• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Cnm ne zmn bebisler gelecek kacinci hafta doktorla konustunuz mu

Benim girecegini de sanci gelecegini de sanmiyorum ben degil cevrem de dogum tarihini dedigim de he he diyorlar 10 sene once nasil bi iz bıraktıysan arkadasimi davet edicem dogum icin sen bebegi cok tutuyon karninda diyo :)

36.hafta bitince alicam demisti canim, cumartesi bi daha sorucam.. 36. hafta aralik 20 gibi bitiyor..
37 nin icinde alacak benim anladigim :)

Ya benim görümcem küçükken cam biberonla ellerini ağzını öyle bi kesmiş ki kaç dikiş atmışlar. Onun o hikayesini bildiğimden cam biberondan acayip korkuyorum

canim ben onlarin eline birakmam zaten, ben iciricem..
hem simdiki camlar oyle kolay kirilmiyor :)
plastik de aldim, ama cam daha saglikli geliyor bana..
buyuyup kendi icecegi zaman eline vermem cam biberonu tabiki..

Ayyy varya benım de aklımdan gecmıyo degıl lan dıyorum giderken yollarda basıma iş gelmesın

kiz belli mi olur, cat diye acilir rahim, suyla kafasi da gelir.. anlamadan dogururmusuz :)))
walla dedim ya benim basima gelir boyle korktugum seyler, hic sasirmam :))

I ikizcan2016 canım senin de evde kedi vardı sanırım. Nasıl kum kullanıyorsun acaba.
Benim de bi kedim var kristal kullanıyordum ama sağlıksız diye topaklasan verdi adam ama çişini topaklastirmadi. Hangisi daha hijyenik bilemedim.

Bide hamile olunca daha hassas davranıyorum. Bi sakıncası olur mu bize acaba.

4 haftada bir ic parazit yutturuyorum canim, ilk aylarda 6 haftada bir veriyordum simdi siklastirdim..
kristal silika neyse onu ben hic sevmedim, sari sari karisiyor ayiramiyorum ki temiz kumdan..
hic hijyenik gelmedi bana, cok tiksindim..
topaklanan betonit kum kullaniyorum, cisini yapar yapmaz top oluyor, alip atiyorum..
gerci bikac aydir ben pek ellemiyorum, esime devrettim o temizliyor.. hep unutuyor, durmadan hatirlatiyorum, kumu aldin mi, kumu unutma.. :))
anne gibi olmuyor babalar, bokun icinde birakiyor hayvanlari :))
dur kumun resmini cekeyim

Kızlar 6520 var hâlen ya e-bebek'te. Ben uygulamadan baktım şimdi. Sepete falan da ekleniyor. Uygulamadan deneyin isterseniz bir de.

kiz belli mi olur, cat diye acilir rahim, suyla kafasi da gelir.. anlamadan dogururmusuz :)))
walla dedim ya benim basima gelir boyle korktugum seyler, hic sasirmam :))
Ayy sus o yolu nasıl gıdıcem onu düşünüyorum
Bende neyden korksam basıma gelır
Hatım ındırırım yolda kesın :))

cam biberon dr.browns aldim canim, kucuk buyuk birer tane..
birer de yine dr.browns in plastiklerinden aldim, şu bpa siz, pp olanlardan..
natursuttene de bakiym, kiz 2li nin nesi cok, bi tane biberon mu olur, durmadan onu mu yikayip sterilize etcez :) pahali mi ki ondan mi cok diyosun :))

İşte bunların ikisi de büyük yavrum. İki tane büyüğü ne yapacağım? Bi'şey derdim şimdi de kızlar var ayıp olur. :)

Yoomi aldım bir tane. Bi' cam, bi' de her ihtimale karşı medela calma alayım diyordum.
Danaya ortak girer gibi gireceğim Natursutten'e bu gidişle.

Canım sakin olmak gerçekten çok önemli. Bende aşağı yukarı 15. Haftaladayken babam tutuklu yargılanmak üzere cezaevine girdi. Öyle kötü günler geçirdim ki hala da geçiriyorum. Ama sakinliğimi korumaya çalışıyorum. Hatta normalde 5 dakika arabayla bi yere gitsem oram tutuldu buram tutuldu diye söylenirdim. Şimdi her hafta 600 km yol gidiyorum babamı bir saat görmek için düşün geçirdiğim hamileliği. Ama olsun hem kızım için hemde oğlum için sakin ve sabırlı olmalıyım

rabbim sabrini arttirsin canim, insallah en kisa zamanda gecer bu gunler.. gecmis olsun

Canım sakin olmak gerçekten çok önemli. Bende aşağı yukarı 15. Haftaladayken babam tutuklu yargılanmak üzere cezaevine girdi. Öyle kötü günler geçirdim ki hala da geçiriyorum. Ama sakinliğimi korumaya çalışıyorum. Hatta normalde 5 dakika arabayla bi yere gitsem oram tutuldu buram tutuldu diye söylenirdim. Şimdi her hafta 600 km yol gidiyorum babamı bir saat görmek için düşün geçirdiğim hamileliği. Ama olsun hem kızım için hemde oğlum için sakin ve sabırlı olmalıyım
Rabbim kurtarsın babacığını canım bende sakinlikle korudum şükür. Yengemler biz kesin düşer bu çocuk o korkudan diye düşünüyorduk diyorlar şimdi ama her şey Allahtan bizler dua ederek geçirecez

Kızlar 6520 var hâlen ya e-bebek'te. Ben uygulamadan baktım şimdi. Sepete falan da ekleniyor. Uygulamadan deneyin isterseniz bir de.

benimkini kargoya vermisler, gece gece mesaj geldi, walla takdir ettim bu ne hız :)))

İşte bunların ikisi de büyük yavrum. İki tane büyüğü ne yapacağım? Bi'şey derdim şimdi de kızlar var ayıp olur. :)

Yoomi aldım bir tane. Bi' cam, bi' de her ihtimale karşı medela calma alayım diyordum.
Danaya ortak girer gibi gireceğim Natursutten'e bu gidişle.

ortak girelim boluselim dicem de bana 2 lazim zaten alirsam :))
saydim simdi 8 tane biberonum var boy boy, kelle başı 4 tane :) yoomi nasi bisey, isiticisi ayri mi satiliyor? natursutten degil de yoomi gibi alengirli bisey mi alsam birer tane de?

4 haftada bir ic parazit yutturuyorum canim, ilk aylarda 6 haftada bir veriyordum simdi siklastirdim..
kristal silika neyse onu ben hic sevmedim, sari sari karisiyor ayiramiyorum ki temiz kumdan..
hic hijyenik gelmedi bana, cok tiksindim..
topaklanan betonit kum kullaniyorum, cisini yapar yapmaz top oluyor, alip atiyorum..
gerci bikac aydir ben pek ellemiyorum, esime devrettim o temizliyor.. hep unutuyor, durmadan hatirlatiyorum, kumu aldin mi, kumu unutma.. :))
anne gibi olmuyor babalar, bokun icinde birakiyor hayvanlari :))
dur kumun resmini cekeyim

Parazit ilacını nerden aldın peki. Bize veteriner 3 ayda bi iç dış parazit yeterli dedi o mesaj atıyor zamanı gelince götürüyoruz biz hallediyor. Yeterli değil mi acaba.
Çiğ hiçbirsey vermiyorum zaten sadece kuru mama.
bu akşam yeni kum aldım da paketi atmış eşim inceleyemedim ama incecik bi kum topaklasmadi. Kristal dediğin gibi Sarı kalıyor sürekli yenilemek istiyor.

Bende eşime hergün hatırlatıyorum hamileliğimden beri o ilgileniyor :)

Geçici gebelik fıtığı da olabiliyor kuzum baskı yüzünden. Doğumdan sonra normale dönüyor. Sırtını besleyerek yat devamlı. Sırtüstü uzandığın zaman bebek omura daha fazla baskı yapar dediğin gibi.

Bizim @derinn83'ün tabiriyle yanımsı yüzüstü yat, arkana da bir yastık koy omurganı besleyecek.

Ben eşim evdeyken göbeğimi onun sırt çukuruna yaslayıp sırtımı besleyerek yatabiliyorum ancak ya da o göbeğiyle benim sırtımı destekliyor öyle uyuyorum. Zavallı adam bütün gece benim yüzümden aynı pozisyonda uyuyor. :KK70: Dene bence.
Evet çok iyi fikirmiş eşimi kullanayayım ama benimkinde göbek yok ya yakında aynı kiloya ulaşacağız diye korkuyorum :))
Adama masaj yaptırıp duruyorum zaten ay sırtım ay belim diye :))
Geçici fıtık yaşıyorum bence ben ya ciddi acı hissediyorum çünkü bazen.hep yanımsı yüzüstü yatıyorum da sırtımı desteklemiyorum sanırım artık ona dikkat edeyim sağol canım :KK200:

Parazit ilacını nerden aldın peki. Bize veteriner 3 ayda bi iç dış parazit yeterli dedi o mesaj atıyor zamanı gelince götürüyoruz biz hallediyor. Yeterli değil mi acaba.
Çiğ hiçbirsey vermiyorum zaten sadece kuru mama.
bu akşam yeni kum aldım da paketi atmış eşim inceleyemedim ama incecik bi kum topaklasmadi. Kristal dediğin gibi Sarı kalıyor sürekli yenilemek istiyor.

Bende eşime hergün hatırlatıyorum hamileliğimden beri o ilgileniyor :)

hayiiiiir, 3ay yeterli degil gebelikte, normalde 3ayda 1 yapiyoruz dogru, ama hamileyken 6haftada 1, sonlara dogru 4 haftada 1..
dışa gerek yok onu 3ayda 1 yapsan da olur, ama ic paraziti sik sik yapmak gerekiyor.
ben parazitler icin veterinere goturmuyorum, ulusta toptancidan aliyorum, kendim yutturuyorum..
kum da bu canim..

IMG_0356.webp

benimkini kargoya vermisler, gece gece mesaj geldi, walla takdir ettim bu ne hız :)))

ortak girelim boluselim dicem de bana 2 lazim zaten alirsam :))
saydim simdi 8 tane biberonum var boy boy, kelle başı 4 tane :) yoomi nasi bisey, isiticisi ayri mi satiliyor? natursutten degil de yoomi gibi alengirli bisey mi alsam birer tane de?

Yoomi dışarıda hayat kurtarıcısı gibi benim gözümde şimdilik. Isıtıcı ağız kısmına takıldığı için süt daha yavaş geçtiğinden bebeğin emme refleksine de zarar vermiyormuş. Şarj ettikten sonra istediğin zaman düğmesine bas, 60 saniyede sütü ısıtıyor. Yok kuzum ben ısıtıcılı komple kit halinde aldım. Öyle hem daha uyguna geliyor ama onlarda da firma ohalden ötürü mal çekemediği için yavaş yavaş tükeniyor gibi sitelerde. Biterse tekrar stok bulmak zor olabilir. Tükenmeden al öyle bir şey düşünüyorsan. Natursutten mi bu mu dersen bu derim tabii.

cidden boyle olmus mu?
4 kilo deyip 2800 mu dogmus?
yaziklar olsun o hastaneye de, o doktora da...

oyle olursa normal doguruveririz napalim :))
bu arada ben ne icin buyuk konustuysam, neden korktuysam su hayatta, hepsi basima geldi..

yani hepiniz sezeryan yaparsaniz ve ben normal dogurursam hic sasirmam :)))
Evet bizzat tanıyorum bunu yaşayanı :) ve Doğum için sadece doktor degil ebeler tek tek gelip ısrar ettiler normal olmaz diye onların ne karı vardı diye düşünüyor insan
Sonra bide ameliyatta epidural verince kız o kadar demiş ben uyuşmadım acıyor diye ama doktor bu imkansız diyip kesmiş çok acı çektim diyor

kızlar bende baktım hala var braun Ateş ölçerlerden almak isteyenler bi baksın

Back
X