- 25 Haziran 2016
- 361
- 419
- 23
bence hiç ayıp olmaz. dersin ki çok sağolun çok naziksiniz ama biz siparişi verdik bile. başka birine yardım yapabilrsinizi nasıl dersin bilemiyorum ama sizin gelmeniz yeter yalanıyla da sıyrılırsın. başka bir şeye ihtiyacınız var mı diye sorabilirler. bu soruya cevap vermen lazım. örneğin bilmem nerde bir biberon seti görmüştüm gibi spesifik birşeyler söyleyeblirsin ya da zaman kazanmak için biz bir liste hazırlmaıştık ben ona bakıp haber vereyim size, ay çok naziksiniz filan diyebilirsin.Eşimin meslektaşları canım. Öyle ayda 1-2 toplandığımız insanlar çok fazla bir samimiyetim yok. En son diyaloğumuz pek hoş olmadı. Bunu duyunca da direkt "ne münasebet" demedim değil. Bugün gidip sipariş vereceklermiş. Eşim de yeni söylüyor, unutmuş. Dediğin gibi atsan atamazsın, ihtiyacı olan birine veremezsin gelip görmek isterler. Bak bak sinir ol, dur.
Ben zaten büyük hediyelere karşıyım. Zıbın, oyuncak vs. olur. Imkanı olmayan bir aileye amenna. Istekleri doğrultusunda alınır. Bu tarz şeyler ve takı merasimi yerine belli yerlere bize hediye olarak bağış yapsınlar diye konuşmuştuk eşimle.
Şimdi ben arasam takım olarak sipariş verdiğimi, bu tarz hediye kabul etmediğimizi onun yerine ihtiyacı olan birine almalarını ya da o meblağı bağış yapmalarını istesem ayıp olmaz değil mi? :/