2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Daha önceden amelıyat yada Dikiş izin var mı?
Karşılaştırma yapabılıcegın
Yanı yara ızlerın fılan gecmi kapanır?
Öyle bı durum yoksa Dr a bı sor ıstersen ama ıltıhap vs olmadıkça bı sorun yoktur sanırım
Sadece görüntü senın dıkkatını cektıgınden olumsuz etkıler tabı
Hayir hic ameliyatim yok yaramda yok o yuzden idrak edemedim zaten. Damgali essek gibiyim suan :) sali gunu doktoruma gidecegiz bakalim ne diyecek. Ben acikcasi cok takilmam rahatsizlik demeyelimde deli gibi kasiniyor ama orada disari cikinti olunca elimi atip kasimaya korkuyorum . bu arada simdi farkettim ilkokulda oldugum bir aşım var ve ayni sezeryan yerim gibi omzumdada serce parmak kadar yayilmis ve iz ona benziyor bende mi tuhaflik var acaba :)

Bende 16 ocağa sezeryan tarıhı almışken 26 Aralık'ta cıkageldı
Benım dogum günüm 13 Ocak eşim o günü teklıf ettı Dr a
Şansa 13 Ocak cumaya denk gelıyodu bunlara göre uğursuz dıye koca Dr o güne amelıyat almıyodu duşun
Öyle böyle gurbet ellerde cok kalıcam derken
Benım umut anneye 3 haftalık kıyak yaptı :KK66:
Mirayda bana 3 hafta kiyak yapti :)

matmazel_matmazel matmazel_matmazel telsize gerek yok diyordum ama.ogün keske alsaymisim.dedim.ben de :/
Esra Esra , mrs_aysel mrs_aysel ve cevap herkese tesekkurler icimi rahatlattinz olan oldu zaten dediginiz gibi Allaha emanet

mrs_aysel mrs_aysel B bugza ben de dogal dogumu cok isteyenlerdenim ,tam acilmam oldu ve 7cme kadar sanciyi hissetmiyordum ebeler kontrole gelip az kaldi geliyo bebek.dedikce cok umutlandık ama kizim ilerleyemedi kanalda o yüzden sezeryan oldum ,bir ay falan etkiledi beni cok uzuldum aklima geldikce.. cok.sukur saglikla kucagimiza aldik nasip boyleymis..

Sabirsiz61 Sabirsiz61 dikiste cikkinlik benim de var putur putur gibi

Tesekkur ederim ates ölçere cevap verdiğin için :) diğer kullananlarda solerse sevinirim
braun kulaktan olcen var bizde de canim

kızlar küçük bir tavsiye bugün sabah eşim kahvaltıda balın içine ceviz kırdı ondan yedim şöyleee 3-4 tatlı kaşığı kadar şu saat oldu daha mama vermedim kereme bilginize
Ben de gecen gun bulgur pilavi vardi evde kalmasin.diye yedim buyuk tabak bi de tahinli kurabiye yemistim,sabaha cok farketti tahin bende kesinlikle sutu arttiriyor aklinfa olsun canim

Fazla uyaran maruz kalmanın sakıncası nedir veya fazla uyarandan kadir nedir? Mesela otomobilde giderken camdan dışarıyı görmesini engelliyor musunuz? Veya evde pencereden bakmasını?Benimki sabah 5 e kadar uyumadığı ve sürekli dolaşmak istediği için gece boyu evi oda oda turluyor her odada birşeyler inceliyoruz. Bu da fazla uyaran mıdır? Takıldım şimdi
Biz de aynı durumdayız. Oto koltuğuna sığmıyor. Kollarını kaldırma payı kalmıyor. Öyle olunca da bi süre sonra acaip sinirleniyor artık içinde. E oturum kısmını taksam bu sefer görüş mesafesi artıp daha fazla uyarana maruz kalacak aynı biçimde. Wrap'e de sığmıyoz. Bi' kanguru kalıyor geriye. Ona da giye giye alışacak beyler artık mecbur. Aslında sırta takılacak ergenliğe ulaşsalar iyiydi. :KK70:Onun da handikapları var ama daha idare edebilir bi' yöntem. O zamana kadar bekleyeyim diye düşünmüştüm ben de ama tam geçiş dönemindeler, bize daha düşkünler. Benim de bırakasım gelmiyor açıkçası ne yalan söyleyeyim. Hiç işim gücüm olmasa maymun ederim bebeyi tüm gün.. :KK70:Hele bi de şimdi cin gibi oldular, daha da tatlılar. O yüzden en makulu bebeleri giymeye alıştırmak olacak herhalde.

Fazla uyaran maruz kalmanın sakıncası nedir veya fazla uyarandan kadir nedir? Mesela otomobilde giderken camdan dışarıyı görmesini engelliyor musunuz? Veya evde pencereden bakmasını?Benimki sabah 5 e kadar uyumadığı ve sürekli dolaşmak istediği için gece boyu evi oda oda turluyor her odada birşeyler inceliyoruz. Bu da fazla uyaran mıdır? Takıldım şimdi
Aşırı uyaranla kastedilen evde doğal ortamında camdan bakması, odaları tanıması vesaire değil. Bunlar aksine dış dünya algısının arttığı şu günlerde gelişimine katkıda bulunacak aktiviteler. Aşırı uyaran bebeğin dijital ekrana, özellikle televizyon gibi sürekli değişen parlak renklerin ve seslerin olduğu ekranlara maruz kalması, parlak ışıkların ve canlı renklerin çok olduğu ortamlara girip uzun tutulması, yanında çok yüksek sesle konuşulması, gürültü yapılması, dinlenmesine izin verilmeden sürekli dikkatini çekmeye çalışmak, bir aktivite biter bitmez diğerine geçmek gibi durumlarda olur. Bunun iki sonucu var: kısa süreli sonuç bebeğin çok yorulması, uyuyamaması, uyusa bile uykusunun sık sık bölünmesidir genellikle. Uzun vadeli sonuç ise çok yorulan bebeğin kendini öğrenmeye kapatmasıdır, ayrıca henüz tamamlanmamış olmakla birlikte aşırı uyaranların bazı gelişimsel bozuklukları tetiklediğine dair araştırmalar var (televizyon-otizm ilişkisi gibi)

Aşırı uyaranla kastedilen evde doğal ortamında camdan bakması, odaları tanıması vesaire değil. Bunlar aksine dış dünya algısının arttığı şu günlerde gelişimine katkıda bulunacak aktiviteler. Aşırı uyaran bebeğin dijital ekrana, özellikle televizyon gibi sürekli değişen parlak renklerin ve seslerin olduğu ekranlara maruz kalması, parlak ışıkların ve canlı renklerin çok olduğu ortamlara girip uzun tutulması, yanında çok yüksek sesle konuşulması, gürültü yapılması, dinlenmesine izin verilmeden sürekli dikkatini çekmeye çalışmak, bir aktivite biter bitmez diğerine geçmek gibi durumlarda olur. Bunun iki sonucu var: kısa süreli sonuç bebeğin çok yorulması, uyuyamaması, uyusa bile uykusunun sık sık bölünmesidir genellikle. Uzun vadeli sonuç ise çok yorulan bebeğin kendini öğrenmeye kapatmasıdır, ayrıca henüz tamamlanmamış olmakla birlikte aşırı uyaranların bazı gelişimsel bozuklukları tetiklediğine dair araştırmalar var (televizyon-otizm ilişkisi gibi)

Eyvah eyvah ben arada tv izlettiriyordum korktum şimdi. Çünkü durmuyor konuşuyorum artık alıştı beni sallamıyor. Odalarda sürekli gezmekten kollarımda hal kalmadı sırt üstü yatırmakta istemiyorum devamlı yat yat beli agrir diye kendime yaşlarım çizgi film izlettiriyordim sakince izliyor bazı çizgi filmleri ama şimdi otizm vs korkuttu beni :)

Bende 16 ocağa sezeryan tarıhı almışken 26 Aralık'ta cıkageldı
Benım dogum günüm 13 Ocak eşim o günü teklıf ettı Dr a
Şansa 13 Ocak cumaya denk gelıyodu bunlara göre uğursuz dıye koca Dr o güne amelıyat almıyodu duşun
Öyle böyle gurbet ellerde cok kalıcam derken
Benım umut anneye 3 haftalık kıyak yaptı :KK66:
Umut seni ne kadar çok sevdiğini ve düşünceli bi çocuk olduğunu daha doğarken göstermiş :))))

Esra Esra canım sen solomom baby kankuru almistin memnun musun. Erkek çocukları için sıkıntı olabilir vs yazıyordu nette biraz okudum. Doktorda 3.5 4 aylık ken kullansan daha iyi olur dedi.
Sen ne yaptın ?

Eyvah eyvah ben arada tv izlettiriyordum korktum şimdi. Çünkü durmuyor konuşuyorum artık alıştı beni sallamıyor. Odalarda sürekli gezmekten kollarımda hal kalmadı sırt üstü yatırmakta istemiyorum devamlı yat yat beli agrir diye kendime yaşlarım çizgi film izlettiriyordim sakince izliyor bazı çizgi filmleri ama şimdi otizm vs korkuttu beni :)
Bence ne olursa olsun televizyon seyrettirme sırt üstü yatsın yüz üstü yatsın ama ekrana maruz kalmasın
2 yaşından önce hiç olnamalı. zaten tv izleyen bebekler illa otistik olacak diye degil ama dil gelişimleri ve sosyal gelişimleri kesinlikle etkileniyor daha geç konuşup daha geç iletişim kuruyorlar çevresiyle. Ben meslegim gereği de çok örneğini gördüm bu gibi durumların.
Her zman çok olumsuz sonuçları doğuracak diye bi şey Yok ama bir Bebeğin ekrandan şu an anlayacağı öğreneceği hiç bi şey de Yok diye düşünüyorum

Kızlar öğretmen yada memur olup ücretsiz izin kullanan arkadaşlara soruyorum benim iznim 18 Nisanda bitti iki ay ücretsiz izin aldım az önce hesabıma baktım kıst maaş diye 261 tl gibi bir para yatmış nedir bu biliyor musunuz 15i ile 18i arasındaki farkı mı yatırmışlar

Darısı benim başıma ohh rahatlarsın canım belki kızarıklıkta hafifler böylece :)
Yok canim dr a whatsuptan yazdim bugun gececek dedi. cordeliac cordeliac in dedigi gibi kelloid dedi resim attigimda. Kremi kullanmaya basla dedi. Ama kiz kardesim estetik cerrahin asistani oda sordu gecmez dedi sadece kremle kirmizilik gececekmis. Kalani icin estetik mudahale bile olsa vucudum kendisi bunu yapiyorsa o mudahale sonrasida ayni olurmus yine. Yapacak birsey yok:)

Yok canim dr a whatsuptan yazdim bugun gececek dedi. cordeliac cordeliac in dedigi gibi kelloid dedi resim attigimda. Kremi kullanmaya basla dedi. Ama kiz kardesim estetik cerrahin asistani oda sordu gecmez dedi sadece kremle kirmizilik gececekmis. Kalani icin estetik mudahale bile olsa vucudum kendisi bunu yapiyorsa o mudahale sonrasida ayni olurmus yine. Yapacak birsey yok:)

Hayırlısı olsun o zaman canım normalse sıkıntı yok :)

Geçmiş olsun sabırsız'cım. Kız kardeşinin verdiği bilgi daha doğru özellikle cerrahi operasyon konusunda. Sen yine contractubex'i kullan. Herkeste aynı etkiyi göstermiyor. Fayda edebilir. Eğer şişlik büyümeye devam ediyorsa donduruyorlar da ama emziriyorsun, yapılır mı bilemedim. Benim kardeşimde de var, eşimde de. Sen pipet gibi deyince bi ihtimal dedim. Doktoruna da kızma ilk etapta anlayamaması normal yara çok tazeydi. 40'ında muayene ettiyse anlayabilirdi bi' ihtimal. Çok ayırıcı bi' şişlik yok muhtemelen ya da dikkatinden kaçtı. Kızçeni sağlıkla kucağına verdi ya, bu da kusuru kalsın onun. Çok çok görünüşünden rahatsız olursan, düşünüyosan ikinci bebeden sonra üstüne dövme yaptırırsın. En güzel çözümü bu.

Geçmiş olsun sabırsız'cım. Kız kardeşinin verdiği bilgi daha doğru özellikle cerrahi operasyon konusunda. Sen yine contractubex'i kullan. Herkeste aynı etkiyi göstermiyor. Fayda edebilir. Eğer şişlik büyümeye devam ediyorsa donduruyorlar da ama emziriyorsun, yapılır mı bilemedim. Benim kardeşimde de var, eşimde de. Sen pipet gibi deyince bi ihtimal dedim. Doktoruna da kızma ilk etapta anlayamaması normal yara çok tazeydi. 40'ında muayene ettiyse anlayabilirdi bi' ihtimal. Çok ayırıcı bi' şişlik yok muhtemelen ya da dikkatinden kaçtı. Kızçeni sağlıkla kucağına verdi ya, bu da kusuru kalsın onun. Çok çok görünüşünden rahatsız olursan, düşünüyosan ikinci bebeden sonra üstüne dövme yaptırırsın. En güzel çözümü bu.
40 imdada boyleydi canim o yuzden kiziyorum doktoruma sabah bile bana gececek zamanla diyor internettede okudum gecmiyor estetik cerrahta sadece kizariklik gececek en iyi ihtimal demis saglik olsun ne yapalim. Esim gidip aldi kremi bakalim ne olur. Birilerinde varsa bilsinler diye resmi koyuyorum. Rahatsiz etmeyecek gibi degil. Verdigim gorsel rahatsizlik icin ozur dilerim.

Eklentiler

• IMG-20170424-WA0000-1.webp
    IMG-20170424-WA0000-1.webp
    1,3 KB · Görüntüleme: 79
Kızlar öğretmen yada memur olup ücretsiz izin kullanan arkadaşlara soruyorum benim iznim 18 Nisanda bitti iki ay ücretsiz izin aldım az önce hesabıma baktım kıst maaş diye 261 tl gibi bir para yatmış nedir bu biliyor musunuz 15i ile 18i arasındaki farkı mı yatırmışlar
evet 3 günlük farkı yatırmışlardır büyük ihtimalle

Bence ne olursa olsun televizyon seyrettirme sırt üstü yatsın yüz üstü yatsın ama ekrana maruz kalmasın
2 yaşından önce hiç olnamalı. zaten tv izleyen bebekler illa otistik olacak diye degil ama dil gelişimleri ve sosyal gelişimleri kesinlikle etkileniyor daha geç konuşup daha geç iletişim kuruyorlar çevresiyle. Ben meslegim gereği de çok örneğini gördüm bu gibi durumların.
Her zman çok olumsuz sonuçları doğuracak diye bi şey Yok ama bir Bebeğin ekrandan şu an anlayacağı öğreneceği hiç bi şey de Yok diye düşünüyorum

Haklisin zaten televizyona birşeyler öğrensin diye batırmıyordum. Sadece durmadigi ve benim gerçekten hiç hakim olmadığı zaman arada açıyordum. Otizm olacak diye değil riski bile korkutuyor. Onun için öyle dedim. Bizimki çünkü kucak delisi anneanne sağolsun şimdide ne yatıyor nede duruyor kucaksiz vs vs vs

Back
X