Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
M melinaaaaaSağlık ocağına bende hiç gitmedim,zorla mı?
Alla alla.Gerginim zaten beni aramasınlar mümkünse kavga etmeye yer arıyorum zaten hepsi bi değişik
tabi ki oku Can'ım ben işletme mezunuyum ama şimdi de aöf den sosyoloji okuyorum.üstelik hiç yardım edenim yok ne annem ne kaynanam kendim başarmaya çalışıyorum.zor oluyor mu evet zor oluyor ama sadece evde oturup çocuk büyütmek bana göre değil.çalışmaya başlayamadım çocuklardan dolayı bende okumaya devam ediyorumKızlar bayagidir giremiyordum herkes iyimi inşallah iyidir bebislerde annelerde. Sevinimmi uzulimmi bilemedim Ben evlendikten sonra açık liseyi eşimin sayesinde okudum bitirdim.ygs girdim bu sene ve dün ek yerlesmeyle bankacilik ve Sigortacılık uzaktan egitim bölümüne yerlesmisim fakat 6 eylül baksaydim belki kayıt yaptirirdim bugün son gün ve erzincan a gidip kayıt yaptırmak sartmis çok üzüldüm fakat hep aof tercih yapmistim 7. Tercih uzaktan eğitim yapmışım belki sonlara yapsaydim bu bölümü başka aof gelirdi yaaa ozaman .akşam yola cikardim kayıt için fakat sanki uzaktan eğitim in zorlukları var gibi oyüzden fazla uzulmeyecem inşallah seneye ygs yine girerim ve inşallah bu defa önlisans aof yerlesirim .benim için imkansiz bişiy di universite okumak .çünki annem bana 7 aylık hamileyken babamı kaybetmisiz .en büyük abim 10 yaşında ozaman ve hiç birimiz düzgün eğitim alamadık maddi acidan .Acaba seneye okul puanım düşermi kayıt yapmadım diye ...tekrar gireyim mi yoksa üniversite dersleri çok zorlarmi beni ,vazmigeceyim üniversite sevdasından .birazda bu korkudan kayıt yapmanin üstüne dusmedim sizce deneyimi bi kez daha yapabilirmiyim ki seneye de
M melinaaaaacordeliac sağlık ocağındakilerle fazla gerilmeyin kızlar doğumdan sonra bebişlerinizin aşıları filan şok muhattap olacağız sevgili hemşire ve doktorumuzla
![]()
korkma onlar tek başına birşey ifade etmez git doktoruna ama endişe etme hemen gebelik zehirlenmesinin en büyük belirtisi yüksek tansiyon ve ödem. internet boğaz enfeksiyonundan bile insanları mezara koyuyor.ay inşalla, çok üşendim de gidicem birazdan hazırlanıp, aç karnına vermiştim dün de kanı, bugün de aç gel dedi bakalım, inşallah sağlık ocağından farkediyordur sonuçlar.yoksa gebelik zehirlenmesi baya fena bişeymiş hem bebek için hem de anne için.
aaaaaaa ben onu mu yazmışımMelinaları karıştırmışsın aslım![]()
kızlar bende açıköğretim işletmeye kaydoldum. ikinci üni okuyayım ilerde lazım olur dedim ama final sınavları 14-15 ocak benim doğum 18 ocak görünüyor. 3 ihtimal var ya erken doğar bir kaç günlük lohusa halimle sınava girerim. ya sınavda doğururum. yada doğuma 3 gün kala sınava girerim![]()
Anladım, benim doktor hamile yogasına bile ağır hareketler yaparsın bişey olur bence kendini yorma dedi. Ama benim bir de pıhtılaşma sorunum var. Kanama olursa riskli olur dedi. Sezeryan olacağım da kesin o sebeple demiş olabilir. Sadece kendini cok yormadan yüzebilir ya da yürüyebilirsin dedi.Yo hicbisey demedi. Ne sunu yap ne bunu yapma dedi. Biraz asagida ve önde dedi sadece. Serviksi kapatmıyor guzel dedi. Ben de sormadım bisey valla.
Normal yürüyüşü yapıyorum ben hala
neden kesın sezeryan canım.pıhtılasmadan dolayımı bendede varda normal dogum ıstıyorum ama daha konusmadım doktorumlaAnladım, benim doktor hamile yogasına bile ağır hareketler yaparsın bişey olur bence kendini yorma dedi. Ama benim bir de pıhtılaşma sorunum var. Kanama olursa riskli olur dedi. Sezeryan olacağım da kesin o sebeple demiş olabilir. Sadece kendini cok yormadan yüzebilir ya da yürüyebilirsin dedi.
Allah Allah ben bu zamana kadar hiç gitmedim sağlık ocağına. Kimse de beni arayıp sormadı. İlla bildirmek mi lazımmış?Kızlar bugün sağlık ocağına gittim. Sağlık ocağıyla yedi sülalemi arayıp abuk subuk sorular sormaları ve kayıt islerindeki saçmalıklarından ötürü problemlerim vardı. Takiplerimi doktorum yaptığı için gitmiyordum zaten. Son günlerde zır zır arıyorlar diye gittim.
Arkadaş adamlar bildiğin hâlde gebeliğini niye bildirmedin diye hesap soruyorlar ya. Mecbur muyum? Dedim. Sizin takiplerinizi biz yapmak zorundayız. Yasal bir mecburiyetim, hükmü var mı peki? Yok, sadece teftişlerde sistemde gebe gözüktüğünüz halde izlem yapmadığımız için bize uyarı geliyor dedi. İlk izlemlere gitmediğim için tutanak tutuldu.
İkinci izlemler için de ben takibimin yapılmasını istemiyorum diye dilekçe verdim. Tetanoz aşısı olmak istemiyorum diye ayrıca tutanak verdim, çıktım.
Decavit ne kadar bilmiyorum ama sağlık ocakları bedava dağıtıyormuş bu arada. Kullananlar oradan temin edebilir.
Allah Allah ben bu zamana kadar hiç gitmedim sağlık ocağına. Kimse de beni arayıp sormadı. İlla bildirmek mi lazımmış?
Ay kızlar artık oğlum gerçek tekme atıyor
Pıtır pıtır hissediyordum ama çok güçlü vuruyor şuan baya belliannesi yer onu duygulandım
![]()
Tam olarak bilemiyorum. Plasenta önde diye mi pıhtılaşma var diye mi öyle dedi çok bilmiyorum. Ama yıllardır aynı doktora gidiyorum. Daha önceki kayıplarımı da biliyor. Zor elde ettiğimiz bir bebek riske atmak istemem dedi. Yine de normal doğum isterim dersen seve seve yaptırırım dedi. Ama riskli gördüğünü belirttiği için ben de illa normal olsun diye zorlamayı düşünmüyorum. Anne bebek dostu sezeryan şartlarına mümkün olduğunca uymaya çalışarak sezeyan olurum sanırım.neden kesın sezeryan canım.pıhtılasmadan dolayımı bendede varda normal dogum ıstıyorum ama daha konusmadım doktorumla
Ne güzel bir his değil mi melina. Ben de bu sabaha karşı ilk defa onun kıpırtısıyla uyandım. Uykumdan uyanacak kadar şiddetli hiç hissetmemiştim.Ay kızlar artık oğlum gerçek tekme atıyor
Pıtır pıtır hissediyordum ama çok güçlü vuruyor şuan baya belliannesi yer onu duygulandım
![]()
Ya kızlar bu dışarıdan doktor getirince doğum sgk kapsamı dışında oluyormuş doğru mu? Hiç bilgisi olan var mı bu konuda. Bugün kardiyoloji randevum var. Dedim kesin sezaryen sonucu çıkacaksa fiyat alayım ismi lazım değil özel hastanenin birini aradım karga b*kunu yemeden. Dışarıdan doktor getirince sgk kapsamıyor + Dr'un ücreti hastanenin doğum fiyatına dahil olmuyor+ Odayı süslemek, doğum fotoğrafı falan istersek bunu hastanenin anlaşmalı organizasyon şirketi yapıyor. Aksinde odaya çöp bile koyamıyorsun. Tabiî bu organizasyon işi de doğum fiyatına dahil değil. Isteğe göre fiyat çıkartıyorlar.
Doğum ücreti 4.800, dr zaten il dışından gelmiş olacak 2.000'den aşağı istemez herhalde o da. Fotoğraf çektirsek en azından 8.000 falan tutar herhalde. Ya kadın bir de önceden kontrollere buraya gelirseniz doğum fiyatında indirim yaparız falan dedi. Şaka gibi resmen. Bu sgk şu ana kadar hiçbir işime yaramadı. Doğumda da yaramayacak bu gidişle. Ne işe yarıyor bu sgk Allah aşkına. Deliriciym.
Yaparsın tabii ki ya, kimler neler yapıyor! Sakın vazgeçme üniversiteden ve kendinle gurur duy :)Kızlar bayagidir giremiyordum herkes iyimi inşallah iyidir bebislerde annelerde. Sevinimmi uzulimmi bilemedim Ben evlendikten sonra açık liseyi eşimin sayesinde okudum bitirdim.ygs girdim bu sene ve dün ek yerlesmeyle bankacilik ve Sigortacılık uzaktan egitim bölümüne yerlesmisim fakat 6 eylül baksaydim belki kayıt yaptirirdim bugün son gün ve erzincan a gidip kayıt yaptırmak sartmis çok üzüldüm fakat hep aof tercih yapmistim 7. Tercih uzaktan eğitim yapmışım belki sonlara yapsaydim bu bölümü başka aof gelirdi yaaa ozaman .akşam yola cikardim kayıt için fakat sanki uzaktan eğitim in zorlukları var gibi oyüzden fazla uzulmeyecem inşallah seneye ygs yine girerim ve inşallah bu defa önlisans aof yerlesirim .benim için imkansiz bişiy di universite okumak .çünki annem bana 7 aylık hamileyken babamı kaybetmisiz .en büyük abim 10 yaşında ozaman ve hiç birimiz düzgün eğitim alamadık maddi acidan .Acaba seneye okul puanım düşermi kayıt yapmadım diye ...tekrar gireyim mi yoksa üniversite dersleri çok zorlarmi beni ,vazmigeceyim üniversite sevdasından .birazda bu korkudan kayıt yapmanin üstüne dusmedim sizce deneyimi bi kez daha yapabilirmiyim ki seneye de
Benimkinin nerdr hareket ettiği belli değil ya galiba baya geziyor içerde