic öyle birsey yok. Gazimda yok artik. Sonra google'a "düsükten sonra kanama ne zaman baslar" diye yazdim. Ve sonuclari dehsete ile okudum. Haftalar sürebiliyormus. Yani su an bebis icimde ölmüs olabilir :KK43: Bende hep kendimi "kanama yoksa bebis iyidir" ile avutuyordum. :KK43:

Ve burasi Türkiye degil, sirf korktugun icin gidip acilde ultrasona bakamiyorsun. Ben cok korktum kizlar. Hatta aglayarak bunu yaziyorum. Annem daha halen bilmiyor ve simdi anlatmaya cok korkuyorum :KK43: Niye ben eskisi kadar tuvalete gitmiyorum? Hicbirsekilde birsey hisetmiyorum ve ultrasona daha 10 gün var ve korkuyorum ki doktor diyecek bu bebek iki hafta önce öldü diye :KK61:
canım Allahını seversen ne diyosun sen zaten hormonlardan beynimiz sapıtıyo bi de olmamış şeyi düşünüp kendini üzüyorsun rahat ol yoksa 9 ay hiç geçmez emin ol düşük olsa ufak ufak kanamalar gelir biraz sakin ol yeter bende de oldu idrara gitmede azalma gögüslerimdeki şişliklerde azalma ve çok şükür şuan 9. haftam bitecek ne mide bulantısı ne de baş dönmesi var ne yapayım şimdi acile mi gideyim çocuk yaşıyo mu diye baktırmaya sakin ol canım alacaksa Rabbim her türlü alır

Günaydın canım. Benim de 5 aylık hamile bir arkadaşım var o da öyle gören doğumun yakın mı diye soruyor. Göbeği vücudunun geri kalanını ele geçirmiş adeta. :KK70::KK70:

Dün dışarıda yemeğe gittim. Ben hariç 4 tane daha hamile kadın vardı. Ramazan yüzünden anlaşmış gibi hepimiz aynı yerde yemek yiyorduk. :KK70: Çok özendim ama keşke benimki de hemen belli olsa, böyle bi' sabah uyansam göbeğim pıtlamış olsa. Çok güzel ama.
ben bide 3 aya kadar sakliycaktim nerdeeee goren aaa hamilemisin diyo esimin ailesi bilmiyo allahtan uzaktalar 2 hafta kaldi sonra ogrenirler

Kızlar selam.dün bulantı ve kusmalar nedeniyle yatış yapmam gerekti, serum falan...bu süreç bir an önce geçer umarım.çünkü baya düşmeye başladım.ama bebişi görmek iyi geldi:) normalde 9+5 olması gerekirken 10+2 olmuş.bebeğin duruşuna göre değişebiliyormuş.bu yüzden doğum tarini güncelledim.hala ucundan ocak annesiyim:)

9+5 olması gerekirken nasıl olmuş anlayamadım :(

Back
X