• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Merhabalar arkadaşlar. Evde temizlik yapıyorum sizi cok takip edemiyorum. Çok hızlı ilerliyor sayfalar. İnşallah herkes iyidir. Aramıza yeni gelenler olmuş hoşgeldiniz. Riskli dönemi atlattik gibi sanki. Ben hiç kilo almadım hatta 2 kg vermiştim. 2 gündür karnimin altı kasiniyor. Aslında karnimda henüz küçücük. Varmı benim gibi olan acaba

Günaydın kızlar, babamız kargalar uyanmadan doğuma gitti. O gittiğinden beri tık uyku yok. Bu çocuk beni hiç uyutmuyor. Sürekli uykum var ama uyuyamıyorum:sinirli:

Neyse internetin dibine çökmüş haldeyken bir şey buldum. Maya takvimine göre babayla annenin doğum tarihi tek sayıyla ya da her ikisi çift sayıyla bitiyorsa Kız. Biri tek, biri çift sayıyla bitiyorsa erkek olurmuş.

Mesela benimki 88 (çift), eşimin 85 (tek) erkek oluyormuş. Bu teoriye bakarsak olası bütün çocuklarımız erkek ya da kız olacak demektir. :KK45:

Zaten bu Maya'ların kıyamet takvimi de tutmamıştı. :silah:

Bebiş olanlar denesin bakayım, bu tutuyor mu?
Evet evett mayalarin Sirinkoy tezi tutmamisti. Buda tutmuyor eşim 78 ben 83 bir oğlum bir kızım var hadi oğlum da tuttu kızım da tutmuyor

Ben paso uyuyorum ya. Bazen bi bakıyorum saat 10bucuga geliyor. Bebisim acıkmıştır deyip zoraki kalkiyorum

Günaydın kızlar. Ara ara okudum kızartmaya pek bi takmışsınız ay :) evde yapıp yağının tazeliğini bildikten sonra ne olacak ki. Normal hayatınızda bunları tüketiyorsanız 9 ay boyunca tam korumalı beslenmeye çalışmak çok da uygun değil bence. Ben demiyorum ki sabah hamburer öğlen kızartma akşam kokoreç :) ama kendinizi bunaltırsanız o yasak Bunyasak diye günler geçmez :) Kucak konusunda da ben kızımı altı ay kucağımda gezdirdim hiç de kucak delisi olmadı. Hatta dün anneme bırakıp iftara gittim arkadaşlarımla geldiğimde saat 1 Di. Annem diyo bu kız hiç annem merde babam nerde siye sormuyor die :)

Aaa bende kendime hemşehri buldum bizimkiler Trakya'da kalmışlar:KK49: ben eş tarafını saymıyorum ya ask başka köken başka :KK53:
biliyomusun nikah kıyıldı bi hafta sonra nüfus cuzdanımi aldim (29 yıl boyunca sakarya sapanca yazıyo) sonra bi bakiyosun artvin borckaya dönmuş gözümden yas gelmisti cok zoruma gitmisti o artvinli ben sakaryaliyim diye kendi kendimi yemistim

Günaydın kızlar, babamız kargalar uyanmadan doğuma gitti. O gittiğinden beri tık uyku yok. Bu çocuk beni hiç uyutmuyor. Sürekli uykum var ama uyuyamıyorum:sinirli:

Neyse internetin dibine çökmüş haldeyken bir şey buldum. Maya takvimine göre babayla annenin doğum tarihi tek sayıyla ya da her ikisi çift sayıyla bitiyorsa Kız. Biri tek, biri çift sayıyla bitiyorsa erkek olurmuş.

Mesela benimki 88 (çift), eşimin 85 (tek) erkek oluyormuş. Bu teoriye bakarsak olası bütün çocuklarımız erkek ya da kız olacak demektir. :KK45:

Zaten bu Maya'ların kıyamet takvimi de tutmamıştı. :silah:

Bebiş olanlar denesin bakayım, bu tutuyor mu?
eşiniz ne iş yapıyor doğuma gitti demişsiniz. mayaların zeka seviyeleriyle ilgili ciddi kaygılarım var :)

cordeliac cordeliac şu kucağa alışma meselesi bana çok yanlış geliyor.hiç bir cocuk en az 1 yasina geldikten sonra kucakta durmuyorki.toplamda doya doya bir 9 ay felan alabiliyorsun.oğlum doğduğu ilk gün kayinvalidem hemen yatağına aldı ve buraya alışmalı dedi oysa Dr kesinlikle sol yanında yatacak demisti.neyse ogün çok ağladı anlatamam.ondan sonra hep kucagimdaydi. Zaten iki saatte bir emzirip bırakıyorsun yatağına ilk 3 günden sonra.ama şu ayrı odada hemen yatırma olayı çok ters.güvenli baglanmayi yanlış etkiliyor diye düşünüyorum .oğlum 3 yaşında 2 yıl yanımızda yattı hiç sorun yaşamadık. Şimdi rahatlıkla odasında yatıyor. Ve evet odasini kendi secti çünkü zevkleri oluşuyor. Şimdi korsan seviyor teması öyle. Çok masrafa gerek yok bence. ben park yatak ,ahşap beşik,hamakk ve anadizi aldım. Çok pismanim:KK49::KK53:
bencede kesinlikle katılıyorum. biz ilk iki yıl beraber yattık kızımla hiç pişman değilim. bebekkende omzumda uyurdu.dünyanın en güzel duygusuydu benim için. 9 ay karnımda taşıyorum dokuz ayda kucağımda taşırım. şuan istesemde kucağımda durmuyor.hemen koşup oynamaya gidiyor. bence tüm kitapları nasihatleri bir kenara bırakıp annelik iç güdülerinize kulak verin :anne::anne::KK200:

Mrb mavi33 drun clexan yada hybor ve 100mg coraspin baslanmasi konusunda bir sey soyledi mi..trombofili12 lik icin kan verdin mi onlarda mi slklntl cikti da pihtilasma sorunun var diye soylendi..34 yas genetik bozukluk icin dusuk risk..icini ferah tut
.allahin izniyle ins hersey yolunda gider..

Merhabalar arkadaşlar. Evde temizlik yapıyorum sizi cok takip edemiyorum. Çok hızlı ilerliyor sayfalar. İnşallah herkes iyidir. Aramıza yeni gelenler olmuş hoşgeldiniz. Riskli dönemi atlattik gibi sanki. Ben hiç kilo almadım hatta 2 kg vermiştim. 2 gündür karnimin altı kasiniyor. Aslında karnimda henüz küçücük. Varmı benim gibi olan acaba
Mrb ilk trimestr yani ilk 3 ayda kilo vermek slklntl bir durum degil eger kusmalarin yoksa ve yeterli beslemip ozle su iciyorsan.artik yorulma ebde temizlik yapma biraz dinlen ..

ben ikili test yaptırmadım canım, ayrıntılı ultrason yaptırdım. ikili testte yaştan dolayı yüksek çıkarsa durduk yere canım sıkılır diye düşündüm. bahsettiğin diğer testleri de yaptır tabi ama bence iyi bir perinatoloğa ayrıntılı ultrason baktır.
Ben 10 haftadan sonra harmony test yaptiricam..yanlislik orani yok denecek kadar az eger slklntl cikarsa o zaman amniosentezi dusunuyorum..drunuza bir danisin..harmony test pahali oldugu icin cok yapilmiyor turliyede onlarinda cesitleri var bazisi ikizler icin bazisi tup bebek icin oluyor..bir internetten arastirmani oneririm

Mrb mavi33 drun clexan yada hybor ve 100mg coraspin baslanmasi konusunda bir sey soyledi mi..trombofili12 lik icin kan verdin mi onlarda mi slklntl cikti da pihtilasma sorunun var diye soylendi..34 yas genetik bozukluk icin dusuk risk..icini ferah tut
.allahin izniyle ins hersey yolunda gider..
tesekkur ederim ilginize evet tum kan testlerim yapildi hibor 7500 corasprin kullaniyorum karnım mosmor ve cektigim acı paha bicilemez ama cok korkuyorum ikili test icin gün sayıyorum umarım dediğiniz gibi olur homozigot heterozigot cikti bi kac testte

Ayrintili ultrasona giricez zatrn Kurban Bayramindan sonra randevum. Ayrintili ultrason vücutta anormal bisey var mi diye gorur. Zekayi göremez.dna'yi gormez. Eger dna ve zeka sikintisi varsa -ki bunlar harmony test ve amniyosentezle anlasiliyor bildigim kadariyla- o zaman annelik seruvenim biter.
Ben 38 kocam 48 yasinda. Bebegimiz engelli olursa uzun yillar ona bakmaya veya baksin ilgilensin diye ona kardes yapmaya vaktimiz yok. Ustelik bunu ona yapmaya da hakkimiz oldugunu dusunmuyorum. Bu konuda kaderci degilim ve belki bazilarimizin tepkisi de olacak. Ama yıllardır dusundugum bir konu ve engelli cocuklarla da calistim uzun yillar. Hem kendilerinin hem ailelerinin neler yasadigini biliyorum. Kumar iynayabilecek kadar cesur da degilim bu konuda. Belki sorun yoktur allah buyuktur diyemem. Allah tabi ki buyuk ve tabi ki nolacagini O bilir ama elimizdeki imkanlari kullanip bile bile sorunlu covuga evet demem. Esim de ailem de ayni konuda hemfikiriz. Daha genv yasta olsaydim daha farkli olurdu. 20 yasindsendromlu bir cocuk dogursaydim simdiye 18yasinda olacakti yanina kardesler bile yapabilirdim.
Su anda boyle bir luksum yok.
Lutfen yanlis anlama sana cevap verdim ama bu konuda kendimi ifade etmem gerek diye dusundum galiba.
Insallah hersey yolunda gider ve boyle bir karat almak zorunda kalmaz kimse. Sahlikli ve yumuk yumuk bebeklerimize sarilip iyi yetistirebiliriz kalan omrumuzde :)
Mrb korkma ins hersey iyi olucak..benim yasim daha gec senden galiba en yasli anne benimartik tip ilerledi..oncelikle ikili test hep yuksek cikiyor ondan 3lu testi onerliyorlar 10 haft dan sonra harmony testleri ve cesitleri var o down patau ve edwards sendromu denen zeka ozurunu tariyor..maalesef dogustan sagirlik..otizm ..cinsiyet bozuklugu..gibi seyler usg ve testlerde cikmiyor..zaten taranan bu 3 haric diger sendromlarin cogu anne karninda oluyor..yaptigimiz dusukler yada kalbin durmasi fetusun genetik anomalili cocuk yapmamamuz icin allahin taktiri..icini ferah tut

tesekkur ederim ilginize evet tum kan testlerim yapildi hibor 7500 corasprin kullaniyorum karnım mosmor ve cektigim acı paha bicilemez ama cok korkuyorum ikili test icin gün sayıyorum umarım dediğiniz gibi olur homozigot heterozigot cikti bi kac testte
Tedavi aliyorsun ins bisi olmaz bende kanama oldugundan maalesef kestik simdilik..igneden sonra hareket bile edemiyorum on dk cok agri verici..ignryi yaptiktan sonra 3 e kadar say ve oyle cek daga az morarir ucunda kalan ilac cekerken cektigin yolda kaliyor ondan ..birde balikyagi kullanmak icin dr danis oda kan sulsndirici etkisi var bana basladilar

cordeliac cordeliac şu kucağa alışma meselesi bana çok yanlış geliyor.hiç bir cocuk en az 1 yasina geldikten sonra kucakta durmuyorki.toplamda doya doya bir 9 ay felan alabiliyorsun.oğlum doğduğu ilk gün kayinvalidem hemen yatağına aldı ve buraya alışmalı dedi oysa Dr kesinlikle sol yanında yatacak demisti.neyse ogün çok ağladı anlatamam.ondan sonra hep kucagimdaydi. Zaten iki saatte bir emzirip bırakıyorsun yatağına ilk 3 günden sonra.ama şu ayrı odada hemen yatırma olayı çok ters.güvenli baglanmayi yanlış etkiliyor diye düşünüyorum .oğlum 3 yaşında 2 yıl yanımızda yattı hiç sorun yaşamadık. Şimdi rahatlıkla odasında yatıyor. Ve evet odasini kendi secti çünkü zevkleri oluşuyor. Şimdi korsan seviyor teması öyle. Çok masrafa gerek yok bence. ben park yatak ,ahşap beşik,hamakk ve anadizi aldım. Çok pismanim:KK49::KK53:
Mrb bebeklerdogumdan sonra bile tek birey oldugunu fark etmezler hala anne karninda oldugunu dusunurmus..ondan bol bol annenin kucaginda ..temasinda olmasinda fayda var..ve ayni odada olmakta fayda var

Tedavi aliyorsun ins bisi olmaz bende kanama oldugundan maalesef kestik simdilik..igneden sonra hareket bile edemiyorum on dk cok agri verici..ignryi yaptiktan sonra 3 e kadar say ve oyle cek daga az morarir ucunda kalan ilac cekerken cektigin yolda kaliyor ondan ..birde balikyagi kullanmak icin dr danis oda kan sulsndirici etkisi var bana basladilar
27 haziranda gidecegim gerekenleri yazacagım dedi doktorum muhtesem biri ona cok guveniyorum Allah yardımcımiz olsun sag salim alalım bebeklerimizi kucagimiza inşallah

Evet evett mayalarin Sirinkoy tezi tutmamisti. Buda tutmuyor eşim 78 ben 83 bir oğlum bir kızım var hadi oğlum da tuttu kızım da tutmuyor

Ben paso uyuyorum ya. Bazen bi bakıyorum saat 10bucuga geliyor. Bebisim acıkmıştır deyip zoraki kalkiyorum
Canim o öyle değil hamile kaldığın yıl ve hamile kaldığın ay ikisi tek sayı yada çift sayı ise kızmış. Ama yıl tek ay çift ise erkek oluyor mesela..2016 yıl hamile kalınan ay Şubat ikiside çift yada 2015 yıl Hamsili Mart yine kız. 2016 çift aayi Mayıs tek yani sonuç bi tek bi çift sayı yani erkek 2 çocuğun biri tuttu.amma su yontem 2 cocukta tuttu.girdiğin yaş değil doldurduğun yaş artı hamile kaldığın ay toplamı tek sayı ise kız çift sayı ise erkek bu daha bi yüksek oran tutma oranı ama yıl yaşı değil doldurduğun yaş la hesaplayın.

Kızlar benim kasigim ara ara çok ağrıyor hatta yatakta dönerken bile ağrıyor .2 dk yürüdüm ağrıyor dünden beri oldu salı randevu var normal,miki

eşiniz ne iş yapıyor doğuma gitti demişsiniz. mayaların zeka seviyeleriyle ilgili ciddi kaygılarım var :)

Baytar. Inek doğurtuyor. :KK70::KK70:
Bunlar bile sezaryen doğum yanlısı üstelik. :KK67:

Sen allaan orta Amerika'dan gelme Maya'lısı gel Şirince'yi bil. Daha ortada köy yokken üstelik. Hiç!

Back
X